Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 9 – 11 august 2019

09/08/2019 - 11/08/2019
490 RON

Descriere

18.07.2019

Mai sunt 3 locuri disponibile.

Mereu surprinzator! Buzaul este un taram atat de plin, un izvor cu atata frumos incat ar fi nevoie de mult timp sa ne putem bucura de tot ceea ce acesta ofera.

Gabi Lala, un entuziast calator si ghid, va propune un traseu cu locuri pitoresti, cu lucruri inedite, cu lacasuri incarcate de spiritualitate.

Un program turistic, impletit cu cel de socializare, o ocazie sa va relaxati, sa vizitati locuri interesante, sa va distrati si sa va faceti noi prieteni.


Grup de

22 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 25/07/2019

Rate

290 RON pana in 25/07/2019

Cazare

Numar nopti

2

In Patarlagele din 09/08/2019 pana in 11/08/2019 cu cazare la Pensiunea Valea Lupului***


Servicii incluse

Servicii transport


Bucuresti - Patarlagele si retur

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


1 zile transport zonal pe ruta Bucuresti - - Buzau – Berca - Patarlagele - Casoca - Barajul Siriu - Patarlagele

1 zile transport zonal pe ruta Pensiunea Valea Lupului - Chiojdu- Cascada La Sipot- si retur

1 zile transport zonal pe ruta Pensiunea Valea Lupului - Manastirea Ciolanu- Bucuresti

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gabi Lala 0723 337 963


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno


X

Intrarile la obiective


X

PranzProgram

09/08/2019

Intalnire ora 6:45 Statia Petrom Aurel Vlaicu. Plecare din Bucuresti ora 07:00. Traseu Bucuresti – Buzau – Berca – Patarlagele – Casoca – Barajul Siriu – Patarlagele. cca 270 km

Scurt popas in Buzau. Primul obiectiv turistic al zilei: Vulcanii noroiosi – un fenomen unic, care va face sa va simti ca intr-un peisaj selenar. Este o zona protejata situata in comuna Berca din judetul Buzau, care incanta si uimeste pe oricine ajunge acolo.

Ne indreptam apoi cu microbuzul catre Patarlagele, zona unde se afla Pensiunea Valea Lupului, cazare, o masa de pranz……apoi va veti pregati pentru partea a doua a zilei.

Mai intai, un drum catre Viaductul Stanca Teherau pentru a admira in toata splendoarea barajul si  lacul Siriu.

Urmeaza un traseu turistic usor (drum forestier, cca 4-5 km dus-intors) si pitoresc catre cea mai frumoasa cascada din Muntii Buzaului – Casoca (Pruncea), aflata pe valea raului cu acelasi nume. Tot intr-o plimbare veti da si de ascunzatoarea haiducului Gheorghelas, cel ce a batut dealurile si muntii Buzaului, de la Istrita si pana-n Penteleu, luand de la bogati si dand celor nevoiasi, pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu.

Nascut prin partile Cislaului, Gheorghelas (fiul mosneanului Negoita), se inroleaza in oastea de panduri a lui Tudor Vladimirescu in 1821, cu care participa la luptele date contra arnautilor la Patarlagele, Manastirea Carnu, Niscov si Manastirea Gavanu.
Dupa moartea lui Tudor Vladimirescu, intre 1821-1827 (cand a fost ucis) , Gheorghelas ia drumul haiduciei alaturi de alti doisprezece tovarasi de arme, ce stateau mai mult ascunsi pe valea „Sapte Izvoare” din Penteleu. O alta ascunzatoare era pe valea paraului Casoca la cascada Pruncea in muntii Podu Calului. Pe aceasta urmeaza sa o vedem noi.
Inamicul sau, armasul Stefan Macovei, omul banului Dumitrache Ghica, cel ce uzurpase muntii Penteleului, Braiesti, Musa si Furu de la obstile mosnenesti, va fi rapus de haiduc pe pasunea de la „Fantana Bradului”. O potera formata din oamenii lui Macovei il prinde pe Gheorghelas, fiind tradat de catre un cumatru de-al sau, Stefan din Catina, si il omoara in locul numit „Chichilai”, langa o poteca ce urca pe piscul Penteleului.
Istoricul literar Gheorghe Dem Theodorescu in volumul sau „Poezii populare romane” precizeaza ca „haiducul Gheorghita este cel mai autentic dintre toti, deoarece este singurul care are un mormant atestat istoriceste”.Cel mai probabil ar fi vorba de locul numit „Fagul Alb” din Penteleu.

In jurul orei  19.00 – 19.30 veti ajunge inapoi la cazare, free time, odihna, relaxare. Cina – cu bunatati buzoiene, va fi in jur de ora 20.00 Petrecere, voie buna, atmosfera relaxanta si  muzica live la chitara.


10/08/2019

Traseu: Pensiunea Valea Lupului – Chiojdu- Cascada La Sipot- si retur= 74 km
Micul dejun, apoi pregatirea pentru frumuseti si istorie pe valea Basca Chiojdului, admirand de-a lungul drumului  plaiuri buzoiene si localitati pierdute in timp. Drum de cca 30-35 km cu mijlocul nostru de transport.
Oprire la tunurile de straja de la  Piatra Arşiţei, un abrupt din strate de gresie dură, un popas pentru a admira natura, valea raului Basca Chiojdului si muntii din jur, aici existand  si un izvor cu apa.
Drum catre urmatoarea localitatea Chiojdu, atestat documentar inca din sec. XV, o zona care se dezvolta turistic in ultimul timp, unde vom merge la Casa cu Blazoane. clădire veche de aproape trei secole. Casa a fost restaurată de către Uniunea Arhitecților din România, actualul ei proprietar. Clădirea monument istoric de importanta nationala, comoara arhitecturala, a fost ridicată la mijlocul sec. al XVIII-lea  Casa cu blazoane a fost ridicată de moşnenii izbăşoi, ţărani liberi, deţinători de moşii întinse, stăpânite în devălmăşie, ipostază socială nemaiîntâlnită în nicio altă ţară din Europa, după cum apreciază experţii Uniunii Arhitecților. În secolul al XIX-lea a fost pentru mult timp reşedinţa şefului de garnizoană militară. Sunt documente care atestă că a fost renovată în 1828 şi de atunci a fost locuită, până în 2000, când a fost cumpărată de un tânăr din zonă, de la doi bătrâni.
Numele clădirii este dat de blazoanele de deasupra intrării principale, cel din mijloc reprezentând vulturul bicefal, simbol al împăraţilor bizantini, care a aparţinut familiei Cantacuzinilor, stabilite în ţările române după căderea Bizanţului, la 1453.

Dupa atata istorie e timpul pentru vizitarea Cascadei La Șipot și un traseu usor ( cca 4-5 km dus-intors) pe malul raului Bâsca Chiojdului, admirand frumusetea naturii in plina vara si bucurandu-ne de aer curat !

Intoarcere la pensiune in jurul orei 16, masa, refresh… Dupa amiaza “Fun Tourist Orientation” in jurul pensiunii…Este vremea sa radem un pic …  Cina, cu voie buna, muzica, dans….


11/08/2019

raseu: Pensiunea Valea Lupului-Manastirea Ciolanu- Bucuresti= 180 km (prin Buzau).
Mic dejun, un pic de leneveala de dimineata, apoi….check-out
Ne indreptam catre Herghelia de la Cislau-una dintre cele mai vechi herghelii din ţară şi singura producătoare de pursânge englez în România. Aici, pe fostele domenii ale Mitocului Călugăresc de la Cislău, a fost înfiinţată prima herghelie, în 1894, caii fiind crescuţi şi folosiţi în serviciul armatei.
A fost însă desfiinţată la doi ani de la inaugurare, iar terenul a găzduit apoi, până în 1916, un depozit de armăsari. Din 2002, Romsilva este cea care administrează herghelia, Efectivul actual al hergheliei este constituit din cai Pur Sange Englez, Gidran si alte rase.

De la Cislau drumul continua pentru a descoperi  trei obiective incarcate de istorie, toate situate in aceeasi zona: Manastirea Ciolanu  – asezare monahala atestata inca din sec XVI, Schitul Cetatuia – un loc deosebit si ascuns, unde regele Carol I a cautat loc pentru resedinta regala…

si Tabara de sculptura de la Magura , unde au lucrat zeci de sculptori si au creat sute de sculpturi. Pana la Schitul Cetatuia vom merge prin padure pe jos, un mic urcus, cam 30 minute. Picnic pe iarba printre sculpturile in piatra…

Spre seara o sa ajungeti in Bucuresti, incantati si bucurati de frumusetile naturii si atmosfera de grup. Amintiri, baterii incarcate, prieteni noi.

Nota: Orele de program sunt informative. Exista factori care pot influenta programul si orele anuntate: meteo, circulatie, terti. Insotitorul de grup poate face modificari pentru a corecta aceste situatii.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Astfel de actiuni pe care le organizam in natura, cu cazare intr-un cadru intim, vizeaza socializarea intre participanti. Ne dorim nu doar latura turistica ci si cea de socializare. Insotitorul de grup are experienta in acest sens, nu este un simplu ghid. Vine din partea Singles Camp, nu a agentiei. 

Profil participant: actiunile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor single. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice……De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup.
Find o actiune in care avem si drumetie, chiar si usoara, este recomandata persoanelor mai active, nu sedentare, supraponderale, sau comode.


Echipament obligatoriu

Aceasta este o actiune care combina drumetia usoara, cu vizitarea unor obiective naturale, altele culturale, altele incarcate de spiritualitate. Pentru accesul in natura trebuie sa fiti echipati corespunzator. Cu pantof sport, recomandat trekking, obligatoriu cu talpa antiderapanta. Bluze comode, o pelerina in caz de ploaie si un mic rucsac in care zilnic sa aveti pregatit ce ati luat pt caz de ploaie, apa, o sapca de soare.


Alte infomatii

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. 

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe FORUM. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul Singles Camp  Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.