In ianuarie 2013 am dat un interviu celor de la Antena 1, care si-au dorit sa afle mai multe despre conceptul meu, devenit  o actiune care a cuprins intreaga tara.

Singuratatea de cuplu este pentru cei mai multi o stare temporara. Pentru o perioada mai lunga sau mai scurta, fiecare trecem in viata prin asta. Unii asa au decis, altii n-au gasit ceea ce cautau, multi si-au destramat familiile (se apreciaza ca peste 50% din totalul casatoriilor esueaza), altii si poate cel mai tragic, si-au pierdut perechea.

In momentul in care esti sau devi single ai nevoie de alt mediu, de alti prieteni, de alt grup. Din pacate aproape toti cei singuri resimt o anumita presiune din partea parintilor, rudelor si chiar a societatii. Care nu inteleg cu adevarat ce este in sufletul si mintea ta cand esti mereu incoltit de intrebari: „De ce esti singur? Nu poti sa faci nimic sa schimbi asta? Chiar nu gasesti pe nimeni?”

O persoana casatorita nu va putea (si nici nu-i cereti macar) sa priceapa ce inseamna, ce presupune si uneori cat de vulnerabil, este statutul de single. De aici si comportamentul, pozitia si reactiile pe care le are fata de prezenta unui single intr-un grup de familisti. Disconfortul este in general reciproc, nu doar un single nu se simte bine intr-un mediu de familisti, ci si acestia pot avea aceasta problema.

De aici am plecat cand am gandit acest cadru destinat exclusiv celor single. Diferit de cel de dating matrimonial. Exista perioade in care oamenii refuza ideea de cuplu. Vin dupa experiente traumatizante, dupa esecuri si nu se simt pregatiti sa inceapa ceva. Au nevoie de un timp de linistire, de reasezare personala, de evaluare. Pentru a nu mai repeta greseli, pentru a se vindeca. Este exact perioada in care proiectul meu vine in ajutor. Locul de intalnire, acest proiect, este o zona de bun simt, de armonie si toleranta. Si foarte important, filtrata. Profilul fiind up medium pana la high educated, s-a creat o compatibilitate de grup.

Daca sunteti o persoana care calatoreste, cu siguranta ca ati resimtit un disconfort dat de faptul ca in grup erau si familii. Cuplurile au in general alt mod de a-si petrece timpul si asta influenteaza programul si posibilitatea de socializare, lucruri foarte importante pentru o vacanta reusita.

In actiunile Singles Camp, indiferent ca sunt la munte, ca sunt circuite sau sejururi, in tara sau afara, veti fi impreuna doar cu persoane ca si d-voastra, sa le zicem singure, desi nu este cel mai bun termen. Grupul este omogen, dand posibilitatea unui program adaptat si adecvat.

Participantii sunt doar persoane din Singles Camp si de la inscrierea in comunitate, pana la rezervarea unui loc intr-o excursie, trec asa cum precizam prin cateva filtre. Astfel nu veti avea surpriza neplacuta sa calatoriti si sa va petreceti vacanta alaturi de persoane conflictuale, etaliste, tipologia care creeza de regula o stare neplacuta in grup. O agentie nu va sta niciodata sa faca o filtrare, pentru ea important este sa-si vanda locul in excursie, nu este deloc preocupata de confortul clientilor din acest punct de vedere. Aici in Singles Camp suntem obligati sa tinem cont de confortul psihic al participantilor, pentru ca principala noastra tinta este socializarea, ori asta presupune asigurarea unui cadru optim, relaxat si placut. Trebuie precizat ca filtrarea nu se opreste la faza de inscriere ci continua si pe parcursul participarii la excursii. O persoana care deranjeaza, care creaza probleme celorlalti, care are mereu de comentat si obiectat, va fi atentionata si apoi exclusa din grup.

Puteti cunoaste dinainte de plecare ceilalti participanti. Aveti posibilitatea sa corespondati, sa comunicati prin intermediul forumului. Un lucru pe care nici o agentie nu o va putea face vreodata.

Grupurile sunt intimizate prin numar si prin alegerea locatiilor. Intr-un grup mare socializarea este destul de complicata, puteti eventual doar sa cunoasteti participantii, nu sa si interactionati cu fiecare. Grupurile mici dau aceasta posibilitate, de a se lega prietenii, conexiuni intre participanti. Aveti astfel sansa sa comunicati usor cu toti cei din grup.

Programul excursiilor este flexibil, grupul mai compact. Se mai pot adauga activitati, se mai pot face vizite suplimentare.

Suntem si eu si Samiza doi oameni cu recunoastere internationala in turismul de grup, ceea ce inseamna o foarta buna calitate a ceea ce facem. Mai mult, eu particip, coordonez si ghidez toate actiunile. Prezenta organizatorului in actiuni este o garantie a serviciilor turistice, pentru ca stie ce si cum sa ceara.

Atmosfera din interiorul grupurilor este una placuta, fun, este efectiv ca o iesire cu prietenii. Urmariti ceea ce s-a scris dupa fiecare tabara si va veti lamuri despre atomsfera care a fost acolo.

Participarea la taberele Singles Camp va da posibilitatea cunoasterii multor alti single, din toata tara, poate chiar din zona din care sunteti. Legaturile formate se pastreaza de regula si dupa excursii.

Sarbatorile, week-end-urile vor putea fi acoperite daca nu aveti alternativa, cu actiuni Singles Camp. Cel putin de 2 ori pe luna exista organizat ceva, deci puteti alege.

Puteti face parte dintr-o comunitate de oameni deschisi, placuti, optimisti, dorinici de a calatori, de a vedea, de a se distra. Depinde doar de disponibilitatea d-voastra.

Forumul Singles Camp este un hibrid intre o plaforma de dialog, unde aveti posibilitatea de a comunica virtual cu persoane care au trecut printr-un filtru, deschise, culte, generoase in impartasirea de cunostiinte, deci aveti  un partener de discutie selectionat si o publicatie de articole, care cuprinde subiecte, informatii, detalii si descrieri din turism, arta, sport, hobby, etc. Puteti gasi acolo o multime de lucruri interesante. De doua ori pe luna, primiti cate un newsletter, care va recomanda articolele cele mai bune, actiunile de vacanta care urmeaza si reactiile participantilor dupa revenirea dintr-o excursie.

De pierdut? Nimic, nu ati avea ceva de pierdut. Puteti sta activ(a) sau inactiv(a) cat doriti, nimeni nu va sacaie sau va preseaza sa participati. Puteti sa calatoriti impreuna cu noi sau doar sa priviti din exterior. Iar daca ceva nu va place, puteti imediat sa va dezabonati de la newsletter si asta va radiaza din baza de date. Stergerea din baza de date inseamna ca nu o sa mai primiti nimic de la noi. Inscrierea este gratuita, presupune doar trei date, este minimul pentru o baza de date. Nu v-am cerut data nasterii,  adresa sau alte date mai personale. Doar atat: numele, adresa Email si numarul de telefon. Care nu vor fi folosite in alt scop decat acela de comunicare: adresa de Email pentru a va putea transmite informatii si amanunte despre excursiile aflate in organizare, numarul de telefon pentru a putea fi contactat de agentia de turism, la inscrierea intr-o excursie.