Toamna de vis in Apuseni, la “marea dintre munti”. 24 – 27 septembrie 2020.

24/09/2020 - 27/09/2020
695 RON

Descriere

17.09.2020

A aparut un loc liber din renuntari intr-o camera dbl la femei.

Un loc fascinant, in care intr-o minunata uniune, natura si oamenii locului au creat un taram de vis. Fauna, flora, relieful si traditiile care inca se pastreaza prin aceste parti, aduc un farmec inegalabil zonei, facand din Apuseni o oaza de frumusete autentica.

Am gandit si planuit aceasta actiune, in primul rand pentru a va oferi ocazia sa vedeti aceste locuri intr-un grup fain si cu o organizare premium. Am doilea motiv pentru care am organizat si lansata aceasta excursie – eveniment, este pentru a da posibilitatea celor din Cluj, din Alba, Bistrita, Bihor, sa se intalneasca, sa se cunoasca, sa se poata crea un puternic nucleu Singles Camp si acolo. Asta ne va da noua posibilitatea si ne ofera motivatia de a lansa excursii cu plecare din zona. Asa ca daca vreti cu adevarat sa participati la actiunile clubului si zunteti din zona, haideti la Belis! Drumetim, vizitam, ne distram si legam o multime de prietenii.

Actiunea este deschisa si celor din tara, o oportunitate foarte buna de a calatori pana la Cluj, daca sunteti din Bucuresti, Timisoara sau Iasi este zborul. Este rapid, confortabil si comparabil ca tarif cu un autobuz care v-ar duce pana acolo. Daca tempul naturii va atrage, daca vreti sa aveti o incursiune in Apuseni, dati o fuga la Cluj si pornim de acolo impreuna!

 


Grup de

38 persoane


Plata

Avans

200 RON pana in 05/08/2020

Rate

495 RON pana in 28/08/2020

Cazare

Numar nopti

3

In Belis din 24/09/2020 pana in 27/09/2020 cu cazare la Pensiunea Ana&Irina****


Servicii incluse

Servicii transport


auto, Cluj - Belis si retur
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

3

Numar zile cina

3

Insotitor pe toata durata excursiei


Transport zonal


4 zile transport zonal pe ruta zonal, cf programului -

Ghidaj


Insotitor de grup din parte Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122 214

Altele

•        cazarea se face in camera dubla,  cu inca o persoana
•        cinele contin felul de baza + desert si se servesc individual, tip grup (toata lumea va fi servita cu aceiasi mancare)
•        ghid local autorizat pentru acces pestera


Nu sunt incluse

X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Altele

x           mesele de pranz
x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           transport pana la Cluj Napoca (pentru cei care vin din alte zone)*
x           altele decat mentionate la “incluse”

Pentru cei care vin din Bucuresti, Iasi, Timisoara recomandarea noastra este sa vina cu avionul pana la Cluj. Este comod, rapid si mai ieftin decat daca am fi organizat transport cu autocarul de acolo. Zona Belis este extraordinar de frumoasa, in special toamna, cand culorile padurilor devin aramii. Merita tot efortul pentru a ajunge acolo…Excursia aceasta este o excelenta ocazie de a vizita zona de catune, de a face o incursiune in universul satelor de la capatul lumii, de a va delecta privirea cu imagini de vis…


Program

24/09/2020

Plecare din Cluj Napoca ora 12:00. Locul de imbarcare, numarul de telefon al soferului, vor fi comunicate cu 2-3 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum. Ne imbarcam in microbuz si plecam spre Rachitele, sa vedem Cascada Valul Miresei. Din culmile de granit ale Vladesei, de sub piramidele stralucitoare de calcar ale Pietrelor Albe, pornesc la vale paraie cristaline care isi unesc puterea pe Valea Stanciu intr-un suvoi vijelios care se pravaleste cu furie intre Stancile Lespezi, dand nastere celei mai frumoase cascade din Muntii Apuseni: Cascada Valul Miresei numita si Cascada Rachitele. Are trei trepte de cadere a apei (5m, 8m si 34m) si este reprezentativă pentru Munţii Apuseni. Aşezată la graniţa cu parcul natural Munţii Apuseni, oferă privelişti extraordinare. Are o poveste emoţionantă – legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci chiar în ziua nunţii sale, iar voalul i-a rămas agăţat. Nuntaşii au plâns-o pe mireasă, iar din lacrimile lor s-a format cascada.

Mergem apoi sa vedem Peştera Humpleu sau Peştera Mare din Valea Firei. Aceasta se află în Dealul Humpleu în versantul drept a Văii Firei, pe suprafaţa comunei Margău. Peştera are valoare excepţională prin interesul ştiinţific şi unicitatea resurselor, fiind reprezentativă pentru patrimoniul speologic naţional şi internaţional şi are importanţă naţională care se distinge prin mărime, numărându-se printre primele 5 mari pesteri din ţară, cu galerii ce însumeaza peste 40 km.

Galeriile sale au dimensiuni de-a dreptul impresionante: Ondine, Sala de Dans, Buzunar, Suspendata, Club, Dan Coman, Minunilor, Gabor Halasi, Charonte, Grenoble, Sălile “A”, Sala Bivuacului, Înalta, Pagodelor, Helictitelor, 89″, Amfiteatru, Bingo, Sala cu Ferestre, Sala Finală şi Sala Giganţilor, care are o lungime de 750m, lăţime 111 m şi înălţime de 35 m – cea mai mare din ţara noastră, a doua ca mărime din Europa şi a patra din lume. Se întâlnesc formaţiuni concreţionare de peşteră, cele mai frumoase găsindu-se în Sala Comorilor. Geoda din zona de intrare conţine cristale de calcit de dimensiuni impresionante.

Peştera se poate parcurge pe o prima porţiune fără mari dificultăţi, dar intrarea în peşteră se poate face doar cu acordul unui reprezentant al Parcului Natural Apuseni şi sub supravegherea unor speologi experimentaţi.

Peştera Humpleu va deveni cel mai probabil în curând cea mai întinsă cavitate din ţară, depăşind cunoscuta Peştera a Vântului. Se aproximează că peştera Humpleu are un potenţial de dezvoltare al galeriilor de peste 100 km lungime. În amonte, pe Valea Firei, se află alte mici cavităţi, parţial explorate: Peştera cu Montmilch, Peştera din Coasta Vârtop, Peştera Labirint, Peştera Ursului.

Cazare, cina si un pic de muzica si de petrecere, asa ca de bine ajuns… :)

Totalul zilei este de 122 km


25/09/2020

ZIUA DRUMETIEI. Traseul pe care o sa-l parcurgem: Belis – Fantanele – Barajul Fantanele – Poiana Marchis – Dealul Copcea – Statiunea Belis – Fantanele. 
Lungimea: 8,5 km
Durata: cca 3,5 ore
Marcaj: punct rosu
Este un traseu in circuit ce presupune urcarea prin padure si traversari prin rau, prima oprire fiind la Poiana Ciunca. Tineti va rog cont sa aveti echipament complet de munte, ceea ce v-am descris si prezentat.

Lacul Fântânele

Mărginit la nord-vest de Masivul Vlădeasa, care domină cu creasta sa pronunţată (1836m) întreaga regiune, la sud-vest de Munţii Bihor – cei mai spectaculoşi prin varietatea fenomenelor carstice prezente (unde regăsim, printre altele, izbucurile,ponoarele, peşterile şi avenele), la est de Munţii Gilăului –  situaţi între izvorul Crişului Repede şi valea Arieşului, iar la sud de Muntele Mare – un uriaş bloc de granit şi totodată cel mai vechi masiv din Apuseni (1826 m), Lacul Fântânele este, cu siguranţă, unul din cele mai spectaculoase destinaţii din Carpaţii Occidentali.

Lacul, proiectat pe cursul superior al Someşului Cald în perioada 1970-1974, a obligat oamenii comunei Belişului vechi să se strămute pe actuala localizare a satului. Cătune precum Milioan, Pleş, Dădeşti, Bolojeşti sau Giurcuta de Jos fac parte acum din trecut şi doar în verile secetoase, când apa lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moţi, evidenţiindu-se ruinele fostei biserici din Beliş, care au devenit reper istoric şi, bineînţeles, turistic

Beliş – satul de sub ape
Nu există documente care să ateste originile comunei Beliş, însă aceasta a fost menţionată pentru prima dată în documentele oficiale în anul 1737.

Istoria satului înghiţit de ape începe în secolul XIV, când s-a construit biserica şi sfârşeşte în anii ’60, când conducerea ţării a decis construirea unui baraj care urma să acopere satul cu 60 de metri de apă. Biserica satului era vizibilă de orinde te uitai, fiind construită pe o măgură, iar casele locuitorilor moţi erau construite în jurul acesteia.

Astăzi, după atâtea secole de la construirea ei, în perioadele de secetă, când apele lacului care au acoperit-o scad, se ivesc turlele bisericii care rezistă, ca prin minune. A fost singura construcţie care nu a fost mutată, lăcaş de cult încărcat de istorie. Când au fost nevoiţi să plece, moţii au smuls icoanele, altarul şi ferestrele şi au luat cu ei tot ce se putea lua dinăuntru, în speranţa păstrării măcar a valorilor spirituale. Casele oamenilor, însă, nu au rezistat apelor.

Atunci cand apa din lac este scazuta, biserica satului si cateva alte constructii adiacente din piatra se ivesc, amintind de catunele ce erau odata acolo…

Scafandrii spun că lacul este atât de întunecat, încât, chiar şi în zilele senine, nu poţi vedea mai mult de trei metri în jur, iar când apele ajung la buza malului, până la vârful bisericii trebuie să cobori 15 metri.

Dupa amiaza este de relaxare, de plimbare in zona lacului Belis. Cina o luam la pensiune.


26/09/2020

ZIUA CATUNELOR, A SATELOR DE LA CAPATUL LUMII. Descoperim farmecul satelor din muntii Apuseni, a caselor imprastiate de dealuri, a gospodariilor incremenite in timp.

Dupa micul dejun, ne imbarcam in microbuze si plecam pe Transursoaia, un drum spectaculos ce pleaca din Belis si strabate padurile si satele motesti Poiana Horea, Matisesti, Horea si ajunge la Albac.

Noi oprim in Horea de unde incepem sa  exploram catunele cocotate pe munte, risipite printre paduri si fanete.
Urcam la  Casa Memoriala Horea din Fericet si la frasinul care se spune ca l-a plantat chiar el, luam masa traditionala pe malul apei la Casuta din Povesti si mergem  la Dambul lui Gaf sa aflam povestile pline de haz si talc care au facut inconjurul lumii si au ajuns sa fie scrise si in New York Times.

Spre seara ajungem la pensiune. Cina si un pic de muzica!
Total zi cca 120 km (2 ore si jumatate de mers cu masina)


27/09/2020

Mic dejun relaxant, povestile de final si pornim spre casa.  La intoarcere mergem pe alt traseu decat la sosire, asta pentru a vedea alt loc minunat, Lacul Tarnita.

Deci Belis – Somesul Cald – Somesul Rece – Lacul Tarnita – Gilau – Cluj-Napoca. Total 75 km cca 2 ore de mers cu masina. Ajungem la Cluj in jurul orei 14:00.


Profilul actiunii

Tip: activa

Descriere:

Este o excursie – eveniment ce combina plimbarea in natura, cu vizitarea unor locuri unice si inedite, cu petrecerile de seara, prilej extraordinar de va cunoaste, de a comunica, de va face noi prieteni. Iar pentru cei din Cluj si zona, o ocazie speciala pentru a-i cunoaste pe cei din jurul vostru, pentru a se putea crea un nucleu care sa ne permita sa organizam plecari de acolo. Accentuez insa, nu este neaparat o actiune zonala, este deschisa tuturor celor din tara!


Echipament obligatoriu

Zona muntilor Apuseni este una umeda, iar toamna vine cu culorile ei minunate, dar uneori si cu ceva stropi. Apoi ganditi-va ca sunteti la munte, ca urcati, ca va plimbati in natura, deci trebuie sa aveti la voi:

•        rucsac de cca 20 litri, in care sa aveti zilnic apa, pelerina, o bluza-doua de schimb daca va e rece sau cald, ceva de rontait pentru energie si linistit foamea
•        gheata de munte (nu de oras, nu cizmulite, nu adidasi, pentru ca alunecati, asa cum au patit cei care nu au tinut cont de sfaturi, si aveti de suferit…)
•        pantalon lung elastic, care sa va permita miscarile
•        tricouri si bluze termice (se gasesc la magazinele de sport, daca nu stiti ce sunt intrebati acolo si veti fi indrumati)
•        ceva de protectie pentru cap (sapca, bandana)
•        lampa frontala sau lanterna, pentru intrarea in pestera

Locatia are centru spa! Nu uitati de costumul de baie si de slapi. Va recomand daca aveti, sa luati si un halat de baie cu voi…


Alte infomatii

Locatia este noua pentru noi cei din Singles Camp, la fel si zona in care este amplasata. Este prima oara cand organizam un eveniment la Belis.
Pensiunea dispune de:

– centru spa,

– teren sintetic (se poate juca fotbal sau tenis),

– foisor,

– spatiu verde

– restaurant

V-o prezentam in imagini:

:oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camphttps://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://www.singlescamp.ro/forum/index.php/topic,2978.0.html

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.