Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 – 31 octombrie 2021

29/10/2021 - 31/10/2021
450 RON

Descriere

21.10.2021

2 locuri disponibile.

RECENT LANSATA. O acțiune Singles Camp în premieră în zona Tușnad cu drumeții, picnic în natură, safari, pândă la cel mai modern observator de urși bruni, obiective naturale unice în România: defileul Oltului, Piatra Șoimilor, un loc cu o priveliște spectaculoasă asupra staţiunii Băile Tuşnad,  Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România, rezervația naturală Tinovul Mohoș dar și locuri inedite și misterioase precum ruinele cetăţii medievale Vapa,  cuiburi de mitraliere şi galerii subterane din cel de-al doilea război mondial.
Ne vom bucura împreună de culorile toamnei, aerul curat, puternic ozonat, în locuri liniștite, majoritatea foarte puțin cunoscute.


Grup de

18 persoane


Plata

Avans

150 RON pana in 21/10/2021

Rate

300 RON pana in 21/10/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Cozmeni, Ținutul Vulcanilor Str. Principală, nr. 200, jud Harghita din 29/10/2021 pana in 31/10/2021 cu cazare la Pensiunea Tulipannici o stea


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720 048.744

ghid local pt drumetia de vineri

Altele

•  microbuz si costuri aferente pentru excursie de jumătate de zi la Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș și Balvanyos (duminica)


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     Tușnad Safari Tour – 100 lei/persoana (excursie optionala sambata)


Program

29/10/2021

Drumeţie la punctul de belvedere de pe Piatra Șoimilor, Tușnad și spa

13:00 întâlnirea cu grupul în Tușnad Băi, județul Harghita, în zona lacului Ciucaș, echipați de drumeție

În prima zi vom face o drumeție ușoară la stânca Piatra Șoimilor, un punct de belvedere care oferă o panoramă spectaculoasă asupra staţiunii Băile Tuşnad, Defileului Oltului şi a Muntelui Ciomatu.

Stânca Șoimilor din Băile Tuşnad se află la o altitudine de 824 de metri şi are un platou pe care se află stălpi de andezit. Sub acest platou este un gol de aproximativ 200 de metri.

Traseu tematic amenajat:  Lacul Ciucaş (600 m) – Piatra Şoimilor (858 m)

Durata:  aprox. 2 ore

Distanţa de parcurs: 2,5 km.

Diferenţă de nivel: circa 250 m.

Dificultate : ușor  pentru o persoană cu o condiție fizică medie

În cazul în care situatia sanitară de la momentul respectiv permite, după drumeție putem merge la centrul spa din Tușnad. Am dori să repetăm experiența din urmă cu câțiva ani care ne-a plăcut foarte mult. Complexul cuprinde un bazin cu apă termală, un bazin de înot, jacuzzi, saună și alte facilități wellness, o modalitate plăcută de relaxare.


30/10/2021

Tușnad Safari Tour

După micul dejun ne indreptam cu masinile personale spre  Băile Tuşnad de unde incepe programul de safari. Vom călători apoi de-a lungul răului Olt în zona Bixad, unde vom descoperi o zonă spectaculoasă, colorată, sălbatică şi necunoscută.

În cadrul programului vom admira:

– răul Olt
– barajul Carpitus
– părăuri şi izvoare de apă minerală şi mezotermală
– rămăşiţele cetăţii Vapa
– cuiburi de mitraliere şi galerii subterane din cel de-al doilea război mondial
– stânci şi cariere de pietre misterioase
– păduri mixte de conifiere şi foioase
– peisaje fermecătoare

Include:
–   transport în remorcă acoperită echipată cu scaune, trasă de un vehicul 4×4
–   picnic rece cu produse tradiționale

Durata: circa 4 ore
Tarif: 100 lei/persoană

Atenție! Activitatea include și o drumeție de minim o oră, grad mediu de dificultate

Să vedem urșii

Opțional, seara, vă invităm la pânda urşilor bruni în habitatul lor natural, la observatorul fotografului de renume internaţional Mathe Bence Băile Tuşnad (capacitate 20 locuri).
Acesta a obţinut în 2010 titlul de Wildlife Photographer of the Year, un premiu considerat echivalentul Oscarului în domeniul fotografierii vieţii sălbatice.
După mulţi ani de cercetare, faimosul fotograf peisagist şi arhitect al punctelor de observare a animalelor a decis să vină în acest loc deosebit de frumos. Un criteriu important în alegerea şi proiectarea locului era potenţialul de a face fotografii de calitate din observatorul de animale. Bence a visat un observator contemporan, care satisface fiecare nevoie, proiectat special pentru acest loc.

Din observatorul închis, acoperit şi creat pentru a oferi siguranţă pe durata observării ursului, se poate fotografia confortabil ursul în mediul său natural, prin geamurile mari de sticla.

Deşi funcţionează ca un punct de observare a animalelor pentru turişti, şi din punct de vedere fotografic este cel mai bun loc de observare al ursului din Transilvania şi poate în lumea întreagă. La proiectarea şi construcţia locului s-a avut în vedere ca şi fotografii amatori sau pasionaţi să poată să facă fotografii excepţionale.


31/10/2021

Excursie de jumătate de zi la Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș și Balvanyos

Micul dejun, eliberam camerele, ne indreptam cu microbuzul pe care il avem inchiriat spre Lacul Sfânta Ana – circa 25 km de la pensiune.
Vom descoperi principalele atracţii naturale din Ținutul Vulcanilor:
Lacul Sfânta Ana – o comoară naturală unică în ţară şi în Europa Centrală şi de Est, este un lac vulcanic format în craterul mai tânăr al muntelui Ciomatu.
Are o suprafaţă de cca 20 hectare și este situat la 950 m altitudine. Pe malul lacului priveliştea este splendidă în special în această perioadă când pădurea îmbracă nuanțe arămii.

Rezervaţia naturală Tinovul Mohoş – lacul de sub pământ, care aminteşte de un film SF.
Ne vom plimba într-o mlaştină oligotrofă, vom asculta povestea ghidului local despre lumea adâncurilor, a apelor subterane care merg chiar şi câteva zeci de metri spre inima pământului şi de care nu ne despart decât patru metri de pământ moale…

Băile Fetelor Apor – 8 izvoare tămăduitoare cu ape minerale diferite, care conţin o cantitate mică de acid sulfuric (vitriol) şi băi tradiţionale în care barbotează gaze. Astfel de izvoare nu mai sunt nicăieri în Europa, fiind vorba de o adevarată raritate mondială.

Include: transport, ghid local, taxa de intrare în rezervaţie
Durata: circa 4 ore
Opțional, se poate asigura contra cost și masa de prânz, sub forma unui picnic cu gustări tradiționale reci
Acțiunea se încheie în jurul orelor 14:00

Programul poate suferi modicări în funcție de vreme.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O incursiune in lumea minunata a Harghitei. Ocazia de a vedea o multime de locuri si lucruri inedite.


Echipament obligatoriu

Echipament de drumeție pentru toate activitățile, adaptat la perioada de desfasurare. Rucsac, pelerina, pantofi treking.


Alte infomatii

Pensiunea Tulipan

Pensiunea Tulipan este situată la doar 12 km de Stațiunea Băile Tușnad, în centrul localității Cozmeni, de-a lungul drumului internaţional E578.

Pensiunea dispune de parcare proprie, terasă de vară, foișor în curte, șemineu în aer liber și loc pentru grătar.

Toate camerele au paturi separate, de câte o persoană.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/