Farmecul Italiei de Sud. Sorrento, Amalfi, Capri si Ischia 12 – 20 septembrie 2021

12/09/2021 - 20/09/2021
1,050 EUR

Descriere

Perioada este in acest moment doar informativa. Urmeaza ca atunci cand compania de zbor afiseaza programul 2021, sa revenim aici cu precizarile exacte ale datelor si cu numele hotelurilor rezervate.


Grup de

7 persoane


Plata

Avans

300 EUR pana in 04/02/2021

Rate

400 EUR pana in 03/05/2021
350 EUR pana in 06/08/2021

Cazare

Numar nopti

8

In Napoli din 12/09/2021 pana in 17/09/2021 cu cazare la nici o stea

In Ischia din 17/09/2021 pana in 20/09/2021 cu cazare la nici o stea


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Bucuresti - Napoli
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor Napoli - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

8

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0040 745 106501

Ghid local Napoli, in engleza

Ghid local Pompei, in engleza


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium


X

Transfer hotel


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

– taxa de oras la hoteluri (se achita individual la check out; variaza intre 1 – 3.5 euro/noapte)
– taxi aeroport – hotel Napoli, in regim share cu alti 3 participanti – cca 6 EUR/pers
– transport public Napoli
– hidrofoil Napoli – Capri si retur cca 40 EUR
– turul insulei Capri cu ambarcatiune 17 EUR
– excursie Coasta Amalfi 40 EUR – organizata cu 2 microbuze cu soferi/ghizi locali. Inscrierea la aceasta excursie trebuie comunicata agentiei Bon Voyage, inca din faza de rezervare
– hidrofoil Amalfi – Sorrento cca 20 EUR
– intrare la Pompei cca 11 EUR
– Hidrofoyl Napoli – Ischia si retur = cca 34 EUR dus si intors
–  taxi Molo Beverello – hotel, la revenirea de pe insula Ischia – cca 6 EUR/pers
– Hidrofoyl Amalfi – Napoli cca 20 EUR
– • intrarile la obiective – sunt foarte putine locuri in care intram si platim, majoritatea sunt exterioare, deci fara plata


Program

12/09/2021

Ora…………………………. am, intalnire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni – Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Verificati inainte de plecarea de acasa sa aveti actele de identitate necesare trecerii frontierei (carte de identitate sau pasaport). Nu intarziati la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.

Zbor ………………………………………………….

Un zbor deci de cca 02h05′. Ajungem pe Aeroportul International Napoli, urmeaza apoi formalitatile de intrare apoi preluarea bagajelor. Regruparea se va face la linia de bagaje. Va rugam si recomandam sa nu parasiti acea zone, sa nu iesiti din aeroport, pentru ca rupti de grup va fi nevoie sa va descurcati singuri pana la hotel. O sa mergem in grup pana la statia de taxi, de unde vom lua 4 masini, costa intre 17 – 25 EUR/4 persoane. In jur de ora ………………………o sa ajungem la hotel si pentru ca este prea devreme sa facem check in-ul, o sa lasam doar bagajele. Iesim un pic la plimbare, primul contact cu fabulosul Napoli, patria tarantelei si a pizzei Margherita.

Si daca am ajuns acolo, hai sa mancam o vera-pizza, despre care am sa va povestesc acolo. Deci o pizza Margherita, sau la Pizzeria- Friggitoria il Figlio del Presidente Via Duomo 181  sau la Pizzeria Dal Presidente, Via dei Tribunali, 120.

Pornim apoi intr-o plimbare: Via dei Tribunali – Universitŕ degli Studi di Napoli Federico II – Piazza Nicola Amore – Piazza Mercato – Porta Nolana – Piazza Garibaldi – hotel. O sa aveti ocazia sa vedeti o parte din centrul vechi, zona comerciala stradala si doua artere principale. La intoarcere check in si program free.


13/09/2021

“Vedi Napoli e poi muori!” Nu exista nicaieri in lume un loc in care viata sa se desfasoare atat de intens; trebuie sa ajungi macar o data in viata acolo! Odată vizitat, poți muri împăcăt!
In prima parte a zilei o sa vedem si sa intelegem Napoli impreuna cu un ghid local, iar dupaamiaza o s-o aveti la dispozitie free pentru a savura pe indelete orasul. Plecam din Piata Gesu, vizitam doua biserici emblematice, Gesu Nuovo si Santa Chiara, apoi o luam pe Sccapanapoli, strada comerciala ce taie Napoli in doua, urcam apoi pe Vomero la Castel Elmo. Este cea mai buna zona de panorama din Napoli. Luam masa undeva la unul dintre restaurantele de pe colina, ne continuam apoi plimbarea fara ghid prin Cartierul Spaniol, apoi Via Toledo, Galeriile Umberto I, Piazza dei Plebiscito. De acolo coboram pana in zona portuara catre Castelul Ovo. Revenim la hotel spre seara….


14/09/2021

Plecam dis de dimineata catre Pompeii.

Am gasit pe youtube un filmulet, cu Pompeii, asa cum arata el inainte de eruptia care i-a fost fatala:

Eu sa merg inaintea voastra in gara pentru a cumpara biletele de tren si ne reintalnim acolo in fata. Calatorim cu Circumvesuviana, un tren care leaga Napoli de Sorrento. La Pompeii ne asteapta ghidul, incepem turul in jur de ora 9.30 si il terminam la 12.00 – 12.30. De acolo luam din nou Circumvesuviana pana la Sorrento, strabatand astfel Peninsula Sorentina. Micuta asezare este deosebit de cocheta si aranjata, contrasteaza puternic cu ceea ce se vede la Napoli…Ramanem pana spre seara acolo, vizitam, ne plimbam, servim masa.


15/09/2021

Este destinata vizitarii unei insule celebre: Capri.

Trebuie sa ajungem dimineata devreme (cca 7.45 – 8.00) pt a fi siguri ca prindem bilete la primele curse din acea zi. Cel mai probabil o sa strang eu banii si o sa merg sa cumpar si va astept apoi in port. Plecam din Molo Beverello cu un hidrofoil pana in Marina Grande, iar de acolo luam un tur de insula cu o ambarcatiune de cca 25 de locuri. Excursia pe apa dureaza cca o ora si jumatate, costa cca 17 EUR si face toti banii. Se vad dinspre mare ambele porturi, grotele de Smarald, de Corali, Azzuro, se trece prin Stancile Faraglioni prin Poarta Sarutului, apoi pe sub peretii impresionanti de stanca pe care se afla Anacapri. Reveniti in port o sa ne continuam vizita, cu funicularul pana in Piazza Umberto, apoi de acolo spre Via Krupp pt a admira minunata priveliste ce se asterne de langa Giardini di Augusto. Ne intoarcem apoi in centru de unde luam autobuzul catre Anacapri. Este mult mai linistita, mai putina lume…Retur tot cu autobuzul de linie, coboram in port, luam inapoi hidrofoil catre Napoli.


16/09/2021

Este dedicata coastei Amalfi.

Excursia va fi organizata in modul urmator: Circumvesuviana din Garibaldi la 7.41, la 8.47 ajungem la la Sorrento. De acolo vom fi preluati de un microbuz care o sa ne opreasca pt vizitare la Positano, cea mai mare si mai frumoasa statiune de pe Amalfi, apoi la Ravello, vizitam si Ravello, urmand ca la intoarcere in Amalfi sa vizitam si aceasta localitate si sa luam apoi in jur de 17.00 hidrofoil-ul catre Sorrento. Vizitam astfel coasta si de pe mare, iar efectul este maxim…


17/09/2021

Check out de la hotelul din Napoli si ne mutam pe Insula Ischia. Luam hidrofoil, costa cca 17 EUR si in jurul amiezii o sa ajungem la hotelul in care urmeaza sa ramanem 3 nopti. Prima dimineata o sa fie de acomodare, iar daca timpul este prielnic mergem la plaja si baie, apoi impreuna la un local foarte fain pentru cina. Hotelul este ultracentral si da direct pe plaja.


18/09/2021

Relaxare…


19/09/2021

Relaxare si tur al insulei. Il facem cu microbuze pe care le inchiriem si pentru care achitam fiecare cota parte din tarif (in jur de 10 euro/persoana). Oprim in locurile cele mai pitoresti, inclusiv bineinteles la Nitrodi, unele dintre cele mai faimoase “izvoare ale tineretii” din lume.

si la Sant’Angelo sa vedem vila unde se retrage Merkel…


20/09/2021

Dimineata relaxare. Dupa amiaza check out si plecam cu hidrofoil inapoi la Napoli (cca 17 EUR). Din Molo Beverello luam taxi pana la aeroport (cca 30 EUR/4 persoane) pana la hotel. Check in si urmeaza zborul spre casa, la …………………………………


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Este o excursie in care veti calatori cu avionul, trenul, microbuzul, ferry, salupa, metroul, funicularul. Asta pentru a avea acces la obiectivele pe care vi le-am propus. Vom merge si pe jos, vizitam pietonal  zona istorica a orasului Napoli, Pompeii, Sorrento, insula Capri. Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti “incalziti” in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem “bifari”, dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 8-10 ore. Asta inseamna ca aveti nevoie de un pic de pregatire fizica. Necesara in special in primele zile, care sunt foarte pline, ati remarcat cred deja in program ca se pleaca dimineata si ne intoarcem doar seara. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup…
Am avut grupuri bune in fiecare din aceasta excursie, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tin mult sa ofer din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta. Ca intotdeauna o sa fac totul sa va fie bine, am ales hoteluri f. bune, locatiile sunt potrivite pt programul pe care o sa-l avem, depinde insa un pic si de voi…


Echipament obligatoriu

Documente de calatorie. Este obligatoriu sa aveti la voi pasaport PERMANENT (nu temporar!) care sa aiba valabilitate inca 6 luni de zile. Începând cu anul 2015, cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple, care călătoresc în acest stat, în scop turistic, sunt scutiţi de viză de intrare dacă durata şederii este de maximum 30 zile, fără a exista posibilitatea prelungirii.

Turiştii pot intra doar prin anumite puncte de frontieră indoneziene pentru a beneficia de exceptarea de la viza de intrare. Aeroportul pe care aterizam noi este inclus pe lista locurilor in care se obtine viza gratuita. (Soekarno-Hatta Jakarta)

Bagaj: Va recomandam un bagaj de cala, gen troller, in limita  impusa de compania aviatica (23 kg) si un bagaj de man, gen rucsac sau geanta sport, pt perioada de circuit si pentru plaja. Tineti cont ca o sa ne imbarcam de 2 ori pe ambarcatiune, cu bagajul de cala la noi. Locul de unde lasa taxiul se afla la cateva sute de metri de urcarea pe vas, iar deplasarea se face pietonal. Deci asigurati-va ca aveti un troler pe care sa-l deplsati usor si ca nu aveti la voi, ca greutate, mai mult decat puteti duce. Nu are cine sa va ajute!

Bani. Moneda in Italia este euro. Am incercat sa va dau reperele de buget de care aveti nevoie. Mai adaugati la acestea si mesele (cca 30 euro/zi), impulsurile (inghetata, bere, sucuri, coctail-uri), amintirile si cumparaturile. Foarte mare atentie la bani, in special la Napoli. Va recomand in mod deosebit sa-i tineti la gat, impreuna cu CI. Va recomand sa aveti si pasaportul la voi, tinut insa separat, in caz ca pierdeti sau vi se fura CI sa aveti ceva in loc. Cash luati doar strictul necesar. Puteti scoate de oriunde bani. asa ca va recomand sa veniti cu cardul.

Vremea. In perioada in care mergem noi, temperaturile au sa fie moderate, cel putin asta este statistica. 22 – 27 de grade, ideal deci si de vizitare si de plaja. Apa marii are 25 de grade.

Imbracaminte, inacaltaminte. Va recomand in mod deosebit sa aveti la voi incaltaminte sport, chiar trekking. La Pompeii, dar si pe unde mai umblam o sa dati de zone in care e nevoie de asa ceva, pentru a nu aluneca, pentru a va proteja picioarele. Nu uitati de pelerina! Este foarte importanta.


Alte infomatii

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 4 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.