Zanzibar, safari si masai in Tanzania 10 – 20 septembrie 2021

10/09/2021 - 20/09/2021
1,500 EUR

Descriere

 Aceasta excursie este cea care urma sa se desfasoare in 2020 

cu acceptul celor inscrisi, a fost mutata in 2021. Perioada este aproximativ aceaiasi, o puteti lua ca reper, datele urmeaza sa le comunicam dupa ce compania aeriana va afisa programul de zbor.

Trezeste-te dimineata in fata unui rasarit de soare, din ocean!


Grup de

13 persoane


Plata

Avans

400 EUR pana in 28/02/2020

Rate

500 EUR pana in 30/06/2020
600 EUR pana in 14/08/2020

Cazare

Numar nopti

8

In Zanzibar din 10/09/2021 pana in 18/09/2021 cu cazare la Marafiki Bungalows****

In Stone Town din 18/09/2021 pana in 20/09/2021 cu cazare la Golden Tulip Boutique****


Servicii incluse

Servicii transport


Zbor Turkish Airlines Bucuresti - Istanbul - Zanzibar
Taxe incluse

Bagaj Cala

Zbor Turkish Airlines Zanzibar - Istanbul - Bucuresti
Taxe incluse

Bagaj Cala

Numar zile mic dejun

8

Insotitor pe toata durata excursiei


Ghidaj


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gusti Ciuca 0751 361.009

Altele

•   • transport avion, cu linia Turkish Airlines  Bucuresti Otopeni – Zanzibar si retur, toate taxele si bagaj cala incluse. Greutatea maxim acceptata la cala: 40 kg: doua bagaje, nici unul mai greu de 23 de kg. Mai puteti avea si in cabina un bagaj cu dimensiunile maxime: 55 x 40 x 23 cm si greutatea maxim admisa 8 kg.
•   bacsisuri pentru urcat bagaje in camere, coborat in receptie

10SEP BUCHAREST OTP      – ISTANBUL IST     TK  1044 10:00 11:25   si conexiune:

10SEP ISTANBUL IST       – ZANZIBAR ZNZ     TK   567 19:50 03:10+  11SEP

RETUR:

20SEP ZANZIBAR ZNZ       – ISTANBUL IST     TK   567 04:05 12:55

20SEP ISTANBUL IST       – BUCHAREST OTP    TK  1045 18:45 20:05


Nu sunt incluse

X

Asigurare medicala


X

Asigurare storno+medicala Turist Plus Premium

80 RON

X

Transfer hotel


X

Intrarile la obiective


X

Pranz


X

Cina


X

Altele

Nu sunt incluse:
•   asigurare medicala
•   asigurare storno
•   mese de prinz si cina
•   taxe locale hotel (cca 1 USD/zi)
•   costuri viza; Chiar daca in acest moment viza de Tanzania nu costa nimic, am tinut sa o mentionez aici pentru situatia in care se schimba intre timp ceva. Viza se primeste gratuit pe aeroport. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data de intrare in Tanzania.
•   vaccinuri si medicamente contra malariei
•   transfer de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport
•   Sandbank picnic + Prison Island
•   Jozani Forest
•   Spices Tour
•   Safari Blue
•   Stone town Tour
•   Transfer Golden Toulip  – Aeroport 7 EUR
•   Excursie Parcul National Mikumi (3 zile) = 850 EUR Include:
– transfer de la Marafiki Bungalows 4* la Golden Tulip Boutique 4* (bagajele raman acolo pana la intoarcere) si mai departe la aeroport
– zbor din Zanzibar si retur
– toate taxele de intrare in parcul national, atat pentru persoane cat si pentru jeep-uri si avion
– cazare cu pensiune completa (2 mic dejunuri, 2 pranzuri din care unul rece la pachet, 2 cine)
– serviciul unui ghid de vorbitor de limba engleza
– transport cu un vehicul excelent de 4×4 reconstruit pentru safari pentru vizionare (cate 6 pers/jeep)
– diurna soferului, indemnizatiile si taxele de parcare pentru vehicul si sofer
– fara limita de kilometri
– program conform itinerariului
– sticla complementara de apa zilnic
– taxele guvernamentale
La  lodge-ul in care vom fi cazati, nu sunt incluse: bauturi alcoolice, racoritoare, apa

Cu cel putin 3 luni inainte de plecarea in excursie, participantii vor achita excursiile optionale la care doresc sa participe:

•   Transfer de la aeroport la resortul  Marafiki Bungalows 4* = cca 10 EUR. Preluarea de la aeroport,  incarcare/descarcare bagaje in/din autocar si transfer la hotel (cca 40 km)

•   Transfer de la Golden Tulip Boutique la aeroport cca 10 EUR Preluare de la 200 m de hotel (acesta se afla in aria pietonala unde autocarele nu au acces) incarcare/descarcare bagaje din autocar

•   Safari Blue = cca 80 EUR (transfer de la si inapoi la hotel, ghid, apa minerala, taxa de intrare, transfer cu barca cu motor, calatorie cu barca traditionala, bauturi racoritoare, pranz)

•   Sandbank picnic + Prison Island = cca 60 EUR (include preluare de la hotel cu autocar, apa pe drum, transfer in portul din Stone City, pranz, bauturi racoritoare, apa minerala, echipament de snorkeling, transfer pe Prison Island, intrare in rezervatia de broaste testoase gigant si transfer cu autocarul inapoi la hotel)

•   Spices Tour = cca 40 EUR (include transport cu autocarul de la hotel la plantatie, apa pe drum, demonstratii culegere cocos de om fluture. ghidaj si explicatii in engleza despre condimentele care cresc pe insula, vizitare plantatie, transport inapoi la hotel)

•   Jozani forest =cca 40 EUR (transfer de la si inapoi la hotel, ghid, apa minerala, taxa de intrare in Parcul National al Padurii Tropicale Jozani)

•   Mikumi Safari = cca 850 EUR

•   tur pietonal Stone City = cca 15 EUR (tur pietonal, walking Tour (ghidaj in limba engleza), intrari in Complexul din Piata Sclavilor si Fort)

•   supliment 2 nopti la Marafiki Bungalows 4* (pentru cei care nu merg in Safari) = 140 EURTransferul din 18 septembrie de la hotel pana la Golden Tulip Boutique  in Stone Town este 15 EUR/pers si nu este inclus in tariful de excursie, urmand a fi achitat odata cu suplimentul de 2 nopti. Total 135 EUR

Transmiteti un Email in agentie: office@bonvoyagesibiu.ro, comunicand excursiile la care doriti sa participati si achitati contravaloarea. Agentia va emite factura cf platii efectuate.

Excursie optionala Parcul National Mikumi

Tarif: ………… EUR

Se achita cu 4 luni inainte de plecare grup

Servicii incluse:
– zbor din Zanzibar si retur
– toate taxele de intrare
– transferurile de sosire si de plecare
– cazare cu pensiune completa
– serviciul unui ghid de vorbitor de limba engleza
– transport cu un vehicul excelent de 4×4 reconstruit pentru safari pentru vizionare
– diurna soferului, indemnizatiile si taxele de parcare pentru vehicul si sofer
– fara limita de kilometri
– program conform itinerariului
– sticla complementara de apa zilnic
– taxele guvernamentale

Nu sunt incluse:
– extra consum: bauturi, telefon, spalatorie etc.
– taxa de plecare
– tips pentru soferi (foarte recomandat)
– viza, asigurare de calatorie


Program

10/09/2021

Ora 07:00 am, Aeroportul International Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza – intalnire cu insotitorul de grup,  urmand sa zburam spre Zanzibar.. Zboruri: 10SEP BUCHAREST OTP      – ISTANBUL IST     TK  1044 10:00 11:25   si conexiune: 10SEP ISTANBUL IST       – ZANZIBAR ZNZ     TK   567 19:50 03:10+  11SEP

Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorul de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati ora si locul in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2,5 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului in Zanzibar insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata la plecare atat la Otopeni cat si cea de conexiune de la Istanbul (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Zanzibar, in prima sala cea de completare a formalitatilor pentru viza. Viza se obtine prin predarea pasaportului, a formularului completat, a voucher-ului de la agentie care cuprinde cazarile (o sa vi le inmanez in aeroport), biletele de avion de intoarcere (o sa le primiti impreuna cu voucherul). Veti fi fotografiati, ampretati la ambele maini, dupa care vi se va acorda viza. Dupa ce treceti de ghiseul de viza urmeaza o sala – hangar, in care se colecteaza bagajele. Sunt aduse manual, si insirate in partea stanga. Luati bagajul, il urcati pe banda de verificare si imediat dupa, asteptati regruparea participantilor. Nu iesiti in afara cladirii, pentru ca nu este usor sa va gasim.
Urmeaza sa ne imbarcam in autocarul agentiei cu care colaboram si ne deplasam cca o ora pana la resort. Cazarea se va face in ordinea listei pe care o primesc din agentie, deci a inscrierii. Nu exista nimic preferential, casutele vor fi impartite in ordine, urmand ca cineva din staff sa va insoteasca pe fiecare. Repartizarea cate doi in camera va fi facuta la cererea si preferintele participantilor, urmand ca cei care raman sa fie grupati de catre insotitorul de grup.
Micul dejun se poate servi incepand cu ora 7.00. Sunt convins ca la fel ca in 2018 si 2019 majoritatea dintre voi, cu toata oboseala drumului o sa fie curioasa sa vada rasaritul (ora 6.15), plaja aceea minunata de la ocean, sa-si balaceasca un pic picioarele in apa calda.


11/09/2021

Este nevoie de o zi de odihna si relaxare, dupa un drum ce dureaza atatea ore…Asa ca o sa ne incepem vacanta lejer, explorand resortul si zona din jur.


12/09/2021

ozani Forest. Acesta este un tur ghidat, care dureaza cca trei ore. Padurea este singurul loc in care se mai poate vedea vegetatia originala, cea naturala. Aici se pot vedea specii endemice de fauna si flora: maimuta rosie, pisici de catifea, serpi, mangrove, o larga varietate de arbori si arbusti, mlastini. In padurea de mangrove se pot vedea crevetii ce si-au gasit salasul in apa. Este cea mai buna excursie pentru a descoperi natura in starea ei virgina, unde veti avea sansa unica de a vedea si de a face fotografii maimutei rosii de colobus, specie ce traieste doar in Zanzibar.

Am plecat la 9.00. Trebuie pantofi trekking, se merge prin padure. Am facut cca 40 min pana acolo. In parcare se pot deja vedea maimutele. Sunt gri, cele comune si rosii, cele endemice Zanzibarului. Le vezi de foarte aproape daca intri un pic in zona de arbusti. Sunt doua zone: una chiar langa parcare si una in drum spre padurea de mangrove. La 12.00 am terminat vizita noastra in padurea tropicala, iar de acolo am plecat la un centru in care sunt crescute si prezentate diferite specii de fluturi specifici Zanzibarului. Ne-a costat 6 USD, dar a facut toti banii…. La 13.30 am ajuns la hotel.


13/09/2021

Dupa o zi lejera, incepem explorarea insulei. Excursia pe care o s-o avem in acea zi se numeste Sandbank picnic si Prison Island:  Navigam, cu o barca traditionala cu panze, spre o zona litorala cu nisip alb si apa turcoaz; vom face snorkeling si vom vedea corali colorati si pestii tropicali ce traiesc in jurul insulei. Excursia include folosirea unui echipament de snorkeling de cea mai buna calitate, cu ghiduri si instructori, sucuri la gheata, apa minerala si un pranz delicios ce include fructe de mare si pe care o sa-l servim pe plaja de nisip alb. sa fie servit pe nisipul alb. Este o excursie la care toti au dat nota 10! Se pleaca la 8.30, dupa servirea micului dejun. Pregatiti din resort cu costum de baie, papuci contra aricilor de mare, prosop, crema solara, ceva de vant pt barca. Pana la Stone City port cu bus-ul, se fac cca 45 min. De acolo este imbarcarea pe o ambarcatiune de cca 30 locuri. O sa fie doar grupul nostru, suntem destul de numerosi. Pana la Sandbank o sa navigam in apele turcoaz cca 40 minute. Se coboara pe o insulita de nisip alb, se iau toate bagajele mai putin trekkerii. Exista parasolare, facute adhoc, asa ca nu o sa va arda soarele. Se face snorkeling, dar pentru asta nu se dau veste decat masti, tub si labe. Deci trebuie sa stiti sa inotati. Mastile sunt ok, de calitate, chiar mai bune decat am avut noi in 2018 din tara. Se vad aproape de mal cateva formatiuni de coral si pesti. Nu prea multi. Apa este extraordinara te poti plimba, poti inota, poti face cumparaturi. Cand am ajuns am primit fructe, sucuri, gogosele. La 12.30 se pregatesc de barbeque. Prima data se ofera vin, apa, sucuri apoi gustari delicioase si tot tip bufet. Urmeaza fructe de mare la gratar. Ne-au servit cu caracatita, calamar si apoi cu frigarui combinate. Au dat si ceva carne de vita. Nu exista posibilitatea de a comanda altceva…

La 13.15 am plecat de pe insula care dispare sub valuri din cauza refluxului si in cca 30 min am ajuns la Prison Island. Contructiile de acolo au avut destinatia inchisoare dar au fost folosite ca si carantina. Sunt pe insula 250 de broaste testoase gigant, de uscat, cea mai batrana are 194 de ani. Au varsta scrisa pe carapace. Se sta acolo doar cca 1 h din cauza nivelului apei care creste si nu se mai poate face imbarcarea. La 15.30 se ajunge in oras, se poate cumpara bautura alcoolica dintr-un magazin de langa port La 17.00 se ajunge inapoi la hotel.


14/09/2021

Spices Tour, adica un tur pentru cunoasterea condimentelor, insula Zanzibar fiind cunoscuta pentru plantatiile sale si pentru exportul de cuisoare. Ne-a placut foarte mult! Am plecat la 9.00, ne-am intors la 14.30, in acest timp insa am luat si pranzul. Cu 10 USD o masa servita inedit, pe jos, pe carpete: orez cu condimente, bame si alte legume in sos de curry, bucati de peste, manioc, cartofi dulci, iar la sfarsit fructe. Am primit, apa si cate un suc. Mancarea delicioasa!

Turul se desfasoara intr-o plantatie demonstrativa, pe o arie restransa, nu e mult de mers. Multe explicatii, foarte interesante, plus lucruri inedite pe care le vezi doar la tv- am vazut cum “omul fluture” se urca in palmier si se culeg nucile de cocos, au confectionat si ne-au oferit tot felul de accesorii din frunze de palmier, au taiat nuci de cocos si am baut sucul, apoi am mancat partea alba. Se pot cumpara sapunuri, parfumuri in recipiente mici. Se negociaza. Foarte bune produsele, unele au poposit acum la mine acasa… Langa locul in care am mancat sunt tarabe cu condimente, dar am vazut ca sunt scumpe cu ce era in piata orasului. Se poate insa incerca o negociere.

Am vazut:cum infloresc si rodesc cuisoarele, nucsoara, apoi cum creste cardamonul, vanilia, piperul, scortisoara, turmericul, ghimbirul, arborele de iod, maniocul. Arborii care fac jack fruit, apoi kapok – arbore care face niste fructe care la coacere se desfac si inauntru are un fel de bumbac, lemmon grace – condimentul pentru supa thai si o multime de cocotieri.


15/09/2021

Dupa o zi lejera, incepem explorarea insulei. O excursie de o zi, ce exploreaza zona Golfului Menai, la sud-vestul insulei Zanzibar. Safari Blue pleaca din satul de pescari Fumba, navigand in barci traditionale printre insulele, prin apele lagunelor din Golful Bay si Oceanul Indian. La sosire, o sa vi se prezinte un briefing ce contine informatii despre programul zilei si siguranta la bord. Dhows sunt construite manual din mahon african, finisate si perfect conservate. O sa admirati uimitoare creatii ale naturii, bancuri de nisip fin, ce se ridica din albastrul turcoaz al Oceanului Indian. O sa aveti o oprire pe un banc de nisip de unde se intra in ocean pentru snorkeling printre recifele de corali. Urmeaza apoi relaxare, in timp ce primiti o nuca de cocos si o gustare usoara. Dupa snorkelling, in cazul in care valurile permit, vom trece pe alt banc de nisip, aproape de insula Pungume acolo unde veti servi masa de pranz si veti petrece restul dupa-amiezii. Bancurile de nisip din mare sunt descrise unanim, de fotografi si turisti drept cele mai idilice locuri din lume.

Nota 10 plus. De departe cea mai frumoasa excursie. Safari inseamna pe swahili calatorie, deci o calatorie pe apa albastra. Se pleaca imbracat in costum de baie, cu prosop, crema de soare, ceva de vant, toate intr-u mic rucsacel. La ora 8.15, dupa micul dejun, autocarul ne asteapta sa ne transfere spre Fumba, un sat pescaresc. Am ajuns in jur de 9.00 pe un tarm unde dimineata apa este retrasa cca 200 metri. Sunt toalete acolo, este indicat ca lumea sa mearga inainte de plecarea pe mare. Oricum este timp, cca 30 min am asteptat pana cand toate lazile cu mancare si bauturi au fost imbarcate. Am mers pe jos pana la apa, este indicat ca lumea sa aiba in picioare papuci contra aricilor de mare, am trecut pe langa o multime. La tarm erau cateva persoane care imparteau labe de inot. Cine a vrut si-a luat. De la apa pana la ambarcatiuni (ceva primitiv, din lemn, dar foarte frumos lucrate si comode) am fost dusi cu niste barci usoare. Ne-am imbarcat si la 9.45 am plecat pe ocean. In lazile de pe barci este cola, fanta, tonic, apa. Am primit fiecare cate una. Dupa 40 minute am ajuns foarte aproape de un banc de nisip alb dar inainte de a cobori pe el am facut 40 min de snorkeling. Se primesc masti si tuburi, la cerere si veste de salvare. Este exceptional: corali si o multime de pesti. Apoi se urca inapoi in barca si se merge spre banc. Noi am luat-o un pic in larg sa vedem 2 delfini care se jucau. Pe bancul de nisip se sta putin, cca 15 min. O baie, o plimbare si gata, inapoi in barca. Dupa inca putin se ajunge la al doilea loc de snorkeling. 40 min si acolo. Minunat! Merita sa cobori din barca! Apoi am plecat spre o mica insulita, am facut cca 20 minute pana acolo. Ne asteptau mesele intinse cu fete de masa si numele barcii la capul mesei. Se pregatesc: ton la gratar, caracatita, creveti, am mai primit paine, mamaliga prajita, orez si un sos cu legume. Totul exelent. Toti am mai luat o tura. Servirea se face trecand prin fata bufetului si stand cu farfuria intinsa se primeste cate ceva. Dupa ce am terminat de mancat ghidul a venit la masa si ne-a servit cu: fructul pasiunii, mango, papaya, jackfruit, seminte caramelizate de baobab. Apoi cafea cu Amarula, o bunatate. Toata povestea asta pe insulita (pe care se afla si doi baobabi uriasi, unul batran cazut si altul mai tanar) a durat de la 13.00 la 15.15. Am avut deci si 45 min de relaxare, baie, plimbare la baobab. Sau shopping pentru ca sunt unii acolo care vand la standuri improvizate tot felul de nimicuri.
Ne-am imbarcat si am plecat spre o laguna, in care am facut baie in apa mica si foarte calda cca 15 min. Apoi am plecat spre Fumba, inapoi. Cu panzele desfacute. Am ajuns la 16.00 iar la 17.15 eram la hotel.


16/09/2021

OPTIONAL: Safari in Parcul National Mikumi. Este cireasa de pe tort. Daca ajungi pana acolo, chiar daca nu este ceva ieftin, merita cu prisosinta. Este o experienta ce nu trebuie ratata in viata. Avantajul parcului Mikumi este ca e aproape de Zanzibar, nu e foarte intins (este al 5-lea ca marime din Tanzania), este usor accesibil (nu trebuie sa faci multi km), ai toate sansele sa vezi 4 dintre cele “Five Foot”, nu este asfixiat de turisti (n-am intalnit mai mult de 20 jeep-uri in cele doua zile, in timp ce in Serengeti zilnic te intalnesti cu sute de astfel de automobile pline de curiosi) si nu in ultimul rand nu este atat de scump ca Serengeti de exemplu. Pentru a va face o idee, in Serengeti doar taxa de intrare este de 600 USD/o jumatate de zi, asta inseamna ca pt 2 zile de game drive se platesc mai bine de 2000 USD, asta fara sa pui cazarea, transferul, mancarea.


17/09/2021

Cateva detalii care va vor face sa intelegeti cum se va desfasura partea de safari, la care sunteti inscrisi cu totii, vom fi deci toti 25 in Mikumi.

In 15 septembrie seara, veti pregati doua bagaje:

– un bagaj de cca 20-30 litri in volum, maxim 15 kilograme ca greutate. Trebuie sa aiba forma unui rucsac, sau a unui seabag sau a unei genti. Nu troller, nimic gen cutie, pentru ca bagajele le depozitam in cala avionului, legate intr-o plasa si trebuie sa fie flexibile. In acest rucsac sa aveti strictul necesar pentru 3 zile: pantalon scurt, pantalon lung, incaltaminte trekking pentru potecile din natura (de data aceasta nu recomand in mod special ghete pt ca va va fi cald si ocupa mult loc), tricouri termice (adica din cele de vara care respira), un polar cu gluga sau ceva similar, o pelerina (musai asa ceva), sapca, crema solara, ochelari de soare, slapi sau sandale, trusa necessaire, lenjerie intima, medicamente curente, leucoplast, baterie externa pt incarcare telefon, adaptor priza, cabluri de incarcare device-uri, aparat foto/telefon, un rucsac mai mic, de maxim 10 l (cel pe care-l folositi in excursiile din Zanzibar)

– in bagajul de cala cu care ati venit – tot ce mai aveti. Bagajul de cala va fi dus la hotelul in care urmeaza sa stam in Stone City. Nu lasati evident valori, banii si documentele le veti avea cu voi in Mikumi

In 16 septembrie dimineata, trebuie sa fiti in picioare maxim la ora 05:00. La ora 06:00 trebuie sa fim plecati din resort.  Din  Marafiki Bungalows 4* la aeroport avem de facut poate mai bine de o ora si trebuie sa ajungem cel putin cu o ora inainte de plecarea avionului. Am sa vorbesc la bucatarie sa aveti fiecare pregatit cate un box cu un take away breakfast pe care trebuie sa-l ridicati personal de la receptie sau restaurant, urmeaza sa va comunic.

Incarcam ambele bagaje in autocar si plecam spre aeroport. Luam cu noi doar bagajul usor, celalalt ramane in autocar si va fi transferat la hotelul din Stone City.

In aeroport am sa adun pasapoartele si am sa le predau reprezentantului agentiei care efectueaza zborul charter. Imbarcarea si zborul:

16-09-2020 ZANZIBAR 8:30 MIKUMI 9:30

O sa zburam cu un avion de 13 locuri, la fel ca in anii trecuti. Este un Cesna, un aparat de zbor mic dar cu motor foarte puternic. Chiar daca este un avion mic, regulile sunt aceleasi ca intr-unul de mari dimensiuni. Traversam portiunea de mare dintre Zanzibar si continent, apoi survolam zona apropiata de Dar El Saalam si ne indreptam spre interiorul continentului. Aterizarea, asa cum am informat deja se va efectua pe o pista de pamant din Parcul National Mikumi. Zborul nu dureaza mai mult de o ora si un sfert.

Din “VIP-lounge” ;D (o sa vedeti despre ce e vorba…) o sa fim preluati cu jeep-urile, avand evident bagajele cu noi si transferati la lodge. Cel mai probabil este ca la poarta parcului o sa asteptam ceva timp pentru intocmirea permiselor de acces in parc. Cu rabdare, pentru sunt convins ca ati inteles ca vom fi in Africa, intr-o zona izolata, militarizata ca parc national. Acolo nu merge cu ochii dati peste cap, cu batutul din picior, cu nerabdari de rasfat european…Trebuie RABDARE si LINISTE, daca nu vrem sa avem probleme. Eu impreuna cu rangerii care ne insotesc o sa incercam sa grabim lucrurile atat cat putem, dar va rog insistent, nu veniti din 5 in 5 minute sa intrebati cat mai stam, sau si mai rau sa aveti o atitudine de repros in priviri sau verbal…O singura data vom face operatiunea aceasta, asa ca reglati-va nerabdarea…In tari musulmane sau din Africa, cea mai mare prostie sau iresponsabilitate este sa te comporti in felul acesta. Poti afecta intreg grupul…Astia nu au nimic de pierdut si in cazul unui afront se pun de-a curmezisul, punandu-ti toate piedicile posibile, sau chiar umilindu-te. Atata timp cat te comporti frumos cu ei cu rabdare, cu atentie chiar, daca isi iau bacsisul, daca te vad simplu si normal in comportament se poarta excelent. Nu vreau sa va speriu in vreun fel si nici sa va creez imaginea unei zone unsafe, dar ca explic, responsabil si cu experienta, cum trebuie sa va comportati si cum nu.

Programul de safari depinde de stilul si cunostiintele fiecarui ranger in parte. Ei stiu si se anunta intre ei unde sunt turmele mari, unde sunt leii si cam stiu si pe unde sa caute leoparzii. Asa ca o sa facem niste trasee in zig-zag, care o sa ne fie greu sa le intelegem ca ruta…O sa fim impartiti pe jeep-uri. Fiecare veti avea o sticla de apa, cate un loc si o priza de incarcare pt device. NIMENI nu are voi sa coboare din jeep pana cand rangerul nu da permisiunea. Vreau sa va spun ca animalele par blande si leii si elefantii, atata timp cat sunteti in masina. Pentru ca au invatat sa nu se teama de masini. Cand ati coborat insa, deveniti altceva, pe care ei il pot percepe ca dusman. Sunt atat de rapizi incat nu ai timp sa te retragi. Esti o tinta sigura, fara scapare. Anul trecut, in perioada in care am fost noi, intr-un parc vecin, o turista a coborat si in cateva secunde vrand sa fotografieze un leu care parea ca doarme. A fost efectiv sfasiata in cateva secunde, nimeni nu a putut-o ajuta cu ceva. Astfel de inconstiente exista, am patit si eu cu ani in urma, cand o doamna dintr-un grup cu care am fost la panda in hochstandt la urs, a coborat din foisor. Nu a patit nimic, din fericire ursul era preocupat sa manance momeala, dar totul se putea transforma in tragedie. Si tot iresponsabila aceea era suparata ca i-am atras atentia la ce se putea intampla. Zicea ca este adulta si isi asuma, fara sa priceapa ca cineva raspunde intr-un fel de rezenta ei acolo.

Safari inseamna calatorie in limba lor, asa ca o sa facem calatorii in parc. Exista niste drumuri in care avem permis accesul si care toate duc la Hippo-pool, acolo unde seara vin elefantii sa se adape si care este plin de crocodili si hipopotani. Rangerul-sofer o sa opreasca masina sa vedeti fiecare animal cat mai aproape posibil si este permis. Atata timp cat sunteti in masina, sunt in deplina siguranta. Ei stiu care este distanta de siguranta fata de elefanti si de asemenea leii sau leoparzii nu pot intra in masina. O sa vedeti acolo cum e construit jeep-ul si o sa intelegeti ce va spun acum. Puteti deci fotografia, admira, iar la Hippo-pool, cu mare atentie, vom cobori pentru a fi mai aproape de animale…

Va asigur ca o sa va placa mult-mult de tot. Asta daca va place cu adevarat natura, daca nu va faceti niste asteptari peste ceea ce o zona semisalbatica poate sa ofere, daca intelegeti ca mergem intr-o zona izolata, ca nu avem conditiile de confort cu care suntem obisnuiti, ca trebuie sa ne purtam cu oamenii aceia cat mai bine posibil.

Intr-una dintre dimineti Gusti o sa va organizeze, impreuna cu prietenul nostru Nuhu, o vizita intr-un sat de masai. Costa in jur de 30 USD, dar va asigur ca o sa va placa enorm! Este inedit, neobisnuit, o incursiune in lumea REALA nu COMERCIALA a vietii masailor. O sa vedeti cum mulg vitele dimineata, cum pleaca in pastorit, cum traiesc, o sa intrati in colibele lor. O sa va arate dansul razboinicilor…


18/09/2021

Zborul il avem: 18-09-20 MIKUMI 15:00 ZANZIBAR 16:00. Ne intoarcem din Mikumi, aterizam in Zanzibar si mergem la hotel. Ne luam in primire camerele si aveti apoi free time pentru shopping si cina.


19/09/2021

Turul Stone Town. Dureaza doua ore si incepe de la hotelul in care o sa stam, de unde vom fi condusi in zona istorica a orasului. Prima noastra vizita va fi la Catedrala Anglicana de la Mkunazini, construita de epicoscopul Streers in 1874, pe locul fostei piete a sclavilor. Ghidul va va arata, de asemenea, locul in care se presupune ca sclavii erau tinuti inainte de licitatie. Crucifixul Bisericii provine din pomul din Chitambo, sub care a fost ingropata inima lui Dr. Livingstone, marele explorator al Africii. Urmeaza sa vizitati Muzeele Nationale din Zanzibar denumite si Muzeele Memoriale de Pace. Urmatoarea oprire este piata fructelor care a fost deschisa in 1904. Aici veti vedea si putea cumpara dintr-o mare varietate de fructe tropicale si mirodenii. Este cel mai bun loc unde se poate simti multiculturalismul din Zanzibar o insula cu locuitori de diferite origini.

Dupa amiaza free time.


20/09/2021

Gusti o sa discute cu o seara inainte pentru a avea fiecare pregatit la plecare cate 2 sandviciuri. Cu 3 ore inainte de plecarea avionului spre Istanbul, la ora 01:00 noaptea deci veti fi pregatiti cu bagajele in receptie, cu check out-ul facut, gata de imbarcare in autocar.  Va deplasati la aeroport, faceti check in, treceti prin security apoi viza de iesire si…asteptarea imbarcarii. Zboruri: 20SEP ZANZIBAR ZNZ   – ISTANBUL IST     TK   567 04:05 12:55  si conexiune:  20SEP ISTANBUL IST       – BUCHAREST OTP    TK  1045 18:45 20:05


Profilul actiunii

Tip: mediu

Descriere:

Este o excursie pentru persoane active, iubitoare de natura exotica, dispuse la efort si in special la un anumit grad de disconfort, pentru ca tin sa precizez si sa ne intelegem de la inceput: calatorim in Africa, nu intr-o zona civilizata din Europa. Daca sunteti o persoana mai putin activa, comoda, care nu este dispusa la efort fizic, va spun de acum, ca o sa va creati disconfort nu doar personal ci si grupului si insotitorului de grup. Asa ca ganditi-va bine la inscriere daca este excursia potrivita. Oricum la aceasta excursie, mai mult decat in altele se va face o selectie, o filtrare a celor inscrisi, tin sa ma asigur personal, discutand cu fiecare in parte ca s-au inteles toate conditiile.

Alt lucru care tin sa-l precizez este ca Gusti nu este ghidul grupului, ci insotitor de grup. Are experienta a inca unui grup acolo, va poate indruma in orice problema, dar trebuie sa stiti ca legislatia internationala din turism anuleaza calitatea de ghid odata ce ai iesit din tara ta, in care ai acreditare. Asta inseamna ca poti sa indrumi, nu sa si ghidezi. Pentru excursii optionale, informatii despre locurile pe care le vedeti lucram cu o agentia locala foarte profesionista, este cotata in Tanzania ca numarul 1.

Ce trebuie retinut insa si asumat este ca Africa nu este Europa, exista disfunctionalitati, nu totul decurge asa cum ne-am dori noi. Avem insa experienta sa trecem usor, reparam sau modificam lucrurile din mers, astfel incat sa nu fie resimtite de grup. Depinde insa si de cei care participa, si cum stiu sa atenueze ceva sau sa amplifice. Ce va pot spune este ca Gusti o sa faca tot posibilul sa va simtiti in siguranta, sa aveti un grad de confort cat mai mare posibil pentru Tanzania, sa vedeti cat mai multe si mai interesante lucruri.


Echipament obligatoriu

Pasaport valabil minim 6 luni de zile de la intrarea in Tanzania

Rucsac sau geanta de 30 litri – in cazul optiunii SAFARI

Tot pentru SAFARI:

  • patalon lung de alte culori decat cele vii; recomandat: camuflaj, verde, negru, gri, bleumarin
  • bluze termice, culori de asemenea cat mai discrete (asta pentru a nu atrage insectele)
  • bluza de vant care sa va protejeze in timpul mersului
  • incaltaminte tip trekkin

Alte infomatii

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Contractul comercial Bon Voyage Sibiu: ………………………………………..

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor revanzatori.

Despre Zanzibar

Zanzibar este un arhipelag de langa coasta de est africana, fiind alcatuit din insula principala cu acelasi nume (Zanzibar sau Unguja se citeste Unguudsa) avand suprafata de 1.658 km˛ si in nord insula Pemba cu 984 km˛.

Zanzibar este un teritoriu autonom ce apartine de Tanzania fiind compusa din Tanganika si Zanzibar. Capitala a preluat denumirea insulei principale – Zanzibar City fiind renumita pentru orasul vechi, Stone Town.

Daca am amintit de localitati, sa vedem in continuare care sunt cele principale:

Stone Town – capitala, un oras vibrant si incantatoar

Nungwi – amplasa in nordul al insulei. Foarte popular pentru cei care iubesc inotul in ocean pentru ca este posibil chiar si la reflux. Un loc aglomerat de turisti in plin sezon

Kendwa – la cativa km sud de Nungwi, de asemenea, foarte popular cu turistii.

Matemwe – un mic sat traditional din nord-est.

Paje – poate cel mai activ ca turism, sat din Zanzibar – se afla pe coasta de sud-est cunoscut pentru conditii excelente de kiteboarding, scufundari, o plaja uimitoare si restaurante excelente.

Jambiani – un mic sat de pescari pe coasta de sud-est, la 10 km sud de Paje, cu numeroase pensiuni mici si hoteluri si de asemenea restaurante – o optiune mai linistita decat Paje

Michamvi – cel mai indepartat sat de pe coasta de sud-est, cunoscut pentru plaja cu apus de soare si cel mai tare bar din Zanzibar, plaja Kae.

Makunduchi: la varful de sud-est al insulei. La 70 km de orasul Stone Town. Are propriul spital, curtea magistratilor, scoala secundara. Satul este renumit pentru festivalul “Mwaka Kogwa” care se tine in iulie. Plajele sunt la o distanta mica de sat si sunt linistite, sunt potrivite pentru cei care adora locurile mai pustii…

Kizimkazi: sat mic de pescari renumit pentru tururile de Dolphin. Cea mai antica moschee din Africa se gaseste in Kizimkazi Dimbani.

Populatia insulei numara in jur de un milion de locuitori, fiind alcatuita din africani, indieni, persi si arabi. Majoritatea este musulmana iar limba oficiala este kisuaheli sau swahili, o limba din familia bantu (orginara din regiunea Congo) foarte raspandita in Africa de est. Mai exista o minoritate de cca 10 000 de Kharidjiten (popor cu care au fost conflicte la alegerea califului).

Istoria Primii care au sosit pe insula au fost negustorii arabi prin secolul VIII, ei denumind coasta insulei bar des zandj (coasta omului negru), prin arabi extinzandu-se si religia islamului pe insula. Datorita necesitatii de comunicare a negustorilor arabi si locuitorii insulei ia nastere o limba noua suaheli (sahil = arab: coasta), care este un amestec dintre limba araba si o limba africana, la care se adauga ulterior fragmente din limba engleza.

La sosirea lui Vasco da Gama (28 ianuarie 1499) existau deja asezari arabe pe insula, ca si relatii comerciale cu India. In 1503 sosesc portughezii care intemeiaza un centru comercial pe insula, distrugand relatiile comerciale musulmane.

La sfarsitul secolului XVII portughezii pierd controlul asupra regiunii, in Zanzibar infiintandu-se un sultanat cu centrul in Oman. Comertul decade si apare comertul cu sclavi care dureaza mai multe secole, Zanzibarul si Madagascarul numarandu-se printre centrele importante a comertului cu sclavi si fildes din Oceanul Indian.

Din 1818 incep sa se cultive masiv mirodenii (cuisoare) sub dominatie musulmana care continua comertul cu sclavi si arme de foc. Din 1698 dinastia din Oman construieste masiv aici, fortificand zona si aduce din nou dominatia araba.

La inceputul secolului XIX tranzactia cu sclavi atinge cifre intre 6 000 si 10 000 de sclavi vanduti pe an ce reprezenta 75 % din numarul de locuitori ai insulei. Pana in 1870 sultanatul din Zanzibar s-a extins pana la Lacul Tanganyika iar dupa moartea lui Sayyid Sa‘ids (1856), sultanatul va fi impartit.

In 1886 o delegatie germano-engleza stabileste granitele Zanzibarului pe continentul african. Sultanatul din Zanzibar devine tot mai mic si in 1890 insula Zanzibar si Perma devin protectorat britanic.

La 10 decembrie 1963 are loc declaratia de independenta a Zanzibarului eliberat de sub colonialismul britanic, ulterior urmand o revolutie ce a dus la desfiintarea sultanatului. Dupa revolutia din 1964 Sheikh Abeid Amani Karume este ales ca presedinte al statului . El este omorat prin atentatul de la 7 aprilie 1972. Urmasul sau este Aboud Jumbe Mwinyi. Din anul 2000 presedintele Zanzibarului este fiul lui Karume Amani Abeid Karume.

Clima
Zanzibar este o destinatie ideala pentru cea mai mare parte a anului, cu exceptia lunilor aprilie si mai, care sunt ploioase. Ploi mai pot aparea in noiembrie, dar au o durata foarte scurta.

Caldura verii este adesea domolita de vanturile sezoniere, care da nastere la briza placuta a marii, mai ales pe coasta de est si de nord. Fiind aproape de Ecuator, clima este calduroasa pe tot parcursul anului. Zanzibar are o medie de 7-8 ore de soare pe zi. Temperaturile pe perioada zilei variaza intre 26 si 30 de grade.

Vara – Noiembrie poate fi o luna calduroasa, si pot aparea ploi si umiditate crescuta in lunile noiembrie, mai si iunie
Iarna – cald din iunie pana in octombrie si cu ploi in luna iunie
Recomandat – din decembrie pana in martie si in periaoda iulie – octombrie

Forecast pentru luna in care o sa mergem noi in Zanzibar:

Temperatura medie 25°C

Temoeratura maxima: 27°C

Temperatura minima: 22°C

Ore de soare in medie pe zi: 10 ore

Medie de zile de ploaie pe luna: 8

Temperatura apei oceanului: 26°C

Informatii utile

Pe langa limba oficiala Kiswahili, cea engleza si cea araba sunt de asemenea foarte raspandite. Alte limbi europene precum fraceza sau italiana sunt cunoscute in zonele turistice

Sistemul de electricitate este de 220-240 V

Fiind o tara cu o populatie predominant musulmana, codul vestimentar este foarte important, atat femeile cat si barbatii trebuind sa se imbrace adecvat atunci cand nu sunt pe plaja. Costumul de baie este acceptat fara probleme pe plaja, dar scaldatul nud sau topless nu este tolerat

Cand va aflati in sate sau in oras nu purtati costum de baie, deoarece poate fi considerat ofensator. Incercati sa purtati haine lejere dar nu transparente in public

Oamenii din Zanzibar sunt foarte primitori si prietenosi, dar cereti-le permisiunea inainte de a-i fotografia. Este o situatie generala, va atrag atentia in mod special la acest lucru si va fac recomandarea sa nu va expuneti nicaieri in lume facand fotografii de aproape, incluzand oameni, fara acordul lor.

Consumul de alcool in zonele publicite nu este permis, cu exceptia hotelurilor, barurilor sau a zonelor turistice.

Afisarea de afectiuni in public, cum ar fi sarutul, este considerat ofensator…

Respectati obiceiurile locale. Moscheile sunt locuri sacre iar intrarea este interzisa pentru non-musulmani, cu exceptia cazului daca sunteti insotit de o persoana de aceasta credinta care va poate conduce in interiorul lor. Acestea nu pot fi vizitate in timpul slujbelor, care sunt de 5 ori pe zi.

Atunci cand oferiti sau primiti lucruri incercati sa o faceti cu mana dreapta.

Unitatea de moneda din Zanzibar este Shilingul Tanzanian ( TSH) ( 1USD= 1400TSH aproximativ). Cel mai bun curs il puteti obtine in contrapartida pentru USD. Dolarii americani ( USD) sau cecurile de calatorie sunt acceptate in multe locuri din jurul orasului

Cardurile de credite sunt foarte putin folosite in Zanzibar, si chiar daca gasiti locuri unde sa fie acceptate, sa fiti atenti la faptul ca orice tranzactie cu un card de credit are o taxa suplimentara de 5%-10% .

Preturile din piete sunt negociabile, dar cele din hoteluri si restaurante nu

Toti vizitatorii trebuie sa aibe un pasaport valid si viza pentru a intra in Tanzania. Detaliez mai mult aici, cu recomandarea MAE:

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Unita Tanzania nu au nevoie de viza pentru o perioada de 90 de zile.

Totodata, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– sa detina un pasaport valabil pentru o perioada de minim sase luni de la data intrarii in tara;
–  pasaportul sa contina minim o fila libera;
–  sa prezinte dovada cazarii;
–  sa faca dovada detinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de calatorie etc.) ;
bilet de intoarcere.

Ce vaccinuri si medicamente sunt obligatorii

Cu 30 de zile inainte de plecarea in calatorie se face vaccin impotriva febrei galbene. In Bucuresti recomandare la clinica medicala Regina Maria, sau la Victor Babes si costa intre 150-300 RON, in functie de clinica unde il veti face. Este bine sa aveti si vaccinul impotriva hepatitei A si B, asta in situatia in care nu aveti deja. Discutati cu medicul vostru de familie daca nu va mai amintiti… Mai trebuie sa aveti la voi pastile anti-malarie – costa in jur de 10 RON. Eloquine (acestea se iau unul pe saptamana) sau  Malarone (acesta se ia cate o pastila in fiecare zi). Recomandarea este pentru gel dezinfectant pe care sa-l folositi intotdeauna inainte de masa, pentru a va curata mainile. Sa nu beti niciodata in Tanzania apa daca nu este imbuteliata.

Curiozitati despre Zanzibar:

Zanzibar este cel mai mare producator de cuisoare din lume, iar istoria ei a fost puternic influentata de acest lucru.

Plajele din Zanzibar sunt marginite in abundenta de palmieri de nuci de cocos. Spre deosebire de turisti, localnicii vad in acesti copaci mai mult decat aspectul estetic. Ei folosesc copacii la unei varietati mari de lucruri precum materiale de tesut, materiale de constructii, mancare sau bautura

Regretatul Freddie Mercury, solistul trupei Queen, s-a nascut in Zanzibar la 5 septembrie 1946. Tatal lui a fost contabil si a lucrat pentru guvernul britanic in Casa Minunilor.

Maimutele rosii columbus pot fi gasite numai in Zanzibar,cu precadere in padurea Jozani

Zanzibar a detinut prima locomotiva cu aburi din Africa de Est, fiind folosita de catre sultan pentru a circula in imprejurimile palatului in anul 1880.

Stone Town a fost inclus de catre ONU in patrimoniul mondial

Cel mai scurt razboi din istorie a fost dus in Zanzibar in 1896. Dupa moartea sultanului Hamid bin Thuwaini pe 25 august, un uzurpator a ocupat palatul si s-a proclamat conducator. I s-a cerut Marinei  Roiale Engleze sa il evacueza. La fix orele 9, trei nave de razboi au deschis focul timp de 45 de minute, transformand palatul intr-un moloz si gonind uzurpatorul. Acest bombardament poate fi considerat “Cel mai scurt razboi din istorie” , asa cum apare si in Cartea Guinness.

La ultima numaratoare au existat 560 de usi sculptate in Zanzibar. Cele mai vechi usi descoperite in Zanzibar dateaza din anul 1694.

Resortul in care o sa stati este cotat “FABULOS”si se afla pe malul oceanului. Imagini: