Conditiile de renuntare unilaterala la o actiune (excursie, vacanta, circuit, eveniment), valabile cu incepere din 12.12.2018

Trebuie inteles si consideram acceptat la momentul rezervarii ca v-ati inscris pe site-ul unui grup de socializare, nu pe cel al unei agentii de turism. Actiunile noastre au deci un caracter privat, organizarea facandu-se in cadrul grupului, EXCLUSIV pentru membrii acestuia.

Calitatea pe care o avem, doar de comunitate online, impune ca serviciile turistice sa fie asigurate de o agentie licentiata, specializata. Am ales ca aceste servicii sa fie oferite de Bon Voyage srl Sibiu, pe baza de comanda transmisa online, prin intermediul website-ului Singles Camp. Comanda inseamna inscrierea in perspectiva participarii, a unui membru Singles Camp.

In momentul inscrierii unui membru SC la o actiune, agentia ia act de intentia de participare, primind un Email ce contine datele  completate pe site. Ca reactie transmite un Email informativ celui inscris, comunicand pe langa datele agentiei  si conditiile de rezervare si renuntare.

Facand aceste demersuri informative, anterior rezervarii, se considera ca  agentia si-a respectat obligatiile de comunicare, iar ca persoana care a rezervat a inteles, si-a insusit si a acceptat in momentul platii, conditiile de renuntare.

Dupa primirea acceptului de participare din partea grupului si incasarea avansului, agentia considera comanda/rezervarea ca ferma si definitiva, urmand sa efectueze in numele persoanei inscrise toate rezervarile necesare pentru asigurarea programului afisat pe site-ul Singles Camp (zboruri, hoteluri, mijloace de trasport, ghizi etc).

Conditii de renuntare la EXCURSIILE EXTERNE (actiuni care se desfasoara cu deplasare in afara Romaniei)

Toate rezervarile facute de agentia Bon Voyage srl Sibiu in numele celor inscrisi la actiuni sunt ireversibile, datorita caracterului individual al acestora. Asa cum s-a explicat, la EXCURSIILE EXTERNE, rezervarile de servicii se fac in nume PERSONAL si nu de grup. Ca rezultat, in conditiile renuntarii, sumele achitate NU MAI POT FI RECUPERATE de la furnizori si nici nu se pot face inlocuiri de nume si persoane. Prin reflexie, la randul ei, nici agentia nu poate accepta inlocuitori si va retine cu titlu de daune intreaga suma incasata de la persoana care a renuntat unialteral.

Din acest motiv, recomandam inca de la inscriere sa aveti in vedere toate aspectele ce tin de posibilitatea participarii, sa va asigurati ca aveti zile libere si mijloacele financiare necesare. Sau daca stiti ca exista posibilitatea unei situatii speciale, puteti ca masura de precautie sa faceti o asigurare storno, propusa de agentia de turism.

Conditii renuntare la EXCURSIILE INTERNE

La EXCURSIILE INTERNE (cele care se desfasoara pe teritoriul Romaniei), nu se intocmeste contract comercial de furnizare de servicii turistice. Volumul de plecari este foarte mare, iar legislatia romana nu impune acest lucru, in special la achizitionarea pachetelor online. Inscrierea in excursie se face cunoscand conditiile de renuntare unilaterala, acestea fiind afisate pe site si putand fi studiate, asa cum recomandam, la prezentarea fiecarei actiuni. De asemenea mesajul care se primeste de turist dupa inscriere si in baza caruia face plata avansului si a ratelor, contine conditiile de renuntare unilaterala la o excursie. Efectuarea platii indica acceptarea de catre turist a conditiilor de renuntare unilaterala la o excursie.

În cazul în care renuntati unilateral la o EXCURSIE INTERNA datorati agentiei, cu titlul de penalizare, intreaga suma achitata pentru rezervarea la excursia in cauza.

Pentru ca in situatia excursiilor interne rezervarea, in prima faza, de servicii hoteliere si de transport se face doar numeric, fara indicarea numelor, in anumite perioade si conditii se pot accepta inlocuiri, asta inseamna ca avand acordul grupului si a agentiei, renuntatorul isi poate gasi pe cineva in loc. Iata conditiile si procedurile de gasire a unui inlocuitor:

 1. Nu se pot face inlocuiri sau modificari de persoane, fara acceptul SCRIS al agentiei Bon Voyage.
 2. Gasirea unui inlocuitor se poate face doar dupa ce ati achitat INTREGUL TARIF catre agentie, deci NU SE POATE transfera pachetul turistic unei alte persoane daca achitarea pretului excursiei s-a facut doar partial (avans).
 3. Neprezentarea unei persoane la locul de intalnire a grupului este considerata NOSHOW, locul sau neputand fi luat de alta persoana, decat daca prezinta insotitorului de grup acordul scris al agentiei turistice. Deci nu puneti inutile persoane pe drum, daca stiti ca nu ati urmat procedurile si nu ati respectat conditiile descrise.
 4. Nu se pot face inlocuiri sau modificari de persoane in ultimele 20 DE ZILE CALENDARISTICE, pana la inceperea actiunii.
 5. Gasirea unui inlocuitor sta DOAR in sarcina celui care a renuntat. Agentia, nu este  responsabila sau de vina pentru renuntarea cuiva, in consecinta nu are  de ce sa fie implicata in procesul de gasire a unui inlocuitor.
 6. Cautarea unui inlocuitor poate fi facuta pe forum, postand un anunt pe topicul actiunii la care se face renuntarea. Asigurati-va ca aveti un cont de utilizator pentru a putea scrie si a posta pe platforma noastra. Evident ca puteti gasi inlocuitor si in alt mod, aici este precizat cel mai eficient.
 7. Inlocuitorul trebuie sa aiba conditia de membru Singles Camp, deci nu pot fi propuse ca inlocuitori persoane ce nu fac parte din Singles Camp. Grupul Singles Camp isi aroga posibilitatea de a refuza persoana propusa, daca nu intruneste conditiile de membru al comunitatii.
 8. Inlocuitorul poate fi DOAR de acelasi sex cu renuntatorul, aceasta datorita repartitiei pe camere. De exemplu daca renunta o femeie, doar o alta ii poate lua locul, nu un barbat.
 9. In situatia in care nu gasiti un  inlocuitor  pentru locul pe care l-ati rezervat si la care renuntati unilateral, sumele achitate pana in acel moment  va fi retinut de catre agentie, cu titlu de penalitate .
 10. In cazul in care agentia este cea care gaseste inlocuitor va fi perceputa o taxa de 50 lei pentru schimbare.

Prezentarea procedurii de inlocuire (VALABILA DOAR LA EXCURSIILE INTERNE)

Daca ati gasit un inlocuitor care sa respecte conditiile de mai sus si va incadrati in termen (pana la 20 zile de la data inceperii actiunii), urmati in ordine urmatorii pasi:

 1. Anuntati OBLIGATORIU agentia Bon Voyage, printr-un Email la office@bonvoyagesibiu.ro. Precizati: actiunea la care renuntati, numele si prenumele d-voastra si cel al inlocuitorului.
 2. Asteptati primirea ACORDULUI AGENTIEI SI CONFIRMAREA DE SCHIMB
 3. Daca primiti Acordul agentiei si confirmarea de schimb, efectuati schimbul financiar cu inlocuitorul. Aceasta nu se face prin intermediul agentiei, ci direct intre persoane.
 4. Anuntati agentia, pe Email, despre efectuarea tuturor procedurilor de inlocuire

Fara respectarea TUTUROR acestor conditii, inlocuirea este considerata ca NE-VALABILA si nu va fi luata in considerare de catre agentie, iar la locul de intalnire, de catre insotitorul de grup.

Conditiile de renuntare, valabile pentru rezervarile care s-au efectuat pana la data de 12.12.2018.

Actiunile (drumetiile, excursiile, vacantele, evenimentele) sunt structurate si planificate in Singles Camp, fiind anuntate si afisate pe site-ul si forumul www.singlescamp.ro. Pentru ca Singles Camp are doar statutul unei comunitati on line, organizarea (contractarea si rezervarea pensiunilor/hotelurilor, zborurilor si a transporturilor)  se realizeaza printr-o agentie turistica licentiata. Singura agentie abilitata sa organizeze actiunile Singles Camp in Romania este Bon Voyage Sibiu.

Inscrierile la excursiile, vacantele si evenimentele Singles Camp se fac pe site-ul comunitatii, nu direct la agentie. Aceasta pentru a face posibila filtrarea participantilor, cu asigurarea ca in actiunile organizate nu ajung persoane nepotrivite, care ar crea disconfort si ar afecta armonia de grup de prieteni. Tot din acest motiv, agentia Bon Voyage nu lucreaza cu agentii revanzatoare.

Bon Voyage ia act de inscrierile individuale ale membrilor Singles Camp si in baza acestora transmite un Email de rezervare pe adresa comunicata. In Email sunt mentionate datele de contact ale agentiei, modalitatea de plata, termenele de plata avans si rest, conditiile de renuntare.

Efectuarea platii de catre cel inscris inseamna automat si insusirea conditiilor de rezervare si renuntare.

Dupa incasarea avansului, Bon Voyage face la randul ei plata catre furnizorii de servicii: companii aeriene, operatori de transport, pensiuni/hoteluri. Pentru ca:

 • nu-si poate recupera de la furnizorii de servicii sumele achitate cu titlu de avans sau plata integrala
 • bugetul excursiei dupa care s-a calculat tariful/persoana ar fi afectat in situatia in care nu toate locurile ar fi ocupate si orice renuntare ar insemna pierdere pt agentie
 • nu lucreaza cu agentii revanzatoare care sa faca posibila valorificarea eventualelor renuntari

Sumele platite ca avans sau ca plata integrala nu mai pot fi recuperate (nici partial) de persoanele inscrise si care, din orice motiv, renunta la locul rezervat in actiune (vacanta, excursie, eveniment). Nu conteaza perioada ramasa pana la actiune, nici suma achitata si nici motivul renuntarii.

Pentru a evita situatiile de pierdere a avansurilor, in cazul unor probleme foarte serioase (medicale, deces rude de grad I, etc), cei inscrisi isi pot incheia in cazul excursiilor externe unde sumele sunt mari, dar si interne daca stiu ca se pot invi probleme in ceea ce priveste prezentarea la excursie, o asigurare storno. Ea va acoperi situatiile grave si speciale (decese rude de grad I, imbolnaviri etc), dar evident ca nu si renuntari nemotivate. Este nevoie sa cititi cu atentie conditiile politei inainte de a o achita. Agentia Bon Voyage nu-si ia nici o responsabilitate in ceea ce priveste polita, este un simplu broker, un intermediar intre persoana asigurata si agentia de asigurari.

In cazul in care cel inscris achita avansul dar ulterior nu face dovada platii restului pana la concurenta sumei totale a tarifului, in termenul comunicat Email de Bon Voyage, acesta intelege si accepta pierderea sumei achitate.  Are insa posibilitatea gasirii unui inlocuitor (cu acelasi statut de membru Singles Camp), de la care sa-si recupereze suma achitata pana la acel moment catre agentie. Gasirea unui inlocuitor se poate face prin afisarea pe topicul deschis actiunii, pe forum sau prin contactarea unor persoane cunoscute, care face parte din Singles Camp. Inlocuitorul va achita suma respectiva direct (nu prin intermediul agentiei) persoanei inscrise initial, urmand ca daca mai exista diferente sa le achite imediat agentiei.

In situatia in care cel care nu achita diferenta pana la plata integrala si nu comunica in cel mai scurt timp (maxim 7 zile) de la expirarea termenului gasirea unui inlocuitor, agentia isi rezerva dreptul de a retine suma achitata pana atunci de inscris, cu titlu de despagubire, nefiind necesara nici instiintare si nici explicatii.

Participantii  inscrisi la excursiile externe ce anuleaza sau renunta la excursie , dupa achitarea avansului, se supun conditiilor din contractul de comercializare a pachetului turistic pe care l-au incheiat cu agentia.

Ce este important de inteles la excursiile externe, unde se zboara pana la destinatie: in caz de renuntare unilaterala (motiv independent de agentie), tariful de zbor se pierde chiar si in situatia in care se gaseste un inlocuitor. 

Asa cum am explicat in mai multe locuri pe site si forum, datorita particularitatii grupurilor organizate de noi, agentia achizitioneaza bilete de zbor personale, nu de grup. Pe masura ce se incaseaza avansurile de la inscrisi, se cumpara biletele de zbor pentru fiecare persoana, in parte.

Majoritatea companiilor cu care se zboara, in caz de renuntare – nu returneaza nici macar o mica parte din suma achitata (Tarom, Lufthansa, etc) si nici nu permit schimbul de nume (persoane). Atfel ca, in caz de renuntare si gasire a unui inlocuitor, pentru acesta din urma trebuie achizitionat un nou bilet de zbor. Rezulta ca pentru biletul de zbor nu se poate face compensare de suma, ci doar pentru diferenta.

Trebuie mai intai sunat in agentie pentru calculatie si doar apoi se poate face transferul intre renuntator si inlocuitor.

La excursiile interne, nu se intocmeste contract comercial de furnizare de servicii turistice. Volumul de plecari este foarte mare, iar legislatia romana nu impune acest lucru, in special la achizitionarea pachetelor online. Inscrierea in excursie se face cunoscand conditiile de renuntare unilaterala, acestea fiind afisate pe site si putand fi studiate, asa cum recomandam la prezentarea fiecarei actiuni. De asemenea mesajul care se primeste de turist dupa inscriere si in baza caruia face plata avansului si a ratelor, contine conditiile de renuntare unilaterala la o excursie. Efectuarea platii indica acceptarea de catre turist a conditiilor de renuntare unilaterala la o excursie. 

Agentia de turism intocmeste pentru fiecare rezervare o factura ce contine pachetul turistic achizitionat, cu datele transmise de turist. In situatia in care nu ati primit pe Email acest document, va rugam solicitati agentiei transmiterea lui.