Apuseni. Tara motilor de 1 Mai. 29 aprilie – 3 mai 2020

29/04/2020 - 03/05/2020
890 RON

Descriere

IN CONSULTARE

Aer curat, natura, poieni pline cu flori, peisaje pitoresti si sate uitate de lume. Drumetii in una dintre cele mai frumoase zone din Romania, cu vizitarea unor locuri inedite: Pestera Poarta lui Ionele, Pestera Scarisoara, Groapa Ruginoasa, cascada Varciorog.

Este o actiune care se adreseaza persoanelor mai active, iubitori de natura.  Locatia este foarte frumoasa, seara o sa avem party, pentru ca asa sta bine unor drumeti, ziua pe munte iar seara la petrecere si dans!

Tariful este diferentiat, functie de transport si loc de imbarcare:
urcare din Bucuresti, Pitesti: 890 lei
urcare din Valcea, Sibiu: 850 lei
Tarif fara transport inclus (pentru cei din afara zonei de conexiune cu microbuzul si care vor ajunge singuri la destinatie): 820 lei


Grup de

29 persoane


Plata

Avans

300 RON pana in 31/03/2020

Cazare

Numar nopti

4

In Garda de Sus din 29/04/2020 pana in 03/05/2020 cu cazare la Pensiunea Danciu***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

4

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


3 zile transport zonal pe ruta Cf program -

Ghidaj


Insotitor de grup: Iulian Panescu 0726 687 656


Nu sunt incluse

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

CinaProgram

29/04/2020

Cei care au transport inclus si pleaca din Bucuresti: intalnirea la ora 6.00 statia de benzina Mol Pacii. Va rugam sa nu intarziati, luati-va toate masurile sa ajungeti la timp, pentru ca masina nu va astepta. La Pitesti va opri in jur de ora 7.30, la benzinaria Petrom, Bulevardul Nicolae Balcescu 133 (iesirea spre Bascov), la Rm Valcea va ajunge in jur de ora 9.00 (urcare statia Petrom Calea lui Traian 269, iesirea spre Calimanesti) iar la Sibiu in jur de ora 11.00 – 11.30, statia va fi OMW Aeroport (Str. Alba Iulia 114). La Garda veti ajunge in jur de ora 14.30.
Pe traseul miniautocarului se vor face pauze doar pentru cafea, suc, toaleta, in timpul legal de oprire al soferului. Nu vom opri pentru servirea pranzului. De aceea va rog sa aveti cu voi sandviciuri si apa.
Dupa check in la pensiuni, 30 minute refresh, schimbarea in haine de drumetie si porniti intr-o plimbare pe Cheile Ordancusei. Nu aveti nevoie de rucsac sau nu stiu ce echipament. Sa aveti ghete, sa fiti imbracati cf temperaturii si ceva de ploaie…2 ore de plimbare pe soseaua betonata care parcurge cheile, vizitatam pestera carstica Poarta lui Ionele (va recomand sa aveti lantera sau frontala cu voi – pestera nu are sistem de iluminare) si revenim la pensiune. Luam cina, ne retragem apoi intr-o sala in care vom fi doar noi… Petrecere, cu muzica, dans si voie buna!  *|* :dance:


30/04/2020

Mic dejun si al 9.45 plecam spre Ghetarul Scarisoara,traversand de data aceasta Cheile Ordancusei cu miniautocarul. O sa avem 2-3 opriri pana acolo, sunt cateva locuri cu panorame superbe si vreau sa intram si intr-o gospodarie in catunul Ocoalele. Sa bem lapte proaspat, branza, un unt de casa…
La Ghetar ne oprim, vizitam pestera (pret 11 RON), apoi coboram pana la Dobra Nicusor, cioplitor, viorist si …de toate. Va puteti alege din produsele lui…E o plimbare prin padure de cca 30 minute, coboram apoi la Garda Seaca pe triunghiul rosu, pana la magazinul mixt. Acolo ne va astepta microbuzul. Mergem inapoi spre ghetar, pana la Pensiunea Scarisoara. Ne asteapta un pranz cu palinca, gustari, balmos si placinte pe lespede. Costa cca 40 RON/persoana.
La intoarcere Izbucul Cotetul Dobrestilor.
Seara cina si petrecere…


01/05/2020

Dupa micul dejun servit cu incepere ora 8.30 ne imbarcam in microbuze si luam directia Arieseni. Prima oprire la Vanvucesti, pt o drumetie de doua ore dus si intors la Cascada Varciorog. Ne imbarcam din nou si mergem la Groapa Ruginoasa. Plecarea pe traseu, la un km dupa Pensiunea Castel Arieseni. Drumul dureaza cca 50 minute la urcare, ceva mai putin la coborare…
Masa o servim tip sandvici undeva pe munte.
Seara masa, petrecere si sa incercam, vedem, ne iese o surpriza? Ne ajuta din nou tulnicareasa?


02/05/2020

O sa fie o zi in care calatoriti cu autocarul. Ajungeti in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu, unde se afla Casa Memoriala a marelui conducator al motilor, la Cascada Pisoaia, Dealul cu melci, apoi va intoarceti la pensiune. Relaxare si voie buna…Cateva dintre obiectivele pe care o sa le vedeti sunt descrise aici: http://www.tuktuk.ro/2014/08/10-locuri-de-vazut-apuseni/


03/05/2020

Se pleaca dupa micul dejun la ora 8.00. Cu bagajele in microbuz, spre Alba Iulia, unde se viziteaza Cetatea, biserica unde este inmormantat Iancu de Hunedoara, Catedrala Unirii…In conditii normale de trafic se ajunge in Bucuresti in jur de 21.00.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place natura, care nu au probleme fizice, au rezistenta la efort mediu. Traseele sunt mediu spre usoare. De asemenea tinem si facem sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomandam celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.

Si tot despre profil: urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insistam pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.


Echipament obligatoriu

Pt drumetia montana este nevoie de echipament specific: gheata de munte, pantalon mai gros dar elastic, bluze de diferite grosimi care sa retina temperatura corpului. Rucsac, sapca, poate nu strica si o caciulita usoara, ochelari de soare, bete trekking. Lanterna sau frontala pt pesteri. Traseele pe care urmeaza sa le parcurgeti vor fi mult mai usoare daca aveti echipament potrivit si adaptat.


Alte infomatii

Vreme: Daca insotitorul de grup considera ca anumite fenomene ale naturii pot pune in pericol grupul, va reconsidera traseul. De asemenea in caz de vreme rea este posibil sa inverseze anumite elemente de program, in incercarea de a evita pe cat posibil disconfortul dat de umezeala.

O sa parcurgem zona de catune din Apuseni de Alba, din fericire drumurile s-au modernizat acolo si fac acum posibila deplasarea cu microbuzul. Trebuie sa stiti ca satele sau comunele din Apuseni sunt formate din mai multe catune, adica din mici asezari de 6-10 case. Casele mocanesti sunt imprastiate pe munti, de multe ori pentru a ajunge la vecin poti “manca o paine”. Va fi pt cei care merg acolo o adevarata intoarcere in timp…Ultimii locuitori mocani sunt oameni de isprava si foarte primitori.

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.