Pe maguri sibiene. Drumetii, locuri inedite si petreceri 10 – 12 iulie 2020

10/07/2020 - 12/07/2020
600 RON

Descriere

O sa vedeti o zona minunata, extrem de interesanta, mai putin cunoscuta turistilor. Sta ascunsa intr-un mic colt de rai, pe Valea de Argint, intre maguri, vegheata de la intaltime de Muntii Fagaras si de cei a Lotrului. Un loc care sta sa fie descoperit si pe care noi localnicii vi-l aratam cu toata bucuria si placerea. O sa va conducem pe poteci pe care nu o sa vedeti turisti, o sa fim doar noi si linistea naturii. O sa facem picnic-uri in varf de munte, cu bucate de-ale noastre, de-ale sibienilor. O sa ne ocupam sa luam pentru voi tot ce stim ca avem mai bun pe aici: slana, carnati de casa, telemea, cas, ceapa, rosii si pita de casa.

Unul dintre locurile pe care o sa le vedeti este Cetatea Cisnadioara. Admirati peisajul minunat din jur…pentru ca acolo vom merge!

Tariful este diferentiat:

Pentru cei care vin cu microbuzul (transport inclus pana la destinatie) = 600 lei
Pentru cei care vin cu mijloace proprii = 540 lei


Grup de

32 persoane


Plata

Avans

300 RON pana in 31/03/2020

Rate

300 RON pana in 28/05/2020

Cazare

Numar nopti

2

In Sibiu, Padurea Dumbrava din 10/07/2020 pana in 12/07/2020 cu cazare la Hanul Vestemnici o stea


Servicii incluse

Servicii transport


Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu si retur

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


2 zile transport zonal pe ruta Cf program -

Ghidaj


Insotitor de grup: Gusti Ciuca 0751 361.009

Altele

INFORMATII TRANSPORT:

Plecare  Ora 07:00 (Intalnire ora 6.50) –  Statia de benzina MOL Pacii. Adresa: Bulevardul Iuliu Maniu 194
TRASEU: Bucuresti – Pitesti – Valcea – Sibiu
Numele si nr telefon sofer – vor fi comunicate cu 1-2 zile inainte de plecare DOAR pe forum
Nr Masina: va fi comunicata cu 1- 2 zile inainte de plecare DOAR pe forum

Pentru conexiuni pe traseu – alte orase, va fi nevoie sa anuntati pe Email agentia, iar pentru ora sa luati legatura cu soferul.
Adresa de Email agentie: office@bonvoyagesibiu.ro


Nu sunt incluse

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

Pranzurile se vor organiza la fata locului, rece, la pachet si se vor lua in sistem picnic.


Program

10/07/2020

Ora 07:00 (cu intalnire la ora 06:50) plecare din Bucuresti, cu loc de intalnire Statia de benzina MOL Pacii. Adresa: Bulevardul Iuliu Maniu 194. TRASEU: Bucuresti – Pitesti – Valcea – Sibiu.
Va recomand tuturor sa aveti la voi sandviciuri, ceva fructe, de rontait, pentru ca pana la masa de seara nu este masa. Nici organizata, nici pe traseu.

Pana maxim la ora 14 00 ne întâlnim la Hanul Vestem Sibiu, din Padurea Dumbrava, astfel incat la 14 30 sa putem incepe programul. Mai intai plecam la Cisnădioara ptr. a vizita biserica fortificată (cetatea din Cisnădioara) de pe dealul Sf. Mihail.

Sașii i-au spus asezarii pe care o s-o vizitati Mächelsbärch, dar în germană o s-o intalniti ca Michaelsberg. Noi romanii i-am spus Cisnădioara, asta datorita apropierii de orasul Cisnadie, o alta localitate saseasca. Se spune că întemeietorii Cisnădioarei ar fi fost colonişti de origine franceză, veniţi în această zonă prin ordinul cistercian. Aceştia au preluat bazilica de la Cisnădioara pe care au transformat-o într-o fortăreaţă romanică, dar cu influenţe gotice. Platoul pe care este construită bazilica a fost înconjurat de un zid din piatră. De aici, se deschide o panoramă minunata asupra întregii zone.

Originile micutei asezari se pierde de fapt in negura timpurilor. Ceva foarte interesant si important, despre care este bine sa stiti e ca acolo, pe deal, s-au gasit vestigii ce apartin culturii La Tene. Pentru cei care nu stiu ce a fost aceasta cultura, va povestesc doar ca este localizata ca timp în epoca târzie a fierului (între aproximativ 500 î.e.n. și cucerirea romană din secolul I î.e.n.) iar ca zona de dezvoltare: Belgia, estul Franței, Elveția, Austria, sudul Germaniei, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Croația și unele părți din Ungaria, Ucraina și România. Poate fi definita ca o cultură europeană a Epocii Fierului, iar numele ii provine de la situl arheologic La Tène situat în nordul lacului Neuchâtel din Elveția, unde mii de obiecte ce se aflau depozitate pe fundul unui lac au fost descoperite după ce nivelul apei acestuia a scăzut în 1857. Termenul de Cultura La Tene este folosit de arheologi pentru a numi perioada mai târzie a culturii și artei vechilor celți. Asta doream sa va atrag atentia, ca e vorba de “maestrii fierului”, enigmaticii celti.

De nenumarate ori am povestit despre existenta acestora in tara noastra, de o coexistenta intre ei si daci…Dar asa cum nu vrem sa ne recunoastem unul dintre altoiurile pe care le-am primit de la turciti, tot asa nu stim sau nu cercetam ce a fost cu celtii pe teritoriul pe care traim astazi. Dintr-un nationalism greu de inteles pentru mine, povestim doar de daci, de influenta romana si de cea slava. Ignorand elementul celt, pe cel vizigot si evitand pe cel turcic.

Satul este străbătut de Valea Argintului, un superb parau ce traverseaza peisaje de poveste. O sa ajungem si acolo, intr-o plimbare “drumetie” in special pentru a vedea Piatra Broastei.

Bierica – cetate pe care o s-o vizitam a fost contruita din piatra, undeva la sfarsitul secolului al XII-lea. Locul pe care a fost amplasata este unul strategic: a fost înălțată pe un dealul stâncos care ar trebui cand ajungeti acolo s vi-l inchipuiti defrisat, asa cum a fost el mult timp mentinut. Asta pentru a asigura vizibilitate din toate directiile. Biserica a fost dedicată sfântului Mihail, motiv pentru care, în documentele medievale, stânca pe care se află apare cu denumirea Mons Sancti Michaelis.

Dealul, biserica și toate pământurile ce-i aparțin, s-a aflat la început în proprietatea bisericii catolice din Sibiu. Aceasta le-a făcut cadou lui Andrei al II-lea, rege al Ungariei care a domnit din 1205 până la moarte, în 1235. Regele nu le-a păstrat prea mult și le-a dăruit mai departe unui prieten apropiat (magister Gozelinus, nume pe care îl poartă azi piața centrală din Cisnădioara), care, pentru a-și asigura un loc în paradis, spune povestea, le-a donat abației cisterciene de la Cârța. Călugării cistercieni au folosit-o în special ca loc de refugiu dupa ruinarea abatiei.

După desființarea abației de la Cârța, pe la jumătatea secolului al XV-lea, localnicii au început să urce la cetate din același motiv, pentru a se adăposti și apăra in situatia in care ar fi fost atacați de turci și cumani. După ce vremurile s-au mai liniștit, oamenii au făcut din vechea și splendida bazilică un depozit pentru alimente și fructe, iar astazi este una dintre cele mai neconventionale scene ale Festivalului de Teatru din Sibiu, o manifestare ce se afla in top 3 in Europa.

Biserica are ceva aparte, ceva ce o sa remarcati imediat cum ajungeti acolo. Nu este afectata, ca alte asezaminte religioase aflate in Transilvania, de renovari, reparatii si transformari.  Aici totul a ramas suspendat parca in timp, neschimat, astfel incat ceea ce vedem noi astazi este acelasi lucru pe care il aveau in fata si cei care au trait acum 800 de ani pe aici. Primele și ultimele modificări au fost realizate după invazia tătară din anul 1241 (una din acestea este construirea unui minunat portal). Acest lucru o deosebește de celelalte biserici din Ardeal, deoarece a rămas, în cea mai mare parte, neschimbată…

Nu va povestesc acum nici de arhitectura, nici de zidul ce o inconjoara, veti afla toate astea acolo. Vreau doar sa inchei, cu doua lucruri interesante despre acel loc. Uitati-va bine cand intrati in incinta, dupa ce terminati de urcat scarile. O sa vedeti niste bolovani sferici, prelucrati cu migala. Scopul acestora era pentru aparare: când vremurile erau tulburi, oamenii foloseau, pe langa altele, bolovani pe care îi aruncau peste ziduri, în atacatori. Povestea spune că, înainte de ziua căsătoriei, fiecare tânăr din Cisnădioara trebuia să aducă din vale, pana în cetate un bolovan, fără să folosească vreo unealtă. Dacă reușea, dovedea că este un bărbat puternic, prin urmare capabil să întrețină o familie.

Ca o paranteza, e bine sa stiti, cei care veniti din alte parti decat Transilvania si nu ati avut contact cu sasii, ca acestia, pentru a proba barbatia viitorului mire, il puneau sa se urce pe un stalp perfect neted. Acesta se afla in mijlocul satului, avand deasupra o roata de caruta pe care, ca intr-un cuib era asezat ceva, de regula o paine. Aspirantul la mire trebuia sa urce pana deasupra sa ia painea si s-o aduca iubitei. Asta dovedea ca e un baiat puternic, de nadeje si e bun deci ca sot.

In Cisnadioara va asteapta inca ceva… O sa vedeti…

Seara cina si party.


11/07/2020

Mic-dejun la ora 8 00. Dupa  micul dejun, echipați de munte o sa plecam pe traseu spre vârful Magura 1304 m altitudine. Dupa o plimbare de aproximativ 40 min o sa ajungem la cantonul silvic (la Marinica cum ii spun localnici), de aici începe urcarea, aproximativ 2-3 ore. Pauza de masa pe varf. O sa ne pregatim pentru asta un pachet cu sandviciuri pe care o sa-l avem in rucsac. O sa avem o priveliște minunata, de acolo se vad Muntii Lotrului, cu varful Prejba 1745 m si Muma 1540 m.

Va fi o zi pe care o s-o petrecem in natura. Aer curat, un pic de miscare, destindere, socializare. Natura este minunata si ajuta mult comunicarea intre oameni, ii izoleaza de forfota, de galagie, conferind grupulurilor mai mari sau mai mici un confort de interactiune. Suntem acolo, inconjurati doar de natura mult mai comunicativi, mult mai deschisi. Este unul dintre cadrele pe care le prefer in organizarea excursiilor Singles Camp&Travel.

Seara cina si party.


12/07/2020

Mic-dejun apoi o sa facem o plimbare de doua ore pe Valea Argintului, unde veți vedea un monument cu valoare geologică exceptionala, ce datează din perioada cretacicului. Se numeste Piatra Broastei. Am amintit-o, dar nu v-am spus nimic despre ea. O fac pentru a intelege de ce mergem acolo.

Calcarele cu hippuriți sunt declarate monumente ale naturii și se găsesc în partea sudică a județului Sibiu, mai precis pe teritoriul administrativ al orașului Cisnădie, chiar în zona sud – vestică a orașului Cisnădioara. Despre aceste calcare se spune că nu au fost mișcate de milioane de ani. Aria naturală este cunoscută și sub numele de „Piatra Broaștei”care este estimat a proveni de acum 65 de milioane de ani.

Este o stâncă modelată de eroziunea apelor din vale, iar forma este a unei broaste care parca vrea sa sara in rau. Piatra Broastei face parte dintr-un uriaș recif coralier, care este compus din resturi de fosile de moluște ale căror branhii chiar se prezintă sub forma unor lamele, corali sau resturi de pești. Intrebarea care v-o puneti cu siguranta, este “ce cauta un recif coralier, aici, atat de departe de marile sau oceanele calde?”

Hai sa va raspund in cateva cuvinte. Incep prin a va spune ca Cretacicul (a carui denumire vine de la creta) este o perioadă geologică care a durat in jur de 80 de milioane de ani (între acum 145 de milioane de ani și 66 de miloane de ani în urmă). Este ultima parte a erei Mezozoice, urmand Jurasicului si urmat de Paleogen. Sfârșitul Cretacicului îl cunoastem ca extincție pentru dinozaurii non-avieni, a marilor reptile marine, a numeroase nevertebrate.

În perioada cretacica mega-continentul Pangeea se fragmentează complet, este timpul in care se nasc continentele pe care le cunoastem noi azi. Ca efect, Oceanul Atlantic s-a marit America de Nord fiind impinsa catre vest. Tot atunci continentul Gondwana, detașat anterior din Pangeea, s-a fracturat în Antartica, America de Sud, Africa, Australia, Peninsula Arabică.

Este perioada in care apar Oceanul Indian și Atlanticul de Sud, in timp ce marea Tethys continua să se retragă. Mările largi și puțin adânci din centrul Americii de Nord și din Europa s-au retras la sfârșitul acestei perioade. Europa care era acoperita in mare parte de mare a inceput sa “rasara” din ape…Asta este explicatia pentru care vedem in mai multe zone ale tarii urme marine…Odata, locul pe care stam noi acum era unul…subacvatic. Da, surprinzator, nu-i asa? La fel cum e cand ajungi in Sahara si gasesti sisturi negre cu incluziuni de amonite. Am ramas acolo, langa Erfoud, mai mult decat impresionat sa vad asa ceva…Sahara a fost sub ape…

Bun si o sa intrebati, ce cauta calcarul in toata ecuatia asta, de ce avem bazinele acestea calcaroase care pastreaza urmele marine? Raspunsul este ca in prima perioada a Cretacicului a existat o perioada calda, care a dus la dezvoltarea faunei marine dar si la preciptarea calciului din ape, care a dus la un exces al acestuia. Specific Cretacicului este nanoplanctonul calcaros, o fauna care a folosit acest calcar in exces. Erau alge protejate de cochilii minuscule, care prin depunerea pe fundul oceanului au dat marile depozite de cretă ce dau numele perioadei. Daca mergeti in Apuseni o sa dati de zona calcaroasa, acum stiti de ce…

Ca o paranteza la povestea mea, va spun ca ceea ce vedeti in marile calde ce apartin Oceanului Indian, ma refer la Andaman de exemplu, adica acele insulite pitoresti, acoperite cu vegetatie, sunt depozite calcaroase formate in Cretacic si care ulterior, datorita scaderii adancimii apei, au aparut la suprafata.

Motivatia actiunii: Este o actiune noua in Singles Camp&Travel, este pentru prima oara cand va propunem acest program. Pentru noi sibienii, ma refer la mine si la insotitorul de grup, Gusti Ciuca, locurile sunt foarte cunoscute, dar pentru voi, cei care le veti vedea pentru prima oara va asigur ca o sa fie o surpriza foarte placuta. Este genul de excursie in care cei vechi se reinalnesc cu placere, iar cei noi se pot usor acomoda si socializa.

O excursie cu drumetii, cu vizitare, cu distractie. Asa ca daca vreti sa scapati un pic de caldura oraselor, haideti in natura!


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Aceasta iesire se adreseaza persoanelor mai active. Drumetie montana de sambata este pe un traseu usor, fara grad de dificultate, dar evident ca pentru a-l parcurge este nevoie de ecipament si de conditie fizica.

Motivatia actiunii: Este o actiune noua in Singles Camp&Travel, este pentru prima oara cand va propunem acest program. Pentru noi sibienii, ma refer la mine si la insotitorul de grup, Gusti Ciuca, locurile sunt foarte cunoscute, dar pentru voi, cei care le veti vedea pentru prima oara va asigur ca o sa fie o surpriza foarte placuta. Este genul de excursie in care cei vechi se reinalnesc cu placere, iar cei noi se pot usor acomoda si socializa.


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu!
–   un mic rucsac de tura
–   bocanc de munte recomandat cu talpa vibram si fata goretex
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze usoare din material care sa asigure eliminarea transpiratiei, pantalon lung si scurt, sapca sau bandana
–   pelerina pentru situatia in care ne prinde ploaia
–   recomandabil ochelari si crema de soare.
–   rezervor de apa plin 1l


Alte infomatii

Locatia in care veti fi cazati este nominalizata inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ea, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Hanul Vestem

Modifică mesajul