Locuri de vis in Parcul National Cozia 23 – 25 aprilie 2021

23/04/2021 - 25/04/2021
420 RON

Descriere

02.04.2021

A mai ramas 1 loc  disponibil intr-o camera dbl la barbati.

Cozia, un paradis endemic fara seaman. Este o legenda vie, la care oamenii locului au incercat sa-i dea un nume: Muntele Sfânt al lui Zamolxe, Steagul Dacic, Muntele Sacru al Vâlcii, Templul Cumanilor, Atlasul Valahiei…

Cozia este mai mult decat un munte. Este ruga Stânişoarei, este strajerul Oltului, o ie minunata, pe care sunt brodate comorile florale: floarea de colt, iedera alba, aleaua de munte, orhideea, irisul urias, gentiana, pinul de pamant, un relict glaciar.
Am ales sa mergem nu doar intr-o simpla plimbare, ci intr-o incursiune in flora si fauna acestor locuri. Pentru aceasta am invitat un expert, o persoana care o sa va povesteasca despre minunile Coziei.

 


Grup de

18 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 09/04/2021

Rate

220 RON pana in 13/04/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Caciulata, jud. Valcea din 23/04/2021 pana in 25/04/2021 cu cazare la Pensiunea Iasmina***


Servicii incluse

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici

Ghid local, foarte bun cunoscator al florei si faunei parcului


Nu sunt incluse

X

Altele

x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     mese: mic dejun, pranzuri, cine


Program

23/04/2021

Valea Doabrei. Intalnirea grupului se face la ora 12:00 (fara intarziere) la intersectia drumului european E81 cu 7a (cel care duce la Obarsia Lotrului), la benzinaria Petrom, adresa: DN7 8 Sibiu Km, Brezoi 245500. Ghidul local va va indica unde sa lasati masinile parcate.
La ora mentionata de intalnire trebuie sa fiti pregatiti in echipament de munte, inclusiv rucsac si pelerina, sa aveti la voi apa si neaparat sandviciuri si bune ar fi si 2-3 batoane energizante.
O sa aveti o ocazie extraordinara, de a va fi prezentate cateva lucruri extrem de interesante, o sa vizitati intr-o drumetie usoara locuri care ascund o multime de enigme.

Undeva la jumatatea drumului o sa aveti o oprire de cca 20 minute, pentru a servi sandviciurile pe care vi le-ati adus cu voi.
Traseul dureaza cu drumul de intoarcere cu tot cca 4-5 ore, nu este dificil, dar este foarte important sa aveti echipament performant, in special incaltaminte.
Dupa efectuarea traseelor, aveti de condus cca 12 km pana la Pensiunea Iasmina, unde veti fi cazati. Cina o s-o luati la Da-da, a la carte.
Seara e bine sa mergeti la un magazin alimentar sa va luati ceva de mancare pentru mic dejun dar si pentru sandviciurile necesare in ziua urmatoare.


24/04/2021

Masivul Cozia. Dupa micul dejun, va deplasati cu masinile pana in parcarea Manastirii Turnu, care este incapatoare.
O sa urmati un traseu tematic montan, nu vizam performante, varfuri, escalade, ci vizitarea unor colturi ascunse, mai putin cunoscute in parcul national. Nu vreau sa vi le dezvalui, ci sa va spun doar ca o sa aveti pe cineva acolo care stie ce sa va arate si cu ce sa va uimeasca si incante. Ajungeti si la Manastirea Stanisoara. Un scurt popas acolo, alimentare cu apa si picnic.

Cina o s-o serviti din nou, la alegere, la Da-da, restaurantul de pe malul Oltului, la o terasa invecinata pensiunii, sau in sistem catering. Insotitorul de grup va va explica toate aceste variante si decideti cum doriti.


25/04/2021

Muntele lui Basarab. Faceti check out, luati masinile si le lasati in parcarea benzinariei OMW, la restaurantul Da-da. Traseul porneste chiar de langa. Este un traseu inedit, mai putin cunoscut si batut, desi este foarte accesibil, avand punctul de plecare la doar doi pasi de un loc in care cu siguranta ati oprit de multe ori: Benzinaria OMV de la Barajul Turnu.

Este un traseu usor care nu dureaza mai mult de 4 – 5 ore. Varful Basarab are 880 de metri, iar plecarea este de la 340 m, deci o diferenta de nivel de doar 540 m. Dar care ofera multe lucruri minunate: acolo se afla cea mai mare turma de capre negre, sunt cca 100, pe un areal destul de restrans, deci aveti sanse mari, daca urcati in liniste si fara …parfum, sa le vedeti.

Varful ofera o panorama extraordinara asupra Defileului Oltului, apoi spre cel mai inalt varf din Capatanii, Naretu, de asemenea spre crestele din muntii Lotrului , vf. Sterpu, vf. Floarei, toti peste 2000 metri. Daca sunt conditii bune de vizibilitate, in departare la cca 40 km se vad si crestele din Buila-Vanturarita.

Nu o sa traversati muchea Muntelui Basarab, pentru asta este nevoie de echipament de escalada si pregatire corespunzatoare. O sa urcati printr-o zona accesibila, pana la o zona de panorama partiala.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie activa, cu drumetii si socializare. Tema este flora si fauna Coziei, de aceea am si facut invitatia unui specialist care sa va asiste, sa va explice, sa va introduca in tainele acestei naturi endemice extrem de rare.

Fantastica flora si fauna a Coziei:


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.


Alte infomatii

Important de stiut inainte de inscriere:
Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
• pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
• pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
• inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
• fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/