Pe Via Transilvanica, de la Putna la Sucevita 21 – 23 mai 2021

21/05/2021 - 23/05/2021
650 RON

Descriere

 

Nu mai sunt locuri disponibile.

Bucovina înseamnă minunatele mănăstiri purtătoare de istorie și legende, inseamna ouăle încondeiate sau satele purtătoare de tradiții și iubitoare de oaspeți. Este un taram de poveste care-ti intra adanc in suflet si pe care nu ai cum sa-l mai uiti.

Impreuna cu Lidia o sa porniti pe o bucata bucovineana din Via Transilvanica, descoperind impreuna comorile naturale, istorice si religioase ale acelor locuri. Este o excursie pentru iubitorii de frumos, pentru cei care vor sa-si descopere tara in alt fel decat din carti, televizor, internet sau prin vajaieli turistice. Mergeti la pas, in tihna, pentru a intra cu adevarat in atmosfera fascinanta a Bucovinei.


Grup de

16 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 13/05/2021

Rate

450 RON pana in 13/05/2021

Cazare

Numar nopti

2

In Sucevita din 21/05/2021 pana in 23/05/2021 cu cazare la Pensiunea Cetinita***


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


1 zile transport zonal pe ruta Sucevita - Putna si retur

Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122 214


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

x     pentru transportul pana la destinatie va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     intrati la obiective


Program

21/05/2021

La Sadova, in lumea satului bucovinean. Drumetie la Lacul Iezer

Intalnirea cu insotitorul de grup este in Sadova, la Cabana David, la ora 12.30.  Pentru orientare, accesati link-ul https://cabanadavid.ro/#contact
Aici lasam masinile, luam o gustare si echipati de drumeti, la ora 13.30 plecam cca 5 km, pe drum forestier pana la Iezerul Sadovei. Drumul este usor, iar peisajul alterneaza intre paduri de molid, foioase si pajisti pline cu flori.

Ne intoarcem pe acelasi drum, deci in total vor fi 10 km parcursi care ne vor pregati pentru drumetia de a doua zi. Ajungem la Sucevita in jurul orei 18.00. Ne cazam si ne reunim la 19,30 pentru cina si un pahar de vorba.

Lacul Iezerul Sadovei este situat in Obcina Feredeului, la o altitudine de 937 m si face concurenta mai celebrului sau frate, Lacul Rosu.  Format in urma alunecarii  unui versant, se apreciaza ca are o vechime de 400‑500 de ani. Legenda spune ca pe fundul lacului s‑ar afla o comoara ascunsa de tatari, aparata de numeroase vipere, dar si de pestii din lac. A fost scos din anonimat recent, cand a fost curatat, amenajat si  pus in circuitul turistic.

Pe langa lac trece una dintre cele mai frumoase rute din Via Transilvanica, cea care merge de la Vata Moldovitei la Sadova si apoi in Pasul Mestecanis, prin Fundu Moldovei


22/05/2021

Pe Via Transilvanica, de la Putna la  Sucevita.

Lungimea traseului – 16,6 km, diferenta de nivel – 379 m, grad de dificultate – usor, mare parte prin padure, 70% pe drum forestier, durata – 6 ore
Dupa micul dejun, la 8.45. ne imbarcam in microbuzul care ne va face transferul la Putna, de unde porneste ruta noastra. Inainte de a porni la drum poposim cca 30 minute pentru a vizita Manastirea Putna, prima ctitorie a lui Stefan cel Mare si chilia sfetnicului sau, Daniil Sihastru.

Via Transilvanica este un traseu de aproximativ 1.200 de kilometri care porneste de la Putna,  se termina in portul de la Drobeta Turnu Severin si dezvaluie peste 2.000 de ani de istorie a tarii noastre. Este un proiect al organizatiei Tasuleasa Social, ONG cu sediul in Pasul Tihuta, in judetul Bistrita‑Nasaud, care desfasoara actiuni cu caracter educational, social, cultural si  de mediu.

Via Transilvanica este un drum care sparge barierele dintre generatii si culturi pentru ca este dedicat acelor persoane care, indiferent de varsta, experienta sau locul
de unde vin, sunt pregatite ca, pe perioada calatoriei lor, sa reduca activitatea de peste zi la mers si numarul obiectelor personale pe care le transporta in rucsac la un minim necesar. Inainte de toate, acest fel de drumetie poate fi o sursa de bucurie, de vindecare sufleteasca sau meditatie. Omul a avut dintotdeauna nevoie de povesti care sa dea un sens vietii. Motivul principal al acestui drum este acest aspect, al descoperirii de noi personaje, povesti si bineinteles locuri, care pot imbogati si vindeca sufletul si mintea calatorului.
Via Transilvanica este despre diversitate, de la firul de iarba de pe malul Dunarii, pana la crestele muntilor, peisajele care se dezvaluie pe masura ce se trece de la o etapa de drum la alta, sunt la fel de diferite ca oamenii care vor strabate acest traseu. Drumetul va descoperi repere importante ce tin de identitatea tarii noastre si a locuitorilor sai.


Manastirea Sucevita


23/05/2021

O zi la Radauti

Cladirile cochete construite in stil austro ungar, oamenii prietenosi si mancarea gustoasa fac din Radauti un oras in care merita sa-ti petreci macar o zi.
Municipiu al judetului Suceava, a devenit cunoscut la scara mare multumita unei retete iubita de romani si straini deopotriva: ciorba radauteana. Totodata, se mandreste cu o herghelie de cai, cu un rol extrem de important in dezvoltarea unei anumite rase, ce poarta numele de Shagya Arab.
Curiozitatile nu se opresc aici. Radauti este singurul oras din Romania si al doilea din Europa in care calea ferata trece prin cimitir. Tot aici a fost coapta cea mai mare pasca din lume, ce a intrat in anul 2009 in Cartea Recordurilor.

In Radauti vizitam patru dintre cele mai importante obiective turistice si oprim la Restaurantul National pentru a gusta celebra ciorba radauteana, preparata chiar de creatoarea acesteia, doamna Cornelia Dumitrescu. Iata si povestea https://restaurantnational.ro/ciorba-radauteana/

Herghelia Radauti are in spate o istorie veche, ce ia nastere in 1789, odata cu ocuparea Bucovinei de catre Imperiul Habsburgic. La Vascauti s-a infiintat o herghelie de cai de rasa, cu scopul de a sprijini armata la nevoie. In 1792 a fost mutata la Radauti, langa Manastirea Bogdana. In 1818 s-a inceput cresterea cailor in conditii de reducere a costurilor.

Herghelia a crescut frumos pana in timpul Primului Razboi Mondial, cand a fost evacuata. Dupa Unirea Bucovinei cu Romania, herghelia a fost reinfiintata. In 1922 s-au adus cai din rasa Gidran Arab.

A fost mutata ulterior la marginea orasului. In prezent, herghelia cuprinde 294 de cai, ce apartin rasei Shagya Arab, avand 8 linii din cadrul acestei rase.
Herghelia de la Radauti se intinde pe o suprafata de peste 600 hectare. S-a impartit in trei sectii: una in Radauti, una in Mitoc si una in Brodina. O data pe an are loc un concurs cu obstacole, probe de galop, frumusete si nu numai.

Vizitarea hergheliei se face cu insotitor si costa 12 lei/persoana

Atelierul de ceramica Colibaba. Artistul Florin Colibaba este descendentul unei familii de olari, ultimul ce detine taina ceramicii de Radauti si de Kuty. Aici pute admira farfurii, cani, sfesnice si nenumarate alte piese din ceramica. Atelierul este situat in incinta Muzeului Etnografic. Piesele sunt lucrate din argila si arse apoi in cuptor. . Coloritul pe care artistul il foloseste in pictarea produselor este intens, cald.

Manastirea Bogdana aflata in patrimonial UNESCO, este cea mai veche manastire de zid din Moldova, ctitorita de Bogdan I in perioada de constituire a statului feudal moldovenesc.

Templul Mare din Radauti este un lacas de cult evreiesc, construit in anul 1883 in stil maur, fiind o cladire masiva cu doua turnuri inalte, acoperite cu cupole care confera cladirii aspectul unei catedrale ortodoxe. Interiorul este insa o combinare a stilului maur si baroc cu cel renascentist

Programul poate suferi modificari datorita vremii sau circulatiei.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

O combinatie activa intre drumetie, vizitare, socializare, intr-un program original, marca Singles Camp&Travel.


Echipament obligatoriu

Chiar daca drumetiile sunt usoare, recomandam un echipament apropiat de cel montan: pantofi sau ghete trekking, pantalon lung elastic, tricouri si bluze termice, pelerina, sapca de soare, rucsac de 20 l in care sa aveti zilnic pregatita apa, cca 1 litru si ce credeti ca va poate omori foamea: fructe, batoane proteice, ciocolata.


Alte infomatii

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrieriiDaca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmyConditii de renuntare la o excursie: https://singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/Reguli pentru membrii clubului: https://singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/Reguli in drumetiile montane: https://singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Modifică mesajul