Cracovia, nestemata de pe coroana regilor polonezi 17 – 22 iunie 2020

17/06/2020 - 22/06/2020
670 EUR

Descriere

Cracovia – cultură, artă și distracție

Într-o vale de la poalele Carpaţilor este inima culturală a Poloniei, capitala regilor polonezi, scăpată ca prin minune de distrugerile tuturor războaielor. Atrage milioane de turişti cu atmosfera sa istorică, cu tezaurul de cultură şi artă medievală şi renascentistă sau cu tragicele poveşti ale ghetoului nazist.

Pentru cei care se descurca cu zborul mai  usor din alte parti decat Bucuresti, tarif excursiei este de DOAR 370 EUR.   


Grup de

16 persoane


Plata

Avans

300 EUR pana in 31/01/2019

Rate

370 EUR pana in 05/05/2020

Cazare

Numar nopti

5

In Cracovia din 17/06/2020 pana in 22/06/2020 cu cazare la Hotel Regent***


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor LOT Bucuresti - Cracovia
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor LOT Cracovia - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

5

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp Diana Lupu: 0040 720 048 744

Altele

•    transport avion Bucuresti – Cracovia. In cazul in care veniti din alte zone ale tarii, cu acces mai usor la aeroportul din Cracovia, tariful excursiei este mai mic cu 300 de euro
•   ghid local, tur pietonal Cracovia. 7 ore, in engleza.


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium

71 RON

X

Transfer hotel


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

x    excursii optionale (total 131 euro)
x    transferuri de la aeroport la hotel si hotel – aeroport. Costa: 10 euro/persoana, dus si intors la aeroport.

Excursii optionale:

Mina de sare Wielicza, un must see al imprejurimilor Cracoviei.
Tarif: 45 euro with private transport
Dureaza: 4 ore
Tariful include: transport in grup privat, biletele de intrare la mina, servicii de ghidaj*.
Pretul nu include: pranz
*in mina de sare se va intra intr-un grup mai mare, international, de 40 persoane, cu ghidaj in limba engleza. Dar o aveti pe Diana cu voi, asa ca traducerea se va face in time…  :)

Parcul National Ojców. O natura fantastica si castele minunate.
Tarif = 36 euro/persoana
Dureaza: 7 ore, se pleaca de la hotel, la 9:00 si se ajunge inapoi la 16:00.
Tariful include: transport in grup privat, servicii de ghidaj, bilet de intrare la King’s Lokietek Cave
Pretul nu include pranzul si atractiile aditionale.

O zi in capitala montana a Poloniei, Zakopane
Tarif: 50 euro/pers
Dureaza: 9 -10 ore
Pretul include: transport, servicii de ghidaj, bilete la Muzeul 1846 Chochołów si la telecabina care urca pe Gubałówka Mountain
Pretul nu include: pranz, alte atractii


Program

17/06/2020

17:30. Intalnire pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni, Plecari Internationale, in zona din dreapta a salii, in fata cafenelei. Va recomandam sa va luati toate masurile de precautie pentru a va asigura ca nu intarziati sau mai rau, sa pierdeti avionul. Agentia nu se face responsabila de orice cheltuiala sau problema care apare in situatia intarzierii cuiva. Cu insotitorul de grup impreuna va veti deplasa la ghiseul indicat pentru acest zbor si cu documentul de identitate pe care oblogatoriu sa-l aveti la d-voastra (carte de identitate sau pasaport cu valabilitatea necesara intrarii in spatiul Schengen), veti face check in si urmeaza zbor LO 650 19:50 Bucuresti OTP – Cracovia KRK  20.40
Din aeroport veti fi transferati (daca solicitati si achitati suplimentar acest serviciu) la hotel. Check in si odihna, urmeaza o zi plina.


18/06/2020

Discover Cracovia.

Turul nostru se numeste Discover Cracovia pentru ca isi propune sa va poarte prin cele mai importante locuri din oras. Veti avea un tur pietonal al orasului vechi, veti parcurge cartierul evreiesc Kazimierz si fostul Ghetto. Cracovia regalăl

Pregatiti de o zi intreaga de explorare pietonala! 7 ore veti fi impreuna cu ghidul local si Diana, la amiaza va veti opri pentru relaxare si servirea parnzului, cca 1 ora si jumatate. Intrarea în Oraşu Vechi, încercuit de o centură verde de parcuri, se face prin Poarta Floriana. Centrul istoric cuprinde Oraşul Vechi, Stare Miasto – aflat sub patronaj UNESCO şicare se întinde în jurul celei mai mari piete medievale din Europa – Rynek Glowny, Cartierul Kazimierz – secţiunea istorică evreiască a oraşului şi Castelul Wawel, rezidenţa istorică a regilor Poloniei, primul monument inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în 1978.
Centrul este tăiat în două de Drumul Regal pe unde au trecut procesiunile şi paradele de încoronare a regilor, oaspeţii de seamă sau diplomaţii străini care călătoreau spre Castelul Wawel.

Pe Drumul regal sunt multe dintre obiectivele turistice care merită vizitate, între care şi Academia de Arte Frumoase şi Muzeul Czartoryski, dar şi cele mai multe dintre cafenele şi barurile din oraş, toate cu specific medieval, şi multe magazine, dintre care Sukiennice este cel mai faimos şi mai asaltat de turişti.
Piaţa Centrală, Rynek Glowny, construită în secolul XIII, este locul preferat de întâlnire a localnicilor şi turiştilor şi gazdă a festivalurilor, concertelor sau a spectacolelor de stradă, pentru că are aspectul unei adevărare scene de teatru. Cele mai vechi şi mai frumoase reşedinţe nobiliare şi clădiri publice din Cracovia se află aici, la fel şi cele mai multe dintre magazinele cu suveniruri, restaurante sau cofetării şi mai mult de o sută de puburi şi baruri, multe dintre ele în beciurile clădirilor istorice, fiecare cu propriul său caracter şi atmosfera intimă. Zi şi noapte, locul este cu adevărat inima Cracoviei.

Castelul Wawel, fosta reşedinţa a trei dinastii ale monarhilor polonezi, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din Cracovia şi simbol al oraşului. Acum aici este un imens muzeu unde puteţi admira luxul apartamentelor regale oficiale, Sala Senatorilor, proiectată de italianul Giovanni Trevano ca sală pentru baluri şi spectacole de opera, şi şase săli de stat: a Turnirului, a Paradei Militare, a Zodiacului, a Planetelor, a Bătăliei de Orscha şi a Ambasadorilor, cea mai renumită, cu 30 de sculpturi în lemn pe tavanul casetat, cunoscute sub numele de „capetele de la Wawel”.
În vecinătatea castelului este Catedrala Wawel, locul de încoronare a tuturor monarhilor Poloniei şi de asemenea locul de veci al multor regi, eroi, poeţi şi sfinţi, între care Mausoleul Sfântului Stanislav, ocrotitorul Poloniei, ocupă centrul catedralei. De o frumuseţe deosebită este Capela Sigismund, considerată o opera extraordinară a artiştilor renascentişti de la nord de Alpi, iar vedetă este clopotul Zygmund de 11 tone, realizat la începutul secolului XVI din bronzul tunurilor capturate de poloni în ţările române.

Cartierul evreiesc si fabrica lui Schindler
Nu departe de centru se găsește fostul cartier evreiesc pe care autoritățile germane naziste l-au construit în 1941 cu scopul de a deporta toți evreii din oraș acolo.Întreaga piață din cartier a fost transformată într-un loc de comemorare a evreilor, în care s-au amplasat 70 de scaune de fier, cu intenţia de a reaminti de proprietăţile evreilor pe care acestia le abandonau in piata inainte de a fi trimisi in diferite lagare.

Înainte ca evreii să fie mutați în acest cartier, delimitat cu ziduri înalte de restul orașului, ei locuiau în cartierul Kazimierz, înfiinţat în 1335 de către Cazimir cel Mare.

Cartierul Kazimierz are nu mai putin de sapte sinagogi, opere de arta arhitecturala impresionante si doua dintre cele mai frumoase biserici gotice din Polonia. In trecut, Kazimierz era faimos pentru invatatii sai si pentru artistii de aici. Astazi, vechiul cartier evreiesc este un amestec interesant si inedit de hoteluri elegante, restaurante de lux si vile, alaturi de constructii modeste, mici pravalii si ateliere, cafenele, galerii de arta.
„Dacă ai citit o carte de istorie în viaţa ta, sigur vei fi interesat de acest loc“, spun polonezii despre Fabrica de emailuri a lui Oskar Schindler, din Cracovia. Ce s-a întâmplat aici a inspirat Hollywoodul să realizeze aclamatul film de Oscar „Lista lui Schindler“ (1993), în regia lui Steven Spielberg.

Fabrica unde s-a scris o filă impresionantă de istorie a Holocaustului se află la 3 kilometri de centrul istoric al Cracoviei, trecând râul Vistula, în zona industrială Zablocie din cartierul Podgórze. În fabrica sa de emailuri, Oskar Schindler a inventat un statut de angajat-cheie pentru industria germană de armament, ceea ce le-a permis evreilor, indiferent de vârstă, calificare, aptitudini, sănătate, să fie lăsaţi în afara listelor pentru trenurile morţii care mergeau spre lagărele de concentrare.

În acest loc, polonezii au gândit o expoziţie permanentă despre „Cracovia în timpul ocupaţiei naziste 1939-1945“. În muzeul de la fabrica lui Schindler au fost recreate străzi, magazine, frizerii, locuinţe din ghetou. Pe ecrane rulează filme documentare şi producţii multimedia.

Cafenelele si viata de noapte din Cracovia
Cracovia este un oraș plin de energie, de tineri și cu o viață de noapte vibrantă.Vara, orașul este plin de terase și petreceri în aer liber.
La Cracovia cafenelele sunt foarte iubite. Sunt cafenele istorice, literare, de artă sau tematice, iar atmosfera, întreţinută de muzică live, este foarte relaxată şi cafelele sunt delicioase.

Singer Cafe, din districtul Kazimierz, are ca mese maşini de cusut Singer.
Într-un colţ ascuns din Oraşul Vechi este micuţa cafenea Camelot, loc foarte popular în rândul artiştilor, dar şi pentru turiştii care pot gustă aici szarlotka, plăcintă cu mere, dar şi vin de cireşe.
La câteva sute de metri de castelul Wawel esteBona, cafenea şi librărie, unde poţi petrece ore întregi citind, în timp ce mănânci un sandviş şi bei ceai sau cafea, iar de pe terasa cafenelei poţi să admiri biserica Sfinţii Petru şi Paul.

Cafeneaua Cheder, din districtul Kazimierz, găzduieşte şi o librărie în poloneză şi engleză. Acolo poţi vedea filme, citi, dar şi savura cafea evreiască şi turcească.
În vechea cafenea Prowincja nici nu ştii în ce epoca te afli, poţi savura aici o ciocolată caldă cu specific spaniol, iar Cafe Bunkier, lângă parcul Planty, aproape de Oraşul Vechi, este practic o seră şi o galerie de artă contemporană.


19/06/2020

Excursie o zi la mina de sare Wielicza. Orasul minei, un loc care este vizitat de peste 1 milion de turisti/an!!!

Vom vizita impresionanta Salină Wieliczka, unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Polonia. Construită în secolul al XIII-lea, a produs sare de masă până în 2007. In prezent salina este un muzeu deosebit prin frumuseţe şi grandoare.

Milioane de vizitatori, capete încoronate sau celebrităţi printre care Goethe şi Sarah Bemhardt au admirat lumea subterană formată din labirinte, pasaje, caverne uriaşe, lacuri subterane şi capele cu sculpturi realizate în sare cristalină şi bogate în ornamente săpate în roca de sare. Capela Sfântul Kinga este cel mai important punct de atracţie al minei şi totodată mândria minerilor. Candelabre uriaşe de cristal iluminate, sculpturi în pereţii de rocă de sare şi un altar creat în peretele minei fac din capelă cel mai frumos loc al minei unde sunt organizate cununii şi alte evenimente religioase. Locul are o acustică impresionantă ceea ce face ca muzică ascultată să genereze o experienţă incredibilă.
În cele nouă secole de excavaţie în mina de sare de la Wieliczka s-au creat peste 200 de kilometri de pasaje şi 2.040 de caverne de diferite mărimi. În subteran, la 135 de metri sub pământ este un sanatoriu pentru tratarea problemelor de astm. La aceeaşi adâncime se află cel mai mare muzeu minier din lume. Din 1978, mina de sareWieliczkase afla pe listaPatrimoniului Mondial UNESCO.

Atentie :
Temperatura inauntrul salinei este constanta, 14 grade Celsius, sa aveti o haina mai groasa la voi.
Pentru a ajunge in salina, vom cobori circa 350 de trepte si vom avea de urcat, in total, in timpul turului, in jur de 800 de trepte.

Vom petrece in salina aproximativ 2 ore si jumatate, excursia durand in total circa 3 ore. Orasul minier se gaseste la doar 10 km de centrul Cracoviei
Tariful include transfer privat, sofer/ tour leader vorbitor de limba engleza, biletul de intrare in salina.


20/06/2020

Excursie de o zi in Parcul National Ojców

Ojców National Park, cel mai mare parc national din Polonia, a luat fiintain 1956 pe o suprafata care se intinde in prezent pe 21,46 km patrati.
In timpul turului vom admira formatiuni calcaroase si ravene adanci sapate de apa in faza tarzie a Jurasicului., vom vizitapesteri locuite de 17 specii de lilieci,Castelul Pieskowa Skała, construit de Regele Cazimir III cel Mare,  unul dintre cele mai cunoscute exemple de arhitectură defensivăa Renasterii polonez si zona protejata cunoscuta sub numele Cuiburile Vulturilor.
Castelele Cuiburilor Vulturilorsunt situate pe stânci înalte, multe dintre ele supraviețuind numai sub forma unor ruine pitorești.Castelele au fost construite pentru a proteja Cracovia, precum și importante rute comerciale împotriva cotropitorilor străini. Mai târziu, castelele au trecut în mâinile diferitelor familii aristocratice poloneze.
Excursia dureaza 7 ore si tariful include transfer privat, sofer vorbitor de limba engleza, ghid autorizat in parc si biletul de intrare in parc.


21/06/2020

Excursie Zakopane. Capitala montana a Poloniei.

Mergem la munte, la Zakopane, cel mai important centru pentru sporturile de iarnă din Polonia!
Statiunea de la poalele Muntilor Tatra este renumita in intreaga lume, aici au avut loc  numeroase campionate de schi nordic şi de sărituri sau de biatlon.

In aceasta excursie ne vom bucura de aerul proaspat, de munte, de privelisti spectaculoase, vom cunoaste folclorul local si ne vom delecta cu specialitatile delicioase ale gastronomiei poloneze tradiţionale.

Inainte sa ajungem la Zakopane vom face o oprire si in satul Chochołów, o localitate pitoreasca care seamana izbitor de mult cu satul traditional maramuresean. Asemanarea nu este deloc întâmplătoare pentru ca prin secolul XII aici s-au stabilit grupuri de păstori plecati in pribegie din nordul Transilvaniei. Polonezii îi cunosc sub numele de gorali, adică ,,oamenii de la munte”. Astăzi, urmaşii vechilor păstori emigranţi îşi duc traiul în oraşele Zakopane, Zywiec, Nowy Sacz şi, mai ales, în satele din jurul acestora.Graiul goralilor este un amestec de cuvinte poloneze, slovace, albaneze iar printre ele îşi fac loc si cuvinte atât de familiare nouăromânilor:măgura, brânză, vatră, cătun, merende(merinde), fluier, baci, colibă, slănină, strungă, mlioara(mioară)…

In Zakopane vom urca cu funicularul pe muntele Gubałówka pentru a admira panorama spectaculoasa oferita de Muntii Tatra, vom vizitamuzeul local, vom cunoaste localnici si vom incerca bucataria specifica zonei, pe scurt vom petrece o zi relaxanta in mijlocul naturii.

Excursia dureaza aproximativ 9 ore si tariful include transfer privat, sofer vorbitor de limba engleza, tour leader vorbitor de limba engleza.


22/06/2020

Este ziua plecarii. Aveti insa o jumatate de zi la dispozitie pentru plimbare, pentru cumparaturi (foarte aproape este un gigantic mall, de asemenea sunt in jur o multime de magazine. Puteti de asemenea sa vizitati pe interior castelul sau muzee. Va recomand pe cele de ceara din centrul orasului.  Check out-ul de la hotel se poate face pana la 11:00. Eventual daca vreti, va recomand ca dupa micul dejun sa faceti predarea camerei si sa depozitati bagajele in camera destinata acestui serviciu. Reveniti la hotel la ora 12:30 pentru ca la ora 13:00 sa fiti transferati la aeroport. Urmeaza: zborul LO 649 16:25 Cracovia KRK – Bucuresti OTP 19.15


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie turistica dar care are si o componenta de socializare. Actiunile noastre sunt astfel gandite incat pe langa latura culturala, istorica si informala, sa contina si una ce tine de cunoastere, inter-relationare, comunicare.

Inainte de a analiza si poate compara tarifele Singles Camp cu cele de agentie comerciala e bine sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

•   nu este un city break, ci este o actiune de grup, cu insotitor ghid calificat.
•   grupurile noastre sunt de mici dimensiuni. Veti fi doar 16, nu 40. Asta permite socializarea, flexibilitate si o atmosfera placuta.
•   actiunile noastre vizeaza si inter-relationarea intre participanti. Adica nu mergem doar sa bifam obiective ci si pentru a cunoaste noi persoane, a ne imprieteni, a crea niste relatii pe viitor
•   participantii sunt compatibili ca profil. Pe langa ca sunteti toti single, filtram astfel incat sa existe compatibilitate. Nu mergeti intr-un grup cu bunici, copii, parinti, etc. Si nici cu oameni de care va despart nivele de cultura, educatie, asteptare. Este un mediu mai academic, aici vin oameni cu care aveti ce vorbi…pe aceiasi limba.
•   plecati cu un insotitor de grup care este 24/24 de ore cu voi, nu doar in perioadele de ghidaj.
•   lucram intr-o nisa, adresabilitatea noastra este exclusiv single, nu vindem prin agentii revanzatoare, nu facem reclama pentru ca ne ferim sa nu adunam persoane care nu se potrivesc cu profilul vostru, deci nu ne permitem sa repetam de 8-10 ori pe an o astfel de excursie. Astfel incat nu putem obtine tarife ca agentiile care au o colaborare pe mai multe perioade.
•   alegem intotdeauna, la fel cum e cazul si acestei excursii, HOTELURI CENTRALE, de unde in cateva minute ajungeti in timpul liber sau in ghidaj, la obiective, magazine, restaurante. Acest lucru este extrem de important si trebuie sa tineti cont ca agentiile care fac aceste excursii cu autocarul sau care vand city break-uri nu folosesc si ofera astfel de hoteluri.
•   in tarifele de excursie pe care le afisam noi este inclus bagajul de cala si taxele de aeroport. Impreuna cele doua sunt in jur de 200 de euro.
•   niciodata nu scriem tariful sub forma “de la X euro”. Comunicam intotdeauna pretul corect, intreg.
•   sunt persoane care imi indica “uite ce scrie pe trevelator” sau pe aventurescu” referitor la tarif. Nu zic ca nu poate sa existe un astfel de tarif, dar acela este cu totul si cu totul exceptional, facut doar din estimari de oferte speciale, care extrem de rar sunt valabile. Intrati odata si calculati ceea ce vi se sugereaza. Plus ca se refera la calatoria a 1-2 persoane, nu a unui grup. La grup nu exista astfel de ocazii…Niciodata!

Deci, cine isi doreste o atmosfera mai selecta, mai intima, sa faca parte dintr-un grup compatibil si armonios ca profil, cine doreste sa fie indrumat, ghidat si informat la un alt nivel, care isi doreste socializare si comunicare, sa-si gaseasca noi prieteni, ne gaseste pe noi ca foarte potriviti. Cine vrea sa mearga doar sa bifeze destinatii, care nu este interesat cu cine merge, de cine este insotit, care isi doreste doar o excursie, cine nu stie sa faca diferenta de servicii, cine este interesat de low cost, atunci are varianta agentiilor turistice comerciale.


Echipament obligatoriu

Veti avea nevoie de carte de identitate sau pasaport valabil. Incaltaminte comoda, potrivita pentru parcurgere pietonala.


Alte infomatii

Cracovia – cultură, artă și distracție

Într-o vale de la poalele Carpaţilor este inima culturală a Poloniei, capitala regilor polonezi, scăpată ca prin minune de distrugerile tuturor războaielor. Atrage milioane de turişti cu atmosfera sa istorică, cu tezaurul de cultură şi artă medievală şi renascentistă sau cu tragicele poveşti ale ghetoului nazist. Cracovia este însă şi un oraş modern şi vesel, vizitat mult şi de tineri, în special în timpul carnavalului studenţesc Juwenalia.În Cracovia, unul din 4 locuitori este student.
Situată în sudul Poloniei, la aproape 300 de km de Varşovia, în Valea Vistulei superioare, Cracovia este al doilea oraş ca mărime şi unul dintre cele mai vechi din Polonia. Numele Krakov, Cracovia, vine, spune legenda, de la Krak, o căpetenie a locului, care după o lupta crâncenă ar fi răpus un teribil dragon chiar la poalele colinei pe care s-a înălţat apoi cetatea Wawell.

Cracovia este atestată din secolul al VII-lea şi a devenit de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai importante centre culturale, academice şi artistice ale ţării. A fost timp de cinci secole, începând din anul 1038, capitala regală a Poloniei medievale, până când Sigismund al III-lea Vasa a mutat în 1596 curtea regala la Varşovia, apoi a fost capitala Uniunii Polono-Lituaniene a Marelui Ducat al Cracoviei – între 1846 şi 1918,  şi a voievodatului Cracoviei, din secolul XIV şi până în 1999 şiîn anul 2000 a fost  Capitala Europeană a Culturii.

A adunat în lungă sa istorie regală adevărate comori de arhitectură şi artă în palatele regale şi aristocratice, în marile biserici, catedrale şi sinagogi, şi, prin Universitatea Jagiellona, înfiinţată cu 650 de ani în urmă, a dat Europei timp de secole mai multe mii de învăţaţi şi întreaga elită intelectuală poloneză. Cracovia este unul dintre cele mai active centre ale artei teatrale din Polonia şi are unele dintre cele mai vechi companii de artă teatrală şi de operă.
In 1978 Cracovia dădea lumii catolice primul papa de origine slavă din istorie şi primul papă neitalian în 455 de ani, prin Karol Wojtyła, arhiepiscopul Cracoviei. În acelaşi an UNESCO aprobă prima lista a patrimoniului mondial, pe care se regăsea şi întregul Centru istoric al oraşului, cu vechi străzi pietruite, o mare piaţă şi clădiri magnifice, reminiscenţă a zilelor de glorie când era reşedinţa regilor şi a regalităţii.

Delicatese regionale
Cei mai cunoscuţi de turişti sunt colţunaşii. Îi veţi găsi în meniuri kluski şi se servesc de cele mai multe ori cu şuncă.
Polonezii preferă tot felul de preparate din peşte, ciuperci culese chiar de ei şi de asemenea veţi găsi sfecla foarte des în mai toate preparatele. De exemplu, în timpul sărbătorilor de iarnă, polonezii au mereu pe masă supa de sfeclă roşie.
Doar în Cravoia puteţi gusta obwarzanek, un covrig pufos cu mult mac.
Puteţi încerca si un fel de pizza, zapiekanki care are doar brânză topită cu ciuperci şi roşii sau sos de roşii.
Toţi polonezii mănâncă şi brânză de oaie afumată cu żurawiny, un gem de coacăze. Polonezii servesc acest preparat pe grătar.
La chioşcurile stradale puteţi găsinaleśniki, clătite cu fructe de pădure sau brânză.

Polonezii stau bine și la capitolul băuturi.
Se ştie că votca este originară din Polonia, ba chiar se spune că în trecut avea 14% alcool, fiind cantitatea maximă pentru că la atât se putea ajunge prin fermentaţia naturală. Mărcile Belvedere, Chopin sau Starka ori Zubrowka sunt cunoscute în întreaga lume.
Berea este si ea bine reprezentată, cele mai cunoscute sortimente sunt Zywiec, Okocim, EB, Warka sau Tyskie.
Polonezii iubesc Romania. In Cracovia exista un club al polonezilor indragostiti de tara noastra. Aici gasesti bere romaneasca, poti plati cu lei, se asculta muzica romaneasca. Sunt si fani ai batranei noastre Dacia si vin des in vizita in Romania. Este vorba despre Kornet Klub Drum Bun.

Moneda
Moneda Poloniei este zlotul (zloty). Este divizat in 100 de grosz
Rata de schimb este1 RON = 0,92 PLN
Monede    1, 2, 5, 10, 20, 50 groși, 1, 2, 5 zł
Bancnote    10, 20, 50, 100, 200, 500 zł

Schimbul valutar poate fi facut la casele de schimb sau la banci. Exista si pe aeroport posibilitatea de a scimba bani.

Atentie! La fel ca la Praga, NU SCHIMBATI LA INTER-CHANGE. Este cea mai hoata si mai nesimtita retea de case de schimb din Europa. Va dau un exemplu: daca toate casele de schimb vand zloti la rata de 1 euro = 4.1 – 4.2 zloti, ei vand 1 EUR = 3.3 zloti. Lumea in general se uita la zecimale si multi cad in plasa…Sau in Praga folosesc alta smecherie: afiseaza un curs si ca nu au comision, iar jos, mic mic de tot scrie ca acel curs este valabil daca schimbi peste 100 euro. Daca schimbi mai putin cursul este 70% din cel normal.

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.