Din nou in natura, din nou cu prietenii. Gura Raului 24 – 26 iulie 2020

24/07/2020 - 26/07/2020
480 RON

Descriere

Din nou la Gura Raului, din nou cu prietenii! De data aceasta o luam pe potecile Sibielului, spre Cetatea Uriasilor, apoi prin Fanetele Sibielului si Platoul Godiei. Coboram la Gura Raului, acolo unde Adi, gazda noastra ne va astepta ca de obicei cu palinca, afinata si o multime de bunatati.


Grup de

22 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 10/07/2020

Rate

280 RON pana in 14/07/2020

Cazare

Numar nopti

2

In Gura Raului din 24/07/2020 pana in 26/07/2020 cu cazare la Pensiunea Lacul de Argint***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile dejun

1

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gusti Ciuca 0751 361 009

Altele

•  wellcome drinks (palinca si afinata)

•  pensiune completa (2 mic dejunuri, o gustare la sosire, un pranz rece si 2 cine)


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Transfer hotel


X

Altele

x       alte bauturi decat cele de la wellcome drinks
x       alte mancaruri sau variante decat cele prezentate
x       transport zonal – se va organiza in grupaje, cu masinile cu care s-a venit


Program

24/07/2020

Ne intalnim la pensiune pana la ora 17:00. Reintalnire cu cei vechi, ii cunoastem pe cei noi. Pentru ca ati venit de la drum lung va asteptam cu o palinca si masa pusa afara, pe terasa. Branza de Marginime, slanina afumata, carnati de casa, ceapa si rosii. Dupa gustare de miscam un pic, soarele apune tarziu, asa ca avem vreme de hoinarit. Urcam la baraj si o luam pe malul lacului, intr-o plimbare cu povesti si voie buna. La intoarcere Adi ne ne astepta cu bunatati facute de el, stam pe afara, ca va fi vreme buna, de vara la munte.


25/07/2020

Dupa micul dejun echipati de munte si cu merinde puse de gazde, facem noi organizatorii cumva sa ajungem cu totii pana la Sibiel. De la Pensiunea Sibiel continuam intr-o drumetie. Urcam intai la ruinele cetatii Salgo, trecem apoi prin Fanetele Sibielului si Platoul Godia, pentru a ajunge la cabana arsa Fantanele. Acolo facem o pauza pentru gustare, lenevim in iarba de munte si continuam apoi pe traseul cruce albastra, traversam valea Orlatului, Dealul Runcuri si ajungem in coada de sus a lacului Gura Raului. De acolo pana la pensiune stiti drumul, l-ati facut cu o seara inainte. Cat e de mers, cat e de usor, stim ca asta se intreaba unii. De aceea va spunem cate ceva si despre asta. Mai intai lungime traseului: de la Pensiunea Sibiel pana la Cetatea Sibiel, sunt vreo 3 km, (cea mai mare parte din ei in urcare, dar nu se face mai mult de o ora), iar pana la cabana arsa Fantanele mai sunt in platou inca vreo 1.5 km, cca 30 – 40 minute. Cabana arsa Fantanele – coada lacului Gura Raului, vreo 2 km, iar de acolo, pe platou si in coborare usoara pe sosea, inca 5.5 km. Deci in total 12 km. Diferenta de nivel este de 800 metri si cea mai mare parte o veti parcurge in prima ora de drumetie. Dupa aceea nu mai aveti decat platou si diferente usoare, apoi o coborare destul de lina. Un traseu usor spre mediu deci, fara riscuri, fara nevoie foarte mare de efort. Dar pentru a parcurge 12 km de munte este nevoie sa fiti pregatiti fizic si mai ales echipati.

Dupa atata mers parca o palinca si o afinata sunt binevenite. Va promit ca o sa va astepte la sosirea in pensiune, iar Adi va da drumul afara la gratare. Pastrama de oaie, ceafa de porc, carnaciori si bulz la ceaun. Mere apoi si o placinta cu mere… :)


26/07/2020

Mic dejun, povestile de ramas bun de la pensiune si la 10 o luam din loc. Care se grabesc spre casa, dar cine vrea sa continue cu drumetia, mai facem una. Va duce Gusti intr-un loc stiut de el si mai petreceti inca ceva vreme impreuna, in natura.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Cititi mai jos va rugam, cu atentie, explicatiile, regulile si conditiile pentru participarea la o actiune montana, asa cum este aceasta. Facand rezervarea consideram ca le-ati pracurs, le-ati insusit si le-ati acceptat

:oops:  Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari altitudini sau de trasee
dificile. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, ofera cadrul socializarii si comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca “veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 – 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.

Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea ca prin inscrierea la excursie ACCEPTA  “Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Vremea: Cateodata din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:

•   rucsac 20 l
•   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
•   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•   imbracaminte adecvata sezonului, bluze care sa respire, tip termic, pantalon elastic care sa permita miscarile
•   haine de ploaie: pelerina cel putin semiprofesionista (nu canadiene, nu geci de oras, nu pelerina de unica folosinta)
•   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
•   nu trebuie sa va lipseasca sapca, sau  bandana, iar in rucsac sa aveti pregatiti in caz de nevoie ochelari de soare.
•   rezervor de apa 1-2 litri
•   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Dorim sa se inteleaga corect: daca nu veniti echipati asa cum s-a cerut, ramaneti la cabana. Nici un ghid montan nu-si ia responsabilitatea de a avea in grup pe cineva care nu are bocanci de munte, care nu are pelerina, care a venit echipat necorespunzator. Nu dorim sa avem suprari acolo pentru refuzuri, de aceea accentuam condiile noastre.


Alte infomatii

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. 

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.