Castelele de pe Valea Loirei. 2- 8 septembrie 2019

02/09/2019 - 08/09/2019
1,680 EUR

Descriere

O calatorie fascinanta, in care veti simtiti parfumul si farmecul acelei minunate zone! O sa calatoriti intr-un grup mic, veti avea servicii premium, programul este unul complex, nu doar de vizitare – bifare. Totul este organizat super-profesionist, cu o agentie locala de 5*, o sa aveti in permanenta cu voi un ghid bilingv, franceza-engleza si o s-o aveti de asemenea pe tot parcursul excursiei, de cand urcati in avion si pana va intoarceti pe Diana, master in cele doua limbi. Asa ca veti fi indrumati, ghidati, o sa aveti traducerile de care aveti nevoie pe drum si la obiective.

Calatoria noastra o sa dureze o saptamana, suficient cat sa vedeti, sa admirati, sa gustati cam tot ce este important acolo. O sa includa toate obiectivele majore din zonă: castelele Chenonceau, Amboise, Chambord, Clos Lucé și Villandry dar și localități rurale mai  puțin cunoscute.

O sa va puteti bucura de amibianta vietii linistite de acolo. Veți merge la piața din Tours pentru a întâlni producătorii de brânză, veți vorbi cu cultivatori de fructe și legume, veți gusta uleiul de nucă produs de localnici.… Veți vizita cele mai elegante sau autentice magazine din Tours și veți bea ceva la un local din Piața Plumereau, votată “best place” pe TripAdvisor.

Gold members: discount 40 EUR


Grup de

18 persoane


Plata

Avans

400 EUR pana in 20/08/2019

Rate

400 EUR pana in 20/08/2019
500 EUR pana in 20/08/2019
380 EUR pana in 20/08/2019

Cazare

Numar nopti

6

Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Tarom Bucuresti - Paris
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor Tarom Paris - Bucuresti

Numar zile mic dejun

6

Numar zile dejun

4

Transfer Aeroport


Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


6 zile transport zonal pe ruta Cf program -

Ghidaj


Ghid local francez, vorbitor de engleza/franceza

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0040 720 048 744. Master in franceza-engleza

Altele

Servicii incluse:
•   •transport avion, linia Tarom, Bucuresti Otopeni – Paris si retur, toate taxele si 23 kg bagaj de cala incluse
••   transferuri de la Paris pana pe la Valea Loarei
••   transport private tour pe toata perioada excursiei,
••   cazare 6 nopti hoteluri 3*
•   •6 mic dejunuri
•   4 pranzuri in locuri deosebite, acolo unde se poate experimenta bucataria de pe Valea Loirei
•   ghid francez, vorbitor de limba engleza pe toata durata turului
••      toate biletele de intrare la castelele și grădinile care se vor vizita cu ghid privat pe Valea Loarei (Amboise, Villandry, Chinon, Chenonceau, Loches, Chambord, Clos Lucé, Azay-le- Rideau, Langeais, Versailles).
••      tururi pietonale cu ghid privat în orașe.
••      vizită privată și degustare de vinuri de Chinon la o proprietate viticolă.
••      vizită privată la o fermă de capre și degustare de brânzeturi.
••      oprire la un magazin cu specialități de ciocolată.
••     croazieră privată cu un vaporaș tradițional pe râul Cher pe sub arcele Castelului Chenonceau, inclusiv degustare de vin la bord.
••     asistență locală din partea partenerului local.
••      intrări și taxe.


Nu sunt incluse

X

Asigurare storno

71 RON

X

Cina


X

Altele

x   cheltuielile personale
x   3 mese de prânz în prima zi (Tours), a patra zi (Tours) și a șaptea zi (Versailles).
x   cinele


Program

02/09/2019

Ziua 1. Luni 2 septembrie  Ora 6.30 am (dimineata) intalnire cu insotitorul de grup pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti Otopeni, Plecari Internationale, in zona dreapta, in fata cafenelei Lavazza. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la ora de intalnire comunicata. Dupa aceasta ora nu va astepta nimeni, este nevoie sa faceti singuri check in-ul. Daca intarzierea este mai mare si se pierde zborul vina apartine exclusiv participantului, acesta asumandu-si toate consecintele si pierderile ce decurg din aceasta. Zbor Tarom 08:40 Bucuresti OTP – Paris 08:20 Chiar daca linia aviatica ofera ceva de mancare, va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri si ceva care sa va tina de foame pana la pranzul pe care o sa-l luati la Tours. Reintalnirea grupului: linia de preluare a bagajelor. Cu insotitorul de grup impreuna o sa iesiti grupati spre zona de iesire din aeroport, unde veti fi asteptati de reprezentantul partenerului local. O sa fiti condusi la bus-ul de transfer spre Valea Loirei, incarcati bagajele si porniti…Va asteapta un drum de 270 km, de aceea va recomandam sa aveti sandviciuri cu voi…Sunt mai bine de 4 ore si pauzele pe care le aveti pe drum sunt doar pentru toaleta, dezmortire, o cafea, nu o sa opriti pentru masa.
In jur de 13.30 sosire la Tours, capitala Regiunii Valea Loarei. Oraș al artelor și istoriei, Tours este adevăratul loc de proveniență a limbii franceze și al artei de a trăi (“art de vivre”) și este un tărâm al armoniei și proporțiilor. Bogat în istorie și având un patrimoniu bine păstrat, Tours este un oraș încântător.

Masa de prânz se va lua individual, pe cont propriu, ghidul o sa va conduca si o sa va recomande cateva optiuni.
Această jumătate de zi va fi o introducere perfectă, o adevărată descoperire și o abordare minunată a culturii și istoriei de pe Valea Loarei.
Vom începe cu un tur pietonal al zonei medievale și renascentiste și veți descoperi case și străzi ce datează de peste 1000 de ani. Veți vizita Halele (“les Halles”), celebra piață alimentară. Însoțiți de ghidul dvs, veți descoperi acolo specialități și producători locali. Un moment distractiv și unic!
Pe scurt, vă veți reveni după călătoria pe care ați făcut-o și vă veți bucura de o plimbare liniștită după amiaza.
Veți încheia ziua la hotelul Le Domaine des Thomeaux*** din Mosnes,  din apropierea orașului Amboise.


03/09/2019

Ziua a doua. Marti 3 septembrie: Orașul medieval Loches, Castelul Regal din Amboise și ultima reședință a lui Leonardo da Vinci. Dimineața veți avea un tur pietonal plăcut al orașului medieval Loches. Această  bijuterie de oraș cuprinde numeroase monumente care nu trebuie ratate, precum minunata biserică romanică, una dintre cele mai vechi din Europa și, desigur, Castelul Regal, construit pe un pinten stâncos cu vedere spre întreaga vale.
Ne vom îndrepta apoi spre Amboise pentru a savura masa de prânz într-un restaurant tipic franțuzesc. După prânz, veți vizita împreună cu ghidul Castelul Regal din Amboise.

Construit în secolele XV- XVI, acest autentic castel regal a introdus stilul și gustul italian pe Valea Loarei. Acest monument emblematic și grădinile sale pitorești oferă una dintre cele mai spectaculoase panorame asupra Văii Loarei.
Vă va face apoi plăcere să vă plimbați prin încântătorul orășel Amboise pentru a explora străzile pietonale. Veți fi fermecați de străzile înguste ale orașului bogat în istorie cu casele sale vechi placate pe jumătate cu lemn și numeroasele sale buticuri și cafenele chic. Vom ajunge la Clos Lucé și parcul său, ultima reședință a lui Leonardo da Vinci, cu un design neobișnuit și vă veți face o idee despre numeroasele fațete ale geniului artistului.
Vom reveni apoi la hotel.


04/09/2019

Ziua a treia. Miercuri 4 septembrie: Grădini și Castele: Villandry, Azay Le Rideau și Langeais.

Împreună cu ghidul local veți merge cu autocarul  la Castelul Villandry și grădinile sale spectaculoase, care fără îndoială își datorează faima minunatelor grădini terasate care îl înconjoară ca pe o cutie de bijuterii. Veți vizita castelul împreună cu ghidul vorbitor de limba engleză care vă va ajuta să vă descurcați prin vastele grădini atât de frumoase…

Apoi, ne vom îndrepta spre orașul Azay-le-Rideau prin sate și păduri încântătoare, pe drumuri mai puțin bătute de turiști.
Masa de prânz o veți lua într-un frumos restaurant cu bucătărie franțuzească.
După prânz, veți avea un tur ghidat privat al Castelului Azay-le-Rideau, un minunat castel renascentist, ale cărui fațade bogat decorate se reflectă în apele liniștite ale râului.

O plimbare liniștită cu autocarul prin luxurianta Vale a râului Indre și de-a lungul râului Loara vă va oferi ocazia de a descoperi câteva dintre bijuteriile ascunse ale Văii Loara…
Apoi, veți merge împreună cu ghidul local la Castelul Langeais, unul dintre cele mai interesante castele medievale de pe Valea Loarei întrucât a fost construit în timp foarte scurt și nu a fost modificat de-a lungul secolelor. Veți descoperi un castel autentic din secolul al XV-lea, construit în timpul lui Ludovic al XI-lea. Din exterior arată ca o fortăreață și, din interior, ca o reședință nobiliară.
La finalul zilei vă întoarceți la hotel.


05/09/2019

Ziua a patra. Joi 5 septembrie: Castelul regal din Chinon și timp liber după-amiaza. Dimineața, veți merge cu autocarul la Chinon. Veți descoperi întâi Fortăreața Regală din Chinon, amplasată pe un pinten stâncos. Zidurile fortăreței, o locație strategică care a fost locuită încă din antichitate, amintește totodată și de celebra întâlnire dintre Ioana d’Arc și Carol al VII-lea.

Veți aprecia această întoarcere în epoca medievală! Apoi, o scurtă deplasare cu autocarul până la o proprietate privată pentru un tur privat ghidat la o pivniță de vinuri și degustare a câtorva dintre cele mai bune vinuri pe care Chinon le poate oferi: vinuri roșii elegante cu arome de fructe din soiul Cabernet Franc.
Masa de prânz se va lua pe cont propriu.
Veți reveni apoi la hotel.
Timp liber pentru a profita de centrul spa și celelalte facilități de la hotel: saună, hammam, piscină


06/09/2019

Ziua a cincea. Vineri 6 septembrie: Chambord și ferma de capre Împreună cu un ghid local veți merge cu autocarul la Chambord.
Veți avea întâi o vizită privată ghidată a celui mai impresionant castel de pe Valea Loarei: Castelul Chambord. Veți traversa parcul, prilej de a admira amplasamentul acestei capodopere. Cu cele 128 de metri de fațadă, 440 încăperi și 365 șeminee, Chambord este cel mai mare castel de pe Valea Loarei și a fost folosit de nobilime pentru vânătoare.

Masa de prânz o veți lua la un restaurant drăguț de lângă Chambord.
Înainte de a merge la ferma de capre, dacă doriți putem face un scurt popas la magazinul de ciocolata a unui producator local. Veti fi uimiti de ce o sa vaedeti acolo, de mestria si fantezia mesterilor…
La final, pe drumul de întoarcere la hotel, vom opri pentru o vizită privată la o fermă de capre. Pe Valea Loarei se găsesc numeroase ferme de brânză de capră. În timpul vizitei veți afla mai multe despre această activitate tradițională de pe Valea Loarei și veți descoperi diferitele arome ale acestei sortiment gustos de brânză: semi-uscată sau moale, cu grade diferite de vechime sau afânare. Un autentic produs “terroir” al Văii Loarei.
Vom reveni apoi la hotel.


07/09/2019

Ziua a șasea. Sambata 7 septembrie : Castelul Chenonceau și Croazieră pe Râul Cher. Vom merge întâi la Castelul Chenonceau, unul dintre cele mai elegante castele de pe Valea Loarei. Veți avea un tur ghidat privat al celebrului Castel Chenonceau, supranumit și “Castelul Doamnelor”. Chenonceau reprezintă un exemplu perfect de arhitectură renascentistă, arcurile sale din piatră rezistând provocărilor timpului. În interior veți descoperi un mobilier superb. Veți admira apoi minunatele grădini proiectate de Diane de Poitiers și Catherine de Medici.

Prânzul îl veți servi la un restaurant din sat ce deține o stea Michelin.
După prânz, veți părăsi localitatea Chenonceaux și veți urca apoi la bordul unui vaporaș VIP pentru o frumoasă plimbare privată pe Râul Cher în timpul căreia veți trece pe sub arcele castelului Chenonceau …

Dacă doriți, veți putea degusta pe vaporaș câteva sortimente deosebite de vinuri locale și ghidul vă poate oferi totodată informații despre viața sălbatică locală… O experiență de neuitat!
Ne vom întoarce apoi în orașul Amboise.


08/09/2019

Ziua a șaptea. Duminica 8 septembrie: Ne luăm la revedere de la Valea Loirei și ne întoarcem la Paris și Versailles. Este timpul să împachetăm și să ne luăm la revedere!
Check out și împreună cu ghidul local vă întoarceți cu autocarul la Versailles.
Masa de prânz se ia individual, pe cont propriu.
Vom vizita apoi minunatul Palat Versailles.

Versailles este unul dintre cele mai mari palate din lume și un monument emblematic din Franța, de văzut măcar o dată în viață! Veți explora castelul și vă veți plimba prin minunatele și totodată vastele sale grădini presărate cu fântâni (întregul ansamblu se află pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO). Palaul Versailles este renumit pentru Sala Oglinzilor care este cea mai spectaculoasă încăpere. Veți afla totodată multe detalii despre Maria-Antoineta și Ludovic al XVI-lea.

De la Versailles veți merge cu autocarul direct la aeroportul Charles de Gaulles din Paris. Zbor TAROM RO384 08SEP Paris Charles de Gaulle 16.20 – Bucuresti 20.10
O calatorie care cu siguranta va va incanta si va va incarca de amintiri minunate…  :)


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Este o excursie gen circuit, in grup mediu, cu 24 participanti, marca Singles Camp&Travel. 

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul “eu vreau acolo nu acolo”, care au mereu critici, remarci…Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.


Echipament obligatoriu

Va recomandam un troler usor si de mici dimensiuni, astfel incat sa va descurcati usor la operatiunile de imbarcare, ccheck in, check out. Trebuie sa intelegeti ca nu are cine sa va ajute fizic, astfel incat trebuie sa luati cu voi doar ce puteti duce cu usurinta. Axati-va pe imbracaminte sport, incaltaminte comoda si musai ceva de ploaie (recomandarea noastra este pelerina). Un rucsac mic, in care sa aveti cele necesare excursiilor zilnice este mai mult decat binevenit.


Alte infomatii

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi Conditiile de renuntare. In situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe FORUM. O sa gasiti acolo detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul https://www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.