Apuseni. Tara motilor 1 – 5 mai 2019

01/05/2019 - 05/05/2019
700 RON

Descriere

22.04.2019
Au aparut 1 loc disponibil din renuntari in camera dubla barbati.

Vom calatori in “Tara de Piatra”, un loc de legende şi eroi, un pământ românesc mirific, binecuvântat cu frumuseţi şi bogăţii ale naturii. Aici sunt motii, oamenii aceia harnici si buni, drepti si neclintiti, care au tinut mereu aprinsa flacara dreptatii si a libertatii.

Despre moţii care trăiesc în Munţii Apuseni se spune că sunt urmaşii direcţi ai dacilor şi chiar ai agatârşilor, populaţie care a locuit cu mult timp înainte de Hristos pe aceste meleaguri. Alţi autori susţin că moţii sunt descendenţi ai unor triburi celtice, care au populat în Antichitate zonele înalte ale Apusenilor. Indiferent de obarsia lor, motii sunt in constinta romanilor, cei mai viteji si mai darji oameni…

Muntii Apuseni sunt un tinut fabulos, cu o fauna si flora uimitoare, cu peisaje pitoresti si cu un relief spectaculos. Un loc in care daca ajungi te indragostesti iremediabil si singurul gand este sa revi…

Va oferim aceasta minivacanta de 1 Mai, cu tot ceea ce are mai frumos si mai interesant Tara Motilor!


Grup de

35 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 05/04/2019

Rate

500 RON pana in 24/04/2019

Cazare

Numar nopti

4

In Garda de Sus, jud. Alba din 01/05/2019 pana in 05/05/2019 cu cazare la Pensiunea Danciu***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

4

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


3 zile transport zonal pe ruta Cf program excursie -

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iulian Panescu 0726 687 656

Altele

Pentru cei care achita diferenta de tarif: transport pe ruta Bucuresti – Pitesti – Valcea – Sibiu – Alba Iulia – Garda de Sus si returVa rugam ca la ultima rata sa adaugati diferenta de transport de 40 sau 90 lei, specificand in agentie de unde urcati. Comunicati pe office@bonvoyagesibiu.ro.

Tarif cu transport inclus:
urcare din Bucuresti, Pitesti: 790 lei
urcare din Valcea, Sibiu: 740 lei


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

CinaProgram

01/05/2019

Cei care au transport inclus si pleaca din Bucuresti: intalnirea in 1 Mai ora 6.00 statia de benzina Mol Pacii. Va rugam sa nu intarziati, luati-va toate masurile sa ajungeti la timp, pentru ca autocarul nu va astepta. La Pitesti va opri in jur de ora 7.30, la benzinaria Petrom, Bulevardul Nicolae Balcescu 133 (iesirea spre Bascov), la Rm Valcea va ajunge in jur de ora 9.00 (urcare statia Petrom Calea lui Traian 269, iesirea spre Calimanesti) iar la Sibiu in jur de ora 11.00 – 11.30, statia va fi OMW Aeroport (Str. Alba Iulia 114). La Garda veti ajunge in jur de ora 14.30.
Pe traseul miniautocarului se vor face pauze doar pentru cafea, suc, toaleta, in timpul legal de oprire al soferului. Nu vom opri pentru servirea pranzului. De aceea va rog sa aveti cu voi sandviciuri si apa.
Dupa check in la pensiuni, 30 minute refresh, schimbarea in haine de drumetie si porniti intr-o plimbare pe Cheile Ordancusei. Nu aveti nevoie de rucsac sau nu stiu ce echipament. Sa aveti ghete, sa fiti imbracati cf temperaturii si ceva de ploaie…2 ore de plimbare pe soseaua betonata care parcurge cheile, vizitatam pestera carstica Poarta lui Ionele (va recomand sa aveti lantera sau frontala cu voi – pestera nu are sistem de iluminare) si revenim la pensiune. Luam cina, ne retragem apoi intr-o sala in care vom fi doar noi… Petrecere, cu muzica, dans si voie buna!  *|* :dance:


02/05/2019

Mic dejun si al 9.45 plecam spre Ghetarul Scarisoara,traversand de data aceasta Cheile Ordancusei cu miniautocarul. O sa avem 2-3 opriri pana acolo, sunt cateva locuri cu panorame superbe si vreau sa intram si intr-o gospodarie in catunul Ocoalele. Sa bem lapte proaspat, branza, un unt de casa…
La Ghetar ne oprim, vizitam pestera (pret 11 RON), apoi coboram pana la Dobra Nicusor, cioplitor, viorist si …de toate. Va puteti alege din produsele lui…E o plimbare prin padure de cca 30 minute, coboram apoi la Garda Seaca pe triunghiul rosu, pana la magazinul mixt. Acolo ne va astepta microbuzul. Mergem inapoi spre ghetar, pana la Pensiunea Scarisoara. Ne asteapta un pranz cu palinca, gustari, balmos si placinte pe lespede. Costa 35 – 40 RON/persoana.
La intoarcere Izbucul Cotetul Dobrestilor.
Seara cina si petrecere…


03/05/2019

Dupa micul dejun servit cu incepere ora 8.30 ne imbarcam in microbuze si luam directia Arieseni. Prima oprire la Vanvucesti, pt o drumetie de doua ore dus si intors la Cascada Varciorog. Ne imbarcam din nou si mergem la Groapa Ruginoasa. Plecarea pe traseu, la un km dupa Pensiunea Castel Arieseni. Drumul dureaza cca 50 minute la urcare, ceva mai putin la coborare…
Masa o servim tip sandvici undeva pe munte.
Seara masa, petrecere si sa incercam, vedem, ne iese o surpriza? Ne ajuta din nou tulnicareasa?


04/05/2019

O sa fie o zi in care calatoriti cu autocarul. Ajungeti in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu, unde se afla Casa Memoriala a marelui conducator al motilor, la Cascada Pisoaia, Dealul cu melci, apoi va intoarceti la pensiune. Relaxare si voie buna…Cateva dintre obiectivele pe care o sa le vedeti sunt descrise aici


05/05/2019

Se pleaca dupa micul dejun la ora 8.00. Cu bagajele in microbuz, spre Alba Iulia, unde se viziteaza Cetatea, biserica unde este inmormantat Iancu de Hunedoara, Catedrala Unirii…In conditii normale de trafic se ajunge in Bucuresti in jur de 21.00.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place natura, care nu au probleme fizice, au rezistenta la efort mediu. Traseele sunt mediu spre usoare. De asemenea tin si fac sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomand celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.

Si tot despre profil: urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice……De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.


Echipament obligatoriu

Pt drumetia montana este nevoie de echipament specific: gheata de munte, pantalon mai gros dar elastic, bluze de diferite grosimi care sa retina temperatura corpului. Rucsac, sapca, poate nu strica si o caciulita usoara, ochelari de soare, bete trekking. Lanterna sau lampa frontala pt pesteri. Traseele pe care urmeaza sa le parcurgeti vor fi mult mai usoare daca aveti echipament potrivit si adaptat.


Alte infomatii

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul Singles Camp. Imediat dupa inscriere veti primi un Email de la agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. Contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomandam ca inainte de a face plata avansului sa va mai asigurati o data daca aveti liber in perioada excursiei si de asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o actiune