Panorame, natura si drumetii brasovene. 28 – 30 august 2020

28/08/2020 - 30/08/2020
510 RON

Descriere

Povesti si poteci brasovene, cu Diana. Un sfarsit de saptamana petrecut la munte, in natura. Un grup mic, oameni faini, indragostiti de drumetie. Cu Diana ca ghid, haladuim in cateva dintre cele mai frumoase locuri din jud. Brasov.


Grup de

18 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 10/07/2020

Rate

350 RON pana in 03/08/2020

Cazare

Numar nopti

2

In Sanpetru, jud. Brasov din 28/08/2020 pana in 30/08/2020 cu cazare la Pensiunea Ela***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


2 zile transport zonal pe ruta Cf program -

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Altele

•        cinele vor fi in sistem catering, comandate la “La Ceaun”


Nu sunt incluse

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

Explicatii si completari:

x          transport pana la destinatie* (50 lei/persoana dus si intors pana in Bucuresti). Celor care vin din alte zone decat Bucuresti sau traseu, le facem recomandarea sa interactioneze aici pe topicul excursiei, comunicandu-si intentia de mai lua pe cineva in masina sau de a anunta de unde vin. In acest fel se pot crea usor grupaje auto pana la destinatie.
x         cinele o sa le luam in sistem catering de la o locatie vestita, aflata in apropiere: “La Ceaun”, iar pranzurile au sa fie reci, ne cumparam si ne pregatim sandviciuri de drum


Program

28/08/2020

Pentru cei care achita tariful cu transport inclus: plecare din Bucuresti ora 06:30, din statia Petrom Aurel Vlaicu. Numarul masinii si cel de contact al soferului vor fi comunicate DOAR aici pe forum, cu 1-2 zile inainte de plecare. Pentru conexiuni de traseu, Ploiesti sau mai departe pana la Brasov, sunati soferul pentru stabilirea locului si orei de intalnire.
Pentru cei care vin din alte zone decat Bucuresti sau conexiuni de traseu: intalnirea la pensiune, pana la ora 12:00. Este un pic devreme pentru check in, dar este posibil sa gasim toate camerele curate si disponibile, depinde cum pleaca cei dinaintea noastra. Dupa intalnire Diana se va prezenta pe ea si programul pe care urmeaza sa-l aveti in aceste zile si tot atunci o sa aveti o prima interactiune intre voi, cei care participati. Cu echipament usor, de drumetie, urcăm pe Dealul Lempeș – se face aproximativ o jumătate de oră pe jos de la pensiune până la intrarea pe traseu. Drumetia dureaza cu totul cca 4 ore. Nu intarziati la ora de intalnire pentru ca pierdeti programul din aceasta prima zi.

Rezervatia Dealul Cetatii – Lempes este amplasata pe Dealul Lempes, pe teritoriul comunelor Hărman si Sânpetru. Cu o suprafata de 274,5 hectare, rezervatia este zonă naturala protejata, de interes national. Altitudinea dealului este de 704 metri si acesta este impanzit de stejar, gorun, exemplare de carpen, tei, paducel, in asociatie cu fag, jugastru si alte specii.

De sus vom avea o vedere panoramica asupra comunelor Sânpetru, Hărman si asupra Brasovului. Este un loc preferat de initiere de catre amatorii de parapanta dar si de localnicii care isi doresc o plimbare in natura intr-o zona linistita, necunoscuta turismului de masa. La marginea padurii.

Pranzul se va lua la pachet, sunt niste bănci de lemn  amenajate la marginea pădurii, de unde vom admira frumoasa Țara  Bârsei

La sosire relaxare in piscina pensiunii… iar seara ne reîntâlnim la o poveste despre drumeții, echipament, tehnici montane si alte subiecte de interes, cu o persoană autorizată de la o asociație din Brașov care promovează drumețiile responsabile, educația montană. Este, credem, o binevenita informare, aveti posibilitatea de a intelege ce trebuie sa aveti la voi intr-o drumetie montana, care sunt regulile, lucruri importante de care trebuie sa tineti seama.

Urmează cina, ceva muzica si un pahar de buna-dispozitie.  :)


29/08/2020

După micul dejun, la ora 09:00 mergem cu microbuzul circa o oră până la Moeciu de Sus. Urmăm un traseu ce începe aproape de Complexul Cheile Gradistei. De acolo se urca in jur de două ore, pe un traseu ușor pentru o persoană cu o minimă condiție fizică.

Se ajunge la un complex amenajat recent, Amfiteatrul Transilvaniei. Au și restaurant, așa că cel mai posibil că acolo vom lua prânzul. Nu este ieftin acolo, dar vederea este fabuloasă, panoramică, spre Bucegi și Piatra Craiului, așa că tarifele le au pe măsura amplasamentului…

De pe platou coborâm apoi in centrul localitatii Moeciu de Sus, aproximativ 45 de minute, de unde mai urcam înca vreo jumatate de oră până la casa inspectorului Tișcă, una dintre puținele case cu curte interioară din sat, structură de apărare specifică zonei. Casa este în proces de renovare și este situată pe un deal deasupra satului de unde vom avea o altă priveliște spectaculoasă spre Bucegi. Revenim apoi în centru de unde ne preia microbuzul.

La întoarcere oprim puțin si in Bran, la platoul Reginei Maria, acolo unde o să aflați de la Diana, ghidul vostru mai multe lucruri despre istoria locului.

Revenim apoi la pensiune, piscină, cina, la fel ca vineri seara…


30/08/2020

Brașov și stațiunea montană Poiana Brașov. După micul dejun, la ora 09:00 ne îndreptăm cu microbuzul spre Brașov, sunt doar 7 km, aproximativ 15 minute până în centrul vechi.

Din Livada Poștei mergem în zona După Ziduri, o zonă de promenadă mai puțin cunoscută de turiști dar spectaculoasă datorită priveliștii pe care o vom avea de la turnurile Alb și Negru care datează din secolul al XV-lea.
Însoțitorul grupului, care este chiar din Brașov, vă va spune lucruri interesante despre frumosul oraș medieval de la poalele muntelui Tâmpa.

În Piața Sfatului, timp liber o oră și jumătate dar, cei care doresc, pot continua plimbarea prin orașul vechi alături de însoțitorul de grup, pentru a vedea și afla lucruri noi despre alte obiective emblematice din Brașov: Biserica Neagră, Strada Sforii, Poarta Ecaterinei, Poarta Schei etc.

În jurul orei 12.30 revenim în Livada Poștei pentru a urca cu microbuzul în Poiana Brașov, cea mai frumoasă și modernă stațiune montană din România. Sunt doar 12 km, aproximativ 20 – 30 de minute în funcție de trafic.

Plimbare prin stațiune, ne bucurăm de aerul montan puternic ozonat și, dacă vremea este bună și circulă telecabina, urcăm pe Masivul Postăvaru pentru o vedere panoramică.  De la telecabină sunt doar câteva minute până aproape de vârful Postăvaru dar, pentru a urca efectiv pe vârf – 1.799m se mai urcă o pantă accidentată.  Locul este amenajat, există balustradă dar nu este indicat persoanelor care au vertij și care nu au bocanc de munte – obligatoriu cu talpă aderentă, porțiunea de stâncă spre vârf alunecă foarte tare chiar și când este uscat.

Dacă este senin, din vârf se vede Piatra Craiului și chiar Crucea Eroilor de pe Caraiman și Releul Coștila.

Cel târziu la orele 16:00 plecăm spre București pe traseul Râșnov – Predeal – Sinaia. Nu se mai trece prin Brașov. Pentru cei care au legături din Brașov, există autobuz care circulă regulat între Poiana Brașov și Brașov – Livada Poștei. De aici există autobuz direct spre gara Brașov.

Sosire la București în jurul orei 20 :00, în funcție de trafic.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Locatia in care veti fi cazati:

Modifică mesajul

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.


Echipament obligatoriu

Bocanci de munte (nu ghete de oras!), pantalon scurt sau lung elastic (functie de vreme), tricouri din material textil respirabil, bluze termice, pelerina de ploaie semiprofesionala (nu de unica folosinta, nu geci sau alt fel de imbracaminte doar aparent impermeabila), rucsac 20 – 30 litri, apa. Ideal este ca rucsacul sa fie impermeabil, daca nu este sau nu-l puteti acoperi cu pelerina, inveliti actele banii, hainele de schimb in pungi de plastic, pentru ca in caz de ploaie sa nu le udati.