Japonia, circuit de 14 zile. Minunatiile toamnei nipone. 8 – 21 noiembrie 2021

08/11/2021 - 21/11/2021
3,150 EUR

Descriere

ACEASTA EXCURSIE PROGRAMATA IN 2020, A FOST MUTATA IN 2021. 

:thumbup: :dance: *|*Repetam experienta minunata din 2019! Plecam din nou in Japonia! Cu acelasi program, cu acelasi ghid exceptional pe care l-am avut acolo, o foarte buna cunoscatoare a limbii japoneze, a traditiilor, a culturii, a obiceiurilor.

O sa aveti ocazia unei calatorii superbe, in care veti trece prin toate starile: de la fascinatia modernului la incarcatura spirituala, de la seductia culorilor de toamna pana la misterul  castelelor, templelor.  O sa admirati zgarie norii si reclamele imense din Tokyo, va veti bucura de viata de seara din Osaka, veti vedea traditionalul in Kyoto, va veti relaxa in baile japoneze onsen si in  apele termale amestecate cu sake, vin, cafea sau ceai verde. Veti circula cu trenurile de mare viteza, o experienta uluitoare, va veti delecta cu delicioasa bucatarie japoneza. 

Va veti intoarce la fel ca grupul din 2019 incarcati de amintiri, cu experiente nemaintalnite pana acolo, cu prieteni noi…


Grup de

24 persoane


Plata

Avans

400 EUR pana in 20/05/2020

Rate

600 EUR pana in 20/05/2020
800 EUR pana in 14/07/2020
700 EUR pana in 20/08/2020
650 EUR pana in 09/10/2020

Cazare

Numar nopti

11

In Tokyo din 09/11/2021 pana in 11/11/2021 cu cazare la Hotel Parkside Ueno 3* sau similar***

In Muntele Koya din 11/11/2021 pana in 12/11/2021 cu cazare la emplu Budhist Nan-in in camere traditionale Muntele Koya. Templu Budhist, in camere traditionalenici o stea

In Osaka din 12/11/2021 pana in 13/11/2021 cu cazare la Apa Hotel Namba Shinsaibashi 3* sau similar.***

In Hiroshima din 13/11/2021 pana in 14/11/2021 cu cazare la APA Hotel Hiroshima Ekimae Ohashi 3* sau similar.***

In Kyoto din 14/11/2021 pana in 17/11/2021 cu cazare la Smile Hotel Kyoto Shijo sau similar.***

In Tokyo din 17/11/2021 pana in 20/11/2021 cu cazare la Hotel Parkside Ueno 3* sau similar***


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Bucuresti - Doha - Tokyo
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor Tokyo - Doha - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

11

Numar zile dejun

2

Numar zile cina

2

Transfer Aeroport


Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale;

Altele

• Intrările la toate obiectivele turistice conform programului;
• Transport conform programului;
• Abonament JR 7 zile ce include trenurile Super Express Shinkansen în perioada 13.11 – 19.11.2020;
• Autocar pentru transferuri de la aeroport la hotel în Tokyo/din Tokyo și în zilele 8, 11 conform programului;
• Ferry-uri până și din insula Miyajima;
• Transportul bagajelor de la Tokyo la Kyoto, Kyoto la Tokyo (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 de Euro pentru fiecare bagaj în parte);
• Croazieră pe râul Sumida în Tokyo;
• Bilete croazieră pe lacul Ashi si biletele cu telecabina la Hakone;
•  Intrare la Spa cu ape termale la Muntele Fuji;
• Ghizi locali;


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium

80 RON

X

Pranz


X

Cina


X

Altele

× Alte mese decât cele menționate în program;
× Transportul cu alte mijloace în afara trenului JR în zilele 4 – 10 (metroul în Osaka, Kyoto și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara și Nikko dacă este cazul), inclusiv transportul cu trenul și cu metroul în ziua 3 (aproximativ 25-30 Euro);
x  Excursia opțională la Nikko (Cost suplimentar: 130 €/persoană);
×  Băuturile alcoolice și nealcoolice;
×  Cheltuieli de natură personală;
×  Bacșișuri pentru ghid, ghizi locali, șoferi, restaurant, etc. (40 Euro de persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
×  Taxe de depozitare bagaje în gări.


Program

08/11/2021

BUCUREȘTI – TOKYO

Va recomandam sa va luati toate masurile de precautie pentru a ajunge la ora stabilita pentru intalnire. Orice intarziere poate sa va puna in imposibilitatea de a ajunge impreuna cu grupul la Tokio, iar apoi sansele pe care le mai aveti de conectare sunt minime. Mentionam ca nu o sa fiti asteptati dupa ora comunicata pentru intalnire, iar agentia Bon Voyage nu are nici o responsabilitate in situatia in care cineva intarzie si pierde zborul.


09/11/2021

TOKYO, YOKOSO, adică BINE AȚI VENIT în JAPONIA! TOKYO, YOKOSO, adică BINE AȚI VENIT în JAPONIA!
• Sosim pe Aeroportul Narita din Tokyo la 22:30 după care urmează transferul la hotel cu autocarul.
• Cazare în Tokyo la hotel 3* situat în apropierea Parcului Ueno (Hotel Parkside Ueno sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: transfer privat


10/11/2021

TOKYO, tur de oraș cu trenul, cu metroul și pietonal
Trebuie sa fiti pregatiti cu incaltaminte comoda, pentru ca distanta pe care urmeaza sa o parcurgeti pe jos este de 10 – 12 km.
•  astăzi începem să explorăm unul dintre cele mai uimitoare orașe ale lumii: Tokyo. Vedem jungla urbană, cu zgârie-nori și clădiri futuriste, cu reclame halucinante și un ritm de viață care emană o energie specială. Vom folosi mijloacele de transport în comun (o experiență în sine la Tokyo) și vizităm:
• Kokyo Gaien – parcul din fața Palatului Imperial – de unde se văd cele două poduri emblematice Nijubashi.
• Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 100,000 de Euro!
• Asakusa – cu templul Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama de localnici, unul dintre cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimono-uri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.
• Dejunul îl servim la un restaurant local.
• Plecăm cu vaporașul pe râul Sumida și vom trece pe lângă grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira din vapor. După-amiază mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay). Seara ne vom plimba prin parcul Ueno, în apropierea hotelului.

Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise la hotel în Kyoto, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoană), unde va ajunge in data de 12 noiembrie. Vom tine la noi, pregatit cu cele necesare pentru 1 noapte/2 zile, câte un bagaj de mână pe care, a doua zi il vom avea la check out. Bagajele mari trebuie aduse si predate la receptia hotelului pana la ora 22:00!

• Cazare în Tokyo la hotel 3*(Hotel Parkside Ueno sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel  si pranz la un restaurant local
• Transport: public.


11/11/2021

TOKYO – OSA – KOYASAN Cu bagajul de mână pregatit pentru sederea la templu plecam cu o combinație de tren și telecabină pe Muntele Koya. Regiunea a fost timp de generații locul sfânt de pelerinaj pentru adepții sectei budiste Shingon Regiunea a fost timp de generații locul sfânt de pelerinaj pentru adepții sectei budiste Shingon, iar templele sunt adăpostite de o pădure cu arbori seculari. Frumusețea solemnă a naturii completează experiența spirituală. Vom participa la o cină tipică pentru un templu budist, shojin ryori vegetarian și vom dormi pe futon (saltea japoneză folosită ca pat). Satul e liniștit și prietenos și cine dorește, poate să facă o plimbare de seară, într-o atmosferă plină de mister.
• Cazare la templu în camere tradiționale
• Mese mic dejun la hotel & cina la templu (mâncare vegetariană), la oră fixă -ora 18:00
• Transport public


12/11/2021

Continuăm această experiență de (posibilă) iluminare la 06:30, cu meditație la slujba de dimineață și un mic dejun shojin ryori la 7:00, după care explorăm împrejurimile, vizitând Templul Kongobuji cu superba sa grădină de piatră și picturile elaborate în stil japonez și Okunoin, cimitirul, unul din cele mai sfinte locuri din Japonia.
Lăsăm apoi în urmă Muntele Koya și ne îndreptăm spre Osaka Cunoscut ca un oraș exuberant, centru al comerțului si al legăturilor culturale, port din secolul al 5 –lea,  cunoscut pentru rafinamentul culinar, Osaka îmbină trecutul bogat cu viitorul high-tech, cu nenumărate puncte de atracție pentru turiști, dar si pentru localnici. Ajunsi in Osaka, vom vizita castelul Osaka in exterior, cu parcul ce-l înconjoară. Seara mergem în Dotonbori, cartierul care nu doarme niciodată. Dotonbori, un district de distracții nocturne foarte animat, reușește să combine elemente de secolul 17 cu halucinante lumini colorate care parcă vin din viitor.
• Cina la un restaurant local
• Cazare în Osaka la hotel de  de 3 stele: Apa Hotel Namba Shinsaibashi sau similar.
• Mese: mic dejun la hotel & cină la un restaurant local
• Transport: public.


13/11/2021

OSAKA – MIYAJIMA – HIROSHIMA  Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox.  1h 40m!–.  Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia.  Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă.  Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului îngrozitor din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A- Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.
• Cazare în Hiroshima la hotel 3 stele: APA Hotel Hiroshima Ekimae Ohashi  sau similar.
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: public


14/11/2021

HIROSHIMA – HIMEJI – KYOTO Luăm trenul de mare viteza Shinkansen  si mergem la Himeji, unde vom vzita castelul Himeji UNESCO WH  considerat cel mai frumos castel feudal japonez ce a supraviețuit în forma originală.  Ne continuăm apoi drumul către Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO.
• Cazare în Kyoto la hotel de 3 stele: Smile Hotel Kyoto Shijo sau similar.
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: public


15/11/2021

KYOTO , tur de oraș  cu autocarul Plecăm in Kyoto să explorăm Japonia cu partea ei tradițională, istorică . Ne adaptăm încet la stilul de viață al locuitorilor din Kyoto.  Colindăm străduțele care în alte vremuri erau pline de samurai și gheișe și vizităm Castelul Nijo-jo UNESCO WH, reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu. Descoperim apoi Templul Pavilionului de Aur Kinkaku-ji UNESCO WH, decorat cu foiță de aur, ce se reflectă minunat în apa calmă a iazului oglindă Kyokochi, cu insulițele sale de piatră și pini.  Apoi  vizităm Ginkaku-ji UNESCO WH templu japonez al sectei budiste Zen recunoscut ca epitomul simplității și modestiei și faimos pentru grădinile sale. • Seara mergem în cartierul Gion, unde pot fi văzute Maiko, ucenicele Gheișelor. Servim cina la un restaurant local.
• Cazare în Kyoto  la hotel de 3*
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: privat, cu autocarul


16/11/2021

KYOTO– NARA – KYOTO Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise la hotel în Tokyo, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care-l vom lua mâine cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru 1 noapte/ 2 zile. • Din Kyoto ne îmbarcam în trenul local spre Nara, prima capitală a Japoniei.  • Ne vom opri pe drum și vom vizita sanctuarul shintoist Fushimi Inari-taisha, vestit pentru cele peste 10000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare. Templul este dedicat zeității orezului, Inari. Veți vedea o sumedenie de statui ale unor vulpi, animal considerat mesager al zeității Inari.  Aici vom merge la Nara, să vedem aici cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu, adăpostit de Templul Todai-ji UNESCO WH, impresionant și minuțios decorat, construit din lemn. Ne vom plimba prin Parcul Nara, paradisul căprioarelor, mult mai blânde decât ale noastre, dată fiind reședința lor urbană. Peste 1200 de căprioare locuiesc în Nara și sunt considerate mesagere ale zeilor shintoiști.  • Cazare în Kyoto  la hotel de 3*
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: public


17/11/2021

KYOTO-TOKYO Vom face check-ul de la hotel, după care vom avea timp liber în Kyoto. Vom colinda alături de ghid străduțele care în alte vremuri erau pline de samurai și gheișe și mergem pe jos la vestita piață Nishiki , acolo unde găsim obiecte tipic japoneze, uneori făcute cu măiestrie, de membrii aceleiași familii, generații la rând.  După-masă plecăm cu trenul Shinkansen în Tokyo
• Cazare în Tokyo la hotel 3*(Hotel Parkside Ueno sau similar).
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: public


18/11/2021

TOKYO – MUNTELE FUJI – HAKONE – TOKYO, In dimineața acestei zile plecăm cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale și totodată cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji UNESCO WH,  vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei. Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber.
Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care, dacă stricaciunile facute de taifunul din octombrie 2019 au fost eliminate si totul a fost reparat si daca vulcanul este liniștit, luăm telecabina să vizităm Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Vom degusta o specialitate locală inedită: ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că  pot prelungi viața cu până la 7 ani. Daca nu exista posibilitatea de a urca cu telecabina, vom merge la Primaria Metropolitana Tokyo pentru o panorama de seara.
Dejun la un restaurant local, după care mergem să ne relaxăm la un SPA cu ape termale. Nu uitați să luați și costumul de baie! Prosoapele se pot împrumuta de acolo, costa cca 1-2 euro.
Seara ne întoarcem în Tokyo.
• cazare în Tokyo la hotel 3*(Hotel Parkside Ueno sau similar).
• mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local
• transport: privat, cu autocarul


19/11/2021

TOKYO, program liber sau opțional excursie la NIKKO
In această zi puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau pentru doritori, vom organiza excursie opțională la Nikko, o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO.
La Nikko, vom vizita:
• Templul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa;
• Rinnoji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII;
• Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul dintre cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul unui pod mai vechi;
• Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.
» Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup minim de 10 persoane; include transport, însoțitor român vorbitor de japoneză și ghid local (Cost suplimentar 130 €/persoană).
După Nikko, ne întoarcem la Tokyo.
• cazare în Tokyo la hotel 3* (Hotel Parkside Ueno sau similar).
• mese: mic dejun la hotel ( & dejun pentru cei ce merg în excursia opțională)
• transport: public


20/11/2021

TOKYO – SAYONARA!  Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi, dar încă mai avem timp să ne luăm rămas bun de la Japonia, după ce facem check-out-ul la ora …. La ora ………….avem transfer la Aeroportul Narita, de unde plecăm la ……….. cu zborul …………către ………………
• Mese: mic dejun la hotel
• Transport: transfer privat la aeroport


21/11/2020

DOHA – BUCUREȘTI Sosim la Doha la …………….. și la …… plecăm mai departe spre București cu ………….. La ora …… aterizăm pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie activa, asa cum este catalogata si anuntata. Nu este o excursie usoara din punct de vedere fizic. Pornind cu drumul pe care il avem de facut pana acolo, continuand cu calatoriile pe care le facem cu tot felul de mijloace de transport in comun si cu mersul pe jos mai multi kilometri pe zi, toate astea inseamna si solicita efort fizic. Trebuie sa fiti in forma, sa plecati odihniti, sa incercati ca acolo sa dormiti cat mai bine. Deci atata timp cat va ramas pana la plecare, incercati ca macar in aceasta perioada sa aveti o viata activa, cu plimbari lungi pe jos, cu ceva miscare sportiva. Nu mergem acolo sa alergam maraton, nici nu trecem muntii. Dar stam multe ore pe picioare, ne deplasam mult pe jos, in mijloacele de transport nu intotdeauna gasim locuri asa ca in loc sa ne odihnim un pic, ne obosim si mai tare, tinandu-ne agatati de cate o bara….Trebuie sa stiti ca la o astfel de excursie incaltamintea si imbracamintea conteaza foarte mult. Deci tineti cont de recomandari.


Echipament obligatoriu

Documente necesare pentru plecarea in calatorie. Taxa de intoarcere. Veti avea nevoie de un pasaport cu valabilitate minim 6 luni de zile (calculat de la ziua de intoarcere), aceasta avand in vedere ca trecem prin conexiune prin Istanbul, iar turcii solicita acest lucru. Pe langa pasaport, avand in vedere ca o zi acest document va fi la insotitorul specializat pentru intocmirea permiselor la agentia de trenuri, de 2 copii, pe care sa le pastrati pe toata perioada excursiei. Nu se achita nimic pentru intrarea in Japonia, iar taxa de iesire, pe care am anuntat-o, de 9 USD este inclusa in tariful de zbor.

Recomandari despre imbracaminte, incaltaminte. Nu rochite, nu fustite, nu pantaloni scurti. Nu o sa aveti ce face cu asa ceva. In primul rand ciorapi grosi, Vreo 5 perechi. In multe locuri o sa fiti descaltati si podeaua este rece, asa ca e bine sa va protejati picioarele cu ciorapi grosi. De aceea spuneam de 5 perechi. In special la templu va va fi rece fara asa ceva. Luati doua perechi de incaltaminte minim una de tip trekking, iar cealalta tip sport. Pe cat posibil talpa vibram, fata impermeabila, comozi. Sa nu fie noi! Toate hainele sa fie de tip termic. Nu din bumbac. Asa ocupa putin loc, sunt foarte soft, va tin cald fara sa transpirati. Deci pantalon elastic termic, tricouri termice, bluze de diferite grosimi termice. Atrag atentia in mod deosebit ca la satul de temple este destul de rece. Nu in camere, pentru ca acolo este foarte cald si bine. Discutam de afara…Trebuie sa fiti bine imbracati, chiar cu caciulita in cap sau cu bluze cu gluga.
Nu uitati acasa costumul de baie. Doar costumul, nu luati halat, prosop, slapi pt ca va ocupa spatiu. La terme la ei nu se poarta slapi, papuci primim, la fel halat si prosop. Termele au mare traditie aici, sunt foarte relaxante si placute, de aceea o sa mergem si noi.


Alte infomatii

OBSERVAȚII:
• grupul va avea însoțitor vorbitor de japoneză, pe tot parcursul programului;
• conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective fără a schimba insa conținutul programului;
• in situația în care croaziera pe râul Sumida nu se poate realiza datorită vremii nefavorabile, aceasta nu se va reprograma, dar se va oferi în schimb o cină în ziua 7.
• accesul în hoteluri se face începând cu ora 15:00, ieșirea din hoteluri se face până în ora 10:00;
• clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul japonez de resort; distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;
• pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului sau conducătorului de grup să vă informeze cu exactitate asupra lor;
• agentia si insotitorii de grup vor depune toate eforturile necesare pentru a oferi grupului exclusiv camere twin, dar exista uneori posibilitatea sa nu se poata acest lucru; o sa va rugam sa va grupati pe camere fumator cu fumator, astfel incat sa puteti solicita astfel de cazari.
• in ciuda diversității de legume folosite de bucătăria japoneză, există o gamă foarte limitată de produse 100% vegetariene sau vegane (post). Vă rugăm să țineți cont că nu putem garanta meniuri vegetariene sau vegane, decât în limita disponibilității la hotelurile și restaurantele partenere;
• agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;
• taxele de aeroport sau orarul de zbor pot fi modificate de către compania aeriană, independent de voința agenției. Cei inscrisi vor lua la cunostiinta inca de la faza de inscriere ca exista posibilitatea schimbarii orarului de zbor sau a introducerii unui supliment de taxa de aeroport (asa cum s-a intamplat in 2018, cu o suma de 20 EUR/persoana).
• in acest moment, romanii nu au nevoie de viza in Japonia, este necesar doar pasaportul cu o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii in  tara. Este posibil, desi foarte putin probabil sa se introduca o taxa de iesire, pe care o va suporta fiecare participant in parte.

Alte lucruri pe care consideram ca trebuie sa le stiti:
• Un tur complex al Japoniei, asa cum este cel in care calatoriti, NU se poate face cu autocarul. Distantele sunt lungi, circulatia este intensa si timpul de transfer s-ar tripla. Ati sta mai mult in autocar decat ati vizita. Cu trenul si metroul, se circula rapid, dar evident ca este nevoie de maxima punctualitate, de atentie la ghizi, de a nu va desparti sau indeparta de grup.
• calatoriile cu metroul si trenul implica si mers pe jos, pana la statii, pana la peroane. Este nevoie sa fiti o persoana care circula usor si frecvent pe jos, obisnuita cu deplasarile pietonale.
• in aceasta excursie se merge mult pe jos; 10-12 kilometri este ceva obisnuit. Si nu intotdeauna se merge la pas, ci de multe ori, pentru a evita pierderea in zonele aglomerate ghizii o sa “accelereze” un pic pasul. Asa ca trebuie sa puteti sa tineti ritmul. A nu se intelege ca alergam, dar ca sunt situatii in care se va merge repejor.
• chiar daca lumea crede ca Japonia este in zona de transport public supraaglomerata, sa stiti ca nu e asa. Totul este foarte ordonat, bine gandit, ghizii va vor arata exact unde sa va asezati la randul de imbarcare, asa ca o sa va invatati repede
• daca sunteti o persoana independenta, care nu se poate incadra intr-un grup, care are tendinta de a nu respecta orele de intalnire, care vrea shopping din mers, care vrea sa se opreasca la tigara sau la mai stiu eu ce, sa stiti ca aceasta destinatie nu va este potrivita. Va pierdeti usor si trebuie sa stiti ca grupul si insotitorii nu asteapta pe cineva care nu respecta orele sau programul. Veti fi nevoiti sa va descurcati singuri pana la destinatie, ori asta este foarte foarte greu de realizat singuri. De aceea atentionam din start pe cei care se cunosc a fi mai independenti.
• daca respectati tot ceea ce vi se recomanda, daca va tineti in sir dupa ceilalti, daca nu va rupeti din rand intrand pe la magazinele din drum, daca nu ramaneti in urma pt mai multe fotografii sau selfie-uri, NU AVETI de ce va teme de aglomeratie. Ghidul merge in fata, iar insotitorul de grup ramane intotdeauna ultimul, ajutand astfel la a parcurge drumul pana la peroane, obiective etc. Dar trebuie sa intelegeti corect inca de la inceput, ca nici ghidul, nici insotitorul de grup nu sunt reponsabili de cei care nu respecta ceea ce li se comunica.

Recomandari si cateva explicatii Din experienta excursiei din 2019 si din ceea ce am primit ca sfaturi de la agentia partenera, va scriem cateva recomandari si mai aducem explicatii suplimentare:

Programul excursiei este prezentat pe site-ul Singles Camp, fiind in prealabil realizat de agentia partenera si acceptat de organizatori. Este foarte plin, se calatoreste cu mijloace de transport privat, publice si destul de mult pe jos. Depindem de trafic, de cat de bine ne miscam, de anumite situatii care pot aparea. Insotitorul  de grup, poate ca in orice excursie, sa faca anumite schimbari de program, daca exista situatii care impun acest lucru. Ne dorim, suntem pregatiti si ne propunem sa vedeti totul, in ordinea prezentata. Dar, trebuie inteles ca nu intotdeauna lucrurile merg cum am dori noi si de aceea mai trebuie facute corectii.

Hotelurile din Japonia au dimensiunile camerelor mult mai mici decat in alte tari, dar au dotari extrem de functionale, astfel incat nu o sa simtiti disconfortul dimensiunilor. Baia este excelent dotata, de aceea va recomand sa aveti minim in trusa necessair: gasiti acolo sampon, gel de dus, crema de corp, boneta de baie, periuta de dinti si pasta, piepten, prosoape si de dus si de baie japoneza. In fiecare hotel, chiar si la templu veti primi o pijama, asa ca nu ingreunati bagajul si nu consumati spatiu cu astfel de accesorii. Mai trebuie sa stiti ca exista destul de multe camere de fumatori, acolo fiind acceptat inca sa se fumeze in locuri publice. Pentru ca nu exista o situatie a turistilor fumatori/nefumatori, este posibil sa nimeriti in camere de fumatori, pentru ca hotelurile nu pot garanta un procent ferm de camere fumatori/nefumatori. O sa incercam acolo, prin intelegere, avand in vedere ca sunt si fumatori in grup, sa facem schimbari intre camere, dar trebuie spus si inteles din capul locului, ca nu putem garanta ca vom reusi sa oferim tuturor optiunea dorita. Acum, ce trebuie sa retineti este ca atmosfera in camerele de fumatori este foarte bine purificata, filtrata, astfel incat poate nici macar nu se simte ca s-a fumat acolo. Nu este ca in Africa de exemplu, unde persista mirosul si totul este imbacsit cu miros de fum.

Cu cine stam in camera. Repartizarea pe camere se face la dorinta participantilor, cei fara optiune urmand sa fie repartizati de catre insotitorul de grup Singles Camp. O sa fiti cate doua persoane in camera, iar in cererea noastra catre hoteluri a fost sa primim si sa va putem oferi camere twin. Exista uneori insa situatia in care nu se poate oferi aceasta facilitate, astfel incat, sa va ganditi ca puteti fi cazati si in camere duble. Cum repartizam camerele: trebuie sa stiti, este o regula in Singles Camp, ca nu tinem cont de vechimea in grup, de momentul in care v-ati cazat si nici de cine sunteti. Asta cu „cine sunteti” o s-o tratam intr-un subiect ulterior. O sa avem ca insotitori de grup o lista cu participantii in zona alfabetica si fiecare o sa primeasca un numar, astfel incat sa putem verifica des si usor daca nu cumva cineva s-a pierdut. Repartizarea camerelor o sa se faca de la A-Z apoi, ziua urmatoare, de la Z-A, astfel incat nimeni sa nu fie dezavantajat in vreun fel.  Camerele vor fi repartizate in ordinea in care le primim de la hotel si am rugamintea sa nu ne solicitati cev preferential. Suntem un grup de prieteni, nu de agentie, aici a solicita ceva mai bun, inseamna un egosim fata de ceilalti.

Ce bani folosim acolo, de unde ii luam. Pe tot teritoriul Japoniei, platile se fac doar in yeni. Nu in euro, nu in dolari. Pentru a avea permanent aceasta moneda nationala la voi, este nevoie sa schimbati euro sau usd in yeni. Cati si unde? Va recomandam sa schimbati 400 euro (o sa vedeti imediat de ce aceasta suma) in aeroport, la sosire, sub indrumarea si supravegherea insotitorului de grup specializat. Va spun din proprie experienta ca pentru mese, bere, mici cumparaturi, nu e nevoie de mai mult de 400 de euro. Apa primiti la hotel, la majoritatea dintre ele si daca nu, trebuie sa stiti ca puteti consuma de la retea, fara nici o grija, este foarte curata.

Un buget aproximativ. O masa la restaurant costa 10 – 30 euro, asta daca doriti ceva special. In mod normal, un meniu suficient si consistent nu costa mai mult de 10-12 euro. De cateva ori, o sa fim nevoiti sa mancam food street, acolo unde se servesc niste sandviciuri foarte gustoase , hranitoare si ieftine. Tot pe strada gasim automate de cafea, de apa calda, la fel foarte ieftine, astfel ca pentru mancare si impuls, nu o sa cheltuim mai mult de 300 – 350 euro. Urmeaza apoi si cumparaturile, souvenirurile, asa ca 500 de euro eu zic ca e ok sa aveti la voi. Nu mai mult, decat daca doriti sa faceti cumparaturi mai multe.  Va rugam de asemenea sa luati in considerare ca pe langa aceasta suma de 500 de euro, veti mai avea nevoie de 35 euro pentru a-i achita insotitorului de grup pentru incarcarea cartelelor pentru mijloace de transport in comun, 40 euro bacsisul soferilor, al ghizilor locali etc si daca doriti sa mergeti la Nikko (va spun sincer ca este de neratat), veti mai avea nevoie de inca 130 de euro. Deci 500 + 35 + 40 + 130 = cca 700 de euro.

Ce mancam si unde. In fiecare zi dimineata, inainte de plecarea de la hotel, se va face un briefing in care se vor comunica reperele principale ale zilei si ora aproximativa de masa. In afara de mesele incluse in tarif, nu o sa existe mese  organizate, de grup. Se va indica o arie in care se poate servi masa, o sa primiti recomandari, dar fiecare isi alege ce si unde manca, functie de gusturi, de buget.  Asa cum am mai explicat, exista situatii cand vom lua mancare food street, astfel incat sa economisim timp. Pentru mese, insototorul de grup va comunica o ora si un loc de reintalnire, care vor trebui respectate. Servirea intr-un restaurant se face foarte rapid, maxim 15 minute, acest amanunt fiind luat in calcul atunci cand se stabileste ora de reintalnire. Locuri in care sa mancati sunt peste tot, exista o mare ofera in acest sens. Dar ne oprim pentru a servi masa doar atunci cand este fixat in program. Nu in timpul vizitelor, nu iesind din grup, pentru ca o sa va pierdeti de grup si va fi greu sa va reintalniti cu noi. Daca suntem la capitoul restaurante, va informez ca nu toate restaurantele ofera tacamuri, majoritate au doar betisoare. Cine nu stie sa foloseasca asa ceva, e bine sa-si puna in bagaje un rand de tacamuri pe care sa-l aiba zilnic cu ei.
Pentru micul dejun nu va faceti griji, bufetul contine pe langa mancaruri japoneze si mancare internationala. Asa ca aveti ce manca, in cazul in care nu va place mancarea japoneza. Doar branza sa nu va asteptati sa primiti, pentru ca in Japonia nu se consuma acest aliment.

Bagaj de cala si bagaj de cabina (de mana). Va recomandam sa aveti un bagaj de cala in limita a 12-15 kg, dar cu volum mare, sa aiba spatiu suficient pentru a se completa ca volum si ca greutate (pana la 23 kg) cu cumparaturi. Ganditi-va in primul rand la faptul ca nu exista preluare si transport in camere a bagajelor, ca sunt situatii in care trebuie sa le duceti pietonal cateva sute de metri. Luati deci atat cat puteti duce in conditii de comoditate si usurinta in manipulare.  Nu are cine sa va ajute asa ca e bine sa aveti in excursie doar strictul necesar. Mai aveti nevoie neaparata de inca un bagaj de cabina (de mana). Va recomand un rucsac de 10 -15 litri. De ce rucsac am sa va explic imediat. Avem 3 situatii in care pentru a calatori cu usurinta, trebuie sa predam bagajul de cala la receptie, urmand ca acesta sa fie transferat prin curier, pana la un hotel ulterior. In acest timp (1 noapte, respectiv 2 zile) trebuie sa avem la noi un strict necesar, care ideal este sa-l ducem in spate, nu in maini, pentru ca este mai incomod si mai greu. Este adevarat, exista si posibilitatea de caseta la gara, dar cum e full sezon, ne putem trezi ca nu sunt casete suficiente si este greu sa umbli cu un troler, fie el si de mici dimensiuni, in mana. In rucsac nu aveti nevoie de mare lucru pentru ca trebuie sa stiti ca la hotel primiti: pijama, halat, periuta si pasta de dinti, papuci de casa. Deci aveti nevoie sa tineti doar lenjerie intima si un schimb de haine si cateva lucruri din neccessair. Pe langa ce e nevoie sa aveti zilnic in bagajul de mana: ciorapi grosi pentru intratul la temple, pelerina cel putin semiprofesionala, bluza termica (termic nu inseamna gros), tacamuri (cei care nu stiu sa manance cu betisoare).

Temperaturi aproximative in perioada in care mergem. Noiembrie in Japonia este ca octombrie la noi. Deci cca 12 – 15 grade maxim, 10 grade in medie. La munte chiar ceva mai scazut. Cand o sa dorimim la templu, probabil ca o sa dam de cca 8 grade. In 2019 am avut norocul unor temperaturi ridicate si o parte din imbracamintea mai groasa a fost fara folos acolo. Dar nimeni nu poate sa previzioneze cum va fi, asa ca  e mai bine sa fiti precauti.

Ce inseamna insotitor de grup, care este rolul lui in excursie. In aceasta calatorie, data fiind complexitatea si specificul ei, o sa fie 2 insotitori de grup: unul, din partea Singles Camp a carui rol il gasiti aici: https://bit.ly/2La4tA2 si celalalt din partea agentiei colaboratoare, care este specializat pe Japonia, fiind vorbitor de limba nipona. Acest insotitor de grup NU este ghid, sa nu se faca o astfel de confuzie. Ghid agreat si licentiat poti fi doar in tara ta, nu si in alte parti. Odata trecuta granita, se pierde calitatea de ghid si devi insotitor de grup. Indrumi, dai consultata, supervizezi, dai anumite detalii, dar nu la obiective, nu pe strada. Asta fac ghizii locali. Deci nu-i cereti insotitorului de grup mai mult decat are dreptul sa va ofere in materie de informatii si rol. Cunosc insotitorul de grup, am avut o intalnire, este o femeie, foarte placuta, foarte buna cunoscatoare a locurilor pe care le parcurgem, este foarte stapana pe ea. Sunt absolut convins ca va face totul astfel incat sa fiti cat mai informati si mai bine indrumati. Depinde insa si de voi, cei din grup. Oamenii reactioneaza  la bine cu bine si la rau cu rau. Am avut de curand o experienta care mi-a (re)dovedit asta. Deci spre interesul vostru, al celorlalti din grup, incercati o atitudine cat mai corecta, cat mai placuta fata de cel care va va indruma acolo. Nu fata de mine, ci fata de ea…Am de asemenea rugamintea sa nu monopolizati ghidul. Am intalnit deseori persoane care au nu o intrebare de pus ci…o suta, irelevante, repetative, doar de amorul de a pune intrebari. Asta inseamna timp, din cel dedicat celorlalti. De asemenea daca nu aveti chef sa ascultati, daca sunteti plictisiti, dezintersati, faceti un pas in spatele celorlalti astfel incat ghidul local sau insotitorul specializat sa nu se trezeasca cu voi vorbind in fata lor, sau butonand la telefon. Ei o sa dea informatiile o data, nu o sa repete pentru ca cineva nu este atent…M-a distrat cu genul asta de atitudine o doamna acum in Scotia: nu era atenta niciodata nici la mine, nici la ghizii locali. In prima zi, chiar cand prezentam ce era important de retinut, ostentativ sau necontrolat (cine stie ce e in minte fiecaruia), la doi metri in fata, butona telefonul, fara vreun semn ca este interesata. Evident ca dupa o jumatate de ora ma intreba lucruri pe care le explicasem. Si treaba asta s-a repetat de cateva ori in excursie. De fiecare data raspunsul meu era acelasi, imperturbabil: „este asa cum am comunicat sau explicat”. Nu ma durea gura sa repet, o fac cateodata de nu stiu cate ori, dar atunci cand imi dau seama ca persoana aceea a uitat sau i-a scapat ceva. Aici insa era vorba de aroganta, de o atitudine de superioritate.  Pana la urma s-a dumirit ca nu si-a gasit personajul potrivit pentru a-i incerca rabdarea si am vazut-o regretand ca a pierdut atatea informatii…Deci trebuie inteles, rolul nostru este acela de a ne asigura ca totul este bine, ca sunteti informati, ca programul se respecta, dar nu suntem nici pt a duce bagaje, nici pentru a repeta doar ca asa vrea cineva, de a alerga si cauta pe strazi pe cei pierduti…

Care sunt regulile intr-o excursie de grup. Respectarea orelor de intalnire, ce poate decurge din intarzierea la program, locuri in transporturile private, insusirea a ceea ce impune Singles Camp ca reguli intr-o excursie.
Cei vechi stiu, dar cei (mai) noi poate ca inca nu au inteles spiritul si regulile Singles Camp de aceea tin sa explic cate lucruri.
In primul rand toata lumea este egala aici: vechi sau nou in grup, barbat sau femeie, cine esti, unde lucrezi, nu conteaza. Vei fi tratat la fel ca ceilalti si vei avea intelegerea ca facand parte dintr-un grup, trebuie sa te comporti cu respect, fara egosime si tabieturi cu ceilalti. Asa ca nu incercati sa ne impresionati  nici pe noi insotitorii de grup, nici pe ceilalti cu „cine sunt eu”. Cine spune asta este de o rara penibilitate, am vazut si eu de cateva ori aceasta „prezentare” si am remarcat  reactiile celor din jur. Nu va puneti singuri in situatii jenante si nu va aruncati singuri in afara grupului. Daca este ceva de apreciat fiti siguri ca lumea observa si fara sa v-o spuna, o s-o arate. Inteligenta, cultura, educatia, pozitia sociala nu trebuie „declarate” sau ostentativ „aratate”. Ele se observa cu usurinta…Imi cer scuze de lectia de „comportament in grup” dar dupa ce am vazut destul de multe lucruri in viata, poate ca un sfat de la cineva cu multa experienta, nu strica…

Acum referitor la transport. In transporturile private regula de ocupare a locurilor este prin rotatie. Nimeni nu pune “stapanire” pe un loc si spune, gata asta e al meu. Asta se intampla doar la grupurile de agentie, unde este o cursa nebuna pe ocuparea unui loc in fata…Noi suntem intre prieteni, oameni highly educated, persoane tolerante si intelegatoare, nu avem astfel de apucaturi.

Pe autocar nu se consuma mancare, bauturi altele decat apa. Stiu si am mai intalnit persoane care nu inteleg ca asta este nu doar o regula de bun simt fata de confortul celorlalti, dar si una impusa de firmele de tranport persoane. Deci nu inghetata, nu cafea, nu sucuri, nu sandviciuri in autocar. Consumam in pauze, inainte de vizite, exista timp suficient pt asta.

Intarzierea la intalniri. Programul acestui tur este foarte dens, fiecare minut conteaza, orice moment de intarziere inseamna a scadea ceva din timpul afectat unui obiectiv. Daca cineva crede ca un grup intreg poate accepta si intelege sa astepte, sa piarda lucruri interesante doar pentru ca o persoana nu se poate incadra in orele  anuntate, va spun sigur ca se inseala. Retineti va rog ca este o chestiune de bun simt sa veniti la timp. Regula in turism este NU se asteapta intarziatii. Iar cand este vorba de mijloace de tranport publice unde avem un orar fix, rezervari, sub nici o forma nu va ganditi ca o sa fiti asteptati. Plecam la ora comunicata, urmand ca cei intarziati sa se descurce singuri. Fac in mod special o remarca referitoare la urcarea in mijloacele de transport publice. Acolo usile se inchid la secunda, nimeni nu asteapta ca mai e cineva in statie sau pe peron. Nu vreau sa va speriati, nici sa fiti de acum stresati ca o sa plecam si o sa ramaneti in statii pt ca nu va puteti urca foarte repede. Dar tin sa va explic ca nu putem opri autobuzul sau metroul, ca cineva a stat uitat, a facut poze si nu a reusit sa urce. Stam impreuna, in bloc si urcam. Poate nu avem locuri jos, poate ca suntem imprastiati. Vi se spune de la inceput unde coboram si trebuie sa fiti atenti la statie. Ne revedem in statia terminus.

In timpul ghidajelor va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup…Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

Despre atmosfera din grup. 99,99% din persoanele care vin cu noi sunt persoane care ti-e mai mare dragul sa calatoresti. Dar din pacate uneori se mai strecoara si cate unul pe care-l auzi permanent bombanind nemultumit, critic, care vrea sa etaleze te miri ce lucruri ce-i trec  prin cap, in fata celorlalti. Ati intalnit in viata si voi astfel de persoane, sunt convins…Astfel de personaje nu sunt decat penibile iar lumea incearca pe cat posibil sa le evite. Daca poate…Asa ca am rugamintea ca in situatia in care va stiti mai cusurgii, mai critici si mai putin armoniosi cu ceilalti, daca tot nu ati respectat ceea ce am indicat ca profil de participant, sa incercati macar sa va abtineti. Respectati vacanta celorlalti, lasati lumea sa se simta bine, nu-i asaltati cu tot felul de lucruri negative.

Transport public, ce trebuie sa stim despre asta. O sa calatorim cu 3 categorii de mijloace de
Transport:
•   transport privat; acolo unde vom fi doar noi in autocar. Transportul privat este inclus in tariful de exciursie si este acelasi lucru ca si la noi. Cu respectarea a ceea ce v-am explicat anterior.
•   tren de mare viteza.  Pentru deplasarea cu trenul de mare viteza o sa primim Japan Rail Pass. Pentru aceasta, insotitoarea de grup va strange pasapoartele si se va deplasa la agentie pentru a intocmi nominal aceste permise si a rezerva locuri. Pt ca suntem in plin sezon, foarte posibil ca locurile nu o sa fie apropiate unul de celelalte. Dar nu va faceti griji, ea se va plimba, va informa, astfel incat veti cobori acolo unde trebuie. Acest permis intra in tariful de excursie, deci nu trebuie sa achitati nimic pentru el.


Permis pentru tren de mare viteza in Japonia

•   trenuri pe distante scurte intre localitati, metrou, autobuz. Transferul, calatoriile cu acest tip de mijloace de transport nu sunt incluse in tariful de excursie. Pe aeroportul din Tokyo o sa fim asteptati de insotitoarea de grup, cu cardurile incarcate cu 35 euro, suma pe care va fi nevoie sa i-o achitam in prima zi. Cu aceste carduri, avem acces prin scanare,  in statia de imbarcare, urmand ca la coborare printr-o noua scanare sa ni se retina suma aferenta mijlocului de transport si a numarului de statii. Am primit informatia ca 35 euro este suficient pentru cat avem noi de calatorit.


Card pentru mijloacele de transport in comun Japonia

Care este sistemul de prize folosit in Japonia. Ce trebuie sa avem la noi pentru a ne putea
incarca device-urile. Sistemul de prize este cel american (110 V prize cu 2 pini). Aveti nevoie deci de adaptor. Si va recomand suplimentar un triplu stecher usor, astfel incat sa va puteti incarca mai multe device-uri odata. Aici puteti vedea cum arata adaptoarele si de asemenea cumpara: https://www.emag.ro/search/adaptor+priza+america

Ce trebuie sa mai stiti neaparat si sa respectati in Japonia

Referitor la mancare.
•   cand masa se serveste tip bufet, nu va luati in farfurie mai mult decat  atat cat puteti manca.
Este considerata de foarta proasta crestere sa lasati in farfurie. Deci luati doar cat puteti manca si adaugati apoi cate putin pt a fi siguri ca serviti tot din farfurie.
•   nu luati mancare din bufetul de micul dejun sa va faceti sandviciuri. Surprinsi este posibil sa fiti  pusi sa achitati o taxa .
•   nu mancati pe strada! Este interzis! Chiar si inghetata, chiar si sandviciurile. Le consumati acolo
de unde le cumparati, nu plecati cu ele. Puteti fi aspru amendati

In mijloacele de transport in comun, nu folositi telefoanele. Este strict interzis. Toata lumea butoneaza, dar fara zgomot. Asa ca scoateti si notoficarile sonore.

La templu.
•   camerele sunt pentru cate doua persoane. Sunt foarte curate, incalzite, gasiti acolo tot confortul. Seara calugarii va pregatesc o saltea si o perna si va veti acoperi cu o duna calduroasa.
•   toaletele si baile sunt pe hol, comune, dar barbati/barbati, femei/femei. Daca doriti sa faceti dus, trebuie sa stiti ca nu puteti sa o faceti in costum de baie, sau chilot.
•   In timpul slujbei de dimineata nu se fotografiaza, nu se filmeaza, nu aveti voie sa aveti telefonul deschis, sa faca vreun zgomot. Se poate lasa cu scandal mare si cu sanctionarea individuala si a agentie si partenere
•   In schimb se poate cumpara bere, se poate fuma

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Contractul comercial Bon Voyage Sibiu: ………………………………………..

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.