Istanbul. Rasfat la Portile Orientului 11 – 15 octombrie 2019

11/10/2019 - 15/10/2019
490 EUR

Descriere

Haideti sa facem din aceasta destinatie si un rasfat! Sa ne bucuram de hammam, de seri minunate pe malurile Bosforului. Ne plimbam, vizitam, ne relaxam si ne distram! Daniela o sa va indrume si o sa va insoteasca in locuri in care o sa va simtiti minunat!


Grup de

20 persoane


Plata

Avans

100 EUR pana in 27/09/2019

Rate

200 EUR pana in 27/09/2019
190 EUR pana in 27/09/2019

Cazare

Numar nopti

4

In Istanbul din 11/10/2019 pana in 15/10/2019 cu cazare la Skalion Hotel&SPA****


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

4

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup pe toata perioada excursiei: Daniela Dimitrescu 0721/428014 Daniela este vorbitor de limba turca, foarte bun cunoscator al culturii, obiceiurilor, istoriei, ceea ce va ajuta foarte mult grupul.

Altele

••   transfer aeroport – hotel si hotel – aeroport

Program de zbor Turkish Airlines:

OTP Bucuresti 10:00 – Istanbul IST 11.25

Istanbul IST 18:45 – Bucuresti OTP 20:05

Bagaj de cala si taxe de aeroport incluse.


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

CinaProgram

11/10/2019

Intalnire la ora 7:50 am cu insotitorul de grup, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, “Plecari internationale”in fata Cafenelei Lavazza (coltul din dreapta salii). Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Specificam si va rugam ca in conditiile in care va inscrieti la aceasta excursie, sa intelegeti si sa va insusiti aceasta forma de comunicare.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Istanbul insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Istanbul, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se merge spre zona de verificare si viza. Apoi se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.

Ajungem in Istanbul la ora 11.25. Urmeaza transferul la hotel, dar pentru ca inca este prea devreme pentru check in, o sa scapam mai intai de bagaje, lasandu-le la receptie. Iesim intr-o plimbare, de aceea va recomandam sa veniti deja de pe drum pregatiti cu pantofi comozi si…pofta de mers pe jos. Vom vizita:
Hagia Sofia –  cost 40 YTL ( biletele se vor cumpara online, adaugandu-se acolo taxa de audioghid)
Strada Soguk Cesme – Strada cu apa rece, cu case construite in stil ottoman vechi;
Mormintele sultanilor si Baile Roxelanei
Hipodromul; este o piata se viziteaza liber
Fantana Imparatului Wilhelm al II –lea,
Obeliscul egiptean adus de Imparatul Bizantului Theodosius I,
Coloana serpuita – adusa de Constantin cel Mare din Grecia,
Coloana zidita, construita de Imparatul Constantin al VII lea, are 32 m.
Muzeul  Artei turcesti si  Islamice – pret intrare 25 YTL ( cca 5,50 euro).- exterior, deoarece e timpul scurt (Se poate fizita in ultima zi in free time). Muzeul Artei turcesti si Islamice din Istanbul este pozitionat langa Hipodrom, vis – a –vis de Moscheea Albastra.Contine obiecte  din secolele XIV-XX dar si din perioada selciqizilor  (sec.XI-XIII) : carpete turcesti, portelanuri, sticla, caligrafii, articole de mobilier. Cladirea muzeului este de fapt fostul Palat al lui Ibrahim Pasa, cel pe care I l-a facut cadou sultanul Suleyman marelui vizir , prieten si confident cu ocazia casatoriei lui cu sora Sultanului.
Moscheea Albastra (Sultanahmet) – vizita gratis , deschisa; Strada Soguk Cesme – Strada cu apa rece, cu case construite in stil ottoman vechi;
Bazilica cisterna- sau Palatul scufundat. Intrarea 20 YTL. Palatul scufundat, este un spatiu subteran fabulous, construit de imparatul Constantin ca rezervor de colectare a apei,potabile, avand o capacit. De 80 mil.litri apa, cu 9800m.Turistii coboara sub oras pt a admira coloanele de marmura, scufundate  in panza de apa prin care misuna pesti, de la unii mici, la unii impresionant de mari.Dateaza din sec VI d Hr.Lumina difuza si muzica creaza un effect fantastic.Bazilica are 336 coloane, 98 in sstil corintic  iar restul in stil doric.Coloanele au 9 m inaltime si sunt dispuse pe 12 randuri a 28 de coloane.Una din coloane are capul meduzei Gorgona impresionant de mare dar mai ales impresioneaza pt ca este dispus invers.

Revenim la hotel, check in si ne pregatim de cina…si vom face rezervarile pt a doua zi la SPA…

Pranzul va fi servit in zona de vizitare, iar cina in cea a hotelului.


12/10/2019

Dupa micul dejun, la 9:30 plecam cu tramvaiul spre Kabatas, unde vom avea  cca trei ore de vizita la Dolmabahce Saray. Pret intrare 60 YTL (parte publica + private harem).
Palatul Dolmabahce din Istanbul se gaseste pe malul European al Bosforului, simbol al orasului construit in sec XIX, urias, somptuos, a fost cel mai mare palat imperial ottoman. Are 285 camere, 43 saloane de receptie, este dotat cu candelambre de Bohemia, cantarind 4 tone. Are 2 parti Selamlik (zona publica unde erau intampinate oficialitatile imperiului, ambasadori, diplomati si vizitatori de seama) si Haremlik (partea cu haremul unde locuia familia Sultanului). Ataturk moare si el in acest palat in 1938, de atunci toate ceasurile din palat sunt oprite la ora 9,05 cea in care sa stins.
Deplasare de la Palat cu funicularul (pret bilet tramvai 3 YTL), pe dealul Galata sa vedem Turnul Galata
Turnul Galata – pret 25 YTL. Se urca cu liftul pana la etaj 7 si de acolo se vede panorama Bosforului, Podurile Galata si Ataturk, Sfanta Sofia, palatal Topkapi si Moscheea Albastra.
Turnul Galata a fost construit din lemn în anul 528 de catre un împarat bizantin, pentru a servi ca far. În anul 1348 a fost reconstruit din piatra de catre genovezii care cucerisera zona. Acesta facea parte dintr-un zid de aparare si purta numele de “Turnul lui Iisus”. În timpul dominatiei otomane (din 1453) a avut mai multe întrebuintari: donjon, foisor de foc, depozit, far, temnita, punct de observare a incendiilor etc. Turnul are o înaltime de aprox. 67 m iar zidurile au o grosime de… 3,75 m!
Apoi vizitam pe jos Bulevardul Istiklal, foarte modern, cu multe magazine si cofetarii, restaurant, firme cunoscute, pana in Piata Taksim. Dar pana acolo vizitam Liceul Galatasaray, primul liceu din Istanbul, francez. In curte are o alee cu statuile sultanilor care au studiat la acest liceu. Urmeaza Cicek Pasaji (Pasajul florilor) foarte vechi cu taverne si berarii.
Pranzul o sa-l luam aici, se mananca excelent.
Vedem tramvaiul romantic, un tramvai vechi format dintr-un singur vagon care merge de-a lungul acestui boulevard. Gasim si un metro vechi din sec. XIX care merge doar o statie dar foarte interesanta.
Ne intoarcem la hotel pentru rasfatul la SPA…


13/10/2019

Mic dejun si la 9:30 plecare din hotel  spre Palatul Topkapi + Harem – locul unde a trait sultanul si familia sa; bilet 40 YTL + 25 YTL Harem + 20 YTL Sf Irina = 85 YTL cca 18,00 euro. Biletele se vor cumpara online.

Dupa vizitare ne indreptam spre statia de vapor Eminonu pentru a lua vaporasul si a traversa la Uskudar.
Aici vom vizita Moscheea lui Mihrimah, fiica sultanului Suleyman. Deosebit de frumoasa, proiectata de Sinan Mimar, moscheea lui Mihrimah este una dintre cele mai reprezentative monumente din perioada otomana. A fost construita intre anii 1562-1565 pentru printesa Mihrimah, fiica favorita a sultanului Suleyman Magnificul. Povestea spune ca arhitectul Sinan era indragostit platonic de Mihrimah si a exprimat o data ca: “noi nu vom putea fi niciodata impreuna, asa cum nici luna si soarele nu pot fi”. In calculele pe care le-a facut Sinan, a construit moscheea in asa fel, incat in fiecare an a primei zile din solstitiul de primavara, deasupra semilunei din varful moscheii, ziua intreaga stau alaturi unul de altul luna si soarele. Va invit sa o vedem impreuna.

Continuam vizita cu Palatul Beylerbeyi, unde ajungem cu dolmus (microbuzul). Acesta este unul dintre cele mai mici palate din Istanbul si se gaseste pe malul Asiatic al Bosforului, fiind folosit ca resedinta de vara de sultanul Abdulaziz (1861-1876).Este o constructie foarte frumoasa, cu ornamente delicate si o fantana superba situata chiar in salonul principal.Camerele somptuoase sunt decorate cu candelambre de cristal si vase chinezesti foarte fine.Impresionante sunt si articolele de mobilier lucrate chiar de catre sultanul Abdulaziz in atelierul sau, el insusi pasionat de aceasta arta.Palatul are si o gradina foarte frumoasa, si padurea de bambus.
Palatul Beylerbeyi a fost folosit ca locuinta de oaspeti pentru musafiri de vaza cum ar fi Imparateasa Eugenie a Frantei, Nasruddin – Sahul Persiei, Marele Duce Nicolae al Rusiei.In apropierea palatului sunt locuri de luat masa.

Revenim la hotel cu microbuzul plus vaporasul de la Uskudar la Eminonu.
Optional vizita la Dealul Camlica, cafenea si cofetarie aflata pe dealul Camlica in apropiere de statia de vapor Uskudar, pentru a admira panorama intregului Bosfor.

Seara o cina pe apa….


14/10/2019

Mic dejun si plecare din hotel la ora 9:30. Vom vizita Gara Sirkeci, care are un restaurant de epoca, Orient Express, pe peronul nr 2.

Apoi Moscheea Suleymaniye – mormantul Sultanului Suleyman, a  sotiei lui Hurrem, a fiicei Mihrimah si a arhitectului Sinan si in final Moscheea Rustem Pasa – ginerele Sultanului si Mare Vizir, moschee comandata de el.

Urmeaza timp liber, cumparaturi, SPA, iar seara va propunem sa vedeti un spectacol al dervisilor zburatori.


15/10/2019

Este ziua plecarii. Dar cum zborul este dupa amiaza, mai aveti la dispozitie cateva ore bune pentru shopping. La 11.00 check out hotel, cu lasarea bagajelor la receptie, iar la ora 15.00 reintalnire la hotel pentru transfer la aeroport. Zbor Turkish Airlines Istanbul IST 18:45 – Bucuresti OTP 20:05

Nota: programul poate suferi modificari, in conditiile in care insotitorul de grup considera ca este mai comod si mai potrivit pentru grup.


Profilul actiunii

Tip: relaxare

Descriere:

Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se relaxeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi, sa determine viitoare relatii de prietenie, sau si doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.

Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ, decat cu asumarea individuala si persoanala a acestuia. Evident fara posibilitatea unui insotitor de grup sau ghid.

Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect. Pentru ca dorim ca lumea sa nu fie afectata de cei care intarzie, indiferenti fata de cei din jur, aplicam regula internationala din turism, NU ASTEPTAM pe nimeni.  Deci nu va bazati pe “sferturi academice”, pe asa numita “intelegere a celorlalti”, pentru ca in situatia grupurilor noastre nu functioneaza.


Echipament obligatoriu

Aveti nevoie de pasaport cu valabilitate minim 6 luni de la data iesirii din Istanbul. Verificati acest lucru si asigurati-va la plecarea spre aeroport ca aveti acest document la voi. Fara el nu o sa puteti face imbarcarea si pierdeti excursia. Agentia si insotitorul de grup nu pot fi considerati raspunzatori, ei anuntand din timp ceea ce aveti nevoie la iesirea din tara.

De recomandat ca bagajul sa contina doar lucrurile strict necesare, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport pentru ca aveti de mers pe jos, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Bagajul de cala ideal este un troler, cele mai bune sunt spinner (cu 4 role peridoc). In cazul acesta cand excursia are si o componenta de shopping, e bine ca troller-ul sa fie supradimensionat ca volum (nu ca greutate). Spatiul ramas liber la dus, se poate folosi la transportul cumparaturilor la intors.


Alte infomatii

Hotelul este nominalizat, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pentru ca este modernizat, arata foarte bine. Este optim, potrivit pentru tema excursiei noastre, este central si apropiat de statiile mijloacelor de transport in comun. Are feed-back-uri in clasa foarte bine.

Transport Dupa cate remarcati din program, in afara de transferurile legate de aeroport, nu exista un autocar sau un microbuz pe perioada excursiei cu care sa ne deplasam local. Calatoriile se vor face cu mijloace de transport in comun, este mult mai ieftin si mai pitoresc.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: Conditii de renuntare la o actiune.  Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens. 

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul “eu vreau acolo nu acolo”, care au mereu critici, remarci…Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe FORUM. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul https://www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Prezentarea hotelului in care veti fi cazati, Skalion Hote&SPA 4* Istanbul

Skalion Hotel este situat la 800 de metri de Marele Bazar şi îmbină eleganța cu luxul, fiind decorat cu tablouri în ulei originale, pictate manual. Hotelul oferă camere confortabile şi un bar de receptie, ideal pentru relaxare. În toate zonele este disponibil WiFi gratuit.

Camerele au aer condiționat, mobilier modern, fierbător electric cu ceai și cafea, minibar și TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Băile private sunt dotate cu duş, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. La cerere, sunt disponibile facilități de călcat.

În fiecare dimineaţă este servit un mic dejun bogat tip bufet, cu o mare varietate de preparate. De asemenea, se poate savura o băutură răcoritoare de la barul din hol.

Hotelul are recepţie deschisă nonstop și birou de concierge. Oaspeții au la dispoziție o baie de aburi, o saună, un hamam și masaje terapeutice relaxante.

Sunteti la doar 5 minute de Laleli, iar Hagia Sofia, Palatul Topkapi şi Moscheea Albastră, se află la 800 de metri. La doar 200 m se afla o statie de tramvai.

Cateva imagini:

Modifică mesajul