Colinele Transilvaniei, pitoresc si povesti la stana 21 – 23 mai 2021

21/05/2021 - 23/05/2021
490 RON

Descriere

🔰O extraordinara incursiune in lumea satului sasesc transilvanean, in peisajele de poveste ale colinelor. O masa savuroasa la o stana, dar nu la oricare. Este locul de care vorbeste incantat Mark Wiens, cel mai cunoscut blogger culinar din lume. O sa vizitati si locul in care Cristi Puiu a filmat timp de 40 zile la ultima pelicula a sa, Malmkrog, o sa aflati povestea caselor, o sa va bucurati de culorile si aromele toamnei. Veti sta in mijlocul naturii, la Hanul din Padure, la doi pasi de padurea de stejari seculari, veti fi un grup mic, de oameni faini. Ce poate fi mai frumos si mai potrivit pentru un week-end?


Grup de

14 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 16/04/2021

Rate

280 RON pana in 30/04/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Stajereni, jud. Mures (langa Sighisoara si Danes) din 21/05/2021 pana in 23/05/2021 cu cazare la Hanul din Padurenici o stea


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

1

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720 048.744

Altele

Nota: meniurile de mic dejun si cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam nu ne solicitati variante. Meniul pt cina de vineri urmeaza sa fie comunicat.


Nu sunt incluse

X

Altele

x           transport pana la locatie si cap de traseu. Formati pe forum grupaje, anuntand de unde veniti
x           excursie optionala: Malancrav si masa ciobaneasca la stana = 130 lei. Servicii incluse: transport cu microbuzul, ghidaj si vizitare biserica fortificata, masa la stana*
x           intrari la biserica Malancrav si Castelul Bethlen Cris
x           cina sambata seara. Se poate servi a la carte, individual la restaurantul locatiei in care veti fi cazati.
x           altele decat mentionate la “incluse”


Program

21/05/2021

Transport pana la destinatie cu mijloacele proprii de transport. La ora 16:00, ne intalnim in Sighisoara, in fata Hotelului Sighisoara. De aici o sa aveti un tur ghidat al cetatii, in jur de 1 ora. Dupa terminarea turului, mai puteti tamane in oras pt fotografii, amintiri etc. Ne reintalnim la han, incepand cu ora 18:00. Urmeaza cazarea si apoi la ora 19:00 cina de grup


22/05/2021

La ora  8:00 o sa serveasca micul dejun, iar la ora 9:30, cei care au optat pentru excursia optionala la Malancrav si stana, se imbarca in microbuz.
Pe drum Diana o sa va povesteasca lucruri legate de istoria sasilor in Transilvania si cateva, anticipativ de Malancrav. Ajunsi acolo o sa vizitati Biserica Fortificata Malancrav si pe exterior Conacul Apafi, aici unde de-a lungul a 40 de zile s-a filmat cea mai noua pelicula a lui Cristi Puiu: Malmkrog. Pentru acest film, Cristi Puiu a fost distins în iarnă cu Premiul pentru Cel mai Bun Regizor în cadrul Secțiunii Encounters a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin.
Coborati si descoperiti impreuna cu Diana, intr-o plimbare pitorescul satului sasesc transilvanean. Aici la Malancrav este cea mai mare comunitate de sasi: peste 100. Daca doriti sa cititi cateva impresii, le gasiti aici: https://singlescamp.ro/forum/index.php/topic,3223.0.html
Dupa plimbare ne imbarcam din nou in microbuz si mergem la stana. Este una autentica, va asigur, nu una comerciala. O sa fiti intampinati de gazde palinca, ciresata, murata si cand vi se deschide pofta de mancare si se servi aperitivele.
•   branzeturi de oaie si capra din gospodaria proprie
•   chiftelute
•   slaninuta
•   snitel
•   rosii, ceapa
•   paine
Dupa ce va ghiftuiti, e vremea de drumetie. Gazda voastra ca va conduce timp de o ora si jumatate pe colina de deasupra stanii, prin codrii de stejari seculari pana la un platou panoramic.

La intoarcere veti fi asteptati cu masa pusa: balmos si tocanita de ied la ceaun, o delicatesa rara.

Inainte de a pleca o sa fiti serviti cu placinta cu urda si cu cate o cafea. Va luati ramas bun de la stana si va intoarceti apoi la han. Timp de socializare, de povesti, ascultam afara niste muzica.


23/05/2021

La 8:00 micul dejun, la ora 09:30 check out, ne grupamapoi  pe masini si mergem 8 km pana la Cris. Si aici mai exista o comunitate saseasca destul de mare. Vizitam satul, biserica fortificata si Castelul Bethlen Criș.

Este o actiune inedita, lansata in 2020 si care am vazut ca a impresionat si bucurat tare mult pe cei care au fost atunci. De aceea reluam excursia de week-end, care are in program plimbari in natura, pe Colinele Transilvaniei, o masa la stana, vizita si multa voie buna.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Este o actiune inedita, lansata in 2020 si care am vazut ca a impresionat si bucurat tare mult pe cei care au fost atunci. De aceea reluam excursia de week-end, care are in program plimbari in natura, pe Colinele Transilvaniei, o masa la stana, vizita si multa voie buna.

Daca vreti sa vedeti ce a fost in 2020 si o multime de imagini de atunci, dati CLICK aici: https://singlescamp.ro/forum/index.php/topic,3224.0.html

Hanul din Pădure se află în Stejărenii. este izolat, inconjurat de o natura minunata. Avem la dispozitie o gradina mare acolo, ni se pune la dispozitie pentru masa si…povesti o terasă. Camerele au cate un pat dublu si unul simplu, asa incat fiecare veti avea pat separat. Aveti WiFi gratuit, un TV cu ecran plat, baie privată și un patio cu vedere la lac. Sighişoara se află la 11 km de pensiune, Atrag atentia ca este vorba de o structura turistica tip han, asa cum este indicat in prezentare.

Fotografii de la stana

In drumetie:

Si la masa:

Fotografii ale locurilor prin care urmeaza sa treceti:

Sighisoara:

Malancrav:

Floresti:

Castelul Bethlen Cris:


Echipament obligatoriu

Cei care opteaza sa mearga la Malancrav si stana, au nevoie de o incaltaminte de drumetie: minim trekking. Pantalon lung, tricouri de material care lasa corpul sa respire, bluza termica, pelerina in caz ca ploua, rucsac de 20 litri cu apa.

Modifică mesajul


Alte infomatii

Important de stiut inainte de inscriere:
Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
• pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
• pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
• inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
• fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/