Bucuresti – Micul Paris 27 – 29 martie 2020

27/03/2020 - 29/03/2020
130 RON

Descriere

ACEASTA EXCURSIE VA FI AMANATA PANA LA O DATA IN CARE ACTIVITATILE PROPUSE SE POT TINE IN CONDITII DE SIGURANTA A SANATATII. O SA ANUNTAM PE CEI INSCRISI IMEDIAT CE LUAM O DECIZIE IN CEEA CE PRIVESTE DATA DESFASURARII.

Haideti sa cunoastem cu adevarat si in detaliu Bucurestiul!

Cine nu a apucat inca sa ajunga la Paris măcar sa cunoasca Bucureștiul. Nu de alta, dar este capitala României si este supranumit „Micul Paris”. Zic eu ca nu e putin lucru sa fie asemănat cu una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute capitale din lume.


Grup de

30 persoane


Plata

Avans

130 RON pana in 17/03/2020

Cazare

Numar nopti

2

Servicii incluse

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Însoțitor de grup din partea Singles Camp&Travel: Daniela Dimitrescu (Tel. 0721.428.014).


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Transfer hotel


X

Intrarile la obiective


X

Mic dejun


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

x   transport (pana la destinatie, transfer la hotel, mijloace în comun, autobuz, metrou-București; se vor achiziționa din stația de autobuz unde ne întâlnim portofele electronice cu câteva calatorii, circa 10 LEI şi un bilet de metrou, 5 lei)
x   cazare (cazarea se face individual, cu urmatoarele optiuni si recomandari:  Pensiunea Daniela, Colentina – 5 locuri, Hotel Duke, Relax Comfort Suites Hotel, Hotel Opera by Zeus International);
x     mese;
x   intrări la obiective: Palatul Parlamentului (45 lei/pers – carte de identitate obligatorie), Palatul Cotroceni (35 lei – carte de identitate obligatorie), Palatul Primăverii (35 lei), Muzeul Satului (15 lei).


Program

27/03/2020

Vineri, 27 martie 2020

Ora 11:30. Intâlnire cu ghidul la Universitate, stație autobuz 783 (autobuzul ce vine de la aeroport), stația Piața 21 Decembrie 1989, aflată vis-a-vis de Teatrul Național. De la Gara de Nord, puteți ajunge cu metroul până la stația Universitate.

Ne deplasăm apoi cu autobuzul în Piața Victoriei, unde vom lua masa de prânz, opțional la Restaurantul Mărul de Aur, cu meniu de prânz sau ceva „în fugă”,  pentru a ne ramane cât mai mult timp de vizitare.

Parcurgem Calea Victoriei, deschisă de Constantin Brâncoveanu la 1692, pe când se numea Podul Mogoșoaiei, pentru că era pavată cu lemn. Scopul construirii unui astfel de drum a fost obținerea unei căi de acces între Mogoșoaia, unde se afla moșia Voievodului şi Palatul Domnesc care era la Curtea Veche. Trecem în revistă Piata Victoriei, Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Țăranului Român, Palatul Victoria (sediul Guvernului României). Fara insa a intra si vizita interior.

Ora 14:30 Începem vizita pe Calea Victoriei cu vizitarea pe exterior a Casei Filipescu-Cesianu, unde astăzi funcționează Muzeul Vârstelor, apoi celebra Casa cu Lei sau Muzeul George Enescu, biserica Sfântul Vasile cel Mare, Palatul Romanit (Muzeul Colecțiilor de Artă), Casa Dissescu (Institutul de Istoria Artei “George Oprescu”), Casa Lens-Vernescu (Casino București), Casa Gheorghe Manu, Casa Nenciu-Cleopatra Trubetkoi, Palatul Ghica (Casa Grădișteanu-Ghica), Vila Pillat, Parcul Nicolae Iorga, Casele Stefan Bellu (Academia Romana),etc. Continuăm cu o scurtă oprire în Piața Amzei. Vedem clădirea Coanei Mița Biciclista, o tânără excentrică a Bucureștiului interbelic, fiica unei spălătorese, pe numele ei Maria Mihăescu.

Urmează să vizitam pe exterior Ateneul Român. Oprire la statuia lui Eminescu din fața Ateneului Român, acesta fiind inaugurat acum 130 de ani. Palatul regal şi statuia ecvestră a lui Carol I, cu cateva poveşti ale ghidei.

Ajungem la Piața Palatului Regal. Traversând pe lângă Biblioteca Universitară Națională, vom trece în revistă Monumentul Revoluției şi statuia ecvestră a lui Carol I. Tot aici mai putem observa câteva bucăți din lemn din pavajul fostului Pod al Mogoșoaiei.

Continuăm cu vizitare exterior Balconul lui Ceaușescu, amintiri despre revoluție. Urmează Magazinul Muzica, cu o istorie interesantă.

Tot în această zonă, Biserica Crețulescu, considerată unul din cele mai valoroase monumente de arhitectură ale orașului de la sfârșitul perioadei brâncovenești. A fost ridicată în anii 1720 -1722 prin grija marelui logofăt Iordache Crețulescu și a soției sale Safta, una din fiicele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Marele logofăt a construit în vecinătatea bisericii și un han, nu numai pentru că așa se obișnuia în aceea vreme, dar și pentru faptul că aici se afla, pe atunci, bariera de nord a orașului,  pe „ulița cea mare” sau „Podul Mogoșoaiei”, în locul numit pe atunci „Puțul cu zale”.

Continuăm vizita pe Calea Victoriei cu fostul Palat al Telefoanelor, Hotel Bulevard, Casa Capşa, Cercul Militar. Trecem pe lângă  Magazinul Victoria (fostele Galerii Lafayette). Vom vizita Pasajul Macca -Villacrosse, asemănător cu Galeriile Vittorio Emanuele din Milano, dar la o scară mai mică, unde găsim cafenele şi o cupolă interesantă, poveștile fiind legate de viața privată a Bucureștiului interbelic. Aici este momentul să ne oprim la o pauză de cafea.

Urmează să admirăm arhitectura deosebită a CEC-ului mare, Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie (cunoscut îndeobște ca Palatul CEC, după denumirea ulterioară a instituției). Piatra de temelie a fost pusă în 8 iunie 1897, în prezența Regelui Carol I al României și a Reginei Elisabeta. Până în 1875, în acel loc se aflaseră mănăstirea și hanul „Sfântul Ioan cel Mare”. Datând din secolul al XVI-lea, așezămintele au fost restaurate de Constantin Brâncoveanu în anii 1702 – 1703 pentru ca apoi, degradându-se, să fie demolate în anul 1875. Actuala clădire a fost ridicată după demolarea primului sediu al Casei de Depuneri (ridicat la rândul lui în locul mânăstirii).

Traversăm şi admirăm Muzeul National de Istorie al României, înființat în 1970 ca cel dintâi muzeu de arheologie şi istorie din țară. Aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure şi piese de mare valoare arheologică si istorică, pentru a ilustra mileniile de istorie națională.

Vizităm Biserica Stavropoleus construită în stil brâncovenesc, înălțată în 1724 în timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat (domnitor al Țarii Românești 1719-1730), de către arhimandritul Ioanichie Stratonikeas originar din Epir.Actualmente din vechea mânăstire a rămas doar biserica şi o clădire ce adăpostește o bibliotecă şi sală de conferințe. Curtea bisericii cu lapidariul este foarte pitorească. Corul bisericii cântă muzică neobizantină (o singură voce susținută de un sunet prelungit numit “ison”).

Spre sfârșitul turului vă propunem să luam cina, ora 19:00-19:30, la restaurantul istoric “Carul cu bere”, o berărie celebră, deschisă în anul 1879. Decorată în stil gotic, cu coloane şi tavane de stucatură, cu lambriuri sculptate şi picturi, vă va impresiona cu mobilierul stil interbelic, organizarea interioarăşi chiar programul de cântece şi dansuri populare, organizate seara aici. Vom prezenta pe forum opțiunile de meniu şi costul, ca să văputeți alege. Aici ne vom desparți după cină,urmând să ne întâlnim a doua zi.


28/03/2020

Sâmbătă, 28 martie 2020

La ora 9:30 ne reîntâlnim în același loc, la Universitate, stația autobuz 783, Piața 21 Decembrie 1989, cea de vis-a-vis de Teatrul Național şi ne îndreptăm spre Casa Poporului, așa cum era cunoscut înainte de Revoluție Palatul Parlamentului.

O să avem o vizită exterioară dar şi interioară. Aceasta durează cca. 2 ore. Vom preciza pe forum ora de intrare, în funcție de programarea făcută, vom afla ora în luna februarie. Este obligatoriu să aveți asupra voastră actul de identitate. Casa Poporului este situată pe Dealul Arsenalului şi măsoară 270 m x 240 m şi 86 m înălțime. Are şi 92 m sub pământ realizat în spiritul arhitecturii realist-socialiste. Are 9 nivele la suprafață şi alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil, ca suprafață, din lume, cea mai scumpă si cea mai grea clădire administrativă din lume. Ideea nu a fost a lui Ceaușescu, el a preluat şi materializat dorința regelui Carol al II-lea din 1935, care își dorea construirea Camerei Deputaților pe Dealul Arsenalului.

Masa de prânz opțională la Hanul Berarilor sau similar.

Continuăm cu vizită la Palatului Cotroceni. Deplasare cu autobuzul. Palatul Cotroceni este o reședință regală din București, care servește azi ca sediu al Președinției României. O parte a Palatului a fost deschisă vizitelor publicului din 27 decembrie 1991, când a fost inaugurat Muzeul Național Cotroceni. În anul 1679 domnul Șerban Cantacuzino a ridicat pe dealul Cotrocenilor o mânăstire. Biserica şi anexele au fost continuate de Constantin Brâncoveanu, care a poposit la mânăstire. În 1862, Alexandru Ioan Cuza a hotărât sa utilizeze Mânăstirea Cotroceni ca reședință domnească de vară. Principele Carol I al României primește ca reședință de vară vechile case domnești de la Cotroceni şi se hotărăște să construiască în incinta mânăstirii, un palat, în folosința moștenitorilor Coroanei care să servească drept reședință oficială în București. Arhitectul Paul Gottereau întocmește planurile edificiui în stil clasic venețian. Principesa Maria şi principele Ferdinand s-au mutat la Cotroceni în martie 1896. În 1949-1976 Palatul Cotroceni a devenit Palatul Pionierilor. În 1984 biserica mânăstirii ridicată de Șerban Cantacuzino a fost dărâmată din ordinul lui Ceaușescu. Şi poveștile vor continua la fața locului.

Revenim de la Cotroceni, în zona Piața Unirii, Hanul lui Manuc. Vizităm Curtea Domnească de la București– CetateaDâmboviței, construită de Vlad Țepeș, între anii 1458 şi 1459.Ea constituie nucleul viitorului palat voievodal, care, în faza inițială, îi va reproduce conturul exterior. Era alcătuit dintr-un parter cu plan dreptunghiular, desfășurat în jurul unei curți şi dintr-un subsol de aceeași formă. A fost distrus, parțial, în 1470, în urma unui asediu.

La sosirea pe tron, Constantin Brâncoveanu dobândea un edificiu deja impunător. Aceasta nu l-a oprit pe domn să-i desăvârșească aspectul. Fațada a căpătat, la sud, două foișoare legate printr-o loggia. Urmele foișorului mare se află, acum, marcate pe peluza de la extremitatea de vest a palatului. Materialul litic recuperat (din care o coloană a fost montată, relativ recent, pe actuala terasă, în zona fostei loggia) dă imaginea eleganței lor. În dreptul loggiei, jumătatea de sud a palatului era ocupată de sala tronului (divanul mare), din al cărei perete de nord se păstrează un fragment. Spre est se afla spătăria mică, zidită încă din vremea predecesorului său şi spre vest, un mic apartament domnesc, azi dispărut. Dincolo de divanul mare, un culoar ducea spre intrarea în paraclisul lui Grigore Ghica, căruia Brâncoveanu, încă din primii ani ai domniei, îi adăugase o turlă şi o tâmplă şi îl zugrăvise.

Edificiul a căpătat şi un nou nivel, dar datele despre el sunt lacunare. Se păstrează doar doi pereți (unul deasupra divanului mare, altul deasupra spătăriei mici). Adăugarea acestui nivel a antrenat modificări în subsol, unde zidării noi, menite să sporească capacitatea sistemului de boltire, închid o parte din arcele longitudinale de descărcare, întregesc stâlpii cruciformi şi lățesc arcele dublou existente. Anterior intervențiilor întreprinse în perimetrul palatului, Brâncoveanu construise o nouă casă domnească „pe stâlpi de piatră” (folosiți, ulterior, la parterul unei locuințe din sec. XIX, păstrată până astăzi). Peretele de est al acestei case domnești, din care se conservă doar un fragment, era şi limita de est a complexului de clădiri ce constituia palatul Brâncovenesc. În timpul lui Constantin Brâncoveanu două porți oficiale permiteau accesul în curte: Poarta de Sus (la intersecția cu Str. Iuliu Maniu) şi Poarta de Jos care era în fața Hanului lui Manuc. Fiecare poartă era apărată de câte un turn de strajă, iar curtea era împărțită în mai multe curți interioare. Cercetările arheologice au descoperit zidurile de incintă ridicate de domnitor, construite din cărămidă, care înconjurau curtea, în mijlocul hanului lui Manuc, zid care a fost descoperit recent şi pe strada Gabroveni.

Vizitam Biserica Sf. Antonie Curtea Veche, celebră în București, deoarece este cea mai veche din București, ctitorie a domnului Mircea Ciobanul în timpul primei sale domnii (1545-1554). A servit timp de două secole ca loc de încoronare a domnitorilor Țării Românești.

Rămânem în zona  Piața Unirii pentru a lua masa de seară, la ora 19:30, la celebrul Hanul lui Manuc, restaurant istoric. Povestea acestui han începe in anul 1806, când a fost întemeiat de Manuc Marzaian,cunoscut sub numele de Manuc Bei, vestit negustor, diplomat şi hangiu,devenind pe rând dragoman şi consilier al turcilor,iar în 1808 este numit de Sultan, Bei al Moldovei. Ajunge în cele din urmă şi intermediar între armata rusă şi armată turcă, iar pacea pe care o doreau atât turcii, cât şirușii, va depinde în mare parte de Manuc Bei. Pacea de la 1812 este un moment definitoriu pentru renumele hanului, negocierile de pace ținând-se chiar aici, la Hanul lui Manuc. Tratatul se semnează la 16 mai 1812 şi va pune capătrăzboiului ruso-turc, delimitând totodată suveranitatea asupra teritoriilor disputate de cele două părți.

Manuc se stinge din viață în 1818. Astăzi, restaurantul are un meniu ce reînvie atmosfera timpului şi prezintă feluri de mâncareboierești, cu denumiri care mai de care mai apetisante, cum ar fi: “Tipsie cu brânzeturi proaspete de la bădița”, “Platou Giugiuc”, “Platoul Transhumanței”, “Splendoarea porcului cu scânteieroșie”, “Salata umflată în pene”, “Borș de curcan fanariot”, “Frigărui din vechiul Fanar”, “Antricot de porc fript voinicește”. Totodată sâmbătă seara, de la ora 20:00 putem asculta live Taraful Hanu’ lui Manuc şi urmări live Ansamblul de Dansuri Populare Rapsodia Carpaților. Aici ne vom desparți din nou, urmând sa ne reîntâlnim în următoarea zi.


29/03/2020

Ora 9:30 Ne întâlnim din nou la Universitate, în stația Piața 21 Decembrie 1989, de unde vom merge pe jos, spre Piața Unirii, vom admira Teatrul National București, apoi vom continua pe Bd. Ion C.Brătianu, şi vom vizitaîn exterior SpitalululColțea, fondat în 1704 de spătarul Mihai Cantacuzino; Biserica Colțea (Sfinții Trei Ierarhi); Palatul Șuțu sau Muzeul de Istorie al Municipiului București; Monumentul Km. Zero al Bucureștiului şi Biserica Sfântul Gheorghe din Piața Sf. Gheorghe; fostul magazin Cocorul; Vulturul de Mare cu Peştele în Ghiare, cu poveștile vechi. Vom trece pe lângă străzile vechi ale Bucureștiului, ce poartă numele vechilor bresleşi ne vom afla în punctul Zero al Bucureștiului, locul de unde sunt calculate toate distanțele din România.

Vom vizita la exterior obiectivele şi vom depăna poveşti despre istoria locurilor, până la Piața Unirii 2, de unde vom lua metroul şi vom merge pentru o vizită la Palatul Primăverii.

Ora 12:00 Începem vizita la Palatul Primăverii sau Casa lui Ceaușescu, vila în care familia Ceaușescu a trăit în București. Vizita durează o oră, însoțiți de ghidul muzeului. Construită încă de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, conține obiectele originale, în cele peste 80 de camere, din care se vizitează circa 60 de camere, inclusiv apartamentele cuplului Ceaușescu, gradina de iarnă, piscina, spa, saloane, curtea cupăunii vii pe care ii iubea Ceaușescu (aici vor fi prezenți doar urmașii acestora). Vă vor impresiona decorațiunile, executate în totalitate in Romania: candelabre din cristal de Mediaș, lambriuri de lemn făcute în București, marmura şi sticlăromânești.

Vom lua masa de prânz, la ora 14:00-14:30 în zona Parc Herăstrău – Berăria H sau similar. Vom continua vizita cu  Parcul Herăstrău, unde se află şi cel mai mare complex expozițional din Romania, Romexpo.

De aici, considerăm ca ziua s-a încheiat şi vă rămâne free time sau drumul de întors acasă.Pentru cei ce mai pot zăbovi în București, la ora 16:30, propunem o plimbare prin Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, mult apreciat de toți turiștii străini care vizitează Bucureștiul. Este o expoziție permanentă, deschisă în 1936, întinsă pe 14 hectare şi sunt prezentate case şi alte obiective ce demonstreazăviața satului românesc. Acesta atrage peste 500.000 de vizitatori pe an.

Aici ne despărțim, dar nu pentru multa vreme – ne vom revedea cu siguranță în alte excursii!


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Adresabilitate, motivatie Daniela a gandit si oferit acest tur cu intentia de a-si prezenta orasul, de a va da voua celor din Bucuresti ocazia sa va intalniti, sa va cunoasteti, iar celor din alte zone sa viziteze cu un ghid profesionist capitala Romaniei.

Pot participa DOAR membri Singles Camp, nu veniti insotiti de copii, de cunostinte pentru ca vi se va refuza prezenta in grup.

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Modifică mesajul


Alte infomatii

Cazare. Pentru cei care vin din țară:  Pensiunea Danielei, 5 locuri, 80 LEI/pers/noapte contactand-o pe Daniela sau pe booking.com la hotelurile amintite mai sus în prezentare.