Bavaria, lacuri si munti 11 – 19 iulie 2020

11/07/2020 - 19/07/2020
1,200 EUR

Descriere

UN singur loc liber! 

O calatorie in grup foarte mic, vom fi maxim 7 + 1 (sofer si insotitor de grup). Intregul traseu al excursiei se face cu microbuzul, plecare si sosire in Sibiu. Am ales si in Bavaria si pentru opririle de pe drum, tot ce am considerat mai frumos si mai interesant. Iata ce veti parcurge si vedea:

  • zona viticola si turistica Burgenland – lacul Neusidlersee
  • o portiune din Padurea Vieneza (Mayerling)
  • Ruta Romantica si Valea Vachau. Este considerat unul dintre cele mai frumoase si pitoresti drumuri din Europa
  • zona montana din jurul Garmisch-ului. Cei mai inalti multi ai Germaniei, cu panorame si drumetie.
  • zona traditionala bavareza – satul cu case pictate Oberammergau
  • zona lacurilor bavareze si valea Isar
  • Hallstadt – un loc absolut superb
  • la intoarcerea stam la Lajoszmisze la o csarda, pe vremuri am dormit de mai multe ori acolo. Este tare fain.

 


Grup de

6 persoane


Plata

Avans

1,200 EUR pana in 26/06/2020

Cazare

Numar nopti

8

In Burgenland din 11/07/2020 pana in 12/07/2020 cu cazare la nici o stea

In Valea Wachau din 12/07/2020 pana in 13/07/2020 cu cazare la nici o stea

In Garmisch-Partenkirchen din 13/07/2020 pana in 17/06/2020 cu cazare la nici o stea

In Anif din 17/07/2020 pana in 18/07/2020 cu cazare la nici o stea

In Lajoszmisze din 18/07/2020 pana in 19/07/2020 cu cazare la nici o stea


Servicii incluse

Servicii transport


Microbuz 8 + 1

Numar zile mic dejun

8

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


9 zile transport zonal pe ruta Cf program -

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp si sofer: Gigi Cindea 0745 106501

Altele

  • taxe de autostrada, parcari de zi si noapte

Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

CinaProgram

11/07/2020

Plecare din Sibiu, ora 6:00, Parcarea Piata Garii, din fata bisericii. Un singur bagaj permis: troller cu dimensiuni maxime 60 x 35 x 25 + un mic rucsac, in care sa aveti pregatite sandviciuri, apa, ceva de ploaie daca e cazul. Nu uitati sa aveti asupra voastra: cartea de identitate sau pasaport, cu valabilitate. Vom opri intr-o parcare civilizata, unde se poate servi pranzul rece pe care vi l-ati pregatit in bagajul de mana. Nu oprim la restaurant decat in jurul orei 17:00, cand ajungem la lac. Imbarcare microbuz, parcurgem traseul Sibiu – Deva – Recas – Arad – Nadlac – Szeget – Budapesta – Gyor – Oggau am Neusiedler See –  Neudörfl  (Austria) 800 km. Timp estimat, cu pauze incluse, cu formalitati vamale la frontiera cu Ungaria: 11 ore. In drum spre hotelul in care vom sta peste noapte, oprim la Oggau, pentru a lua masa si a face o degustare de vinuri. Suntem in Burgenland, o zona foarte vestita pentru calitatea exceptionala a vinurilor care se produc acolo. Dupa cina si degustare, mergem cu microbuzul pana la Rust, apoi petrecem o ora pe malul lacului Neusiedler. Estimez ca in jur de ora 21:00 o sa ajungem la hotel. Check in si timp liber individual.


12/07/2020

Dupa micul dejun incarcam bagajele si pornim la drum. O zi lunga, cu o multime de lucruri de vazut. Distanta pe care o avem de strabatut nu este mare, vor fi in jur de 200 kilometri, dar pentru ca mergem doar pe drumuri secundare, o sa fim in microbuz cca 3 ore. Cu multe opriri, pentru ca asa cum va spuneam avem de vazut lucruri foarte interesante si frumoase.

Traseul este: Neudörfl – Leobersdorf – Baden Mayerling (aici evident ca facem o pauza) – Alland. De aici intram pentru un scurt segment pe autostrada Viena – Salzburg, apoi in apropiere de Außerfurth, lasam in dreapta Padurea Vieneza si  reintram pe sosea regionala: Leitsberg  si continuam pe ea pana la Garten Tulln Parkplatz. Parcam si facem o plimbare in aceasta minunata amenajare aflata foarte aproape de malul Dunarii: https://diegartentulln.at/userfiles/files/international/2020_Sprachen_Handout_EN.pdf

 

Dupa o plimbare prin gradini, urcam din nou in microbuz, traversam Dunarea pe Podul Trandafirilor (Rosenbrucke) si intram pe S5, unul dintre cele mai cunoscute si pitoresti drumuri europene: Österreichische Romantikstraße. De-a lungul acestuia o sa avem mai multe opriri, pentru panorame, pentru a admira frumusetea acelor locuri. Pentru a afla mai multe lucruri despre acest drum, va dau un link: https://www.romantikstrasse.at/fileadmin/user_upload/romantikstrasse/pdf/Romantic_Road_EN_Optimized.pdf

Imediat dupa Krems an der Donau (acolo unde se intra pe drumul 3, partea cea mai spectaculoasa Valea Wachau), ajungem la Dürnstein, la Domeniile (Domäne) Wachau. O crama – cooperativă reprezentând 250 de familii de podgoreni, care produce aproximativ 2,5 milioane de sticle pe an. Podgoria Kellerberg se afla pe un mozaic de terase din spatele cramei. Recoltarea nu se poate face decât de mână, vinul fiind de extrem de buna calitate. O sa facem o oprire si aici.

De la Durnstein continuam inca 100 km pe Valea Wachau, pana la locul unde vom fi cazati: Fischwirtshaus Landmotel Die Donaurast, o locatie de familie, veche de 4 generatii, aplasata pe malul Dunarii. A fost renovata acum 7 ani si specificul ei este ca se servesc specialitati de peste). Legam cu tema noastra de excursie doua zone vestite ale Austriei: partea de Burgenland cunoscuta pentru vinurile de iarna si preparatele de gasca si Valea Wachau, celebra pentru vinurile sale de foarte buna calitate si pentru preparatele de peste.

Ne incheiem ziua, pe terasa pensiunii, savurand un vin si un peste…


13/07/2020

Mic dejun, fara graba, mai admiram o data Dunarea si pornim la drum, spre Garmisch-Partenkirchen. Ne vom caza intr-o pensiune in care ramane 3 nopti. Vom fi doar pe autostrada, pana la Miesbach, apoi iesim de pe autobahn si intram din nou pe un regional. Ajungem la Tegernsee, un loc foarte cautat de munchenezi, unde facem o pauza si o plimbare pe malul lacului, apoi continuam pana la un loc superb de panorama asupra lacului format pe raul Isar: Sylvenstein Lake. Drumul nostru este pentru o vreme insotit de raul Isaar, cel care traverseaza Munchen-ul. Depasim Vorderriss, apoi Wallgau, pentru ca foarte curand sa ajungem la Garmisch-Partenkirchen. Ultima parte din calatoria acestei zile este printre Alpi, o sa parcurgem niste locuri superbe. Traseul cuprinde cca 400 km, din care mai mult decat jumatate o sa-i facem pe autostrada. Total de stat in microbuz in acea zi: 5 ore, dar fragmentata in 3 opriri, inclusiv una pentru masa de pranz.


14/07/2020

O zi in natura minunata a Alpilor Bavariei. Plecam la 10:00 spre Alpspix, unul dintre cele mai frumoase locuri de panorama pe care l-ati vazut vreodata. Mergem cu microbuzul pana la Breitenau, apoi pana la statia de urcare Kreuzeckbahn Cablecar Station. Sus o sa facem un schimb de telecabine, dar parte dn traseu o sa-l facem pe jos, in drumetie. Este nevoie sa aveti un echipament sport de munte, in picioare pantofi gen trekking cu talpa aderenta. Nu uitati sa aveti cu voi un rucsac de cca 20 – 30 litri, in care sa aveti pregatita pelerina si o bluza de schimb. Pe cap sapca si daca e soare puternic e nevoie de crema de protectie. Ne intoarcem doar spre dupa amiaza, dar nu direct la pensiune ci pentru a vedea Riessersee, un lac situat în sud-vestul Garmisch-Partenkirchen. Lacul este cunoscut pentru ca a găzduit evenimente de patinaj rapid și 10 din cele 37 de jocuri de hochei pe gheață pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 1936. Pranzul o sa-l luam la o terasa aflata sus in Alpi, iar cina, in Garmish.


15/07/2020

Vizitam Cheile Partnach, un loc natural minunat si apoi satul cu case pictate, Oberammergau. O sa fie o zi mai lejera, dupa amiaza o sa fie libera, pentru plimbare prin statiune.


16/07/2020

Din nou o zi montana. Mergem la lacul Elbsee iar de acolo urcam la Uriasul Germaniei Zugspitze, cel mai inalt varf din tara, cu o altitudine de 2962 m față de nivelul mării. Folosim telecabina dar si picioarele, o parte din zi o sa ne-o petrecem drumetim la inaltime.


17/07/2020

Parasim de dimineata statiunea montana Garmisch-Partenkirchen si ne indreptam spre Anif. In drum vizitam 2 lacuri minunate, Walchensee si Kochelsee. Traseu: Garmisch – Krun – Wallgau si ajungem la Walchensee. Acolo facem o pauza, o plimbare pe malul lacului. Loc de oprire: Filmkulissendorf “FLAKE”. La urmatorul lac, Hochelsee, o sa oprim intr-o parcare amenajata Parklatz, la 82431 Kochel am See. De acolo plimbare, o cafea la terasa, un suc. Continuam, trecem de Bad Tolz, de Miesbach si intram pe austostrada, la fel cum am venit. Total traseu: 200 km, cca 3 ore de stat in masina, dar cu trei pauze de cate o ora. Luand in calcul si pranzul, in 7 ore ajungem la Anif. Daca aveti chef de o plimbare putem merge impreuna, dupa ce ne cazam, pana la Palatul Hellbrunn.


18/07/2020

Dimineata dupa micul dejun, la ora 8:30, punem bagajele in microbuz si in drum spre Budapesta,  oprim sa vizitam Hallstadt. Avem doar o ora si jumatate pana acolo. Am gasit un material cu impresii de calatorie despre Hallstadt. Il puteti citi aici: https://designedtotravel.ro/oraselul-austriac-hallstatt/ . Dupa doua ore de plimbare prin unul dintre cele mai minunate locuri din Europa, dupa ce ne incantam privirile si ne relaxam mintea si picioarele, plecam spre locul in care o sa innoptam. Ida Panzio Lajoszmisze, un sat aflat la 65 km de Budapesta. La 4 km de locatie se afla Tanya Csárda, un loc in care se mananca foarte bine. Va fo o zi de calatorie lunga, avem de facut cca 640 km, dar cea mai mare parte pe autostrada. Vom avea de stat in masina in total cca 8 ore. Apreciez ca la Tanya Csarda, acolo unde mergem intai pt masa, o sa ajungem in jurul orei 19:00, iar la Ida, la 21:00.


19/07/2020

Drumul spre casa. De la Budapesta pana la Sibiu sunt 560 km, daca plecam la 9:30, in jur de 17:00 ajungem in Sibiu. Este o ora aproximativa, de reper, nu o luati ca sigura pentru ca pe drum pot interveni o multime de lucruri.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O excursie super-intimizata ca numar, foarte potrivita pentru aceasta perioada. O vacanta ca intre prieteni, pentru ca vor putea participa doar cei care ne cunosc, cei care au mai calatorit cu noi.


Echipament obligatoriu

Pentru trecerea frontierelor aveti nevoie de cartea de identitate valabila sau de pasaport valabil.

Deoarece circulam cu un microbuz de mici dimensiuni, este permis un singur bagaj tip troller cu dimensiuni maxime: 60 x 40 x 35 + un rucsac de 20-30 litri, pentru sandviciuri, apa, pelerina, sapca.

Incaltaminte si imbracaminte sport, speciala pentru drumetii: pantof tip trekking, cu talpa antiaderenta, cu fata rezistenta la umezeala. Pantalon scurt si lung de munte, tricouri in care sa nu transpirati (din material tehnic, in nici un caz din bumbac), o bluza termica pt racoare si neaparat o pelerina cel putin semiprofesionala. Protectie solara, sapca, bandana, etc.


Alte infomatii

Dupa inscriere, va fi nevoie sa va transmitem toate detaliile legate de masuri de sigurantam reguli, tot ceea ce este nevoie sa stiti pentru o astfel de calatorie.