Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 107667 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #30 : Joi, 13 Mai 2010, 22:11 »
gândeşte pozitiv....
când iei facturile din cutia poştală... scrie pe ele CEC.... şi mai adaugă un 0 la cifra datoriei.... gândind că este o depunere.... :o
nihil sine deo

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #31 : Joi, 13 Mai 2010, 22:18 »
super gandit, steliana!

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #32 : Vineri, 14 Mai 2010, 08:30 »
aşa fac când ridic corespondenţa....
la început râdeam în hohote.... acum mă bucur de câte depuneri am... ;)
imaginaţi-vă că o săptămână cât am lipsit, CEC-urile mă aşteaptă..
nihil sine deo

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #33 : Miercuri, 19 Mai 2010, 08:25 »
Gandirea pozitiva face ca lumea in care traiesti sa devina pozitiva. Daca gandesti pozitiv, nu poti fi negativ pentru ca gandind pozitiv devii acea pozitivitate. Luindu-te ca punct de referinta, TU devii centrul.
Cat de minunata devine viata pentru acela care gandeste pozitiv! El vede in fiecare clipa o noua modalitate de a experimenta bucuria, savoarea sublima a miracolului. In natura el infloreste cu fuecare floare. O fiinta pozitiva isi face chiar si din probleme un prilej de bucurie.
Mahatma Ghandi spunea adeseori: "Lumea este propria ta oglindire".


luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #34 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 19:13 »
Mai poti gandi pozitiv intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna?

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #35 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 19:34 »

da, da, da! si actionat in consecinta! nu exista scurtatura spre fericire, e adevarat, dar incercam sa gasim o solutie!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #36 : Luni, 05 Iulie 2010, 13:37 »
De astazi mi-am propus sa gandesc numai pozitiv. Sa am emotii pozitive. Sa gasesc fericirea, sa inlatur gandurile negative, intrucat sunt factori de risc pentru sanatate. Vreau sa amplific starile pozitive si astfel sa imi protejez organismul. Sentimentele placute contracareaza stresul si consecintele acestuia. Desi, de dimineata, marturisesc sincer, nu a mai mers vechea combina muzicala, nu m-am intristat. Am ascultat muzica la un alt aparat si starea de spirit a fost buna. Pana la ora aceasta mi-a mers bine: am gasit repede loc de parcare, am rezolvat multe probleme.

Offline Catherinna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 631
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #37 : Duminică, 11 Iulie 2010, 17:03 »
Un exemplu de gandire pozitiva  :)
George este tipul de om pe care ţi-ar plăcea să-l cunoşti: e întotdeauna bine dispus şi are întotdeauna ceva pozitiv de spus.   Dacă cineva îl întreabă cum ii merge, el răspunde: 
 "Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!"
E un optimist! Dacă un coleg are o zi rea, George reuşeşte întotdeauna să-l facă să vad partea pozitivă a situaţiei.
Am devenit curios şi într-o zi l-am intrebat:
  "Nu înţeleg, nu este cu putinţă să fii optimist în toate zilele, tu cum reuşeşti?"George îmi răspunse:
  "În fiecare zi când mă trezesc, ştiu că am două posibilităţi:
Pot să aleg să fiu bine dispus sau pot să aleg să fiu rău dispus. Şi aleg să fiu bine dispus. Când mi se întamplă ceva rău, pot să aleg între a fi o victimă sau pot să aleg să învăţ din ce mi s-a întâmplat. Şi eu aleg să învăţ. De fiecare dată când cineva vine la mine să se lamenteze pentru ceva, pot să aleg între a-i accepta plângerile sau pot alege să-l ajut să vadă latura pozitivă a vieţii. Şi eu aleg întotdeauna partea bună a vieţii."
  "Dar asta nu este întotdeauna aşa de usor" i-am spus.
  "Ba da, zise George, întreaga viaţă este o problemă de opţiuni. Când îndepărtezi din viaţă tot ceea ce nu contează cu adevărat, totul devine o chestiune de opţiuni. Depinde de tine să alegi cum să reacţionezi la diverse situaţii, tu trebuie să decizi cum să-i laşi pe alţii să-ţi influienţeze atitudinea faţă de viaţă. Tu alegi să fii bine sau rău dispus. Până la sfârşit tu eşti acela care decizi cum să-ţi trăieşti viaţa".
Dupa această discuţie am pierdut legătura cu George, fiindcă mi-am schimbat locul de muncă, dar adesea, când mă regăseam gândindu-mă la cuvintele lui, atunci optam pentru ceva în viaţă în loc să reacţionez la evenimente.
Apoi am aflat că George a avut un accident groaznic la locul de muncă, a căzut de la 18 metri înălţime şi după o operaţie de 8 ore şi după o îndelungată spitalizare a ieşit având o placă de oţel în spate.   M-am dus să-l văd şi l-am întrebat dacă se simte tot atât de bine.
  "Vrei să vezi cicatricile mele?"
"Dar cum faci să rămâi pozitiv dupa ce ţi s-a întâmplat? 
 "În timp ce cădeam, primul lucru care mi-a venit în minte a fost fetiţa mea. Apoi, în timp ce zăceam pe pământ, mi-am zis că pot să aleg între a muri şi a trăi. Şi am ales să trăiesc." 
 "Dar nu ţi-a fost frică?"
"Atunci când m-au dus la spital şi am văzut expresiile feţelor surorilor şi doctorilor, mi-a fost frică, fiindcă era de parcă se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a întrebat dacă am alergie şi am răspuns: DA! Toţi m-au privit şi atunci am urlat: sunt alergic la gravitaţie! Toţi au izbucnit în râs şi eu le-am spus: acum operaţi-mă ca pe un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!"
George m-a învăţat că în fiecare zi avem posibilitatea de a alege să trăim o viaţă deplină. Şi este inutil să fim mereu îngrijoraţi pentru mâine, fiindcă fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie să trăim, şi mâine ne vom gandi la problemele de mâine.
La urma urmei, azi este ziua de mâine pentru care îţi făceai probleme ieri.

adria

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #38 : Marți, 20 Iulie 2010, 20:52 »
dragii mei, de gandit pozitiv, incerc in fiecare zi
nu stiu daca si reusesc sa-mi induc o stare pozitiva tot timpul
tot e bine ca macar incerc, nu?

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #39 : Marți, 20 Iulie 2010, 23:06 »
   Corect, adria! Din orice intamplare a vietii, indiferent cat de neplacuta, ramai cu ceva : LECTIA! E bine daca reusesti sa privesti cu detasare si sa descoperi ce poti invata pozitiv din ea! Nimic nu e intamplator in viata, eu una asa cred! Suntem sculptura propriei noastre vieti, iar daca putem intelege asta la timp, putem ajuta "artistul" sa isi desavarseasca opera, sau putem deveni monstri de rautate si uarteniue! Avem liberul arbitru!

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #40 : Marți, 20 Iulie 2010, 23:07 »
monstri de uratenie!... graba!

Offline magnolia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #41 : Vineri, 06 August 2010, 11:42 »
"Gustul clipei

Un călător întîlni un tigru. Fugi, urmărit de tigru, pînă ajunse la o prăpastie. Se agăţă de corzile unei viţe sălbatice şi-şi dădu drumul în prăpastie. Tigrul îl aştepta sus. Omul privi în jos şi văzu că în fundul prăpastiei îl pîndea alt tigru. Şi doi şoareci începură să roadă corzile viţei ... Atunci, omul văzu, crescută într-o crăpătură a stîncii, o fragă. Ţinîndu-se de corzi, se întinse şi o culese. O băgă în gură, incet. Ce gust minunat avea !"

asta e o foarte cunoscuta povestire zen. si e adevarat, in orice situatie este si "o fraga", o luminita.


adria

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #42 : Marți, 10 August 2010, 19:53 »
da, dar de "dus", tot s-a dus

Offline Dana Brasov

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #43 : Miercuri, 06 Octombrie 2010, 14:54 »
Ai meditat vreodata asupra rostului tau pe acest pamant? Te-ai gandit care este scopul tau, de fiinta umana? Cat de multi oameni ignora acest lucru!
Cu toate acestea, raspunsul este simplu. Cu totii avem acelasi scop: acela de a evolua.

Cam asa incepe cartea < Asculta-ti corpul prietenul tau cel mai bun de pe pamant> scrisa de Lise Bourbeau. Este o carte interesanta si educativa in acelasi timp. Este o carte care merita citita.

In general se zice ca singurii responsabili de ceea ce n-i se intampla suntem noi, iar cu timpul devenim ceea ce gandim. Este bine daca reusim sa gandim tot timpul pozitiv sau cum bine zicea cineva pe acest forum in aceasta lume nebuna, nebuna, nebuna macar sa incercam sa ne mentinem un anumit echilibru. Alfel zis sa avem incredere in fortele proprii si chiar daca la un moment dat dam de greutati sa avem puterea in noi sa le depasim.

Dana :)

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #44 : Miercuri, 06 Octombrie 2010, 14:58 »

'In general se zice ca singurii responsabili de ceea ce n-i se intampla suntem noi, iar cu timpul devenim ceea ce gandim. Este bine daca reusim sa gandim tot timpul pozitiv sau cum bine zicea cineva pe acest forum in aceasta lume nebuna, nebuna, nebuna macar sa incercam sa ne mentinem un anumit echilibru. Alfel zis sa avem incredere in fortele proprii si chiar daca la un moment dat dam de greutati sa avem puterea in noi sa le depasim.'

exact, sunt de acord cu cele expuse de tine @Dana