O calatorie la Venetia 10 – 14 iunie 2020

10/06/2020 - 14/06/2020
560 EUR

Descriere

Venetia, atunci cand este cea mai frumoasa! Este unul dintre locurile care trebuie vazute macar odata in viata! Fascinanta, boema, enigmatica…Un petec atat de bogat in pitoresc, in culoare, in istorie si povesti. O sa vedeti poate cel mai romantic loc de pe Pamant! Urmariti filmul si o sa realizati de ce spunem asta…


Grup de

16 persoane


Plata

Avans

300 EUR pana in 31/01/2020

Rate

260 EUR pana in 05/05/2020

Cazare

Numar nopti

4

In Venetia din 10/06/2020 pana in 14/06/2020 cu cazare la Hotel Abazzia Venice***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

4

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Însoțitor de grup din partea Singles Camp: Daniela Dimitrescu (Tel. 0721.428.014).

Ghid local Venetia, vorbitor de limba romana


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium

71 RON

X

Transport pana la destinatie


X

Transfer hotel


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

Pentru cine alege sa zboare din Bucuresti, varianta pe care v-o propunem este Wizz Air, cumparare individuala de bilete. Adica, dupa ce faceti inscrierea si rezervarea (achitarea avansului) transmiteti Bon Voyage pe office@bonvoyagesibiu.ro daca doriti sa plecati impreuna cu insotitorul de grup, cu Wizza Air, pe ruta Bucuresti – Venetia Treviso. Din pacate nu va putem da un tarif valabil pentru o perioada mai lunga de timp, pentru ca preturile nu sunt constante. O sa va oferim exact tariful zilei, agentia nu va face altceva decat va cumpara in numele d-voastra biletul de zbor. Sau daca aveti cunostiintele necesare puteti face acest lucru singuri. Aici puteti urmari evolutia tarifelor: https://wizzair.com/ro-ro#/booking/select-flight/OTP/TSF/2020-06-10/2020-06-14/1/0/0/0/null

10 iunie 5:50 București H. Coandă –  durata de zbor 2ore 10m – aterizare ora 7:00 pe aeroportul Venetia Treviso

14 iunie 13:10 Veneția Treviso – durata de zbor 2ore 10m – aterizare ora 14:20 București H. Coandă


Program

10/06/2020

Întâlnire cu însoțitorul de grup în fața Cafenelei Lavazza, la ora 03:20 pentru zborul  București – Veneția (Aeroportul Treviso) – ne refim aici la cei care achita suplimentar  si rezerva zborul Wizz Air.

Transfer cu un autocar shuttle bus până la Piazzale Roma, de unde vom merge 10 minute pe jos până la hotel, traversând Canal Grande pe jos, peste Podul Constituției (Calatrava).

Ne vom caza și vom avea aproape o zi să explorăm împrejurimile și să vedem de aproape Canal Grande, în dreptul hotelului nostru fiind Podul Desculților, referindu-se la călugării carmeliți desculți si tot apropiat, Basilica carmeliților desculți.

În prima seară, putem lua masa împreună la o trattoria autentică, la Don Giovani, cu meniu fix de 15-20 EUR, format din 3 feluri de mâncare, incluzând paste cu cerneală neagră de sepia, sau gnocchi cu brânze fine, paste cu sos de rață, meniu principal cu friptură de porc sau peşteși salată. Băuturilesunt extra, dar putem împarți vinul casei, alb sau roșu, care se servește la carafe, cca. 10 EUR/litrul, se poate servi și bere (5 EUR) sau răcoritoare.


11/06/2020

Mic dejun și la ora 9:30 începem un tur pietonal introductiv, cu ghid local, prezentare în limba română. Ne deplasăm pe străduțe, având posibilitatea de a cunoaște la pas Veneția, către Cartierul San Marco, cu Piața San Marco, cu  vizitarea Bisericii San Marco în interior, unde vom vedea Altarul de Aur și Loja cu Cai.

Piazza San Marco, lungă de 175 m și lată de 81 m în fața basilicii și de 57 m în partea opusă, este principalul punct turistic din Veneția și locul preferat de plimbare al venețienilor.

Această piață este încadrată de Procurați – sediile procuratorilor, magistrați care administrau bunurile basilicii San Marco. Procurațiile vechi (la stânga privind spre basilică) este o clădire reconstruită în sec. al XVI-lea de G. Grigi și Bartolomeo Bon cel tânăr, stau față în față cu Procurațiile noi (la dreapta privind spre basilică), clădire incepută de Scamozzi în 1584 și terminată de Longhena în 1640. În partea opusă a basilicii este clădirea Ala Napoleonica (Aripa napoleoniana).Î n 1807, Napoleon a poruncit să fie demolată vechea biserică San Gimignano și să fie înlocuită cu actuala construcție, în stil neoclasic. Impresionantă este scara monumentală de acces către Muzeul Correr.

Sunt acolo cafenele care servesc în sunete de muzică vieneză, café concert, o moștenire din vremurile în care Veneția făcea parte din Imperiul Habsburgic.

Muzeul Correr – vizita opțională (inclus în prețul biletului pentru Palatul Dogilor) aflat în Aripa Napoleoniană, construit în 1810 de arhitect Giuseppe Soli. Înc âteva săli din Procurațiile vechi sunt expuse colecții de documente, obiecte de artăși relicve istorice care ilustrează istoria Republicii Venețiene. Un nobil venețian, Teodoro Correr, a lăsat moștenire, nu numai palatul său de pe Canal Grande dar și o donație importantă pe care a făcut-o în 1830 și care constituie nucleul colecției acestui muzeu. Aici sunt și tablouri de Vivarini, Carpaccio, Bellini, Antonello da Mesina, Lotto, Cosimo Tura.

Turnul Orologiului – alături de basilica San Marco, spre Procurațiile vechi, se ridică Turnul Orologiului, proiectat de arhitectul Coducci (1496) și terminat de Massari in 1755. Acesta arată ora, ziua, cursul planetelor și al stelelor. Aici este și un clopot care sună la fiecare oră, de cinci secole. Sunt două personaje de bronz care bat clopotul, numite “maurii”, din cauza culorii lor închise, culoare pe care a căpătat-o bronzul de-a lungul veacurilor.

Piazzetta dei Leoncini se află lângă turn și este numită așa datorită celor doi lei de marmură roșie sculptați de Bonazza în 1722. Aici este și Biserica San Basso, reconstruită în 1766 de Benoni, pentru a înlocui o altă biserică mai veche care a fost distrusă de un incendiu. Vedem apoi Palatul Patriarhal, clădire neoclasică datând din 1850, aflat pe o latură a pieței.

Clopotnița Catedralei San Marco datează din 1912. Actuala construcție a înlocuit vechea clopotniță datând din sec. al XII-lea, edificiu care s-a dărâmat în 1902. Are o înălțime de 99 m, în vârf este statuia aurită a unui înger, care se învârte  după vânt. Se poate vizita și urca cu ascensorul (9:30-16:00) priveliștea de sus asupra mării și orașului fiind splendidă.

Piazzetta San Marco este o mică piațetă care se întinde între Palatul Dogilor și Biblioteca veche (ridicată în sec. al XVI-lea). Această piațetă este împodobită cu coloana leului Sfântului Marcu (un leu chinezesc de fapt) și cu coloana Sfântului Teodor (Todaro), primul sfânt protector al orașului. Piața aceasta se deschide către Molo (chei) de unde plecau altădată galerele Republicii.

Lângă Molo se afla Zecca, monetăria unde se bătea altă dată țechinul (zecchino). Amintim și existența Bibliotecii Marciana, ce posedă 12.000 de manuscrise și peste 900.000 de volume. Printre cele mai prețioase se numără Breviarul Grimani (sec. al XV-lea), împodobit cu miniaturi foarte frumoase.

Vizităm Catedrala San Marco destinată să adăpostească rămășitele Sfântului Evanghelist Marcu (aduse în anul 832 din Alexandria-Egipt). Catedrala a fost construită timp de secole. Arhitectura de model bizantin a fost îmbogățită cu piese mult mai vechi, coloane, grupuri statuare, cu mozaicuri și elemente decorative gotice, maure și în stilul Renașterii. Planul clădirii este în formă de cruce greacă și este acoperită cu cinci cupole. Fațada Catedralei este o bijuterie de marmură, mozaicuri, sculpturi. Terasa de la etajul 1 al clădirii este încununată de arcade în stil gotic târziu, începute în sec al XIV-lea și terminate în sec. al XV-lea. Deasupra intrării principale sunt copiile cailor de bronz ale lui Alexandru cel Mare, aduși de la Constantinopol în 1204 de dogele Enrico Dandolo. Se presupune că provin de la mausoleul din Halicarnas, din grupul statuar care încorona monumentul, care îi reprezenta pe regele Mausol și pe soția sa într-o cvadriga (car tras de 4 cai). Originalele se află în Muzeul Catedralei.

Pe colțul dinspre Palatul Dogilor este o sculptura din porfir roșu. Interiorul este îmbrăcat în mozaicuri cu fond de aur din secolul al XIII-lea. Aici se găsesc rămășitele Sfântului Isidor, aduse de un doge în 1125. Altarul Fecioarei Nicopeia, păstrează icoana bizantină, făcătoare de minuni a Fecioarei, adusă de la Constantinopol în sec al XIII-lea. Deține și o criptă, cu osemintele Sfântului Marcu, aduse aici în 1094. Pe altarul catedralei se află altarul Pala d’Oro, o imensă bijuterie bizantină comandată de dogele Orseolo la Constantinopol în anul 978 șimărită de câteva ori până în sec. al XIV-lea. Deține un Tezaur cu piese de bijuterii bizantine și venețiene din sec. XII-XIV. In altar se află un bloc mare de granit care servește drept masă, adus de la Tyr în 1126 și tradiția spune că pe aceasta piatră a stat Isus când a vorbit mulțimii.

Se va face pauza de prânz, o ora și un sfert. Ghidul local ne va indica câteva adrese potrivite pentru grupuri, fără rezervare, pentru a servi pizza sau paste.

Vizită la Palatul Ducal, reconstruit între secolele XIV-XV în stil gotic venețian, este o simbioză perfectă între arhitectură și sculptură. Pereții de marmură, coloanele cu capiteluri împodobite cu figuri, cu ornamente florale și animaliere, sculpturile care împodobesc interiorul și exteriorul, operele de artăpăstrate în palat fac ca acest monument să fie unul dintre cele mai vizitate din lume. Intrarea se face pe o poarta numita Porta della Carta, construită în 1438-1442 (aici stăteau scribii publici care scriau cererile celor ce veneau cu documente la autoritățile Republicii).

Urmează Porticul Foscari, în stil gotic, terminat în 1440, după care se ridică Arcul Foscari (sfârșitul sec. XV), prin care se intră în curtea interioară (fațade de marmură de Antonio Rizzo și Scarpagnino). Se urcă pe Scara Giganților, operă a lui Antonio Rizza, la sfârșitul sec. XV. În capătul scării statuile lui Marte și Neptun, sculptate de Sansovino. Din curte intrăm în muzeul arheologic al palatului, unde sunt piese care împodobeau cladirea.  Pe Scara de Aur se urcă la etaj, la apartamentul dogelui (Pinacoteca – opera de Bellini, Bosch, Carpaccio) și la Sălile magistraților, bogat împodobite cu fresce, sculpturi, pânze de maeștri. Prin Scara Cenzorilor se merge la Sala Armelor, un muzeu de arme rare. Tot de la Scara Cenzorilor se accede la Sala Marelui Consiliu, înaltă de 15 m, lungă de 54 m, și lată de 25 m, unde vedem opera de Tintoretto – Paradisul, Palma Il Giovane, Andrea Micheli. Pe plafon picturi de Veronese și Tintoretto. În jurul sălii, o friză cu portretele primilor 76 de dogi ai Veneției. Portretul lui Marino Faliero, trădătorulVeneției, este acoperit cu o pânză neagră. Urmează Sala Scrutinului, împodobită cu un plafon pictat de artiști din școala lui Tintoretto și cu portretele ultimilor dogi ai Veneției. Jacopo Robusti – Tintoretto (1518-1594) a fost elev a lui Tizian.În Sala Magistraților vom găsi opera de Quentin Metsys (1466-1530) și Hieronimus Bosch (1450-1516).

Închisorile spre care dă acces Podul Suspinelor, construit în 1589 de arhitectul Da Ponte, pentru ca cei condamnați de Tribunal să fie duși direct în celule, sunt de 2 feluri: închisorile de la etajul de sus, sub acoperiș, numite “piombi” și cele din subsoluri, numite “pozzi”. Podul Suspinelor este împărțit în 2 culoare paralele, prin care erau duși șia duși prizonierii. Celebrul pod are ferestre ajurate prin care se vede frumoasa priveliște a canalului și a lagunei.

Teatrul La Fenice (vizităm la exterior) construit de GA Selva între anii 1790-1792, era unul dintre cele mai celebre monumente din Veneția, înainte de a arde în 1996. Sala cuprindea peste 1500 locuri și era decorată cu stucaturi aurite și panouri pictate.

Podul Rialto este al doilea și cel mai vechi pod peste Canal Grande. Construit de Antonio da Ponte între anii 1588-1591, pentru a înlocui vechiul pod mobil, care se prăbușise în 1444 sub picioarele mulțimii venite să admire cortegiul marchizei de Ferrara. Podul, masiv dar cu o linie elegantă, este construit din piatră de Istria, lung de 48 m și lat de 22m. În minusculele prăvălii care se înșiră pe ambele laturi ale podului, bijutierii venețieni își vând de generații produsele artei lor. Prăvălioarele de pe pod vând mărfuri de lux, bijuterii, pantofi, marochinărie fină.

Mercerie este cea mai veche stradă comercială a Veneției. Aceasta începe lângă Podul Rialto și străbate Cartierul San Marco, până lângă clopotnița din Piața San Marco. Îngustă şi pitorească, este și astăzi cea mai aglomerată stradă din Veneția.


12/06/2020

Mic dejun și plecare la 9:30 pentru vizitare cu ghid local a cartierelor Castello (situat la estul orașului, cuprinde Arsenalul, numeroase monumente istorice și zone comerciale) și Cannaregio (situat în nord-estul orașului, pe lângănenumăratele monumente, cuprinde și foarte multe prăvălii, magazine, magazine cu obiecte de lux). Vizităm Curtea cu casa lui Marco Polo, frumoasa Piața San Zanipolo, vizităm în mijlocul cartierului Cannaregio pe o insuliță, Ghetto – ghetoul evreilor (primul cartier cu numele de ghetou din lume). Aici în Campo di Ghetto Nuovo 2902 se află muzeul comunității ebraice, în care sunt expuse obiecte de cult, piese de artă decorative.

În Castello, cheiul lung de peste 500 m face legătura intre San Marco și Grădinile Publice din Castello. Numele lui vine de la marinarii din Dalmatia (Slavonia) care acostau aici corăbiile lor. Cheiul este mărginit de palate, în care sunt amplasate marile hoteluri ale orașului (Hotel Danieli, în Palatul Dogilor Dandolo). Aici este Pinacoteca Querini Stampalia, colecție de artă, lăsată moștenire orașului, odată cu bogata sa biblioteca de contele Giovani Querini Stampalia, și este expusă în palatul care i-a aparținut donatorului. Palatul este din sec. XVI.

Muzeul istoric al marinei se află într-oclădire în care altădată se depozitau grânele. Astăzi este expusă o colecție de machete de vase. Cea mai interesantă este macheta luxosului vas de ceremonie al dogilor venețieni Bucintoro. Tot aici se mai păstreazăși vestigiile ultimului Bucintoro. Mai pot fi văzute portrete ale căpitanilor de vase venețiene, datorită artiștilor din Școala lui Tintoretto.

Arsenalul întemeiat în 1104 este înconjurat de ziduri și de canale naturale și artificiale. Nu se vizitează. În interior se află șantierele in care au fost construite vasele puternicei flote comerciale și de război ale Republicii Venețiene, timp de mai multe veacuri. Flota Veneției era alcătuită altădată din peste 2000 de corăbii cu pânze și aproape 50 de nave de război, pe care erau îmbarcați câte 1000 de oameni. Portalul Arsenalului (1460) este opera lui Antonio Gambello. Leii care îl împodobesc sunt un dar al orașului Atena către dogele Francesco Morosino.

Tot în Castello este Piața San Zanipolo, a sfinților Giovanni si Paolo, una dintre cele mai frumoase piețe monumentale din Veneția. Lângă biserică, ridicată în sec. XIII de ordinul călugărilor Dominicani, se afla Mânăstirea Dominicană și alături Scuola Grande din San Marco. Aici este și Spitalul Veneției. În mijlocul pieței este așezată celebra statuie ecvestră a condotierului Colleoni, care a lăsat Republicii Venețiene o mare avere, cu condiția ca statuia sa ecvestră să fieamplsata in Piața San Marco. Republica a îndeplinit cerința donatorului, dar a așezat statuia în fața Scuolei San Marco. Monumentul, fiind considerat cea mai frumoasă statuie ecvestră din lume este opera lui Andrea Verocchio, care a executat-o între anii 1481-1488. Basilica este una dintre cele mai mari din Veneția. Edificiul de expresie gotică, are fațada neterminată. Portalul este în stilul Renașterii. Planul este în cruce latină cu trei nave, cu 4 capele laterale și 4 capele absidale. În această biserică au fost înmormântați mulți dogi, ale căror monumente funerare sunt adevărate opere de artă.

Casa vestitului Marco Polo acum este un mic hostel, iar la parter o pizzerie. Marco Polo a fost un comerciant și un explorator din Republica Venețiană care a devenit cunoscut pentru călătoriile sale. Poveștile călătoriei lui le veti afla la fața locului.

Vizităm și Curtea Palatului Contarini del Bovolo (Scala del Bovolo) – acest palat este celebru pentru scara exterioară de stil Lombard, opera lui Giovanni Candi (1499). Scara în spirală albă a inspirat numele de Scala a bovolo (în forma de cochilie de melc). În mica gradină a Palatului, un ghizd de fântână din sec. al XI, în stil venețiano-bizantin și alte fragmente de piese decorative din piatră.

Timp liber pentru explorarea cartierelor pe cont propriu sau pentru cumpărături. Sugerăm și o plimbare cu gondola, în care pot intra 6 persoane și costă total 80 EUR. Aceasta înseamnă că revine in jur de 13 EUR/persoană, dar și gondolierul așteaptă ceva, deci cam 16-17 EUR/persoană.


13/06/2020

Mic dejun și ora 9:30 plecare pentru a vizita insulele Murano, Burano și Torcello (durata cca. 6 ore cu ghid local). Vom organiza deplasare cu un vaporaș privat.

Insula Murano

La Insula Murano vom ajunge cu vaporașul privat și vom admira din depărtare Insula Lido, Insula cimitir St. Michele, despre care dna ghid local ne va povesti lucruri foarte interesante. După anul 1289 aici se produce vestita sticlă de Murano. În sec. al  XV-lea și al XVI-lea, Murano era cel mai important centru de producere a sticlei din Europa. Insula îmbogățită în urma acestei activități era foarte populată și avea un guvern independent de puternica ei vecina, Veneția. Astăzi, Murano produce sticlărie în formele specifice, după tehnicile tradiționale. Se pot cumpăra de aici, cu prețuri mai convenabile decât oriunde in Europa, lămpi, vase, obiecte ornamentale, sticlă de bună calitate, estetică ireproșabilă. Sunt și lucruri ieftine și de slabă calitate. Un cadou frumos ar fi un șirag de mărgele din sticlă de Murano, multicolore sau o singură culoare, bijuterie tradițională de Murano.

Vizităm o fabrică tradițională de sticlă, unde ni se va prezenta procedeul fabricării produselor din sticlă, exemplificarea incepând cu un căluț din sticlă. Deși prețurile sunt mai avantajoase decât in Europa, la magazinul de expoziție a unor astfel de ateliere, prețurile sunt mai ridicate decât la Veneția. Dar și calitatea și execuția sunt diferite, de asemenea.

Aici găsim și Muzeul Sticlei, care expune sticlărie de artă datând din epoca romană (sec. I îHr – sec. II dHr) și sticlărie de factură venețiană, lucrată începând din sec. XV și până în secolul trecut. Tot aici găsim Basilica dei Santi Maria e Donato, Fondamenta Giustinian, reconstruită în sec. XII, biserică întemeiată în sec. VII. Edificiu în stil Veneto-bizantin, are un splendid mozaic de podea cu motive animaliere și vegetale. Aici vom auzi Povestea “oaselor de balenă”.

Insula Burano

Centru de pescuit frecventat de artiști și scriitori, toți atrași de pitorescul micii așezări. Aici este Museo del Merletto, care expune o colecție de dantele, dantelăria fiind specialitatea meșteșugarilor din această insulă.

Aici vom mânca de prânz, unde vom găsi câteva terase, unde specialitatea casei este “supă de peşte”, dar și paste cu creveți mari, mici, combinați, langustine, sau paste cu carne de rață, pizza, fripturi cu salate.

Micile magazine cu suveniruri oferă celebra dantelă de Burano, mult mai scumpă decât cea din Bruxelles sau Brugge, Belgia. Un cadou specific sunt biscuiții in forma literei S, a Canalului Grande. O mască de carnaval costă 10 euro și este foarte frumos realizată, ar putea fi un cadou frumos. Tot pe această insula ne vor impresiona casele colorate în toate culorile. Acestea au o legendă, că fiecare soție de pescar vopsea casa într-o anumită culoare ca soții lor să vadă din depărtare casa, apropiindu-se de mal și să nu cumva sa nimerească „o altă casă”. Atmosfera tihnită din această insul și pitorescul locurilor te face săti dorești să ramâi, măcar o lună în vacanță aici.

Insula Torcello

Insula Torcello a fost unul dintre primele centre locuite din Laguna Veneției. Aici vom merge pe jos de-a lungul unui canal pitoresc, vom trece peste Podul Diavolului, singurul din insulă care nu are balustrade, unde avem o legendă, dar vom povesti acolo.

Vom merge pană în “centru”, insula nefiind locuită decât de câțiva oameni, până la biserica centrală.  Daca nu sunt locuitori, de ce avem terasă frumos amenajată cu un meniu apetisant? Pentru turiști.

Tot aici este o vilă foarte frumoasă, care servește pentru evenimente ale bogaților, pentru nunți în special. Vizita aici va lăsa tuturor sentimentul de tihnă și de Delta Dunării. Sperăm să îl mai găsim și pe acordeonistul român, care cânta Dunărea Albastra pe malul canalului, aproape in “mijlocul nicaieriului”.  Imposibil să nu îi apreciezi cântul cu un bănuț.


14/06/2020

Delectarea cu ultimele delicii italiene la bistrourile renumite numite “bacari” unde se pot mânca (deseori în picioare) feluri delicioase tradiționaleși se poate bea un pahar de vin.La restaurant, hotel, oriunde vi se face un mic serviciu, un mic bacșiș este așteptat dar și bine venit. Urmeaza transferul la aeroport si zborul spre tara.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O incursiune in grup mic, intr-unul dintre cele mai fabuloase orase din lume. Veti avea bucuria si ocazia sa ascultati o ghida romana de exceptie si de asemenea sa fiti indrumati de entuziasta Daniela.


Echipament obligatoriu

Carte de identitate sau pasaport valabil.


Alte infomatii

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.