Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 – 15 august 2021

13/08/2021 - 15/08/2021
590 RON

Descriere

28.07.2021

Un loc diponibil.

Daca v-a placut “Cold Mountain”, va invit sa mergem impreuna cu Diana acolo unde s-a filmat, in Rezervatia de la Reci. O sa patrundem in universul unui loc superb, unde s-au luat cadrele cu super-starurile  Jude Law, Nicole Kidman, and Renée Zellweger with Eileen Atkins.  Ajungem si pe Cheile Varghisului, o alta zona fascinant de frumoasa si in cateva alte locuri pe care Diana le-a considerat interesante a va fi prezentate. Un nou program premium, dedicat Singles Camp&Travel by Diana.


Grup de

15 persoane


Plata

Avans

190 RON pana in 31/07/2021

Rate

400 RON pana in 31/07/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Bicfalau din 13/08/2021 pana in 15/08/2021 cu cazare la Pensiunea Mokus (Veverita)***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


1 zile transport zonal pe ruta -

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720.048.744

Altele

•   transport local, cu microbuzul, pentru programul de sambata


Nu sunt incluse

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.


Program

13/08/2021

Plimbare în Rezervația de Mesteceni de la Reci, decor pentru celebrul film Cold Mountain

Ora 1:00 – intâlnire cu grupul la pensiune, check-in. Imediat dupa ce luati in prmire camerele, grupați pe mașinile personale, mergem la Reci, aproximativ 20 km.
Mestecănișul de la Reci, o zonă inedită, este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna, ce este caracterizată de o mare complexitate floristică, faunistică și geologică.

Rezervația se află în lunca Râului Negru, afluent al Oltului și face parte din bioregiunea continentală, dar cuprinde și specii de plante specifice stepei și habitatelor de zone umede. Frumusețea rară a sitului este data de pădurea de mesteceni, farmecul mlaștinilor și varietatea de plante și animale care trăiesc aici. De asemenea, substratul geologic compus din nisipuri aluviale este unul unic în România, dunele de nisip ajungând și până la 6 metri altitudine.
Printre speciile de plante pe cale de dispariție se numără otrățelul de baltă, o plantă carnivoră, dedițelul, stânjenelul, laleaua pestriță, nufărul alb etc.
Printre arborii și arbuștii reprezentativi pentru această rezervație se numără mesteacănul, pinul de pădure, arinul negru, alunul, zmeurul, măceșul și murul. Pinul bancsian, specific zonelor cu vegetație vitregă, este o specie rară prezentă în rezervație.

Aici s-a filmat, în 2003, o parte din producția “Cold Mountain”, cu Nicole Kidman și Jude Law, film premiat cu Oscar in 2004. Căsuța care a fost construită în pădure  cu ocazia filmărilor nu mai există dar veți recunoaște, cu siguranță, cadrul natural.

Lacul de la Reci, aflat în apropiere, este o altă oază de liniște și aer curat. Acesta este frecventat de foarte mulţi pescari în timpul sezonului de pescuit, fiind unul dintre punctele piscicole de referinţă de pe teritoriul judeţului Covasna.
Principalele specii de pesti pe care le ofera lacul sunt: caras, rosioara si crap.
Vom face o plimbare plăcută de circa două-trei ore în rezervație, aceasta fiind unul dintre cele mai frumoase obiective naturale din județul Covasna.
Revenim la pensiune, timp liber
Seara cina – meniu tip grup, socializare


14/08/2021

Circuit Cheile Vârghișului – peșteri și drumeție

Durată drumeţie: circa 6 ore
Lungime traseu : circa 10 km
Dificultate traseu drumeţie: medie
Atenție, se pot parcurge porțiuni cu apă, traseul este accidentat, vom urca și coborî formațiuni stâncoase, traseul nu este recomandat persoanelor care au probleme de vertij!
Echipamentul de munte este absolut obligatoriu!

Tarif vizitare Cheile Vârghișului 5 lei/pers.

Dupa micul dejun, mergem la Vârghiș cu microbuzul pe care îl avem închiriat pentru această zi, circa 60 km.

În Cheile Vârghișului am mai fost împreună dar, pentru că acum vom avea mai mult timp la dispoziție, de data aceasta ne propunem să le parcurgem integral, tip circuit, pentru a ajunge și deasupra cheilor, la un spectaculos punct de belvedere.

Cheile Vârghișului sunt una din cele mai impresionante rezervații speologice si carstice din Romania.
Vom parcurge un traseu care cuprinde podețe si punți suspendate, pesteri, stânci de calcar si flora deosebita.

Este un loc mirific, o vale splendida plina de grote sapate in calcarele Muntilor Persani. Cheile se intind de-a lungul unui defileu carstic spectaculos, format prin eroziunea calcarului de către apa raului Varghis care izvoraste din muntii Harghita.
Traseul este bine intretinut, cu podete si scari suspendate care faciliteaza accesul in pesterile care se pot vizita. Noi vom vizita pesterile Sura Cailor si Meresti (Orban Balasz). Pesterile nu sunt amenajate, vom intra doar in galeriile principale, recomandam lanterna frontala, veți avea parte de o surpriză inedită…

Dupa-masa revenim la pensiune, timp liber
Cina – meniu tip grup, socializare


15/08/2021

Bicfalău, satul celor 36 de conace, vechi de sute de ani

Micul dejun, check out
Ne indreptăm cu mașinile personale spre Bicfalău, circa 20 km

Vom face o plimbare prin sat pentru a vedea cele mai frumoase conace secuiești din această zonă printre care Centrul Cultural Bicfalău, recent restaurat, Conacul Koréh-Dénes în prezent locuință privată și sediul Asociației Artelor și Patrimoniului din Transilvania dar și Biserica Reformata construita in secolul XV.
Bicfalău este un sat  fermecător din Covasna, un adevărat tezaur de arhitectură traditională.
Localitatea a fost atestată documentar încă din secolul al XIV-lea şi adăposteşte nu mai puţin de 36 de conace, vechi de sute de ani, care au aparţinut odinioară nobililor maghiari. Nu este uliţă în satul Bicfalău pe care să nu fi fost ridicate măcar două, trei conace, cele mai multe zidite încă de acum trei, patru secole. Unele au avut norocul de noi proprietari, care au investit în reabilitarea şi introducerea lor în circuitul turistic.

Valoarea acestor conace este atât de mare încât autorităţile de aici speră ca satul lor să fie inclus în patrimoniul UNESCO.  În ultimii ani localitatea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare astfel că tot mai mulți turiști sosesc aici, atrași de frumusețea zonei și numărul mare de obiective. În judeţul Covasna există peste 200 de conace folosite pe vremuri de familiile nobiliare din Ardeal ca reşedinţe permanente sau de vacanţă.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O iesire de week-end intr-un loc mai putin cunoscut, mai putin batut de turisti. In care veti putea lua o gura de aer curat, in care veti descoperi lucruri noi si foarte interesante, in care veti petrece un sfarsit de saptamana intr-un grup filtrat, de oameni minunati.


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.


Alte infomatii

Pensiunea Veveriţa se află în judeţul Covasna, la 14 km de Mun. Sfântu Gheorghe, într-o depresiune mică asemenea unui golf, în partea superioară a satului Bicfalău, înconjurata de pădure. Se afla la 26 de km de Mun. Braşov, iar oraşul Covasna cu fenomenul postvulcanic „Balta Dracului” la 35 de km.
Pensiunea este înconjurată de munţi, păduri şi poieni. Din punctul numit Kövesponk (942 m) aflat la 15 – 20 de minute depărtare aveţi o panoramă de-a dreptul impresionantă. Puteţi vedea minunata depresiune a Bârsei şi a Şesului Frumos, precum şi unor masive montane din Carpaţi, respectiv munţii Ciucaş, Bucegi, Piatra Mare, Postăvaru, Făgăraşi, Baraolt şi Bodoc.
Peisajul natural, montan-forestier cu un aer curat şi ozonat, împreună cu o ambianţă liniştită integrează pensiunea MOKUS într-un loc excepţional celor care vor un refugiu de zgomotul oraşelor, aglomeraţia hotelurilor de lux, unde, în mijlocul naturii, se pot odihni şi se pot reîncărca cu energie.

Imagini cu locatia in care veti sta:

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in “Responsabilitati personale“.  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personalehttps://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.