Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 – 14 mai 2019

06/05/2019 - 14/05/2019
1,100 EUR

Descriere

19.04.2019

Mai este un loc liber, intr-o camera dubla la femei.

Pentru cei carora le plac florile, farmecul si aromele andaluze, va invit intr-o calatorie care poarta prin partea plina de viata si culoare a Cordobei, in cea mai importanta perioada: Festivalul patio-urilor, atunci cand usile se deschid lasand sa fie admirate minunatiile florale din curti…Alaturati-va sarbatorilor de strada, bucurati-va de explozia de culoare a costumelor, admirati dansurile Flamenco, savurati mirosurile de iasomie si flori de portocal!

Dar nu o sa vedem doar Cordoba. Am ales cateva dintre cele mai frumoase orase andaluze, pentru a va purta prin locuri pline de istorie, de farmec, de culoare, de muzica. O sa ajungem la Sevilla, la Malaga, la Cadiz, la Jerez, chiar si in Gibraltar. O sa vedeti Mezquita, uriasa moschee din Cordoba, Catedrala din Sevilla – poate cea mai frumoasa din lume, o sa ne plimbam in parcuri paradisiace. O sa mergem la spectacole de flamenco, o sa gustam din delicioasele mancaruri andaluze, o sa savuram delicioasa sangria…

Vreau sa va ofer si voua, ultimului grup de Andaluzia pe care o sa-l insotesc, o excursie insotita de tot entuziasmul meu…La fel ca acum 10 ani cand am ajuns prima oara cu un grup Singles Camp&Travel acolo.

Tarif: 1.100 EUR


Grup de

28 persoane


Plata

Avans

300 EUR pana in 23/04/2019

Rate

400 EUR pana in 23/04/2019
400 EUR pana in 23/04/2019

Cazare

Numar nopti

8

In Cordoba din 06/05/2019 pana in 09/05/2019 cu cazare la Hotel NH Córdoba Guadalquivir****

In Sevilla din 09/05/2019 pana in 11/05/2019 cu cazare la Hotel Pasarela****

In Cadiz din 11/05/2019 pana in 12/05/2019 cu cazare la Hotel Senator Cádiz Spa Hotel****

In Linea de Conception din 12/05/2019 pana in 13/05/2019 cu cazare la Hotel Ohtels Campo De Gibraltar****

In Malaga din 13/05/2019 pana in 14/05/2019 cu cazare la Hotel Zenit***


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Blue Air Bucuresti - Malaga
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor Malaga - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

8

Transfer Aeroport


Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


1 zile transport zonal pe ruta Malaga - Cordoba

1 zile transport zonal pe ruta Cordoba - Sevilla

1 zile transport zonal pe ruta Sevilla - Jerez - Cadiz

1 zile transport zonal pe ruta Cadiz - Gibraltar

1 zile transport zonal pe ruta Gibraltar - Ronda - Malaga -

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0745 106501

Ghid local prezentare in engleza la Jerez

Ghid local prezentare in engleza la Cadiz


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno

80 RON

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

Intrari si vizite optionale: Mezquita, Stanca Gibraltarului, Casa de Pilatos Sevilla, Metropol Parasol Sevilla, Catedrala Sevilla, Catedrala Malaga, Muzeul Picasso Malaga.

Vizitarea Mezquitei si a Iuderiei se va face cu ghid local, iar obiectivele de pe Stanca Gibraltarului (St. Michaels Cave, The Pillars of Hercule, Grand Sierge Tunel si rezervatia maimutelor) se vor parcurge in organizarea unei agentii partenere, autorizate sa intre in rezervatie. Tarifele pentru cele doua optionale vor fi comunicate pe forum cu cel putin 2 luni inainte de plecare, urmand sa ne informati Email asupra intentiei de participare.


Program

06/05/2019

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 13.45. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti aici.

Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorul de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati insotitorul de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.

Zborul de plecare: Blue Air 15:50 Bucuresti – Malaga 19:10. In servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita pe loc, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding.

Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Malaga, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara urmeaza sa iesim din aeroport in grup compact, cu insotitorul de grup in fata. Dupa imbarcarea in autocar vom porni in directia Cordoba. Pe parcurs se va face o trecere in revista a serviciilor incluse, a celor care nu intra in tarif, a programului, a modului de comunicare. Urmeaza o prezentare a Spaniei, a Andaluziei, cu date simple, sumare, care sa nu plictiseasca si care sa fie intelese si retinute usor.

La Cordoba, check in hotel. Impartirea pe camere se va face in ordinea listei de inscriere in excursie, regula ramand valabila pe tot parcursul calatoriei. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie repartizati cu persoane compatibile. Hotelul este ultracentral, in cateva minute ajungem in centrul istoric unde o sa mergem pentru o plimbare de seara si cina.


07/05/2019

Dupa micul dejun o sa ne deplasam pe jos pana la Torre Callahora, de unde avem o panorama foarte frumoasa asupra zonei istorice. Traversam Podul Roman, prilej foarte bun de fotografie si ne intalnim cu ghida locala pentru a vizita Marea Moschee, acum Catedrala crestina, una dintre cele mai frumoase cladiri din lume, apoi intram in Juderia. O sa vedem cateva patiouri din acea zona, programul de dimineata este 11.00 – 14.00. Dupa inchiderea patio-urilor mergem sa luam pranzul intr-unul dintre localurile centrale. Redeschiderea patiou-rilor se face la 18.00, urmand ca acestea sa ramana deschise pana la 22.00. Dupa masa, pana sa reincepem vizitarea minunatiilor din curti, cine doreste, poate sa ma insoteasca sa vizitam impreuna gradinile Castelului Regilor Crestini, locul de unde a plecat inchizitia in lume. Ceilalti care prefera relax, pot ramane in Iuderia la o cafea. La 18.00 reluam vizitarea, pana cand se insereaza.

Urmariti prezentarea video, este interesanta:


08/05/2019

Dupa micul dejun, la ora 10.30 mergem pe jos sa colindam patio-urile deschise o data pe an, privirilor. Este punctul culminant, cel mai important al excursiei noastre. Este atat de impresionant ceea ce gasim inauntru, bogatia aceea fantastica de flori si culori, arome, incat nu stii cand trece o zi, plimbandu-te dintr-o curte in alta. Sunt apropiate, nu va speriati ca trebuie parcursi kilometrii. Toate se afla pe o arie destul de restransa, dar trebuie sa considerati ca vom fi o zi intreaga in picioare. Asa ca pregatiti aceasta excursie din timp, cu ceva plimbari in parc, un pic de conditie fizica, pentru ca acolo sa nu simtiti oboseala, sa puteti gusta din plin frumusetea. Evident ca o sa ajungem si la Palazzo de Viani, un loc reprezentativ pentru gradinile interioare cordobeze.


09/05/2019

Check out si la 8.30 plecam spre Sevilia. La ora 11.00 o sa ne oprim pe Via Colon. O sa avem o plimbare de vizitare, cca 5-6 kilometri: Turnul de Aur, minunata Catedrala Sevilla (cu vizitare interioara), Real Alcazar (nu intram, doar il parcurgem pe exterior; este un obiectiv care merita vizitat, cine doreste, poate sa o faca in dupaamiaza acestei zile sau a urmatoarei), Universitate (fosta fabrica de tutun), trecem apoi printr-un parculet si la cativa pasi este hotelul in care vom sta. In total nu avem de mers mai mult de 3 kilometri. Inainte de check in, am sa va arata Plaza Espana si Maria Parque, va recomand ca in free time, dupa amiaza sa va programati 2-3 ore de plimbare si relaxare, bucurandu-va de explozia de verde si culoare. Am rezervat special un hotel langa aceasta oaza verde. Masa de pranz, o sa o servim in zona centrala, iar cina fiecare unde alege, unde il gasesc pasii… :)


10/05/2019

9.00 Este o zi cu mai multa plimbareala, asa ca va recomand sa aveti pregatita incaltaminte adecvata, o imbracaminte lejera, un mic rucsac in care sa se afle o pelerina, o sticla de apa de 0.5 l, un fruct sau ceva de rontait, in situatia in care incepe sa va fie foame. Prima oprire va fi la Arenal. Vizitam muzeul si arena pentru coride. De la Arenal o sa luam taxi pentru a ne deplasa intr-un cartier al Seviliei de care cu sigurant ati auzit… Intr-o melodie de mare succes a anilor 80-90: Macarena. Un scurt articol despre acest loc l-am scris aici https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,1743.0.html

Nu cu mult timp in urma un cartier rau famat, cu drogati si alcoolici, acum este asanat, renovat si a devenit un loc turistic de top. Este minunata o plimbare pe stradutele inguste. Nu o sa mergem haotic, ci in directia Alameda de Hercules, un personaj mitologic de care se leaga legendar evident nasterea Seviliei. Sunt acolo o multime de terase, o sa poposim si noi la o cafea si un suc, reluam apoi plimbarea pana la un obiectiv tare ciudat, dar care face deliciul celor care il parcurg. O sa urcam in el…Se numeste Metropol Parasol. Metropol si este o structura din lemn situata in piata La Encarnación, in cartierul vechi din Sevilia, Spania. A fost proiectat de arhitectul german Jürgen Mayer si finalizat in aprilie 2011. Are o lungime de 150 de metri si o inaltime de 26 metri. Pretinde a fi cea mai mare structura din lemn din lume. Forma, localizarea, intarzierile si depasirile de costuri in constructii au avut drept rezultat o mare controversa publica. Cladirea este cunoscuta sub numele de Las Setas de la Encarnación (ciupercile incarnarii). De acolo spre alt obiectiv al Seviliei, Casa de Pilatos. De ce tin sa mergem acolo? Pentru ca acest palat andaluz, Casa de Pilatos este cel mai bun si frumos exemplu al arhitecturii sevilliene din secolul al XVI-lea. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palacio de los Adelantados Mayores de Andalucía (Palatul guvernatorilor din Andaluzia). A fost construita intre secolele XV si XVI si este una dintre cele mai mari rezidente private din Sevilla. Situat in centrul istoric, stilul sau gotic Mudejar, combinat minunat cu inovatiile renascentiste, fac din palat o adevarata perla arhitecturala. O sa vizitam pe interior doar parterul costa 6 EUR si este ghidat in engleza. Pana aici, pornind de la Poarta Macarena, situata in imediata apropiere a unei biserici bijuterii (pe care bineinteles ca o s-o vizitam pe interior), o sa avem de mers cca 3.5 km. Nu e mult, dar trebuie luat in calcul si faptul ca stam la vizite in picioare…De aceea va recomandam un pic de conditie fizica, vedeti ca este o excursie ce traverseaza multe locuri minunate, dar ca orice este frumos cere si un pic de efort… :) De la Casa de Pilatos iesim in unul dintre bulevardele principale, Avenida de Menendez Pelayo, care se continua cu Avenida El Cid. De acolo cativa pasi si suntem inapoi la hotel. La amiaza oprim si mancam undeva in drumul nostru, putem lua si doar tapas, sa nu fie greu sa ducem dupa noi…un intreg fel de baza… ::). La intoarcerea la hotel trecem pe langa Real Alcazar, chiar in spatele zidurilor in care se afla gradinile. Cine doreste sa viziteze, sau sa ramana in centru pentru cumparaturi, nu mai e nevoie sa se intoarca la hotel…


11/05/2019

La ora 9.00 parasim Sevilla, capitala Andaluziei si mergem spre ocean, sa vizitam unul dintre orasele legendare ale Spaniei: Cadiz. Pe drum o oprire pentru un tur ghidat la Jerez. Ajungem acolo la 10.30 si pentru 2 ore, vom fi plimbati petonal, de un ghid local, cu explicatii si opriri la punctiele importante.

La 12.30 parasim Jerez si ne indreptam intai spre un orasel tare frumos: El Puerto de Santa Maria. Este in drumul nostru, iar motivul pentru car poposim acolo nu este pentru a-l vizita ci a lua masa. Partenerii nostri din Cadiz ne-au recomandat in mod deosebit un restaurant cu mancare foarte buna, asa ca o sa luam pranzul in jur de ora 13.00. Va fi o masa de tapas si o sa avem la cate 4 persoane o sticla de vin si una de apa. Tariful pentru acest pranz nu este inclus in cel de excursie si costa 20 euro. Eu am facut deja rezervare pentru toata lumea, gandindu-ma ca nu exista cineva care nu vrea sa manance…Parasim apoi restaurantul si mergem la hotelul din Cadiz unde avem rezervare. Lasam bagajele, facem un scurt refresh si plecam cu ghidul, care ne-a insotit si in Jerez, in explorarea orasului Cadiz. Vizita va fi de asemenea pietonala. Seara, incepand cu 17.30 va fi free time, fiecare isi organizeaza asa cum doreste timpul. Nu trebuie sa uitati ca acest oras are si viata de noapte, asa ca cine doreste, poate sa mearga in grup si la distractie…Ca doar si pentru asta am venit!  :)

Cadiz este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, mulți spun chiar că este cel mai vârstnic. Este locuit încă de pe vremea fenicienilor, dar aici au fost și greci și romani, vizigoți și mauri si a fost chiar si fief al piratilor. Din Cadiz au plecat navele lui Cristofor Columb în expediții, caravelele lui Henri Navigatorul. Arhitectura orasului Cadiz a fost model pentru noile colonii întemeiate de marinarii care au plecat de aici și s-au stabilit prin Noua Indie. Mărturie a influenței Cadiz stau multe orașe, printre care Havana (Cuba), San Juan (Puerto Rico), Puerto Plata și alte localități din Republica Dominicană…In anul 1717, Filip al V-lea a strămutat, de la Sevillia la Cádiz, „Casa de Contratación de las Indias”, agenția monopolistă care controla comerțul cu America, iar orașul de pe malul Atlanticului a început să se dezvolte rapid.

Cadiz a ajuns astfel cel mai important port comercial dintre Spania și Lumea Nouă. Ca urmare, în secolul al XVIII-lea, Cadiz a atins apogeul importanței și înfloririi sale, iar în anul 1812 a devenit chiar capitala Spaniei. E drept, pentru puțină vreme, doar un an, dar istoria a consemnat că prima constituție republicană a Spaniei aici s-a scris.

Cadiz a fost un oraș înfloritor căci negustorii genovezi, englezi, francezi sau olandezi și-au făcut aici „cartierul general” de unde își trimiteau corăbiile peste oceane. Asta mai ales după ce râul Guadalquivir s-a colmatat și nu a mai permis navigarea vaselor mai mari, ceea ce a dus la „detronarea” Sevilliei din topul celor mai puternice porturi din zonă și din Europa.

Jerez de la Frontera, este cunoscut in perioada moderna nu doar datorita circuitului in care se desfasurau nu demult cursele de formula 1 (acum se tine Marele Premiu de motociclism) ci si pentru ca vinurile sale sunt adevarate elixiruri.  Nu poți să vorbești despre Jerez de la Frontera fără să te referi la vinurile prezente în toată cultura și tradiția acestei localități încă din cele mai vechi timpuri , la spectacolul cailor de rasă pură cartujana si la muzica flamenco , la casele albe tipice Andaluciei  sau  la monumentele vechi care se păstrează din timpul ocupației arabe .


12/05/2019

Cadiz – Gibraltar. O sa lasam bagajele la hotelul la care suntem cazati, apoi o sa fim transferati la granita dintre Spania si Gibraltar.

De acolo vom parcurge cu microbuze shuttle, drumul de la aeroport pana la funicular. Rezervarea biletului combinat funicular + shuttle trebuie facuta din vreme, de aceea o sa primiti cu cca 1 luna inainte de plecare un Email la care avem recomandarea sa raspundenti pe loc, daca doriti sa participati, in aceasta forma, la excursia pe stanca, sau doriti sa o vizitati sub forma unui tur panoramic, cu opriri la cateva puncte, cu microbuzul. Recomandarea mea este pentru cei activi si care doresc sa se relaxeze intr-o drumetie, sa aleaga prima varianta, propusa de noi. Am explicat pe forum avantajele. La coborare, indiferent ce forma ati ales, trebuie sa stiti ca acolo unde ramaneti este Gradina Botanica, ce merita vizitata cu prisosinta, sunt acolo o multime de exemplare de plante neobisnuit de mari, cactusi uriasi, copaci si arbusti infloriti) si apoi free time pentru plimbare, poze, cumparaturi. Gibraltarul este free zone, asa ca gasiti multe produse fara taxe vamale: parfumuri, tigari, bauturi, pielarie fina etc. O sa stabilim o ora de reintalnire, asta va fi la Casemates, un loc foarte usor de identificat si gasit, de unde vom merge impreuna, inapoi la frontiera.
De acolo, foarte aproape, in cca 15 minute ajungem  la hotel, facem check in si apoi free time. Seara recomand, ca fiecarui grup o plimbare pana pe plaja la barul cubanez. De fiecare data ne-am simtit grozav acolo!


13/05/2019

Check out, apoi drumul de la Linea de Conception spre Málaga. Pe drum o sa deviem urcand in munti pentru a vedea perla Andaluziei: Ronda. De multi cu care am calatorit in Andaluzia considerata ca locul 1 in topul acestui circuit andaluz, Ronda are tot ce poate face mai fermecator un loc: o asezare magnifica, pe culmea unei stanci taiate in doua de un rau, case pitoresti, piete pline de culoare. Greu de descris daca nu ai imagini…Asa ca uitati-va mai intai uitati-va aici si apoi aici Asa o sa intelegeti de ce acolo auzi doar “wow”, “incredibil”, “minunat” si de ce tacanitul aparatelor foto si al telefoane nu se mai opresc… Din Ronda ne continuam drumul spre Malaga unde o sa ajungem dupa amiaza. Check in hotel si apoi un scurt traseu de prezentare a obiectivelor principale din centru. Urmeaza free time.


14/05/2019

Málaga. Zborul este la ora 19:55 la 00:45 ajungem la Bucuresti. Pana la 11.30 trebuie facut check out-ul de la hotel, lasam bagajele intr-o camera a hotelului, apoi fiecare face ce doreste: vizitarea Muzeului Picasso (artistul s-a nascut la Malaga), a Catedralei, sau cumparaturi, sau plimbare…La ora 17.00 ne reintalnim la hotel, transfer la aeroport. Check in si zbor spre casa.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O excursie tip circuit, cu multe obiective de top mondial, care parcurge o mare parte din poate cea mai fascinanta regiune a Spaniei, Andaluzia. Un urias creuzet in care s-au amestecat crestinii, iudeii si maurii, dand nastere unei fantastice bogatii culturale. Arhitectura mudejara, muzica si dansul flamenco, deliciile bucatariei, bauturi pline de savoare, un stil de viata plin de veselie.

Am ales sa va arat tot ce am crezut ca este mai frumos, mai accesibil si mai interesant in Andaluzia, este un fel de a-mi lua ramas bun de la un loc pe care l-am indragit, care o sa-mi ramana permanent in suflet.


Alte infomatii

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aiciDeci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens. 

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul “eu vreau acolo nu acolo”, care au mereu critici, remarci…Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Cateva din imaginile de anul trecut de la festivalul patio-urilor din Cordoba: