Sicilia, cu tot ce are mai frumos. 24 – 31 mai 2021

24/05/2021 - 31/05/2021
1,250 EUR

Descriere

 

Cu acceptul celor inscrisi, excursia s-a mutat in 2021. Perioada prezentata este orientativa. Urmeaza, ca atunci cand orarul de zbor devine cunoscut, sa adaptam programul cu acesta si sa comunicam pe site si forum data plecarii si a retururului in tara

Sarmul unui pamant inconjurat de apa, incalzit de vantul Africii, binecuvantat cu bogatii si locuri minunate. Vegheat de Etna, imbujorat de soare, acoperit cu lanuri de grau si livezi de migdali. Plaje superbe, orasele pitoresti, o arhitectura unica, nascuta din mixtul greco-roman cu cel normand si maur. In jur vestitele Insule Eoliene, cu farul lor arzand, Stromboli…Minunate locuri, care asteapta sa fie explorate…O excursie in doar 8 participanti, in care o sa va fiu insotitor, sofer si pe parcursul drumului si ghid. Perioada este full season si pentru vizitare dar si plaja si baie in mare!


Grup de

8 persoane


Plata

Avans

300 EUR pana in 16/06/2020

Rate

500 EUR pana in 03/11/2020
450 EUR pana in 02/04/2021

Cazare

Numar nopti

7

In Taormina din 24/05/2021 pana in 28/05/2021 cu cazare la Hotel Mediteranee****

In San Leone (langa Agrigento) din 28/05/2021 pana in 29/05/2021 cu cazare la Hotel Dioscuri Bay Palace 4*****

In San Vito lo Capo din 29/05/2021 pana in 30/05/2021 cu cazare la Hotel Achibea***

In Enna din 30/05/2021 pana in 31/05/2021 cu cazare la Hotel Bristol***


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Blue Air Bucuresti - Catania
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor Blue Air Catania - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

6

Transfer Aeroport


Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


7 zile transport zonal pe ruta cf program al excursiei -

Ghidaj


Insotitor de grup: Gigi Cindea 0756 106501

Altele

•   parcari de zi si noapte, taxele de sosea pentru microbuz (cca 25 euro/persoana)
•   taxe de oras la hoteluri (cca 20 euro/persoana)

Zboruri Blue Air:

plecare: 9 septembrie, miercuri ora  07:30 Bucuresti – Catania 08:45

retur: 16 septembrie miercuri ora 09:30 Catania – Bucuresti 12:35


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium

71 RON

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

– excursii optionale pe mare: croaziera in zona insulei Bella si croaziera insulele Panarea & Stromboli
– alte costuri (funicular Taormina, tur panoramic Catania)


Program

24/05/2021

Ora 5:15 intalnire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni – Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Verificati inainte de plecarea de acasa sa aveti actele de identitate necesare trecerii frontierei (carte de identitate sau pasaport). Nu intarziati la intalnirea de pe aeroport pentru ca riscati costuri suplimentare pentru achizitionarea altui zbor sau chiar pierderea excursiei. Nu ne facem responsabili pentru orice cost, orice neplacere sau disconfort ce decurge din intarzierea la ora de intalnire comunicata aici. Urmariti pe forum, pana in preziua plecarii orarul de zbor si ora de intalnire pe aeroport, pentru ca exista posibilitate modificarii de program. Trebuie sa stiti si sa va asumati ca uneori companiile de zbor modifica unilateral orarul de zbor, Singles Camp si Bon Voyage Sibiu neputand fii considerate responsabile de acest lucru. De asemenea nu putem fi responsabili de intarzieri de zboruri, de pierderea de conexiuni ulterioare. Daca intarzierile sunt mai mari decat 2 ore, se pot cere companiei de zbor despagubiri conform drepturilor pasagerilor, prezentate aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm.

Zbor Blue Air 09 septembrie 07:30 Bucuresti – Catania 08:45

Regruparea se va face la linia de preluare a bagajelor. Recomandarea este sa aveti rabdare, sa nu iesiti singuri din aeroport pentru ca riscati sa fie nevoie sa va organizati singuri transferul pana la Taormina. Dupa regrupare, se iese din aeroport impreuna cu insotitorul de grup , se face imbarcarea in microbuz si ne vom deplasa spre Taormina, pe un drum de cca o ora si jumatate. O sa ajungem cel mai probabil in jur de orq 11:00. Este prea devreme pentru check in, hotelurile fac de regula intrarile incepand cu 15:00 – 16:00. Pana atunci vom avea ceva timp de haladuiala si de asemenea pentru masa de pranz.

O sa urcam intr-o mica localitate pitoreasca aflata in varful muntelui, la Castelmola. O sa aveti acolo timp liber pentru masa, plimbare, relaxare. Ne reintalnim pentru a cobori la hotel la ora 15:00. Facem check in-ul, un refresh si iesim sa va arat centrul Taorminei, Corso Umberto si Parcul Florence. De acolo program liber, fiecare isi organizeaza cum doreste seara: ramanand in oras sau revenind la hotel.


25/05/2021

Insula Bella si Siracuza Dimineata dupa micul dejun la ora 8:00 luam microbuzul, coboram la mare si parcam pe Via Nazionale, la Parcheggio Isola Bela, langa Piazza Mazzaro. Coboram pe plaja pe la Lido Il Delfino, luam barca si o ora, incepand cu ora 9:00 ne plimbam pe apa la Grotta Azzuro si in jurul insulitei Isola Bella. Apoi ne continuam drumul spre Siracusa (insula Oggia). Parcare Siracusa: Parcare Riva della Posta, este gratuit acolo (se trece podul rutier, Umbertino, pentru ca celalalt este pietonal, e interzis).
Vizitam pietonal in cca 4 ore (inclusiv masa) insula Oggia. Tot acolo, langa piata luam si masa.

Ne intoarcem, apreciez eu, in jur de ora 18:00. La hotel, timp liber, pentru refresh, plimbare, cina, shopping. Total zi: 240 km, cca 3 ore de mers cu masina.


26/05/2021

Cheile Alcala si Vulcanul Etna  Echipament de drumetie in natura, nu ceva montan, dar oricum sa aveti un trekking cu talpa aderenta, pantalon, tricou termic, sapca si protectie solara. Bluza de vant si pelerina sunt foarte recomandate de asemenea.
Dupa micul dejun, la ora 8:30 avem plecarea cu microbuzul din Taormina, urmand sa mergem pana la Cheile Alcantara (Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico): Via Nazionale, 5, 98030 Motta Camastra ME, Italia. Ajungem repede, cca 40 minute, asa ca in jur de ora 9.30 vom fi acolo. O sa facem o plimbare de cca o ora si 30 minute, pornim apoi spre Zafferana Etnea, 95019 Provincia Catania, Italia. Zafferena (inseamna Sofran). Ajungem in cca o ora, deci va fi cca 12.30. Urcam pana la Rifugio Giovanni Sapienza, sunt 18 km, ii facem in urcare in cca 30 minute. Va fi deci ora 13.00 cand ajungem la Refugiu. Este acolo un hotel cu restaurant si pizzerie, primul lucru pe care o sa-l facem este sa luam o pauza de o ora pentru pranz. In drum oprim si vizitam un crater aflat aproape de sosea. Apoi luam funicularul si urcam pana la 2500 m. Costa cca 40 EUR/persoana. Sus o plimbare si cine doreste – vizonarea pe 7D a unei eruptii imaginare. Coboram si luam drumul Cataniei, urmand sa vedem centrul istoric al orasului. O sa ramanem acolo in jur de 2 ore, pana in jur de 19:00. In acest trimp va propun un tur panoramic, costa in jur de 5 euro si porneste din Piaza del Duomo, din coltul Catedralei Sfanta Agata. O sa aveti si cca o ora de plimbare, eventual sa incercati langa piata de peste fructe de mare la cornet. Parcarea se va face (cu putin noroc pentru ca zona este foarte aglomerata) in zona Parcului, Via Cardinale Dusmet.

Seara ne intoarcem in Taormina, ajungem in jur de ora 20:00. Total zi 161 km cca 4 ore de mers cu masina.


27/05/2021

Panarea & Stromboli Plecam la 10:00, ne intoarcem la 23:45. Protectie solara, costum de baie, imbracaminte si incaltaminte sport.
O minicroazieră pentru a explora două dintre cele mai faimoase Insule Eoliene, situate la nordul Siciliei, patrimoniul mondial UNESCO din 2000: insula plina de eleganta – Panarea elegantă și vulcanica – Stromboli. Insula Panarea este renumită pentru arhitectura sa plina de farmec, în timp ce Stromboli, o insulă cu o formă conică caracteristică, este vestita pentru vulcanul perpetuu activ, care o domina.
Plecam cu microbuzul spre portul Milazzo si ne imbarcam pentru o calatorie pe apa pana la insula Panarea. Ajunsi acolo o sa avem timp liber pentru a vizita un sat tipic, ne putem bucura de plajă și de bucataria deosebita a restaurantelor locale. luați masa în restaurantele locale. Puteti face de asemenea cumparaturi.  Înapoi la bord si navigam în jurul stâncilor din zona Panarea. Transfer pe apa la Stromboli, tur al insulei pe până la apusul soarelui. Retur la bord. Vizitam de pe mare “Sciara del Fuoco”, punctul culminant al excursiei. Cateva lucruri despre Stromboli: Pe insula se afla un vulcan vechi şi activ, ce se înălţa din Marea Mediterană, precum şi câteva aşezări de coastă.
Priveliştea este incredibilă, de vis, cu o atmosferă insulară unică, care nu atrage doar turişti, ci şi numeroase celebrităţi, precum fostul preşedintele italian Giorgio Napolitano şi designerii Dolce şi Gabbana – care deţin câte o vilă de vacanţă pe insulă.
Unul dintre lucrurile care se pot face pe insula este sa te plimbi în împrejurimile satului principal, admirând panoramele superbe şi sa achiziţionezi suveniruri ce au legătură cu vulcanul, din magazinele de aici.
Al doilea, este să faci o excursie cu barca în jurul stâncii vulcanice abrupte Sciara del Fuoco, formaţiune de lava neagră din partea de jos a vulcanului, unde poţi vedea exploziile vulcanului Stromboli. Priveliştea este şi mai dramatică la amurg, atunci când emisiile de foc sunt clar vizibile.
Despre vulcan. Stromboli a erupt din cele mai vechi timpuri. Romanii l-au numit “Farul din Marea Mediterană.” Localnicii îl numesc iddu, în dialect semificand “el.” Vulcanul a împrumutat numele sau unui tip de erupţie: stromboliana. Vulcanul erupe continuu, de două mii de ani, la intervale de aproximativ douăzeci de minute. Noaptea, erupţia se vede că o fântână de foc roşu, incandescentă.
Este o explozie de lavă de unde iese magma și din care puteți admira clar exploziile vulcanului.

Asta o sa facem si noi. Ziua sa ne bucuram de panorame, seara de imaginea fantastica a eruptiei. Pentru care trebuie sa mai platim in plus fata de tariful calatoriei si o eco-taxa. Ne intoarcem seara tarziu. Mentiune. Desfășurarea excursiilor maritime este întotdeauna subordonată deciziilor companiilor de transport maritim și ale autorităților locale.

Panarea:

Stromboli:


28/05/2021

Desi ne intoarcem tarziu, a doua zi trebuie insa sa plecam…Nu asa repede insa ca de obicei. Vom face check out-ul si la ora 10.00, incarcam bagajele in microbuze si la 10.15 plecam spre Piazza Armerina. Langa, vizitam Vila Romana Casale. Parcarea este sigura, este mare, putem lasa bagajele in microbuze. Pana la Villa Romana Casale facem 174 km, cca 2 ore si jumatate. Dupa ce vizitam complexul cu mozaicuri plecam spre Agrigento, sa vizitam Valea Templelor. Inainte de plecare, luam masa la autoservirea de la intrarea in complex. Cu 8-10 euro, se poate ceva usor, de amiaza.
La Agrigento trebuie sa ajungem la 16.30. O sa fac o programare pentru intrare si audioghiduri la aceasta ora. Lasam microbuzul in parcarea de la Porta V. De acolo luam taxi-uri (cca 3 EUR/persoana), care ne vor duce sus la Templul lui Jupiter. (daca nu luam taxi trebuie sa urcam dealul sau sa mergem cu microbuzele sus, dar parcarea este mica si s-ar putea sa nu gasim locuri). Maxim 2 ore de plimbare lejera si coboram inapoi la parcarea in care am lasat microbuzul. In jur de 19.15 ajungem la hotel, la San Leone, este foarte aproape de Agrigento. Sper ca se mai poate folosi piscina la acea ora, imi doresc sa ne racorim un pic. Relaxare si apoi cina la hotel, au bucatarie siciliana.


29/05/2021

Dupa micul dejun, ora 8.30 plecam cu microbuzul, avem o zi plina si cu vizitare si cu cea mai frumoasa plaja din Sicilia. Pe drum oprim la Porto Empedocle sa vedem Scala dei Turchi. Apoi vedem Marsala, Trapani iar in final ajungem pe plaja de la San Vito lo Capo.

Scala dei Turchi. Pana la Porto Empedocle facem cca 20 minute, deci la 09.00 ajungem acolo. Lasam masinile jos in parcarea de langa plaja, apoi plecam intr-o plimbare de cca ora dus si intors la minunata stanca alba.

Marsala. Ajungem la cca 12:30. Parcare Via Colonnello Maltese, 35, 91025 Marsala TP, Italia (este o parcare mare acolo, pe malul marii, un info point si Mercato del Contadino). De acolo traversand, si luand-o pe Via Scipione Africano in 5 minute ajungem la Porta Garibaldi. Langa este Piata antica de peste, apoi mergem inainte pe strada cu degustari de vinuri de Marsala. Timp liber de explorare si de masa: 2 ore. La 14:30 plecam mai departe.

Continuam pe tarm, spre Trapani, nu pe rapida!  Sa vedem salinele, este foarte interesant acolo sa vedeti felul in care se extrage sarea din apa marii. Pe traseul nostru o sa vedem pe malul marii o multime de bazine de saratura. Marsala – Marausa – Palma – Salinagrande. De aici mergem la Torre di Nubia, un restaurant pitoresc, foarte aproape de Muzeul Sarii. Nu vizitam muzeul ci doar facem o pauza de o jumatate de ora acolo. Adresa localului: Via Raisi Debbi – Nubia, 7, 91027 Nubia si al Museo del Sale: Via Chiusa, 91100 Nubia, Paceco TP. Plecam apoi direct spre un loc care a incantat in mod deosebit pe cei care au vizitat cu mine Sicilia in 2019: San Vito lo Capo Beach, este un fel de Caraibe de Europa. Daca priviti fotografiile de anul trecut intelegeti de ce.

In jur de 17:00 o sa ajungem pe plaja. Va las acolo, urmand sa va preiau mai tarziu, dupa balaceala. Intre timp am sa merg la hotel sa pregatesc check in-ul si sa lasa bagajele. In jur de 19:00 la hotel, cina acolo.

O zi cu cca 200 km, cca 4 ore de mers cu masina.


30/05/2021

Catedrala Monreale si Cefalu’. Facem check out si plecam in jur de 9:00 Mergem pe autostrada de Palermo. Intram mai intai sa vizitam Catedrala Monreale si Claustrul alaturat. 11:00 – 14.30, deci cca 3 ore si jumatate in care este inclusa masa de pranz. La Cefalu’ cand ajungem e prea tarziu pentru a gasi restaurantele deschise. La 14.30 plecam spre Cefalu si ne bucuram acolo de atmosfera minunata si de pitorescul acelui mic sat aflat pe malul marii.

Unul dintre cele mai remarcabile monumente care au ramas in urma regilor normanzi este, fara indoiala, Catedrala Monreale, o superba mostenire arhitectonica specifica regalitatii normande, care arata atentia indreptata cu precadere spre detalii si, in special, spre bogatia decoratiunilor. La prima vedere, catedrala pare simpla, dar pe masura ce privesti mai atent, esti tot mai fascinat de maretia acestui splendid lacas sfant. Ceea ce impresioneaza intai sunt portile de intrare,  apoi stilul neobisnuit, bizar chiar, un ecletism normand, bizantin si maur. Un gigantic mozaic bizantin, ireal de frumos si perfect pastrat.

Cefalu’ este esenta Siciliei. Este locul in care simti cel mai bine si marea si romantism, intr-un amestec de boem si galagie latina…Este locul meu favorit, pe langa Ortigia, in Sicilia…

De la Cefalu’pana la locul in care o sa stam peste noapte avem mai bine de o ora si jumatate pe autostrada (106 km). O sa fim cazati intr-un mic orasel, Enna. Ajungem acolo dupa ora 20:30, deci nu o mai apucam sa vedem mare lucru din el nici seara nici dimineata, pentru ca va fi nevoie sa plecam devreme spre aeroport. O zi lunga, cu cca 275 km cca 4 ore si jumatate de mers cu masina.


31/05/2021

In aceasta zi nu avem mic dejun. Plecam foarte devreme si nu avea sens sa-l achitam doar pt a avea ceva simplu la pachet.  Din Enna avem pana in aeroport cca 90 km de autostrada. Cca o ora deci. Dar tin mult sa evitam orice surpriza neplacuta, pe sosea pot aparea tot felul de situatii care sa ne tina in loc, plus ca este nevoie sa predau microbuzul. Deci o sa iau o marja suplimentara de 2 ore, imi pare rau pentru somnul vostru dar sper ca toata lumea imi intelege grija si responsabilitatea. La 4:30 ne intalnim, fara intarziere cu bagajele la microbuz, pentru a le incarca si pleca spre aeroport. Check in incepand cu ora 7:30. Avem zbor la 09:30 din Catania, ajungem la Bucuresti la ora 12:35.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie care are si vizitare si relaxare la plaja si mare. Vom calatori cu un microbuz inchiriat, dar pentru a avea acces la obiectivele pe care vi le-am propus este nevoie sa mergem si pe jos. Vizitam pietonal  zone naturale, altele istorice, altele urbane. Nu sunt distante mari, dar pentru un confort si o stare buna va recomand sa veniti “incalziti” in aceasta excursie. Nu alergam, mergem usor, nu facem “bifari”, dar trebuie inteles ca sunt zile in care veti sta in picioare 4-5 ore. Asta inseamna un pic de pregatire fizica. Necesare in special in primele zile, care sunt ceva mai pline, vedeti din program ca se pleaca dimineata si se vine seara. Mai este nevoie si de un pic de rabdare, intelegere ca faceti parte dintr-un grup…
Am avut grupuri bune in fiecare din aceasta excursie, cu foarte mici exceptii, oamenii se documenteza si stiu ce isi doresc. Tin mult sa ofer din nou un cadru placut, de vacanta cu prieteni, sa avem o atmosfera placuta. Este cu siguranta ultimul an in care o sa insotesc un grup in aceasta excursie. Vreau sa inchei seria cu una super reusita. Ca intotdeauna o sa fac totul sa va fie bine, am ales hoteluri f. bune, locatiile sunt potrivite pt programul pe care o sa-l avem, depinde insa un pic si de voi…


Echipament obligatoriu

Imbracaminte, inacaltaminte. Va recomand in mod deosebit sa aveti la voi incaltaminte sport. Sa aveti protectii solare, incepand de la creme pana la sepci. Nu uitati nici de pelerina! Nu se stie niciodata! Totul lejer, vaporos, in care sa nu transpirati.

Documente de calatorie. Este obligatoriu sa aveti asupra voastra la check in-ul de pe aeroport carte de identitate sau pasaport valabil.

Bagaj: Impunem o limita a bagajului de cala, datorita spatiului mic de depozitare a trollerelor in microbuz. Tineti va rog cont in mod deosebit de acest aspect, pentru ca nerespectarea dimensiunilor poate duce la refuzul de a va incarca bagajul. Si nu ne dorim o astfel de situatie sensibila. Limita: 60 cm x 45cm x 35cm. . Pe langa acest bagaj pregatiti si un rucsac gol, pe care zilnic sa-l umpleti cu ce  aveti nevoie: costum de baie, pelerina, sapca de soare, apa.


Alte infomatii

Taormina
Este poate cea mai idilica statiune pe care am intalnit-o pana acum. Este plina de viata dar in aceasi timp aristocratica, rafinata, un orasel boutique agatat parca pe o coasta ce ofera panorame de vis asupra Marii Ionice.

Taormina este numită Perla Mediteranei, nu doar datorita amplasamentului sau absolut fantastic pe Muntele Tauro, ci si frumuseții si armoniei cladirilor, construite intr-un pitoresc stil mediteranean. Are o climă blândă, ceea ce creaza cadrul perfect pentru o vegetație luxuriantă pe tot parcursul anului.

Din inaltul muntelui, Taormina oferă o experiență uluitoare. Din Teatrul Grecesc se poate admira golful Giardini Naxos și Muntele Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, în timp ce pe cealaltă parte se asterne o priveliste extraordinara peste coasta, spre Messina și pana hat-departe in apropierea coastei calabreze.

La poalele Taorminei, se fla doua locuri faimoase: golful Mazzarò și Isola Bella, scaldate in apele cristaline.
Corso Umberto este principala stradă pietonală din inima orașului, un loc in care gasesti deopotriva magazine si restaurante, locuri de popas si promenada.

Orașul a fost întotdeauna popular in turismul de elită. Taormina a gazduit numeroase personalități faimoase, inclusiv Wilhelm al II-lea al Germaniei, scriitorii Goethe, D. H. Lawrence, Oscar Wilde, Truman Capote și André Gide, doar pentru a numi pe cativa. Designeri de modă, cum ar fi Dior, femei nobile celebre, cum ar fi Florence Trevelyan, oameni de arta , printre care pictorul german Geleng și fotograful Wilhelm von Gloeden, artisti – aici am putea numi o multime, dar ne rezumam doar la doua star-uri: Greta Garbo și Elizabeth Taylor.T aormina a fermecat mai mulți regizori care au ales-o ca scenă pentru filmele lor.

Pictorul german Otto Geleng a fost primul adevarat promotor al frumuseții Taorminei, îndemnându-i pe compatrioții săi să vadă aceste locuri, de unde se poate vedea in acelasi timp zăpada de pe Muntele Etna și livezile de migdali infloriti.

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 4 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursiehttps://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Contractul comercial Bon Voyage Sibiu: ………………………………………..

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.