Marea si comoara dintre munti. Belis 29 mai – 1 iunie

29/05/2021 - 01/06/2021
750 RON

Descriere

08.04.2021

Mai sunt 8 locuri disponibile.

Minivacanta de 1 iunie, petrecuta in natura minunata a Apusenilor, pe malul unui lac de poveste. O excursie activa, cu trasee de drumetie si vizitarea catunelor pitoresti din inima muntilor.

Demipensiune, la o locatie cu SPA, un grup de oameni faini de munte, distractie, prieteni noi si vechi.


Grup de

35 persoane


Plata

Avans

300 RON pana in 16/04/2021

Rate

450 RON pana in 07/05/2021

Cazare

Numar nopti

3

In Belis, jud. Cluj din 29/05/2021 pana in 01/06/2021 cu cazare la Pensiunea Ana&Irina Belis****


Servicii incluse

Servicii transportNumar zile mic dejun

3

Numar zile cina

3

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


1 zile transport zonal pe ruta Cluj - Belis

1 zile transport zonal pe ruta Belis - Fantanele - Barajul Fantanele - Poiana Marchis - Dealul Copcea - Statiunea Belis - Fantanele - - Belis

1 zile transport zonal pe ruta Belis - zona de catune din Apuseni - - Belis

1 zile transport zonal pe ruta Belis - - Cluj

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122 214


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           transport pana la Cluj Napoca (pentru cei care vin din alte zone)*
x           altele decat mentionate la “incluse”

Pentru cei care vin din Bucuresti, Iasi, Timisoara recomandarea noastra este sa vina cu avionul pana la Cluj. Este comod, rapid si mai ieftin decat daca am fi organizat transport cu autocarul de acolo. Zona Belis este extraordinar de frumoasa, in special toamna, cand culorile padurilor devin aramii. Merita tot efortul pentru a ajunge acolo…Excursia aceasta este o excelenta ocazie de a vizita zona de catune, de a face o incursiune in universul satelor de la capatul lumii, de a va delecta privirea cu imagini de vis…


Program

29/12/2021

Plecare din Cluj Napoca ora 12:00. Locul de imbarcare, numarul de telefon al soferului, vor fi comunicate cu 2-3 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum. Ne imbarcam in microbuz si plecam spre Rachitele, sa vedem Cascada Valul Miresei. Din culmile de granit ale Vladesei, de sub piramidele stralucitoare de calcar ale Pietrelor Albe, pornesc la vale paraie cristaline care isi unesc puterea pe Valea Stanciu intr-un suvoi vijelios care se pravaleste cu furie intre Stancile Lespezi, dand nastere celei mai frumoase cascade din Muntii Apuseni: Cascada Valul Miresei numita si Cascada Rachitele. Are trei trepte de cadere a apei (5m, 8m si 34m) si este reprezentativă pentru Munţii Apuseni. Aşezată la graniţa cu parcul natural Munţii Apuseni, oferă privelişti extraordinare. Are o poveste emoţionantă – legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci chiar în ziua nunţii sale, iar voalul i-a rămas agăţat. Nuntaşii au plâns-o pe mireasă, iar din lacrimile lor s-a format cascada.

traseul cu autocarul pe ruta Cluj – Rachitele – Belis (cca 130 km)

Viiztarea se va desfasura astfel: in satul Rachitele intram pe drumul de acces spre cascada Valul Miresei, 5 km si lasam autocarul in parcarea amenajata, De aici, pornim pe jos 1 km pe  Valea Stanciului, intram intr-o portiune de chei din care incepem sa auzim zgomotul facut de caderea de apa si in scurt timp ajungem la una dintre cele mai frumoase cascade din Apuseni. Dupa o pauza pentru fotografii, urcam prin spatele cascadei pana la Vf Lespezi, un punct de belvedere cu deschidere spre Valea Stanciului, Falezele de Granit, Platoul Vladeasa si minunata cascada Valul Miresei. Ne intoarcem la autocar, urmand poteca pe creasta calcaroasa a Vaii Stanciului, coboram in padure, trecem pe  langa intrarea in Pestera Mica a Lespezilor si dupa o coborare mai abrupta ajungem in drumul principal.
Traseul este mediu ca efort si are aprox. 3,5 km

Din Rachitele plecam spre Belis (ajungem in jurul orei 18.00. Check – in, cina


30/05/2021

ZIUA DRUMETIEI. Traseul pe care o sa-l parcurgem: Belis – Fantanele – Barajul Fantanele – Poiana Marchis – Dealul Copcea – Statiunea Belis – Fantanele. 
Lungimea: 8,5 km
Durata: cca 3,5 ore
Marcaj: punct rosu
Este un traseu in circuit ce presupune urcarea prin padure si traversari prin rau, prima oprire fiind la Poiana Ciunca. Tineti va rog cont sa aveti echipament complet de munte, ceea ce v-am descris si prezentat.

Lacul Fântânele

Mărginit la nord-vest de Masivul Vlădeasa, care domină cu creasta sa pronunţată (1836m) întreaga regiune, la sud-vest de Munţii Bihor – cei mai spectaculoşi prin varietatea fenomenelor carstice prezente (unde regăsim, printre altele, izbucurile,ponoarele, peşterile şi avenele), la est de Munţii Gilăului –  situaţi între izvorul Crişului Repede şi valea Arieşului, iar la sud de Muntele Mare – un uriaş bloc de granit şi totodată cel mai vechi masiv din Apuseni (1826 m), Lacul Fântânele este, cu siguranţă, unul din cele mai spectaculoase destinaţii din Carpaţii Occidentali.

Lacul, proiectat pe cursul superior al Someşului Cald în perioada 1970-1974, a obligat oamenii comunei Belişului vechi să se strămute pe actuala localizare a satului. Cătune precum Milioan, Pleş, Dădeşti, Bolojeşti sau Giurcuta de Jos fac parte acum din trecut şi doar în verile secetoase, când apa lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moţi, evidenţiindu-se ruinele fostei biserici din Beliş, care au devenit reper istoric şi, bineînţeles, turistic

Beliş – satul de sub ape
Nu există documente care să ateste originile comunei Beliş, însă aceasta a fost menţionată pentru prima dată în documentele oficiale în anul 1737.

Istoria satului înghiţit de ape începe în secolul XIV, când s-a construit biserica şi sfârşeşte în anii ’60, când conducerea ţării a decis construirea unui baraj care urma să acopere satul cu 60 de metri de apă. Biserica satului era vizibilă de orinde te uitai, fiind construită pe o măgură, iar casele locuitorilor moţi erau construite în jurul acesteia.

Astăzi, după atâtea secole de la construirea ei, în perioadele de secetă, când apele lacului care au acoperit-o scad, se ivesc turlele bisericii care rezistă, ca prin minune. A fost singura construcţie care nu a fost mutată, lăcaş de cult încărcat de istorie. Când au fost nevoiţi să plece, moţii au smuls icoanele, altarul şi ferestrele şi au luat cu ei tot ce se putea lua dinăuntru, în speranţa păstrării măcar a valorilor spirituale. Casele oamenilor, însă, nu au rezistat apelor.

Atunci cand apa din lac este scazuta, biserica satului si cateva alte constructii adiacente din piatra se ivesc, amintind de catunele ce erau odata acolo…

Scafandrii spun că lacul este atât de întunecat, încât, chiar şi în zilele senine, nu poţi vedea mai mult de trei metri în jur, iar când apele ajung la buza malului, până la vârful bisericii trebuie să cobori 15 metri.

Dupa amiaza este de relaxare, de plimbare in zona lacului Belis. Cina o luam la pensiune.


31/05/2021

ZIUA CATUNELOR, A SATELOR DE LA CAPATUL LUMII. Descoperim farmecul satelor din muntii Apuseni, a caselor imprastiate de dealuri, a gospodariilor incremenite in timp.

Dupa micul dejun, ne imbarcam in microbuze si plecam pe Transursoaia, un drum spectaculos ce pleaca din Belis si strabate padurile si satele motesti Poiana Horea, Matisesti, Horea si ajunge la Albac.

Noi oprim in Horea de unde incepem sa  exploram catunele cocotate pe munte, risipite printre paduri si fanete.
Urcam la  Casa Memoriala Horea din Fericet si la frasinul care se spune ca l-a plantat chiar el, luam masa traditionala pe malul apei la Casuta din Povesti si mergem  la Dambul lui Gaf sa aflam povestile pline de haz si talc care au facut inconjurul lumii si au ajuns sa fie scrise si in New York Times.

Spre seara ajungem la pensiune. Cina si un pic de muzica!
Total zi cca 120 km (2 ore si jumatate de mers cu masina)


01/06/2021

Mic dejun relaxant, povestile de final si pornim spre casa.  La intoarcere mergem pe alt traseu decat la sosire, asta pentru a vedea alt loc minunat, Lacul Tarnita.

Deci Belis – Somesul Cald – Somesul Rece – Lacul Tarnita – Gilau – Cluj-Napoca. Total 75 km cca 2 ore de mers cu masina. Ajungem la Cluj in jurul orei 14:00.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie – eveniment ce combina plimbarea in natura, cu vizitarea unor locuri unice si inedite, cu petrecerile de seara, prilej extraordinar de va cunoaste, de a comunica, de va face noi prieteni. Iar pentru cei din Cluj si zona, o ocazie speciala pentru a-i cunoaste pe cei din jurul vostru, pentru a se putea crea un nucleu care sa ne permita sa organizam plecari de acolo. Accentuez insa, nu este neaparat o actiune zonala, este deschisa tuturor celor din tara!


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Locatia are centru spa! Nu uitati de costumul de baie si de slapi. Va recomand daca aveti, sa luati si un halat de baie cu voi…


Alte infomatii

Locatia este cea de care Singles Camp s-a bucurat in 2020, am pastrat-o pentru ca grupului de atunci a placut mult.
Pensiunea dispune de:

– centru spa,
– teren sintetic (se poate juca fotbal sau tenis),
– foisor,
– spatiu verde
– restaurant

V-o prezentam in imagini:

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/