Plaiurile dulcei Bucovine. 1 – 3 mai 2020

01/05/2020 - 03/05/2020
650 RON

Descriere

Bucovina este natura, traditie, bogatie culturala, oameni frumosi si bucate dintre cele mai alese si gustoase, iar localitatea Vama poate fi asemuita cu o poarta spre raiul pe care il reprezinta, pentru tot mai multi, agroturismul.  Asezata intr-o mica depresiune, la confluenta raurilor Moldova si Moldovita, strajuita de obcine domoale acoperite de un covor tesut din paduri de fag, molid si fanete, este una dintre cele mai vechi asezari din Romania si un bun punct de plecare spre obiectivele turistice din Bucovina.


Grup de

24 persoane


Plata

Avans

300 RON pana in 31/03/2020

Rate

350 RON pana in 15/04/2020

Cazare

Numar nopti

2

In Vama, jud. Suceava din 01/05/2020 pana in 03/05/2020 cu cazare la Pensiunea Mugur de Fluier****


Servicii incluse

Numar zile mic dejun

2

Numar zile cina

2

Ghidaj


Insotitor de grup: Lidia Mandache 0743 122 214

Altele

cina vineri – mix grill, scrijele, salate, poale in brau
cina sambata – supa de gaina cu taitei de casa, ciulama de hribi, papanasi cu smantana si dulceata de casa

cazarea se face in camera dubla, cu inca o persoana


Nu sunt incluse

X

Transport pana la destinatie


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

x   transport zonal


Program

01/05/2020

Intalnirea cu insotitorul de grup este la ora 14.00 la Casa Calin din Vama, jud. Suceava. Dupa check-in, mergem intr-o plimbare sa vizitam Muzeul Oului din Vama, cel mai mare muzeu de acest gen din Romania si unic prin modul de organizare si valoarea exponatelor.

La intoarcere ne adunam in jurul cuptorului din curte la un pahar de afinata si impreuna cu gazdele vom pregati un mix grill, asezonat cu scrijele din cartofi, salata si poale-n brau la desert. Dupa cina, muzica si dans.


02/05/2020

Transraraul, Vf. Rarau si Piatra Soimului

Dupa micul dejun, ne grupam cate 4 – 5 in masinile cu care am venit si parcurgem 20 km pana la Pojorata, de unde incepem sa urcam pe Transrarau. Dupa 17 km ajungem la Hotel Alpin Rarau (1520m),unde parcam. De aici pornim pe jos spre Vf.Rarau (1651m), care ne ofera o priveliste larga spre Valea Moldovei, depresiunea Campulung Moldovenesc si Obcinile Bucovinei. Traseul este usor, cca 2 ore dus-intors cu tot cu pauze dar necesita echipament adecvat (bocanci trekking, pantaloni elastici, geaca de vant/ploaie).

La coborare oprim in Pojorata pentru o degustare de pastrav.

In jur de ora 16.00 suntem la pensiune. Pana la cina aveti timp pentru un refresh…


03/05/2020

Plimbare cu Mocanita Hutulca.

Vizita la manastirile Moldovita si Sucevita care fac parte din ansamblul celor 8 biserici pictate din Bucovina aflate in Patrimoniul UNESCO.

Popas la atelierele de ceramica Marginea.


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Trecând prin dulcea Bucovină, spectacolul naturii îţi încântă ochii. Mănăstirile pictate, de piatră sau din lemn, sunt loc de pelerinaj pentru suflet. Monumentele, statuile sau cetăţile îţi aduc aminte că aceste meleaguri au o istorie aparte: Bogdan Vodă, Ştefan Cel Mare, Alexandru Cel Bun şi alţi domnitori le-au protejat de atacuri străine şi le-au făcut să prospere.

Am considerat Bucovina ca un loc foarte potrivit pentru a va petrece intr-un grup mic, de oameni faini, zilele de minivacanta de 1 Mai.


Echipament obligatoriu

Incaltaminte si imbracaminte adecvata drumetiei:  bocanci trekking, pantaloni lungi elastici, bluze de vant/ploaie. Sa aveti si un mic rucsac in care sa puneti o pelerina in caz de stropi…


Alte infomatii

Muzeul Oului din Vama  are in colectie peste 7000 de oua, lucrate in tehnici si stiluri diferite, atât din Bucovina, cat şi de pe toat emeridianele lumii. Colecţia aparţine prof. Letiţia Orşivschi, artist roman recunoscut la nivel national şi international.

Ouale din muzeu sunt aranjate în 45 de vitrine distribuite în 3 încaperi, muzeul fiind structurat pe mai multe sectiuni :
•   oua bucovinene (unele cu o vechime între 50 şi 100 ani),
•   oua din alte zone ale Romaniei, colectia internationala (ouă traditionale din 82 de tari ale lumii),
•   creatii ale artistilor de diferite nationalitati aranjate pe teme (oua cu motive religioase, florale, abstracte, oua perforate, oua cu aplicatii etc.),
•   creatiile artistei Letiţia Orşivschi,
•   oua diverse (oua din portelan, ceramica, sticla, lemn, piatra).
În colectie exista şi oua rare, ca cele de emu, nandu, tinamu, broasc aţestoasaa, crocodil, flamingo, dar şi oua cu dimensiuni foarte mici: de gecko, potarniche, vrabie, porumbel, randunică, prepeliţa, alaturi de oua de fazan, paun, raţa, gasca, curca, strut etc.

Transraraul, cel de-al treilea traseu montans pectaculos din Romania, dupa Transfagarasan si Transalpina,  este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. Traseul este denumit de localnici şi Drumul Comorilor, dupa o legenda legata de unul dintre punctele sale de atracţie – Pietrele Doamnei. Legenda spune că în 1541, domnitorul Petru Rareş şi-ar fi găsit un loc în munţii Rarău pentru a-şi adăposti familia şi o parte din avere de hoardele de tătari. Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares şi fiul acestora s-ar fi refugiat într-o pestera să se roage, iar stanci uriase s-ar fi desprins si ar fi căzut peste locul în care se afla averea, ingropand-o odata cu hotii.

 

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilorhttps://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.