Istanbulul, filmul si moda 5 – 9 iunie 2019

05/06/2019 - 09/06/2019
480 EUR

Descriere

Istanbulul, “uriasul de pe doua continente” este o comoara turistica pe care nu ai putea spune vreodata ca o cunosti, indiferent de cate ori ai merge acolo. De fiecare data descoperi noi si noi lucruri. Tema excursiei noastre este una mai neobisnuita, ‘film si moda”. De ce film? Pentru ca Istanbulul a fost cadrul a sute de filme, iar moda pentru ca poate putini stiu, exista nu doar un Istanbul vechi, istoric, pitoresc, ci si unul extrem de modern.

Filmele care s-au turnat in Istanbul si pe a caror urme mergem:


Grup de

20 persoane


Plata

Avans

200 EUR pana in 23/04/2019

Rate

280 EUR pana in 15/05/2019

Cazare

Numar nopti

4

In Istanbul din 05/06/2019 pana in 09/06/2019 cu cazare la Corner Hotel Loleli***


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Turkish Airlines Bucuresti - Istanbul
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor TK Istanbul - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

4

Transfer Aeroport


Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Daniela Dimitrescu 0721/428014 Daniela este vorbitor de limba turca, foarte bun cunoscator al culturii, obiceiurilor, istoriei, ceea ce va ajuta foarte mult grupul.

Altele

Nota: programul poate suferi modificari, in conditiile in care insotitorul de grup considera ca este mai comod si mai potrivit pentru grup.


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno

71 RON

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

•x  entertainment local (optional)
x • transport local (tramvai, autobuz, vaporas, vapor)


Program

05/06/2019

Intalnire la ora 7:50 am cu insotitorul de grup, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, “Plecari internationale”in fata Cafenelei Lavazza (coltul din dreapta salii). Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Specificam si va rugam ca in conditiile in care va inscrieti la aceasta excursie, sa intelegeti si sa va insusiti aceasta forma de comunicare.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Istanbul insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Istanbul, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se merge spre zona de verificare si viza. Apoi se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.

Ajungem in Istanbul la ora 11.25. Urmeaza transferul la hotel, dar pentru ca inca este prea devreme pentru check in, o sa scapam mai intai de bagaje, lasandu-le la receptie. Cu microbuzele cu care avem transferul la hotel, o sa ne deplasam imediat dupa depunerea bagajelor la receptie, pe malul celalalt, la Turnul Galata.

Turnul Galata –  se urca cu liftul pana la etajul 7, de acolo de unde se vede panorama Bosforului, podurile Galata si Ataturk, Sfanta Sofia, Palatul Topkapi si Moscheea Albastra.
Turnul Galata a fost construit din lemn în anul 528 ca si far de catre un împarat bizantin. În anul 1348 a fost reconstruit din piatra de catre genovezii care cucerisera zona. Acesta facea parte dintr-un zid de aparare si purta numele de “Turnul lui Iisus”. În timpul dominatiei otomane (inceputa in 1453) a avut mai multe întrebuintari: donjon, foisor de foc, depozit, far, temnita, punct de observare a incendiilor etc. Turnul are o înaltime de aprox. 67 m iar zidurile au o grosime de 3,75 m.
Apoi vizitam intr-o plimbare pietonala Bulevardul Istiklal, foarte modern, cu multe magazine si cofetarii, restaurant, firme cunoscute, pana in Piata Taksim. Dar pana acolo vizitam Liceul Galatasaray, primul liceu din Istanbul, francez. In curte are o alee cu statuile sultanilor care au studiat la acest liceu. Urmeaza Cicek Pasaji (Pasajul florilor) foarte vechi cu taverne si berarii.
Pranzul pe acest traseu, se mananca excelent aici.
Vedem tramvaiul romantic, unul vechi, format dintr-un singur vagon care merge de-a lungul acestui bulevard. Gasim si un metro vechi din sec. XIX care merge doar o statie dar foarte interesanta.

O sa ne petrecem restul zilei in aceiasi zona, urmeza apoi spre seara sa ne intoarcem la hotel, facem check in si apoi odihna…dupa o zi de calatorie si in asteptarea alteia plina-plina!


06/06/2019

FILM Mic dejun si apoi plecare la ora 9.15 catre portul Eminonu de unde ne indreptam catre zona Sariyer (vaporul pleaca ora 11), loc celebru pe Bosfor, deoarece aici s-au filmat mai multe seriale, dintre care celebre sunt Aski Memnu (Iubire ascunsa), vila pe care o vom vedea exterior, Fazilet Hanim ve kizlari (D-na Fazilet si fiicele ei) o vom vedea in fata statiei de vapor (Bd Meserburnu).Tot aici s-au filmat si serialele Canim Ailem (Draga mea familie), Genis Aile (Familie mare), Kiralik ask (Dragoste de inchiriat) cu casa lui Defne, Huzur Sokak (Strada fericirii). 

MODA Vom cunoaste satul pescaresc Sariyer (Satul galben) si vom vizita Muzeul Sadberg Hanim, care reprezinta o colectie personala a uneia dintre cele mai puternice familii din Turcia, familia Koc, care a deschis intr-o vila celebra, pe malul marii, in cel mai nordic district al Istanbulului, Sariyer,  un muzeu privat in care, daca esti un pasionat al traditiilor, vei gasi cele mai impresionante colectii de haine autentice turcesti. Sariyer se afla pe malul Bosforului, foarte aproape de Marea Neagra, fiind o suburbie extrem de la moda si foarte scumpa, faimoasa pentru pietele cu peste proaspat si numeroasele restaurante cu specific marin. Mai mult, muzeul este gazduit, ca si precedentul, de una dintre acele case traditionale de lemn, locuite candva de sultani sau alti nobili.
Una dintre cele mai bogate familii din Turcia, familia Koc a cumparat in 1950 acest palat. L-au restaurat si l-au folosit ca resedinta de vara pana in momentul in care au decis sa o transforme in muzeu si sa il deschida publicului vizitator. Membri familiei Koc au fost cunoscuti si pasionati colectionari de arta otomana, in special haine autentice purtate candva de burghezia prospera. Muzeul este o adevarata comoara si multi considera ca intrece cu mult exponatele de la muzeul Topkapi.

Explorarea acestui loc este in sine un adevarat festin. Casa are patru niveluri, este realizata in totalitate din lemn, peretii sunt pictati iar incaperile sunt decorate cu mobila, picturile si candelabrele originale. O plimbare prin aceste camere iti va oferi o perspectiva unica asupra timpurilor trecute.
In plus fata de cladirea initiala, familia Koc a mai achizitionatat si cateva camarute darapanate de langa, locuri in care astazi se gasesc artefacte din diferite colectii de arta din epoca de bronz sau din perioadele bizantina, greaca sau romana. Cel putin 30 de articole de imbracamine sunt expuse spre admiratia turistilor, de la vesminte datand din anii 1500 la rochii de mireasa din secolul XX. Colorate puternic sau pastel, brodate cu aur sau argint, incrustate cu perle sau pietre pretioase – toate atrag si spun povestea vremurilor din care provin.
Vom gasi aici, de asemenea, reproducerea unei camere de nasteri si a uneia in care se faceau circumciziile. Vei putea citi si explicatiile de rigoare si vei admira toate obiectele legate de aceste doua evenimente importante din viata unui musulman. Din pacate, nu ai voie sa faci poze in interiorul muzeului, dar poti examina de aproape exponatele si astfel vei inregistra pe retina toate imaginile unice de aici. Un atuu al acestui muzeu este faptul ca nefiind foarte cunoscut nu este aglomerat.


07/06/2019

Mic dejun, plecare apoi la ora 9.30 spre Portul Eminonu, de unde ne vom deplasa spre zona  Kadıköy, un district mare, populat si cosmopolit din Istanbul, aflat pe partea asiatică a Mării Marmara. Kadıköy este de asemenea centrul cultural al regiunii Anatolia. Sunt acolo o multime de cinematografe şi librării.


Hotelul Kadikoy

Kadıköy este un aşezământ mai vechi decât cele amplasate pe partea asiatică a oraşului Istanbul. Relicvele datează din secolele VI – IV î. Hr. şi au fost găsite în Movila Fikirtepe, iar articolele din piatră, oase, ceramică, bijuterii şi bronz arată că aici a existat un aşezământ încă din timpuri preistorice. Un port ce datează din timpurile fenicienilor a fost de asemenea descoperit. Prima aşezare întemeiată de grecii de la Megara pe Bosfor a fost Calcedon, care a devenit cunoscut drept “oraşul orbului”.
Istoricii sunt de părere că oraşul Bizantium a fost întemeiat pe baza unei profeţii care spunea că o mare capitală va fi construită pe partea cealaltă a oraşului orbului, cu alte cuvinte că locuitorii din Calcedon trebuie să fi fost orbi ca să nu observe valoarea evidentă a peninsulei, ca port natural defensiv.
Kadıköy este un district comercial aglomerat, cu o varietate largă de stiluri arhitecturale. Străzile sunt variate, unele alei fiind înguste, în timp ce altele precum Bahariye Caddesi sunt zone pedestre. Aici se află cea mai mare piaţă de mâncare din Turcia, începând de la moscheea Osman Aga, şi are o cifră de afaceri imensă pentru mâncare proaspătă şi alte produse turceşti, incluzând o varietate largă de peşte proaspăt şi fructe de mare, săpun cu ulei de măsline, etc.
Urmeaza sa:
•    vizitam prima statie de tren ce lega Istanbulul de Bagdad, Gara istorica Haydarpasa (1908)
•    piata istorica Kadikoy, cu magazine pescaresti, de anticchitati, de carti, anticariate, pravalii cu cadouri, suveniruri, dulciuri;
•    ne vom fotografia cu statuia Taur executata la Paris, cadoul facut de catre Imparatul germaniei Wilhelm al II lea lui Enver Pasa, la sfarsitul Primului Razboi Mondial;
•   urcam in Tramvaiul Nostalgic si vizitam cartierul MODA cu multe magazine de haine si nu numai.ne putem opri la Moda cay bahcesi, gradina de ceai Moda, sa  bem un ceai turcesc sis a servim un cataif.
•       Biserica armeneasca Surp Takavar (1814) si cea mai veche moschee din cartier, cladita pe vremea sultanului Sulayman, Kethuda camii si Biserica Eufemia.
•    MODA – Fifth Avenue al istanbulului partea asiatica, celebrul Bulevard Bagdat si Bd Bahariye, o zona de shopping lunga de vreo 14 km, dar doar 6 km sunt foarte cautati.
•   optional vizitam Muzeul Jucariilor (4000 exponate).
•   vom admira din exterior cladirea superba a Operei Sureyya.
•   cafea turceasca in Portul vechi Moda , construit in 1916 este o alternative de popas.
•   seara putem bea un cocktail pe strada barurilor din Kadikoy.

Intoarcere la hotel, seara tarziu.


08/06/2019

O zi cu program liber. Cateva recomandari:

•      vizita cartierul istoric Sultanahmet, Moscheea Albastra, Sf.Sofia, Hipodrom, Bazilica scufundata si apoi cumparaturi in Grand Bazar
•      vizita Forum Mall si vizita acvariu
•      vizita Insula printeselor
•      shopping la cel mai mare mall din Istanbul Mall of Istanbul
•      Daniela va conduce pe cei care opteaza pentru: vizita pe Bosfor a celebrei zone Kanlica, unde s-a filmat serialul Feriha ( Si i-am pus numele Feriha), unde este celebru iaurtul roz cu zahar pudra de Kanlica si zona verde deosebita, plecare vapor ora 10,35 Eminonu Port si ajunge la Kanlica la 11,35.Pt retur, vaporul pleaca la 15,40 si revine in Eminonu la 16: 40. Apoi plimbare prin bazarul de mirodenii si servirea unui peste la gratar la Podul Galata sau la Piata istorica de peste Karakoy.

Cei care alega alt program, vor fi indrumati de Daniela ce mijloace de transport sa ia si cum ajung in continuare la locul ales.

Optional seara turceasca.


09/06/2019

Este ziua plecarii. Dar cum zborul este dupa amiaza, mai aveti la dispozitie cateva ore bune pentru shopping. La 11.00 check out hotel, cu lasarea bagajelor la receptie, iar la ora 15.00 reintalnire la hotel pentru transfer la aeroport. Zbor Turkish Airlines Istanbul IST 18:45 – Bucuresti OTP 20:05


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi, sa determine viitoare relatii de prietenie, sau si doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.

Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ, decat cu asumarea individuala si persoanala a acestuia. Evident fara posibilitatea unui insotitor de grup sau ghid.

Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect. Pentru ca dorim ca lumea sa nu fie afectata de cei care intarzie, indiferenti fata de cei din jur, aplicam regula internationala din turism, NU ASTEPTAM pe nimeni.  Deci nu va bazati pe “sferturi academice”, pe asa numita “intelegere a celorlalti”, pentru ca in situatia grupurilor noastre nu functioneaza.


Echipament obligatoriu

De recomandat ca bagajul sa contina doar lucrurile strict necesare, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport pentru ca aveti de mers pe jos, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Bagajul de cala ideal este un troler, cele mai bune sunt spinner (cu 4 role peridoc). In cazul acesta cand excursia are si o componenta de shopping, e bine ca troller-ul sa fie supradimensionat ca volum (nu ca greutate). Spatiul ramas liber la dus, se poate folosi la transportul cumparaturilor la intors.

Pentru imbarcare si intrare in Turcia aveti nevoie de pasaport cu valabilitate minim 6 luni. 


Alte infomatii

Hotelul este nominalizat, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pentru ca este optim pe categoria noastra de buget si pentru ca este foarte central si apropiat de statiile mijloacelor de transport in comun. Are feed-back-uri in clasa foarte bine.

Transport Dupa cate remarcati din program, in afara de transferurile legate de aeroport, nu exista un autocar sau un microbuz pe perioada excursiei cu care sa ne deplasam local. Calatoriile se vor face cu mijloace de transport in comun, este mult mai ieftin si mai pitoresc.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens. 

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul “eu vreau acolo nu acolo”, care au mereu critici, remarci…Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.