Natura, sampanie si voie buna. Azuga 24 – 26 iulie 2020

24/07/2020 - 26/07/2020
490 RON

Descriere

O locatie care a incantat multe grupuri din Singles Camp. Veti sta la… doi pasi de crama de sampanie, in care de altfel veti avea o degustare. Pensiunea Rhein este un loc ideal pentru socializare, iar Azuga este destinatia cea mai potrivita pentru a ne feri macar in week-end de tumultul si caldura oraselor.

Veti avea ocazia sa vedeti o multime de lucruri interesante, printre care mai putin cunoscute imprejurimile orașului Breaza și Dealul cu Trovanți, apoi rezervația Valea Zimbrilor și Cascada Urlătoarea de la Vama Buzăului, veți urca cu telescaunul la Săcele pentru a o priveliște spectaculoasă a Brașovului iar în ultima zi veți vizita Turnul Chindiei și Curtea Domnească de la Târgoviște.

Un sfarsit de saptamana cu aer ozonat, cu oameni faini in jur, cu un ghid indragostit de acele locuri, Aveti posibilitatatea sa va relaxati, sa va distrati, sa aflati lucruri interesante, sa cunoasteti si sa legati noi prietenii.


Grup de

30 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 31/03/2020

Rate

290 RON pana in 04/06/2020

Cazare

Numar nopti

2

In Azuga din 24/07/2020 pana in 26/07/2020 cu cazare la Pensiunea Azuga***


Servicii incluse

Servicii transport


Bucuresti - Ploiesti - Azuga si retur
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


1 zile transport zonal pe ruta Zona Azuga -

1 zile transport zonal pe ruta Azuga – Sacele – Vama Buzaului – - Azuga

1 zile transport zonal pe ruta Azuga – Sinaia – Pucioasa – Manastirea Dealu - Targoviste - - Ploiesti - Bucuresti

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp pe toata perioada excursiei : Diana Lupu 0720 048.744

Altele

Transport:
Plecare din Bucuresti, vineri 24 iulie – ora 8.00 din Statia Petrom Aurel Vlaicu vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu (ora 7.45 intalnirea – maxim la 8.00 se pleaca) – Ploiesti (este o conexiune) – aproximez ca se ajunge la ora 9.15 (imbarcarea se va face de pe traseul microbuzului spre Predeal; cu 1/2 zile inainte de excursie primim de la firma de transport numarul masinii, numele si numarul de telefon al soferului; cei care au conexiune de traseu folosesc numarul soferului pt a stabili cu acesta un loc de intalnire, asa cum spuneam pe traseul microbuzului, nu in oras – pt ca in programul excursiei nu sunt inclusi timpi pentru abateri de la ruta. Numele soferului, numarul de telefon al acestuia si numarul masinii vor fi afisate DOAR pe FORUM)


Nu sunt incluse

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

x     degustare sampanie

Tarifele obiectivelor turistice:
Vizitare crama Azuga si degustare trei sortimente de vinuri spumante – cca 30 -35 lei/persoana
Telescaun Sacele 30 lei dus-intors
Rezervatia de zimbri Vama Buzaului – 10 lei
Manastirea Dealu, Targoviste – 2 lei
Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” Targoviste – 12 Lei

Tarifele sunt aproximative si informative, le-am postat pe cele din 2019


Program

24/07/2020

7.45 a.m. Intalnirea grupului.  Plecare: Bucuresti ora 08:00 statia Petrom Aurel Vlaicu vis a vis de statia metrou Aurel Vlaicu. Va recomandam sa nu intarziati, microbuzul va pleca imediat dupa imbarcarea celor  prezenti si asezarea bagajelor.
Pentru conexiuni la traseu va rugam sa luati legatura cu soferul.
Informatiile privind numarul de telefon al soferului si numarul microbuzului se vor afisa pe acest topic cu 1/ 2 zile inainte de plecare.
La excursiile cu transportul inclus nu este necesara crearea unei liste de transport.
Traseu vineri 13 septembrie : Bucureşti – Ploiesti – Breaza – Azuga 160 km , in conditii normale de trafic vor fi cca 3 ore de stat in autocar.

Prima oprire va fi la Breaza unde vom vizita cateva lucruri interesante si mai putin cunoscute, recent amenajate. Printre ele Dealul cu Trovanți.
La întoarcere, oprire în oraș la unul dintre magazinele care comercializează ii, Breaza fiind renumită pentru iile tradiționale.

Check-in Pensiunea Rhein Vizitare cramă + degustare 3 sortimente vinuri spumante si cina

In jurul orei 17:00 ajungem la pensiune si, dupa formalitatile de cazare, urmeaza vizitarea cramei si degustarea a trei sortimente de vinuri spumante – tarif 30 lei, durata aproximativ o ora
Veti lua apoi cina, meniu de grup.  Pensiunea Rhein ofera conditii foarte bune de cazare si masa insa nu poate asigura mesele pentru grupuri in regim a la carte. Va rugam sa nu comandati alte preparate in afara meniului de grup pentru a nu mari timpul de asteptare. Insotitorul de grup va stabili un meniu care sa fie pe placul vostru, de exemplu anul trecut a fost foarte apreciat pastravul la gratar.


25/07/2020

Azuga – Sacele – Vama Buzaului – Azuga
08:00  – 09:00 Mic dejun
Azuga – Bunloc 27 km aprox 30 min  09:30 – 11:00 Bunloc
Dimineata, dupa micul dejun ne indreptam spre un loc mai putin cunoscut din apropierea Brasovului  situat intr- un peisaj de vis, cu vedere directa spre orasul Brasov de la inaltime si masivele Piatra Mare, Bucegi si  Postavaru.  Este unul din locurile preferate de amatorii de parapanta pentru zboruri simple si tandem si nu, nu este vorba despre muntele Tampa… Daca vremea este frumoasa si cerul senin ii vom putea admira luandu-si zborul chiar de langa noi, de la peste 1,100 metri altitudine…* Tarif telescaun: 30 lei dus-intors
*Telescaunul este deschis tot timpul anului dar, daca se intampla sa  nu functioneze, insotitorul de grup va propune un alt obiectiv   

Bunloc – Târlungeni – Valea Zimbrilor  40km 11:00 – 12:00 1h30 vizitare 12:00 – 13:30 10 lei
Valea Zimbrilor  – Cascada Urlătoarea 10 km  Masa pranz la pachet / picnic 14:00 – 17:30

Vom merge apoi la Vama Buzaului, o zona de munte foarte frumoasa si linistita. Vom vizita intai rezervatia naturala de zimbri, un loc minunat, marginit de depresiunea Intorsura Buzaului, Muntii Siriului si Masivul Ciucas. Rezervatia numara aproximativ 37 de exemplare de zimbri (bison bonasus) dar si cativa cerbi si ciute care traiesc in armonie cu acestia.

Tarif vizitare – 10 lei/adult

In apropierea rezervatiei se gaseste o cascada spectaculoasa, probabil unica in Romania, practic  o insiruire de cascade mai mici. Inedit este faptul ca poti pasi peste firele de apa ce se preling de-a lungul peretului stancos. Apa are un susur aparte, de unde denumirea sa, „Urlatoarele”.  Vom ramane aici in jur de trei ore sa ne bucuram in tihna de peisajul impresionant si aerul tare, de munte, putem face o plimbare in padure. Masa de pranz va propunem sa o luati impreuna, ca un picnic, este mai placut si mai distractiv decat sa isi manance fiecare pachetelul sau. Grupurile care au luat parte la actiuni similare au fost foarte incantate, este un prilej foarte bun de socializare, de a va cunoaste mai bine…

Dupa ce ne-am incarcat bateriile ne intoarcem la pensiune.
Vama Buzăului – Teliu – Budila – Cărpiniş –  Tărlungeni – Săcele – Predeal –Azuga 75km Aprox 1h30 – 2h 20:00 cina

In jurul orei 20 cina, meniu de grup.


26/07/2020

Azuga – Sinaia – Pucioasa – Manastirea Dealu – Targoviste – Ploieşti – Bucureşti 
08:00 Mic dejun, check out 09:30 plecare
Azuga – Sinaia – Pucioasa – Manastirea Dealu 78km aprox 2 ore
Vizitare Manastirea Dealu  11:30 – 12:30
Manastirea Dealu – Targoviste 10 km, 12:30 – 12:45

13:00 – 17:00 Masa de pranz in Targoviste Centrul vechi + Curtea domneasca: Biserica Mare Domneasca, Turnul Chindiei, Muzeul tiparului si al cartii vechi romanesti

In ultima zi a excursiei va propunem o vizita de jumatate de zi in Targoviste, un oras frumos care fascinează prin istoria, oamenii şi locurile sale. Resedinta domneasca si capitala intre anii 1396-1714, orasul Targoviste a detinut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al Tarii Romanesti.
Vom face un scurt popas si la Manastirea Dealu din apropierea orasului Targoviste, locul unde este ingropat capul domnitorul Mihai Viteazu si care este totodata cea mai mare necropola domneasca din tara.
Se spune ca manastirea a fost intemeiata initial de catre Mircea cel Batran, insa Radu cel Mare este cel care a ctitorit-o in anul 1500. Biserica Sf. Nicolae, singurul corp arhitectural care s-a pastrat din vechiul ansamblu, este unul din cele mai importante monumente ale evului mediu din Tara Romaneasca.
Prima carte aparuta in Tara Romaneasca si instituirea celui de-al patrulea centru tipografic din Europa de litera chirilica isi leaga numele de Manastirea Dealu. Datorita cartilor aparute la Manastirea Dealu Targovistea Voievodala ajunge un important centru cultural al sud-vestului Europei.

De aici in doar cateva minute ajungem in Targoviste unde vom lua si masa de pranz. Trecutul este prezent la orice pas prin vechea cetate a Tarii Romanesti: de la monumente de for public, la clădiri ce amintesc de fosta capitală medievală, de la primele tipărituri din  spaţiul românesc, la salba de biserici si mănăstiri ce o inconjoară. Curtea Domneasca din Targoviste a fost conceputa ca un complex de edifcii care sa serveasca atat ca centru al administratiei tarii, cat si ca locuinta pentru domnitor, familia sa si pentru numerosii curteni si slujitori. Acesta era locul in care se tineau consfatuirile divanului, se efectuau jude¬catile mai importante si se eliberau actele cancelariei. Tot aici erau primiti oaspetii si calatorii straini aflati cu diferite prilejuri prin Tara Romaneasca.

Prima mentiune documentara a Curtii domnesti din Targoviste se face in privilegiul din 1403, in care se arata ca domnul isi ia libertatea de a alege el mai intai marfurile pentru cerintele casei sale din Targoviste. Aceeasi clauza este consemnata si in alt privilegiu comercial, din anul 1409. Dintr-un act care dateaza din perioada 1409—1418, aflam ca Mihail voievod, fiul si asociatul la domnie al lui Mircea cel Batran, rezida in Targoviste, „orasul domniei mele” si din veniturile „casei sale” de aici acorda unele danii manastirilor Cozia si Cotmeana. Simbolul orasului este Turnul Chindiei ce impresioneaza prin unicitatea si modalitatea originala a constructiei si care, pe vremea lui Vlad Tepes, a servit ca important element in apararea Curtii Domnesti. Acesta servea ca punct de observatie si de paza asupra curtii si imprejurimilor ei. Din varful lui, cineva striga din rasputeri si anunta orele, iar la asfintitul soarelui, adica la chindie, dadea semnale pentru intreruperea circulatiei in timpul noptii. De aici provine si numele.

La Bucuresti revenim in jurul orei 20.00
Targoviste – Ploiesti – Bucuresti 110 km,  2 ore

17:30 Imbarcare in microbuz, plecare spre Bucuresti prin Ploiesti (centura) 110 km. In functie de trafic, in jurul orei 20:00 veti ajunge la Bucuresti.  Va rugam sa verificati legaturile la intoarcere si sa nu ne solicitati modificarea  programului

Observatie:
Orele de program sunt doar informative. Ele se pot schimba functie de trafic, de timpul de vizitare, de aglomeratia intalnita la obiective.
Insotitorul de grup poate face schimbari, inversari si modificari in program, in cazul in care considera ca au aparut conditii care sa influenteze vizitarea.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Aceasta iesire se organizeaza an de an si se adreseaza in special celor nou intrati in Singles Camp, dar si celor care isi doresc sa iasa un week-end din casa…
Iesirile noastre, evenimentele pe care le organizam sunt actiuni simple, folosim doar interactiunea naturala, nu o sa gasiti aici joculete gen team-building, parghii de dialog, nimic fortat sau artificial. Programul este astfel gandit incat sa ofere un cadru comod de socializare, in care sa puteti usor cunoaste pe ceilalti, puteti comunica cu ei si socializa.
Nu este doar socializare, daca urmariti programul o sa vedeti ca este unul foarte dens, se parcurg multe obiective interesante, o sa aveti ocazia sa vedeti castele, muzee, rezervatii, sa participati la o degustare de sampanie…Cazarea se face chiar la Cramele Halewood… :)


Echipament obligatoriu

Imbracaminte, incaltaminte, bagaje  Va recomandam sa aveti: – pantalon lung si bluza de drumetie – incaltaminte de drumetie, impermeabila, talpa aderenta – ceva de ploaie (pelerina, geaca impermeabila)

O haina de… sfarsit de vara desi suntem in toiul acestui anotimp, asta pentru ca la Azuga este rece seara.

O geanta usoara pentru cateva haine de schimb   –  un rucsac de mici dimensiuni in care sa aveti apa pentru drum, sandvici – la dus nu vom avea timp pentru a lua masa la restaurant


Alte infomatii

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.

Prezentare pensiune si degustare
Acum 120 de ani, la Pivnitele Rhein & CIE Azuga  a inceput sa se scrie istoria celei  mai vechi crame din Romania, unde se produce fara intrerupere vinul spumant dupa metoda traditionala. Aici s-a nascut RHEIN EXTRA, cea mai veche marca romaneasca de vin spumant si cea mai renumita intre cele doua razboaie mondiale.
Datorita calitatilor deosebite ale vinurilor si in special ale spumantelor, Pivnitele Rhein & CIE Azuga au devenit in 1920 “Furnisorul Curtii Regale a Romaniei”. Halewood continua  aceasta traditie, redand  spumantului RHEIN EXTRA eleganta si stralucirea din perioada interbelica.
Astazi, Pivnitele Rhein & CIE Azuga au devenit un loc de promovare a culturii vinului, oferind iubitorilor de vin posibilitatea de a vizita o crama functionala si de a regasi atmosfera autentica a unei fabrici de spumant veche de peste 120 de ani.
Amenajata in cadrul Pivnitelor, PENSIUNEA Rhein, aflata aproape de partia Sorica din Azuga, completeaza oferta turistica a Vaii Prahovei. Pensiunea dispune de 16 camere cu bai proprii si de un restaurant cu o capacitate de servire a mesei de 90 persoane. Denumite sugestiv dupa nume de soiuri de struguri, camerele  dispuse in trei corpuri de cladiri ofera oaspetilor o panorama incantatoare a parcului de 2 ha.
Acces gratuit la internet WiFi. Toate camerele ofera TV prin cablu si baie privata cu dus, uscator de par si articole de toaleta gratuite.
Vinul spumant produs la Rhein Azuga poate fi cumparat de la magazinul proprietatii. La un cost suplimentar, oaspetii pot vizita beciurile de vin si un mic muzeu care ilustreaza evolutia productiei de vin din Azuga.

Pensiunea Rhein este la aproximativ 15 minute de mers pe jos de pârtia de schi Sorica si la 5 km de gara din Busteni.
Vizitatorilor le sunt oferite urmatoarelor optiuni:
– vizitarea hrubelor si prezentarea tehnologiei de fabricatie a spumantului prin fermentare naturala in sticla*
– degustare de vin spumant
– servirea  mesei la restaurantul Rhein
– cazare la Pensiunea Rhein
– vinuri la preturi speciale
– suveniruri

Imagini cu Pensiunea Rhein: