Culorile toamnei in padurile seculare din Bucovina 2-4 octombrie 2020

02/10/2020 - 04/10/2020
570 RON

Descriere

04.09.2020

Nu mai sunt locuri disponibile.

O iesire de week-end de toamna, in natura minunata a Bucovinei. Un taram de basm care te cucereste imediat ce i-ai trecut pragul. Drumetim intr-un grup mic, de oameni faini, vom fi doar 16, impreuna cu Lidia, cea care va trage cortina peisajelor fascinante. Intram in lumea pastelurilor calde, atunci cand frunzele isi schimba culorile si incep usor, usor sa cada formand un covor multicolor. O sa va bucurati de toate nuantele, de la galben, pana la rosu aprins. Veti avea un sfarsit de saptamana in aer curat, intr-o natura fascinanta, cu prieteni noi.


Grup de

15 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 04/09/2020

Rate

370 RON pana in 22/09/2020

Cazare

Numar nopti

2

In Pojorata, jud. Suceava din 02/10/2020 pana in 04/10/2020 cu cazare la Pensiunea Pietrele Doamnei****


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din parte Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122 214

Altele

•        cazare in camera dubla twin, cu inca o persoana


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Transfer hotel


X

Intrarile la obiective


X

Parcari


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

x           transport pana la locatie si cap de traseu. Transportul pana la destinatie se face cu mijloace proprii. Recomandam grupajele pe masini. Postati pe forum de unde veniti si astfel va puteti grupa.
x           pentru ziua de sambata se va inchiria un microbuz local pentru transferul la punctele de plecare si sosire de pe traseu; costul se va imparti la nr de participanti (apreciem 40 – 50 lei)
x           altele decat mentionate la “incluse”

**  Cinele vor fi tip grup si vor fi achitate separat, la pensiune. Insotitorul de grup va va informa asupra meniului
Pranzul de sambata va fi tip picnic, pe traseu. Insotitorul de grup va cumpara cele necesare, urmand sa-i achitati contravaloarea (cca 20 lei)


Program

02/10/2020

Plimbare pe Valea Putnei, in Muntii Giumalau. Intalnirea cu insotitorul de grup este la ora 13.00, la pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorata.
Ne cazam, luam o gustare de pranz si echipati de drumetie, ne grupam pe masini si mergem 12 km pana in satul Valea Putnei unde lasam masinile si plecam intr-o plimbare pe drumul forestier ce urca lin pe langa raul Putna, spre izvoare. In drumul nostru vom trece pe la cea mai veche pastravarie din tara, infiintata in 1890 la sugestia regelui Carol I, cu scopul de a repopula raurile de munte.
Aici, in Valea Putnei a fost inventat deliciul local numit Cobză: păstrăv afumat cu lemn de fag, acoperit cu ramuri de brad și nuiele de alun. Pe lângă faptul că este un mod tradițional de a pregăti păstrăvul, cobza are și o istorie în spatele ei. Povestea spune că această cobză a fost inventată în anul 1927 pentru Castelul Regal de la Poiana Ițcani la petrecerera de încoronare a regelui Mihai. Poiana Itcani işi are originea în fostul domeniu de vânătoare regal pe care era amplasat un castel de vânătoare construit în 1920 şi care a ars în totalitate într-un incendiu în anul 1958. Castelul găzduia până la al doilea război mondial partidele de vănătoare ale Casei Regale. In aceasta poiana vom opri si noi iar de aiciv om face cale intoarsa spre sat, de unde vom si cumpara celebra Cobza pentru degustare.
Traseul este usor si dureaza in jur de 3 ore
La intoarcere, cina, putina muzica si socializare.


03/10/2020

Transraraul. Drumetie p etraseul : Cabana alpina Rarau (1520m) – Vf. Rarau(1651m) – Popii Raraului – Vf.Todirescu(1487m) – Codrul secular Slatioara – sat Slatioara (730m) Dupa micul dejun, un microbuz local inchiriat ne va duce pe Transrarau pana la punctul de plecare pe traseu. Vom strabate cea mai pitoreasca poteca din Rarau, cu puncte de belvedere spre platoul sau presarat cu forme calcaroase spectaculoase sau sprelocalitatile din depresiunea Campulung – Gura Humorului s iValeaBistritei. Ajunsi la Rezervatia floristica Todirescu, in zona subalpina, vom face un popas mai lung pentru un picnic cu bunatati din Bucovina. De aici incepem coborarea prin una dintre cele mai intinse si bine conservate paduri virgine din Europa, sit UNESCO, Codrii Seculari Slatioara, cu arbori multiseculari gigant.
Din satul Slatioara ne va prelua microbuzul care ne face transferul inapoi la pensiune.
Traseul este mediu ca dificultate si dureaza 5 – 6 ore cu pauza de pranz si fotografii.
Refresh, cina, foc de tabara

Transraraul, cel de-al treilea traseu montan spectaculos din Romania, dupa Transfagarasan si Transalpina,  este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi ValeaMoldovei, la Pojorâta. Traseul este denumit de localnici şi Drumul Comorilor, dupa o legenda legata de unul dintre punctele sale de atracţie – Pietrele Doamnei. Legenda spune că în 1541, domnitorul PetruRareş şi-ar fi găsit un loc în munţii Rarău pentru a-şi adăposti familia şi o parte din avere de hoardele de tătari. Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares şi fiul acestora s-ar fi refugia tîntr-o pestera să se roage, iar stanci uriase s-ar fi desprins si ar fi căzut peste locul în care se afla averea, ingropand-o odata cu hotii.

Codrii Seculari de la Slătioara, sit UNESCO. În adâncurile răcoroase ale pădurii, în care şi soarele pătrunde cu greu, trimiţând suliţe luminoase prin verdele crud al fagilor ce se înfrăţesc cu molizi uriaşi şi brazi ce par a fi acolo de când lumea, descoperi o lume  ancestrală, în care timpul se scurge cu altă măsură. O lume în care natura e atotputernică, iar omul un simplu spectator, care nu intervine în mersul firesc al lucrurilor. Aici se găseşte una dintre cele mai întinse şi mai bine conservate păduri virgine din Europa, cu arborimultiseculari – gigant – molizi de până la 60 de metri ori brazi de până la 55 de metri, dar şi cu fagi care cresc până la o altitudine de 1350 de metri, cu mult în afara arealului lor natural.
E o lume magică ş iplină de simplitate în acelaşi timp, în care să vii să redescoperi ace atainică legătură milenară dintre om şi natură
Codrul secular de la Slatioara a fost declarant rezervatie naturala in 1941. In Romania nu mai exista astfel de paduri de rasinoase, aceast afiind a doua din Europa, dupa Germania.


04/10/2020

Tur cu masina la obiectivele de pe traseul: Pojorata – Sadova – Moldovita – Pasul Ciumarna – Sucevita – Marginea. Dupa mic dejunsi check-out, ne imbarcam in masini si plecam sa vizitam doua dintre celebrele manastiri pictate din Bucovina, Moldovita si Sucevita, atelierele de ceramica neagra de la Marginea si oprim in Pasul Ciumarna, la monumentul “Palma”, unde cei dornici de adrenalina pot incerca cea mai lunga tiroliana din tara (dintr-o bucata).
Palm aeste un monument comunist, care a fost ridicat în anul 1968, la finalul lucrarilor de la drumul ce leag aSadova de municipiul Rădăuţi. Există o legendă ce spune că, în anii 60’, două echipe de muncitori au început construcţia soselei din cele două direcţii, iar după opt ani de muncă grea, drumarii au termina tdrumul, iar în punctu în care s-au intalnit au batut palma. Exact în acel punct, conform aceleiaşi legende, s-a construit şi monumentul Palma.

Programul excursiei poate fi modificat de catre insotitorul de grup, datorita unor situatii legate de vreme, trafic, problema aparute in zona.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

O0 Am adaptat actiunile noastre la perioada pe care o trecem si pentru evitarea in cat mai mare masura a riscurilor, am decis lansarea de excursii in loc deschis, in natura, in conditii de grupuri mici. Transportul pana la locatie nu se face organizat, pentru ca pe de o parte numarul de participanti este prea mic pentru a putea face asa ceva, dar si pentru ca in acest fel contactul pe zona interioara cu ceilalti este minim. Pt a a junge acolo va recomand sa va anuntati inscrierea pe forum si sa comunicati de unde veniti si de asemenea daca intentionati sa luati pe cineva cu masina sau daca doriti sa gasiti pe cineva care merge cu auto din zona in care locuiti si doriti sa fiti luat(a) de acolo.

:oops: Pentru ca actiunea se desfasoara intr-o perioada in care este nevoie de mai multa grija fata de noi si de ceilalti, va rog cititi intregul material cu recomandarile si regulile noastrehttps://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,3183.0.html
Prin inscrierea la excursie se intelege ca ati luat la cunostiinta de reguli si le veti respecta. Nici clubul, nici agentia nu pot fi raspunzatoare pentru situatii ce decurg din nerespectarea masurilor comunicate.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice……De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insistam si conditionam pentru un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare, intelegere, respect fata de ceilalti, fata de organizatori si insotitor de grup.

:oops:Fiind o actiune montana, daca intentionati sa participati va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.
Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 – 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personalaAgentia de turism si clubul Singles Camp, organizatorii acestei iesiri, privesc cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul acest tip de actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de ghizi montani atestati si profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•   rucsac dimensionat la drumetia la care participati (in cazul acesta, 20 -30 litri)
•   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
•   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•   betele de drumetie nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, mai ales pentru portiunile dificile si pe timp ploios.
•   haine de ploaie, recomandabil pelerina, dar nu de unica folosinta, ci minim semiprofesionala
•   fiecare lucru asezat in rucsac trebuie sa fie pus intr-o punga de plastic, pentru a evita udarea lor in caz de ploaie
•   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•   medicamente pe care stiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.


Alte infomatii

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

* Fotografii ale locatiei in care veti fi cazati: