Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. octombrie 2022

01/10/2022 - 14/10/2022
3,900 EUR

Descriere

20.07.2021

NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Haideti sa calatorim impreuna pana la Capatul Lumii, sa descoperim Patagonia si Tara De Foc. Poate ca  in copilarie, la fel ca pe mine, v-a fascinat povestea de calatorie in jurul lumii a lui Jules Vernes sau aventura Sperantei in Tara de Foc si Ushuaia din serialul “Toate Panzele Sus”, sau poate simplu ati visat si va doriti sa ajungeti aici:

adica, la Capatul Lumii. Calatoria noastra porneste din tara tango-ului, traverseaza locuri de o inimaginabila frumusete, pentru a poposi in final in Santiago de Chile. Veti vizita cateva dintre cele mai frumoase zone de pe Pamant, cel mai mare producator de vinuri de pe glob, veti avea prilejul de a vedea in mediul lor natural animale si pasari rare, veti trai experienta fantastica a unei calatorii cu amintiri pentru toata viata. Am sa va insotesc cu cea mai mare bucurie in aceasta calatorie, este ceva ce am visat si mi-am dorit de mult vreme, asa ca mergem impreuna!


Grup de

16 persoane


Plata

Avans

400 EUR pana in 14/08/2021

Rate

600 EUR pana in 01/11/2021
1,000 EUR pana in 05/02/2022
1,000 EUR pana in 25/04/2022
900 EUR pana in 14/07/2022

Cazare

Numar nopti

13

In Buenos Aires, Argentina din 01/10/2022 pana in 04/10/2022 cu cazare la HOTEL DAZZLER RECOLETA sau similar****

In Ushuaia, Argentina din 04/10/2022 pana in 06/10/2022 cu cazare la HOTEL LOS ACEBOS sau similar****

In El Calafate, Argentina din 06/10/2022 pana in 09/10/2022 cu cazare la HOTEL KOSTEN AIKE sau similar****

In Torres del Paine, Torres de Paine, Chile din 09/10/2022 pana in 12/10/2022 cu cazare la HOTEL LAGO GREY***

In Santiago, Chile din 12/10/2022 pana in 14/10/2022 cu cazare la HOTEL CUMBRES LASTARRIA****


Servicii incluse

Servicii transport


Bucuresti - Paris - Bueno Aires
Taxe incluse

Bagaj Cala

Santiago de Chile - Paris - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

13

Numar zile cina

2

Transfer Aeroport


Altele

•   cazare in hotelurile indicate sau similar in aceiasi categorie/clasificare in camera dubla, cu inca o persoana
•   la toate hotelurile, micul dejun este inclus
•   transferurile mentionate in program
•   vizitele si excursiile mentionate in program
•   servicii private cu ghid vorbitor de engleza in fiecare destinatie, exceptie la turul vinului in Concha y Toro at Maipo Walley si la navigatia pe Lacul Grey Glacier (care sunt servicii regulare – adica vom fi impreuna cu alti turisti) – unde vom avea ghizi locali in engleza; Beagle Channel Navigation, Delta Navigation, All Glaciers Navigation au servicii regulare, la care o sa fim insotiti de ghidul nostru privat.
•   taxe de intrare in parcurile nationale vizitate
•   bilet de tren tourist class – pt “End of the World
•   bilet de intrare muzeu la “End of the World
Note importante:
*toate navigarile sunt in serviciu regular, nu avem ambarcatiuni private, in care sa fim doar noi
*vizita la muzee poate fi influentata de zilele si orele de program
*vizita la muzee se face in regim share cu alti turisti, ghidul nostru doar ne acompaniaza
*unele tarife la ambarcatiuni se pot schimba, influentate de masurile de protocol medical si siguranta, astfel incat tariful de excursie poate fi la randul sau influentat.
* toate persoanele care ajung la Buenos Aires vor achita o taxa locala, direct la hotel, cca 1 USD/noapte.


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium


X

Pranz


X

Altele

x     programari, testari, certificari medicale necesare intrarii in Argentina si Chile
x     taxe de viza Argentina si Chile (daca sunt necesare)
x     mese altele decat cele prezentate la servicii incluse
x     bauturi
x     servicii extra la hoteluri (spalatorie, minibar, etc)
x     cheltuieli personale
x     vizite ce nu sunt mentionate in program
x     bacsisuri (cineva din grup se va ocupa de strans bani de tips pt fiecare ghid si sofer)
x     orice altceva ce nu este prezentat in program


Program

30/09/2022

PLECARE. Intalnire pe aeroport si zboruri.


01/10/2022

BUENOS AIRES
Sosire pe aeroportul Ezeiza. Transfer la hotel. Zi liberă. Cazare hotel Buenos Aires.


02/10/2022

BUENOS AIRES – CITY TOUR
Dimineața, dupa micul dejun o sa avem un tur de o jumatate de zi al orasului Buenos Aires.
În acest tur veți vedea:
clădirea impresionantă a Congresului Național (Parlament), Centrul Civic, inclusiv Plaza de Mayo  (cladirile guvernamentale), Casa Rosada, Catedrala și Cabildo (Primăria din perioada colonială), faimosul „Teatro Colón”, una dintre cele mai frumoase opere din lume si alte cladiri importante. Turul continuă până la cartierul tradițional San Telmo și cel pitoresc, italian, La Boca unde vom avea si o oprire. La Boca este unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute cartiere ale orașului. Atrag in special atentia culorile vibrante ale caselor. Vom merge de-a lungul Caminito, strada cea mai cunoscuta a cartierului La Boca, un loc perfect pentru a intelege
istoria și tradițiile adânc înrădăcinate din această zonă a capitalei argentiniene. Acest district găzduiește celebrul stadion Boca Juniors, La Bombonera.
Marea atracție a carteirului La Boca este abundența artiștilor de stradă: pictori, muzicieni și dansatori de tango care se remarcă prin talentul și dragostea lor
cultura tradițională din Buenos Aires. Cea mai cunoscută stradă, Caminito, este o plimbare intr-un loc plin de meșteri și artiști, cu o multime de oferte gastronomice  de  mâncare tipică argentiniană: carne asada, chorizo și alfajores. Este un must try pentru oricine viziteaza Buenos Aires.
Turul continuă prin Puerto Madero, renovat recent, până la Palermo Gardens și în cele din urmă către eleganta Recoleta, cu magazinele și restaurantele sale la modă.

După-amiaza timp liber, iar seara, optional cina intr-un loc in care putem vedea un show de tango argentian.

Cazare hotel Buenos Aires.


03/10/2022

BUENOS AIRES – TIGRE & DELTA TOUR
Mic dejun la hotel, dupa care vom vizita Tigre și Delta del Paraná, intr-o excursie de jumătate de zi.
Plecare spre orașul Tigre situat la 40 km distanță, trecand prin cartierele rezidențiale din nordul orașului Buenos Aires: Vicente Lopez, Olivos, cu o oprire în San Isidro pentru a vizita catedrala. Tigre este un loc fermecător, in care se afla un număr mare de case de vacanță și de weekend, cluburi de canotaj și navigație. Delta Paranelor este un bazin aluvionar care a existat pentru 100.000 de ani, format din sedimente depuse de râu de-a lungul secolelor. Vă îmbarcați pe o barcă tipică pentru a naviga timp de o oră pe nenumăratele canale ale deltei, unde casele modeste se amesteca in peisaj cu proprietățile de lux. Pe parcurs veți vedea
cluburi de canotaj tradiționale, Parque de la Costa, Muzeul de Artă Tigre, mai bine cunoscut sub numele de “Hotel Tigre” și Muzeul Sarmiento. Dupa acest tur va veti putea recrea in minte viața unică a insularilor, felul in care au traiesc in casele lor, școlile in care invata, bisericile in care se roaga. Sunt acolo si multe locuri de campare, unde argentinienii care doresc să se bucure de natură, se pot relaxa cateva zile. Pe drumul de intoarcere  cu ambarcatiunea, veți trece pe lângă Puerto de Frutos, unde se gasesc produse locale proaspete (fructe) dar si gemuri de casă, artizanat din bambus – care este specialitatea locului.
Ne intoarcem la Buenos Aires, iar dupa-amiaza aveti timp liber pt cumparaturi si haladuiala.
Cazare hotel Buenos Aires.


04/10/2022

BUENOS AIRES – USHUAIA: PARCUL NATIONAL PAMANTUL DE FOC.
Mic dejun la hotel. Transfer dis de dimineata la aeroport și zbor către Ushuaia (USH). Sosire și transfer la hotel.
După-amiaza vom fi preluati de la hotel pentru o excursie de o jumatate de zi in Parcul Național Tierra del Fuego. Vom parcurge “Traseul Național Nr 3” în direcția sud-vest, înconjurând Beagle Canal. Ne vom opri la vechea gară de capăt a lumii pentru o călătorie cu un tren pe linie îngusta, care traversează văile timp de aproximativ 20 de minute.Ajunsi în Parcul Național, vom merge mai departe spre Golful Ensenada, iar de aici pe Insula Redonda. Vom trece prin păduri, observand si admirand flora și fauna locală. Ajungem la Golful Lapataia, cel mai sudic punct al continentului, unde vom avea o scurtă plimbare până la granița cu Chile.
Întoarcere apoi la Ushuaia.

Cazare Ushuaia.


05/10/2022

USHUAIA: CITY TOUR, MUZEUL SI NAVIGATIE PE CANALUL BEAGLE
Mic dejun la hotel, apoi avem un tur al orasului Ushuaia. Pornim de la debarcaderul turistic, Obeliscul care marcheaza punctul în care s-a ridicat pentru prima dată steagul național, în 1884. Continuând de-a lungul falezei vedem cateva obiective: Sfantul Christopher tugbout, biserica parohiala “Sf Maria a Milostivirii”, Monumentul celor căzuti în războiul Malvinas și vechiul aeroport „Passarella Don Pedro Fique ”. În cartierul Misiunii Noi vom avea o vedere panoramică uimitoare asupra orașului și a munților din jur. Continuam cu cartierul Andino la „Lacul Diavolului”, prin „villaggio Vecchio”, vechiul cartier al imigranților italieni. Ajungem la punctul de belvedere Las Hayas Hotel de unde se vede portul, canalul Beagle, Insulele Hoste și Navarino (Chile). Continuam pe strada principală, San Martín, ce duce la baza marina Ushuaia, acolo unde se află vechea închisoare închisă în 1947 si unde se afla acum Muzeul Maritim și Presidio. Pe care o sa-l vizitam intr-un tur de cca 1.30 minute.
Dupa amiaza vom avea o navigare pe legendarul canal Beagle, intr-o excursie de jumătate de zi. Croaziera noastra incepe de la Debarcaderul Turistic al orașului. In timp ce ne indepartam de tarm, ne bucuram de vederea panoramica a coastei Ushuaia, fiind remarcate cele mai importante clădiri, Muzeul Maritim, Muzeul Capatul Lumii, zona industrială și munții Olivia și Cinci Frati.
Navigăm spre sud-vest, apropiindu-ne de insula Los Lobos, unde din barca, ne vom putea bucura de vederea exemplarelor de lei de mare, observându-le
habitatul  permanent, într-un peisaj minunat.
Continuând navigarea, vom merge spre insula Los Pájaros, habitatul cormoranii magellanici și a celor imperiali si unde se mai pot vedea si alte exemplare de
avifauna marină.
Continuăm spre Farul Les Eclaireurs, în arhipelagul cu același nume, unde nava Monte Cervantes a fost distrusă în 1930.
Întoarcerea la Ushuaia va fi prin Paso Chico, văzând Estancias Túnel și Fique, cu vedere la orașul Monte Martial și ghețarul cu același nume.

Cazare Ushuaia


06/10/2022

USHUAIA – EL CALAFATE
Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport și zbor către Calafate (FTE). Sosire și transfer la hotel.
El Calafate își ia numele de la un cuvânt indigen care identifică un arbust din familia Berberidaceae, tipică Patagonia, ale cărei boabe sunt protejate
de spini și conțin o substanță care are proprietăți medicinale. Era odată folosit de indigeni să vopsească țesături, iar astăzi fructele sunt folosite pentru a face gemuri delicioase. Este o voirba care spune că „el que toma el calafate, volvera “, adica cine mănâncă calafate, va reveni. Locul a fost odată un punct simplu de reîmprospătare si realimentare pentru calatoriile pe apa din Patagonia. Astăzi El Calafate este un oraș turistic plăcut, un excelent punct de plecare pentru a vizita ghețarul Perito Moreno și sectorul sudic al Parcului Național Los Glaciares. În apropiere se află Glaciariumul interesant muzeu de gheață, găzduit într-o structură care seamănă cu partea din față a ghețarului Perito Moreno. Vizita este o incursiune în lumea fascinantă a glaciologiei. La etajul 6 subteran, Glacio Bar, ne asteapta cu o bautura.
Urmeaza timp liber.
Cazare Calafate.


07/10/2022

EL CALAFATE : PERITO MORENO GLACIER
Mic dejun la hotel. Dimineața, transferul la ghețarul Perito Moreno, o minune naturală impresionantă, care datorită dimensiunii și înălțimii sale, a devenit faimos în lume. Accesul este usor ceea ce-l face foarte cautat pentru vizitare.
Parque Nacional Los Zona Glaciares (Parcul Național al Ghetarilor) găzduiește alți ghețari importanți precum Upsalla, Onelli și Spegazzini. Odată ajuns în Parcul Național Los Glaciares, vom urma traseul în jurul Lago Argentino, unde la cca 60 km se afla El Calafate, impunatorul ghețar Perito Moreno. Urmam cararile pentru diferite vederi panoramice.

Cazare El Calafate.


08/10/2022

EL CALAFATE : NAVIGARE LA GHETARI
Mic dejun la hotel. Plecăm la 7:30 dimineața de la El Calafate direct spre Portul Punta Bandera, care este situat la 45 km de El Calafate. Catamaranul pleacă la ora 09:00, navigând printre aisberguri de-a lungul brațului nordic al lacului Argentino. Acum câțiva ani a existat o prabusire din frontul glaciar al Upsala, care a dus la formarea de aisberguri multe dintre ele chiar mai mari decât ambarcatiunea. Impreună cu munții înzăpeziți și pădurea verde ce-l înconjoară ofera un peisaj de vis. Apoi, călătoria continuă cu apropierea spre partea din față a ghetarului Spegazzini care coboară de la munte la lac sub forma unui râu de gheață, oferind unele
dintre cele mai frumoase imagini din lume.
În cele din urmă, catamaranul călătorește către Canalul Iceberg pentru a ajunge la fața nordică a ghetarului Perito Moreno, de unde revine la Puerto Punta Bandera. Activitatea zilei se termină la aproximativ 17:00, atunci cand vom fi adusi la hotel. Barcile au o capacitate de aproximativ 250 de pasageri, are o cafenea și un bar.


09/10/2022

EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE
Transfer de la El Calafate la frontiera cu Chile. Acolo schimbam vehiculele și continuam până la Torres del Paine.
Sosire la Torres del Paine și instalare la hotel. Parcul Național Torres del Paine, creat în 1959 este sub protectie UNESCO fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de natura. Patagonia chiliană este una dintre cele mai umede zone de pe planetă. Panoramele sunt unice si de aceea merita orice infruntare a vremii.
In aceasta excursie avem inclusa cina, nu insa si bauturile.


10/10/2022

TORRES DEL PAINE – TREKKING LAS TORRES BASEMic dejun la hotel. O zi de trekking (drumetie foarte activa) baza Las Torres.  Un vehicul ne va duce la Laguna Amarga (Bitter Laguna), ajungând la Hosteria Las Torres. Acest loc va fi punctul nostru de plecare către Baza Torres del Paine. Ascensiunea la legendarul Torres del Paine va fi inițiat de mergând și urcând munții si traversand păduri pentru a fi aproape de Torres Baza del Paine. Când ajungem la bază, ne asteapta o mică lagună in care apare reflexia de granit a magnificului Torres del Paine. Aceasta este unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume.
Cina inclusă. (băuturi neincluse)


11/10/2022

TORRES DEL PAINE – NAVIGARE LA GREY GLACIER

Mic dejun la hotel. Navigare de jumătate de zi către Ghețarul Gri. După 1 oră de navigație și fiind martorii unor peisaje frumoase, vom ajunge la peretele frontal al Ghețarului Gri, cel mai important din Parcul Național Torres del Paine. Această imensă minune naturală, acest eveniment natural coplesitor de peste 25 de metri înălțime, cu  culori și forme minunate, cu sunete misterioase ce vin din interior, incanta si impresioneaza deopotriva. Vom naviga în partea din față a ghețarului
timp de aproape 1 oră, savurând în același timp o băutură.
Nava, Gray II, oferă pasagerilor confort ideal pentru acest tip de tur. Are o capacitate de 50 de pasageri, ofera conditii excelente de calatorie, cu sali incalzite si ferestre largi, panoramice. Puntea ne permite să obținem cele mai spectaculoase imagini, iar ghizii și echipajul nostru vor fi gazdele și prietenii noștri în timpul acestei călătorii minunate. In filmuletul de prezentare este sora ambarcatiunii descrise, Nava Gray III intr-o croaziera asa cum va fi si a noastra.


12/10/2022

TORRES DEL PAINE – PUNTA ARENAS – SANTIAGO Mic dejun la hotel. La ora convenită, transferul de la Torres del Paine la Punta Arenas pentru zborul spre Santiago de Chile. Sosire și transfer la hotel.


13/10/2022

SANTIAGO – MAIPO VALLEY – SANTIAGO
Mic dejun la hotel. Plecare din Santiago spre valea Maipo. Este un tur ideal pentru a afla despre o parte din istoria și magia vinului, în unele dintre cele mai prestigioase crame din Chile și chiar din lumea O experiență încadrată de verdeață și munții impunători ce strajuiesc aceasta vale. Veti avea ocazia să degustati diferite soiuri de vin, apreciind calitatea lor, aroma și mirosul.  Vizita se va face la crama Concha y Toro, cel mai important exportator de vin. Concha y
Toro întâmpină vizitatorii să împărtășească secretele sale în procesul de vinificație și export. Turul include o plimbare prin terenurile coloniale frumos amenajate din
compania fondată în 1883. Astăzi este considerată una dintre cele mai importante 10 din lume de acest gen. Vom vizita beciurile, podgoriile (unele dintre ele începute de fondator, don Melchor Concha y Toro și se încheie cu o experiență de degustare a vinului la vin bar înainte de a reveni la hotel.


14/10/2022

SANTIAGO DE CHILE Mic dejun la hotel, free time, transfer la aeroport si zboruri spre tara.

Sfarsitul turului.

Nota:
o programul paote sufieri modificari, functie de conditiile operationale si de vreme.
o programul poate sa difere fata de cel initial, functie de zboruri.
o inscrierea se va face cu transmiterea unei copii dupa pasaport, valabil 6 luni de la plecarea in excursie
o hotelurile pot fi schimbate functie de anumite situatii aparute


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie de tip circuit, care vizeaza in special locuri in natura. Asta inseamna mers pe jos, rezistenta la efort, un minim antrenament fizic care sa va permita sa faceti fata. Nu este o vacanta indicata persoanelor care nu agreeaza drumetiile in natura, care au o problema in a se deplasa cu usurinta.


Echipament obligatoriu

Este obligatoriu echipament montan. Incaltaminte trekking rezistenta la umiditate, pantaloni lungi termici, bluze termice (cu si fara gluga) de diferite grosimi, caciulita, sapca de soare, pelerina lunga cel putin semiprofesionala. Am postat in program diferite filmulete, este bine sa va orientati si de acolo, cum merge lumea imbracata pt o excursie in Patagonia.


Alte infomatii

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente: pasaport cu valabilitatea solicitata de Argentina si Chile.

Bagaje:

Echipament:

Special: