Calatorii in Alpii tirolezi 23 – 31 august 2021

23/08/2021 - 31/08/2021
1,200 EUR

Descriere

Lacuri de smarald, munti gigantici, peisaje de vis. Un grup mic, o calatorie cu prieteni.


Grup de

8 persoane


Plata

Avans

300 EUR pana in 15/01/2021

Rate

400 EUR pana in 25/03/2021
EUR pana in

Cazare

Numar nopti

8

In Wiener Neustadt din 23/08/2021 pana in 25/08/2021 cu cazare la Hotel garni Steinfeld***

In Kaprun din 25/08/2021 pana in 29/08/2021 cu cazare la Vötter's Hotel****

In Vösendorf din 29/08/2021 pana in 31/08/2021 cu cazare la Eventhotel Pyramide****


Servicii incluse

Servicii transport


microbuz 8 + 1

Numar zile mic dejun

8

Numar zile cina

4

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


8 zile transport zonal pe ruta Cf program -

Ghidaj


Inostitor de grup si sofer din partea Singles Camp: Cindea Gigi 0745 106501

Altele

 Sommercard, avand valoarea gratuitatilor de cca 200 de euro; vom beneficia din plin de aceasta facilitate, pentru ca asa putem urca gratuit la ghetar, putem intra pe HohenAlpenstrasse, vizita Krimll, Cheile Sigmund Thun si multe multe alte obicetive din zona


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium


X

Pranz


X

Altele

x      alte mese decat cele prezentate la servicii incluse
x      intrarea la alte obiective decat cele din zona Kaprun – Zell am See, pentru care avem cardul de gratuitati


Program

23/08/2021

Plecare din Sibiu, ora 6:30, Parcarea Piata Garii, din fata bisericii. Un singur bagaj permis: troller cu dimensiuni maxime 60 x 35 x 25. Sa aveti la voi: cartea de identitate sau pasaport, cu valabilitate si hrana rece tip sandvici, pentru ca nu o sa servim pranzul in restaurante de sosea sau benzinarii. Vom opri intr-o parcare civilizata, unde se poate servi pranzul rece pe care vi l-ati pregatit in bagaj. Imbarcare microbuz, parcurgem traseul Sibiu – Deva – Recas – Arad – Nadlac – Szeget – Budapesta – Gyor – Wiener Neustadt, zona Neusiedlersee  (Austria) 810  km. Timp estimat, cu pauze incluse, cu formalitati vamale la frontiera cu Ungaria: 11 ore. Cazare in jurul orei 17:30. Refresh si mergem intr-o plimbare in oras. Orasul este locul uneia dintre cele mai vechi academii militare din lume, Academia Militară Borgo Teresiano, care a fost înființata de către împărăteasa Maria Tereza a Austriei în 1752 pentru a instrui ofițerii de armata austriacă. Luam cina la o terasa din centrul orasului.


24/08/2021

Program lejer, facem un circuit de cca 100 km prin Burgenland, o zona foarte vestita pentru calitatea exceptionala a vinurilor care se produc acolo. Trecem prin sate pitoresti, printre vii si ajungem pe malul lacului Neusiedler, la Mörbisch am See. „Marea vienezilor“, asa mai este cunoscut lacul Neusiedler a fost şi este cel mai iubit loc de excursie de sfârşit de săptămână pt vienezi. Încă în anul 1927 s-a deschis la Neusiedl am See prima amenajare de înot de pe lacul Neusiedler. Are o suprafata mare, aproape 150 kmp, dar este putin adanc, semanand din acest punct de vedere cu vecinul sau, Balatonul. Are in medie 1.8 metri adancime. Este sub protectie UNESCO. Zabovim si ne relaxam un timp intr-o plimbare pe mal si optional cu o ambarcatiune. Neusiedlersee este locul in care cuibaresc mii si mii de gaste, cand ajungem noi bobocii o sa fie deja mari.

Pranzul il luam la o casa traditionala cu crama, facem si o degustare.


25/08/2021

Mic dejun, check out pensiune, bagajele in microbuz, iar la ora 9:00 plecam de la gazda noastra, Wiener Neustadt. De acolo intram pe un culoar montan, calatoria noastra continuand pe un drum strajuit de Alpi. Strabatem o multime de statiuni montane si locuri minunate, in care o sa oprim sa ne relaxam, sa admiram, sa fotografiem. Mürzzuschlag – Gußwerk (foarte aproape de Mariazell) – Wildalpen – Liezen, mergem mai departe in directia noastra, iar de la Ellmauthal schimbam directia si ajungem dupa cateva zeci de km, la destinatie,  Kaprun. O seara petrecuta in racoarea montana, o plimbare prin statiune si cina la una dintre terase.


26/08/2021

Urcam cu gondola combinata la Kisteinhorn, la 3020 m, daca timpul e senin veti avea o priveliste cum nici macar nu va inchipuiti. Pozele pe care le vedeti postate din anii trecuti, nu pot arata cu adevarat ceea ce surprinde ochiul…Urcam apoi cu autobuzul si cu plaforma lift pana la cele mai inalt pozitionate lacuri de acumulare din Europa, Stausee Mooserboden (Reservoir). La intoarcere o incursiune pe Cheile Sigmund Thun Klamm, pe o amenjare exceptionala.


27/08/2021

Vizitam cascada Krimml, cea mai mare cadere de apa din Europa, Mittersil, iar la intoarcere merge la Zell am See. Urcam la Schmitten, facem o plimbare in jurul lacului, admiram statiunea si locurile din jurul ei.

 


28/08/2021

O zi intreaga in Alpi. Strabatem cu microbuzul Transalpina ( Grossglockner Hochalpenstrasse . Soseaua alpina traverseaza masivul montan Hohe Tauern (declarat Parc National), cu cel mai inalt munte din Austria – Grossglockner, de unde si numele acestei fantastice sosele. In total, are o lungime de 48 de kilometri – fara a lua in considerare si ramificatiile la fel de spectaculoase pe care poti si trebuie sa mergi -, cu 36 de curbe in ac de par si leaga landurile Salzburd si Carintia. Partea cea mai spectaculoasa este cea dintre Ferleiten si Heiligenblut si are o lungime de circa 34 de kilometri.

Punctul cel mai inalt al soselei este la ametitoarea altitudine de 2.504 metri (aproape cu o jumatate de kilometru mai sus fata de Transfagarasanul nostru), dar exista si o ramificatie a soselei spre varful Edelweissspitze, care te duce pana la 2.571 de metri.

O sa avem mai multe opriri si de plimbari in natura. Din loc in loc sunt amenajate parcari, cu terase, magazine etc. Din sosea pleaca poteci de drumetie.


29/08/2021

Parasim Kaprun si mergem la Hallstadt. Aici urcam cu funicularul laSkywalk, o platformă imensă aflată la 360 m de unde vom avea o priveliste minunata asupra lacului, muntilor din jur. O luam apoi ușor la pas pe malul lacului până ajungem în orașul vechi Hallstatt. Admiram lebedele care reprezintă un simbol al lacului și întregul lac, savuram o cafea la una din minunatele terase de la malul lacului. Este unul dintre locurile pe care nu o sa le uitati niciodata in viata, va asigur. Din aHallstadt trecand prin Ebensee, ajungem la Vösendorf, acolo unde vom fi cazati 2 nopti.


30/08/2021

O zi in Padurea Vieneza, incluzand si Mayerling bineinteles. Wienerwald, Pădurea Vieneză*, cântată de Johann Strauss, („Povestiri din Pădurea Vieneză”) cutreierată de trăsuri odinioară, acum de… biciclete, loc de recreere pentru vienezi și nu numai, are, în afară de cei doi munți Kohlenberg și Leopoldberg, blânde coline îmbrăcate în foioase, fânețe, pășuni, câmpii cultivate, localități viticole unde se bea vinul nou, „Heuringer”. O grădină zoologică – Lainzertiergarten, o abație cisteriană din secolul XII – Heiligenkreuz și Mayerling, din apropiere, un frumos castel din Maria Enzendorf – Burg Liechtenstein, satul Wilfer, orășele pitorești ca Modling, preferat de pictori pentru rocile sale calcaroase și castelul Lichtenstein din apropierea sa și Gumpoldskirchen viticol, sunt demne de luat în seamă. Stațiunea, Baden bei Wien și Voslau dețin ape minerale vindecătoare. Un traseu de 60 de km pe care vom merge acum împreună.

Pădurea Vieneză este străbătută de o reţea poteci marcate, destinate plimbărilor şi drumeţiilor, fiind astfel un loc ideal pentru destindere, accesibil foarte uşor. Aici sunt munţii Leopoldsberg şi Kahlenberg; unde o sa vizitam turnul de observaţie Stefaniewarte (care poartă numele prinţesei moştenitoare, Stefanie), ridicat în anul 1887. De aici vom admira panorama citadelei şi a Pădurii Vieneze. În zilele senine cu vizibilitate se vad chiar si masivele Schneeberg şi Rax.


31/08/2021

Intoarcerea in tara. Din Gablitz pana in Sibiu avem un drum lung, de 820 de km. Ajungem spre seara la Sibiu.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Vacanta in circuit, cu sejur de 4 nopti in statiunea montana Kaprun

Grup: 8 + 1 persoane (eu fiind insotitor si sofer al microbuzului cu care vom calatori)


Echipament obligatoriu

Incaltaminte si imbracaminte sport, tip trekking. Luati in considerare ca urcam la ghetari, iar acolo, chiar daca e vara, temperatura nu este mai mare de cca 10 grade. Pentru asta si a econimisi spatiu de bagaj, va recomand bluze termice, cu gluga. Un rucsac de cca 30 litri, in care sa aveti pregatite protectii solare (sapca, ochelari, crema) si de ploaie (pelerina).


Alte infomatii

Ce o sa vedem in aceasta excursie:

Wiener Neustadt, un oras care este locul uneia dintre cele mai vechi academii militare din lume, Academia Militară Borgo Teresiano, înființata de către împărăteasa Maria Tereza a Austriei în 1752 pentru a instrui ofițerii de armata austriacă

Burgenland, o zona foarte vestita pentru calitatea exceptionala a vinurilor care se produc acolo.

Trecem prin sate tipic austriece, printre vii si ajungem la lacul Neusiedler, “Marea vienezilor“, cum mai este cunoscut cel mai iubit loc de excursie de sfârşit de săptămână al vienezilor.

Trecem prin Valea Alpilor, admirand o zona naturala, dar si de sate, extrem de pitoreasca.

Kaprun, alaturi de Zell am See formeaza o destinatie de vis pentru intreg anul.  Ghețarul de un alb imaculat, vârfurile neatinse și lacurile limpezi formează acest paradis aflat la marginea parcului național Hohe Tauern, care este pe durata întregului an locul ideal pentru iubitorii de natura, de liniste, de aer curat. Zăpada eternă a ghețarului Kitzsteinhorn, priveliștea incredibilă asupra muntelui Schmittenhöhe și apa clară a lacului Zeller sunt culisele perfecte.

Stausee Mooserboden (Reservoir), cele mai inalte lacuri montane de acumulare – intrare gratuita, cu sommercard

Kisteinhorn, varf si ghetar permanent, cu o altitudine de peste 3000 m. Urcarea se face cu gondola, tariful acestei fiind inclus in gratuitatile cardului pe care o sa-l primiti

Cheile Sigmund Thun Klamm, un loc superb, o amenajare moderna, care va permite sa strabateti cheile, pe cursul torentului. – intrarea este in gratuitatea cardului

Cascada Krimml, cea mai mare cadere de apa din Europa – intrarea este in gratuitatea cardului

Schmitten – urcam cu gondola la o panorama minunata asupra lacului si statiunii Zell am See – intrarea este in gratuitatea cardului

Grossglockner Hochalpenstrasse – din punctul meu de vedere cea mai frumoasa sosea alpina din Europa. – intrarea este in gratuitatea cardului. Soseaua alpina traverseaza masivul montan Hohe Tauern (declarat Parc National), cu cel mai inalt munte din Austria – Grossglockner, de unde si numele acestei fantastice sosele. In total, are o lungime de 48 de kilometri – fara a lua in considerare si ramificatiile la fel de spectaculoase pe care poti si trebuie sa mergi -, cu 36 de curbe in ac de par si leaga landurile Salzburd si Carintia. Partea cea mai spectaculoasa este cea dintre Ferleiten si Heiligenblut si are o lungime de circa 34 de kilometri.
Punctul cel mai inalt al soselei este la ametitoarea altitudine de 2.504 metri (aproape cu o jumatate de kilometru mai sus fata de Transfagarasanul nostru), dar exista si o ramificatie a soselei spre varful Edelweissspitze, care te duce pana la 2.571 de metri.
O sa avem mai multe opriri si de plimbari in natura. Din loc in loc sunt amenajate parcari, cu terase, magazine etc

Hallstadt. Aici urcam cu funicularul la Skywalk, o platformă imensă aflată la 360 m de unde vom avea o priveliste minunata asupra lacului, muntilor din jur.

Wienerwald, Pădurea Vieneză, incluzand evident Mayerling, locul dramei imperiale

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.