Lavanda, trandafiri si voie buna. 25 – 27 iunie 2021

25/06/2021 - 27/06/2021
550 RON

Descriere

O actiune cu program nou, 100% Singles Camp&Travel, conceput de Iasmina, cea care o sa va si insoteasca in excursie. Aveti 2 zile pline, drumetie la cel mai inalt varf din Muntii Poiana Rusca, apoi in ziua urmatoare o plimbare inedita cu caruta si un picnic taranesc, vizitati o plantatie de lavanda in floare, una de trandafiri, o sa ajungeti si la un apicultor si la un olar. Veti vizita cateva lucruri interesante in zona si bineinteles ca in orice excursie Singles Camp, veti socializa si va veti distra.

Locatia in care veti sta se prezinta singura in filmuletul de mai jos:


Grup de

16 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 21/05/2021

Rate

350 RON pana in 04/06/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Luncanii de Jos din 25/06/2021 pana in 27/06/2021 cu cazare la Pensiunea Alpin***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici 0721 587.954

Altele

•   foc de tabara sambata seara


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     excursie optionala la Margina – 130 lei. Va recomand cu toata caldura, “Excursie la Margina”. Este ceva inedit, vesel si spectaculos. Petreceti cateva ore exceptioanale, vedeti cateva locuri foarte interesante, intrati in universul satului banatean.

Serviciile care sunt incluse in tariful de excursie optionala:
– calatorie cu caruta prin sat
– pranz traditional banatean intr-o gospodarie taraneasca (palinca, supa de taitei, friptura, prajituri de casa)
– vizitarea Muzeului Satului (se asteapta mici donatii facute muzeului)
– vizitarea Bisericii de Lemn  (se asteapta mici donatii facute bisericii)

Aceasta excursie optionala trebuie achitata la ultima rata.


Program

25/06/2021

Drumetie in Muntii Poiana Rusca: Luncani – Pârâul Mare – Vârful Padeş si retur la pensiune

Intalnirea la pensiune va fi intre orele 11:00 – 12:00. La 13:00 echipati de drumetie plecam pe traseu. Cine vine dupa ora comunicata, va astepta grupul la pensiune, organizandu-si timpul asa cum doreste.

Traseul porneşte din centrul satului Luncanii de Jos, în dreptul confluenţei văii Topla cu valea Bega Luncanilor. De acolo alegem drumul forestier, ce este marcat ca traseu banda galbena – pentru vârful Padeş, 2½–3 ore. Tot de acolo se pleaca, pe alt drum forestier, spre „Cabana Căpriorul“, 2½–3 ore – triunghi roşu.
Drumul forestier pe Pârâul Mare şerpuieşte lângă firul apei, între stânci de dolomite, deasupra cărora se ridică versanţii împăduriţi, și câștigă altitudine rapid în serpentine sucesive. Ajungem în curmătura Făgeţelului (şaua la sud de Vârful Făgeţel) și părăsim drumul forestier spre stânga, intrăm pe un drum de TAF cu un urcuş puternic ce ne scoate după circa 1 km în Poiana Padeşului, din creasta principală a munţilor Poiana Ruscă.
Imediat suntem în golul alpin și ne îndreptăm spre cel mai înalt punct chiar dacă marcajul lipseşte. Ultimele sute de metri ale traseului sunt comune cu traseul bandă albastră (care vine de la cabana „Căpriorul”). Drumul forestier se îndreaptă printr-un jnepeniş incendiat spre Vârful Padeş. Aici, se deschide o privelişte încâtătoare asupra jumătăţii vestice a masivului Poiana Ruscă şi asupra regiunilor muntoase Semenic, Țarcu și chiar Retezat sau depresionare înconjurătoare.
Sub vârful Padeş, daca ne întoarcem pe traseul pe care am venit, spre stânga se află refugiul „La Autobuzul din Padeș” un loc unic construit de cei care îndrăgesc zona și care au adus culoare și haz acestor locuri.

Parcurgere traseu: cca  5-6 ore.

Revenim la pensiune, refresh si cina. Si distractie evident! Ca asa-i sta bine drumetului, seara: cu un pahar de vin in mana, cu prieteni in jur, cu muzica si voie buna!


26/06/2021

Excursie la Margina

Programul acestei excursii optionale:

08.30 – 09:45 micul dejun
09:45 – Intalnire in curtea pensiunii, ne imabarcam si plecam spre Margina.
10:30 – Ajunsi la Margina vom fi intampinati la Centrul de Informare Turistica cu o cafea si ceva dulce, si cu “bine ati venit!”
11:00 – Ne imbarcam in carute si pornim intr-o calatorie inedita. O sa oprim si o sa vizitam pe rand:
– la Sintesti, o gospodarie banateana, o familie de apicultori dar si de legumicultori
– Tot la Sintesti, Muzeul Satului. Invatatorul satului ne va astepta acolo si ne va povesti istoria locului si ne va descrie exponatele
– Fiul invatatorului ne va arata ceva din tainele opincaritului
– Vedem apoi o fantana cu cumpana, in timp de savuram cate o pancova
– Calatoria noastra cu caruta continua pana la Zorani, unde bem apa un izvor
– La intoarcere, la Margina vizitam biserica apoi,
– Cumparaturi de produse locale: miere, branza, palinca etc. Va recomandam, daca doriti sa cumparati branza, sa aveti cu voi caserole.
– La finalul acestui program, un gospodar local ne va astepta cu portile deschise, pentru un pranz banatean

Dupa masa o sa dam fuga la un camp plantat cu lavanda, pe care o s-o prindem in plina floare. O sa zabovim un pic pt fotografii, pt produse, apoi mergem pe o alta plantatie, una de trandafiri. Pt ca in zona este si un olar ii vizitam atelierul.

Spre seara ajungem inapoi la Luncanii de Jos, aveti timp de refresh, de relaxare, apoi luam cina


27/06/2021

Dupa ce servim micul dejun o sa ne strangem un pic cu totii pentru o poveste de sfarsit de eveniment. Iasmina va anunta de planurile noastre in zona si va va povesti de prima actiune cu plecare din zona.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O iesire de week-end cu un program inedit, plin si interesant. Iasmina va pregatit o multime de lucruri care cu siguranta o sa va placa! Socializati, va faceti noi prieteni, va relaxati si plecati cu amintiri frumoase.


Echipament obligatoriu

Pentru cei care aleg sa mearga vineri in drumetie, echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.


Alte infomatii

Lavanda de Margina:

Trandafirii de la Curtea. Parfum, culoare, dar şi multă muncă în gospodăria unor locuitori din satul Curtea. Oamenii au o plantaţie inedită pentru mediul rural, una de trandafiri. Produsele realizate din aceste flori ajung până şi în îndepărtata Chină.
Soţii Grecu, au dezvoltat la Curtea o plantaţie de trandafiri ”Rosa Damascena” care se întinde pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi şi numără 600 de butaşi. Florile sunt extrem de parfumate, fapt pentru care sunt şi căutate. Din petalele lor se fabrică siropuri, dulceţuri, ceaiuri, dar şi parfumuri.

Mierea de Margina

Universul satului banatean. Un popas la Margina

Ajunsi la Margina urcam in căruțe si pornim prin sat. Prima oprire se face la Muzeul Satului din Sintești unde domnul învățător Emil Mert ne va prezenta cele peste 100 de exponate. Este vorba despre obiecte tradiționale locale precum îmbrăcăminte, mobilier, instrumente muzicale (prin anii 1950 au existat o fanfară și un cor renumite în Sintești), care amintesc despre istoria locului. Apoi, cu un popas surpriză, ne îndreptăm spre Casa tradițională din Zorani, îngrijită și prezentată de familia Codrea. Mai departe, traseul duce – peste deal – spre Biserica de lemn din Groși și se încheie cu un popas la Stâna lui Ovidiu Crișan, unde se va servi un prânz ca la stână (mămăliga cu tochitură la ceaun, brânză și răchie de prună). Pe drumul de întoarcere se poate face oprire la Biserica de lemn din Margina, iar excursia se încheie de unde am plecat, în fața Infocentrului Turistic din Margina.

Cu caruta:

La muzeul satului Sintesti:

Biserica din Lemn din Grosi:

Luam pranzul:

Locatia in care veti sta:

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in “Responsabilitati personale“.  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personalehttps://singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.