Pe maguri sibiene. Drumetii si locuri inedite. 2 – 4 iulie 2021

02/07/2021 - 04/07/2021
550 RON

Descriere

Pentru noi sibienii, locuri acestea sunt cunoscute si foarte dragi. Asa o sa fie si pentru voi, cei care veniti din alte zone, cu dorinta de a descoperi locuri si de a afla lucruri noi. O sa fiti insotiti de Florin, cel care s-a alaturat in 2021 echipei Singles Camp. un ghid sibian specializat pe zona, care stie foarte bine ce sa va arate pentru a va incanta. Veti fi insotiti de povestile lui, la fel cum o fac multi straini condusi de el prin Romania.

Transport organizat din Bucuresti, pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Valcea – Sibiu. Dupa inscrierea la excursie, treceti-va pe lista deschisa pe forum, comunicand de unde urcati.


Grup de

32 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 23/04/2021

Rate

350 RON pana in 28/05/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Sibiu din 02/07/2021 pana in 04/07/2021 cu cazare la Hanul Vestem, Pădurea Dumbrava, incinta Muzeului ASTRA, Calea Dumbrăvii, Sibiu http://www.hanvestem.ro/nici o stea


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Florin Ionescu 0740.205.877


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Pranz


X

Altele

x  intrari la obiective

*Pentru cei din Bucuresti si pentru cei care se pot conecta la ruta microbuzului, la tariful de excursie se vor adauga la ultima rata 70 lei. 


Program

02/07/2021

Michaelsberg Plecarea din Bucuresti se va face la ora 07:00 din Statia de benzina MOL Pacii (Bulevardul Iuliu Maniu) Numarul auto, soferul si numarul acestuia vor fi comunicate pe forum, cu 1 – 2 zile inainte de plecare. Asigurati-va ca aveti cu voi apa si sandviciuri, pentru ca pana la Sibiu vor fi opriri doar pentru pauzele legale ale soferului (una de 30 minute si una de 15 min).

Cei care veniti cu mijloace proprii: intalnirea la locatie este maxim la ora 14:00. Florin, are sa faca distrubutia pe camere. Cei care intarzie pot merge direct in Cisnadioara, la Biserica Fortificata, iar daca ajung si mai tarziu, gasesc grupul intr-o plimbare pe Valea de Argint, la iesirea din sat.

La ora 14:30 (cel tarziu) cu echipament usor, sport mergeti spre Cisnădioara ptr. a vizita biserica fortificată (cetatea din Cisnădioara) de pe dealul Sf. Mihail.

Sașii i-au spus asezarii pe care o s-o vizitati Mächelsbärch, dar în germană o s-o intalniti ca Michaelsberg. Noi romanii i-am spus Cisnădioara, asta datorita apropierii de orasul Cisnadie, o alta localitate saseasca. Se spune că întemeietorii Cisnădioarei ar fi fost colonişti de origine franceză, veniţi în această zonă prin ordinul cistercian. Aceştia au preluat bazilica de la Cisnădioara pe care au transformat-o într-o fortăreaţă romanică, dar cu influenţe gotice. Platoul pe care este construită bazilica a fost înconjurat de un zid din piatră. De aici, se deschide o panoramă minunata asupra întregii zone.

Originile micutei asezari se pierde de fapt in negura timpurilor. Ceva foarte interesant si important, despre care este bine sa stiti e ca acolo, pe deal, s-au gasit vestigii ce apartin culturii La Tene. Pentru cei care nu stiu ce a fost aceasta cultura, va povestesc doar ca este localizata ca timp în epoca târzie a fierului (între aproximativ 500 î.e.n. și cucerirea romană din secolul I î.e.n.) iar ca zona de dezvoltare: Belgia, estul Franței, Elveția, Austria, sudul Germaniei, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Croația și unele părți din Ungaria, Ucraina și România. Poate fi definita ca o cultură europeană a Epocii Fierului, iar numele ii provine de la situl arheologic La Tène situat în nordul lacului Neuchâtel din Elveția, unde mii de obiecte ce se aflau depozitate pe fundul unui lac au fost descoperite după ce nivelul apei acestuia a scăzut în 1857. Termenul de Cultura La Tene este folosit de arheologi pentru a numi perioada mai târzie a culturii și artei vechilor celți. Asta doream sa va atrag atentia, ca e vorba de “maestrii fierului”, enigmaticii celti.

De nenumarate ori am povestit despre existenta acestora in tara noastra, de o coexistenta intre ei si daci…Dar asa cum nu vrem sa ne recunoastem unul dintre altoiurile pe care le-am primit de la turciti, tot asa nu stim sau nu cercetam ce a fost cu celtii pe teritoriul pe care traim astazi. Dintr-un nationalism greu de inteles pentru mine, povestim doar de daci, de influenta romana si de cea slava. Ignorand elementul celt, pe cel vizigot si evitand pe cel turcic.

Satul este străbătut de Valea Argintului, un superb parau ce traverseaza peisaje de poveste. O sa ajungem si acolo, intr-o plimbare “drumetie” in special pentru a vedea Piatra Broastei.

Biserica – cetate pe care o s-o vizitam a fost contruita din piatra, undeva la sfarsitul secolului al XII-lea. Locul pe care a fost amplasata este unul strategic: a fost înălțată pe un dealul stâncos care ar trebui cand ajungeti acolo s vi-l inchipuiti defrisat, asa cum a fost el mult timp mentinut. Asta pentru a asigura vizibilitate din toate directiile. Biserica a fost dedicată sfântului Mihail, motiv pentru care, în documentele medievale, stânca pe care se află apare cu denumirea Mons Sancti Michaelis.

Dealul, biserica și toate pământurile ce-i aparțin, s-a aflat la început în proprietatea bisericii catolice din Sibiu. Aceasta le-a făcut cadou lui Andrei al II-lea, rege al Ungariei care a domnit din 1205 până la moarte, în 1235. Regele nu le-a păstrat prea mult și le-a dăruit mai departe unui prieten apropiat (magister Gozelinus, nume pe care îl poartă azi piața centrală din Cisnădioara), care, pentru a-și asigura un loc în paradis, spune povestea, le-a donat abației cisterciene de la Cârța. Călugării cistercieni au folosit-o în special ca loc de refugiu dupa ruinarea abatiei.

După desființarea abației de la Cârța, pe la jumătatea secolului al XV-lea, localnicii au început să urce la cetate din același motiv, pentru a se adăposti și apăra in situatia in care ar fi fost atacați de turci și cumani. După ce vremurile s-au mai liniștit, oamenii au făcut din vechea și splendida bazilică un depozit pentru alimente și fructe, iar astazi este una dintre cele mai neconventionale scene ale Festivalului de Teatru din Sibiu, o manifestare ce se afla in top 3 in Europa.

Biserica are ceva aparte, ceva ce o sa remarcati imediat cum ajungeti acolo. Nu este afectata, ca alte asezaminte religioase aflate in Transilvania, de renovari, reparatii si transformari.  Aici totul a ramas suspendat parca in timp, neschimat, astfel incat ceea ce vedem noi astazi este acelasi lucru pe care il aveau in fata si cei care au trait acum 800 de ani pe aici. Primele și ultimele modificări au fost realizate după invazia tătară din anul 1241 (una din acestea este construirea unui minunat portal). Acest lucru o deosebește de celelalte biserici din Ardeal, deoarece a rămas, în cea mai mare parte, neschimbată…

Nu va povestesc acum nici de arhitectura, nici de zidul ce o inconjoara, veti afla toate astea acolo. Vreau doar sa inchei, cu doua lucruri interesante despre acel loc. Uitati-va bine cand intrati in incinta, dupa ce terminati de urcat scarile. O sa vedeti niste bolovani sferici, prelucrati cu migala. Scopul acestora era pentru aparare: când vremurile erau tulburi, oamenii foloseau, pe langa altele, bolovani pe care îi aruncau peste ziduri, în atacatori. Povestea spune că, înainte de ziua căsătoriei, fiecare tânăr din Cisnădioara trebuia să aducă din vale, pana în cetate un bolovan, fără să folosească vreo unealtă. Dacă reușea, dovedea că este un bărbat puternic, prin urmare capabil să întrețină o familie.

Ca o paranteza, e bine sa stiti, cei care veniti din alte parti decat Transilvania si nu ati avut contact cu sasii, ca acestia, pentru a proba barbatia viitorului mire, il puneau sa se urce pe un stalp perfect neted. Acesta se afla in mijlocul satului, avand deasupra o roata de caruta pe care, ca intr-un cuib era asezat ceva, de regula o paine. Aspirantul la mire trebuia sa urce pana deasupra sa ia painea si s-o aduca iubitei. Asta dovedea ca e un baiat puternic, de nadeje si e bun deci ca sot.

Seara cina si socializare.


03/07/2021

Varful Magura si plaiurile de sus
Mic-dejun la ora 8 00. Dupa  micul dejun, echipați de munte o sa plecam pe traseu spre vârful Magura 1304 m altitudine. Dupa o plimbare de aproximativ 40 min o sa ajungem la cantonul silvic (la Marinica cum ii spun localnici), de aici începe urcarea, aproximativ 2-3 ore. Pauza de masa pe varf. O sa ne pregatim pentru asta un pachet cu sandviciuri pe care o sa-l avem in rucsac. O sa avem o priveliște minunata, de acolo se vad Muntii Lotrului, cu varful Prejba 1745 m si Muma 1540 m.

Va fi o zi pe care o s-o petrecem in natura. Aer curat, un pic de miscare, destindere, socializare. Natura este minunata si ajuta mult comunicarea intre oameni, ii izoleaza de forfota, de galagie, conferind grupulurilor mai mari sau mai mici un confort de interactiune. Suntem acolo, inconjurati doar de natura mult mai comunicativi, mult mai deschisi. Este unul dintre cadrele pe care le prefer in organizarea excursiilor Singles Camp&Travel.

Seara cina si socializare.


04/07/2021

Piatra Broastei si Valea de Argint
Mic-dejun apoi o sa facem o plimbare de doua ore pe Valea Argintului, unde veți vedea un monument cu valoare geologică exceptionala, ce datează din perioada cretacicului. Se numeste Piatra Broastei. Am amintit-o, dar nu v-am spus nimic despre ea. O fac pentru a intelege de ce mergem acolo.

Calcarele cu hippuriți sunt declarate monumente ale naturii și se găsesc în partea sudică a județului Sibiu, mai precis pe teritoriul administrativ al orașului Cisnădie, chiar în zona sud – vestică a orașului Cisnădioara. Despre aceste calcare se spune că nu au fost mișcate de milioane de ani. Aria naturală este cunoscută și sub numele de „Piatra Broaștei”care este estimat a proveni de acum 65 de milioane de ani.

Este o stâncă modelată de eroziunea apelor din vale, iar forma este a unei broaste care parca vrea sa sara in rau. Piatra Broastei face parte dintr-un uriaș recif coralier, care este compus din resturi de fosile de moluște ale căror branhii chiar se prezintă sub forma unor lamele, corali sau resturi de pești. Intrebarea care v-o puneti cu siguranta, este “ce cauta un recif coralier, aici, atat de departe de marile sau oceanele calde?”

O sa primiti raspunsul acolo, sau intrati pe forum, unde sunt postate cateva explicatii.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Aceasta iesire se adreseaza persoanelor mai active. Drumetia montana de sambata este pe un traseu usor, fara grad de dificultate, dar evident ca pentru a-l parcurge este nevoie de echipament si de conditie fizica.


Echipament obligatoriu

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.


Alte infomatii

Hanul Vestem

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in “Responsabilitati personale“.  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personalehttps://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.