Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 107688 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Gandeste pozitiv
« : Vineri, 12 Martie 2010, 16:20 »
  Incep cu un citat din Eleanore Roosvelt: “Telul pe care trebuie sa il ai este sa-ti  traiesti viata, sa-i simti gustul pana la ultima picatura”
  Cred in puterea atitudinii pozitive si in faptul ca aceasta este cheia succesului. Iar daca atitudinea pozitiva se amesteca fericit si cu increderea si speranta, atunci sansele sa fii si sa ramai o persoana multumita si optimista sunt foarte mari. Stiu ca este usor sa indemni la pozitivism, mai greu este insa sa si devii si sa te mentii asa. Spectrul de probleme care afecteaza si descurajeaza este foarte mare si poti face destul de putine lucruri pentru a te feri de efectul lor. Toti ne descurajam din cand in cand dar atunci important este sa nu ne demotivam si mai ales sa fim incurajati de cei din jur, in special de prieteni. Am trecut si eu prin multe momente de acest fel si trebuie sa multumesc adevaratilor prieteni ca au reusit sa ma determine sa gandesc pozitiv si sa-mi pastrez increderea in mine. Bineinteles ca este o mare diferenta in ceea ce priveste a incuraja pe cineva: unii au nevoie doar de o mana pusa  pe umar, altii au nevoie de mult mai mult. Depinde de structura fiecaruia si de modul in care reuseste sa se controleze, mai precis de educatia pe care o are in acest sens.
    Locul in care putem primi cel mai usor incurajari este familia si cercul de prieteni. Depinde insa ce fel de persoane sunt. Cat de pozitivi sunt ei insasi. Cat de bine stiu sa te motiveze prin cuvinte. Si de asemenea depinde de cat de tare am fost asaltati si afectati de probleme. Daca s-a ajuns la depresii severe sau anxietate, daca factorii de stres actioneaza in continuare asupra psihicului, atunci capacitatea noastra de a ne reveni slabeste considerabil si cu tot efortul celor din jur ne va fi destul de greu sa ne reechilibram.
   Gandirea pozitiva este ea insasi un mod de viata. Este absolut necesar sa-ti dezvolti o astfel de atitudine, pentru ca atitudinea este cea care genereaza capacitatea. Aceasta din urma este un rezultat al starii tale, a modului in care percepi problemele, a bazei de referinta pe care te plasezi pentru a percepe lucrurile.
  Ce afecteaza gandirea pozitiva? Sunt o sumedenie de factori care o pot afecta intr-un mod negativ, fara sa ne putem feri, dar sunt si lucruri pe care le putem evita pentru ca tin doar de vointa si educatie. Desi multe par banale si inofensive, ele au influenta , intr-o mai mare sau mai mica masura,  asupra psihicului nostru. Stirile TV care fac referire la crime, la somaj, la stare economica dezastruasa, cataclisme, zvonuri alarmante, cunostiinte care ti se plang mereu, aparent nu te afecteaza, dar subconstientul le asimileaza si actioneaza ca atare. De aceea este bine sa elimini tot ce consideri negativ din preajma ta, sa te inconjuri doar de optimism.
   Omul este inzestrat cu resurse enorme de optimism si pozitivism. Acestea trebuiesc doar puse in valoare si folosite cat de mult. Depinde doar de tine sa-ti faci viata simpla, usoara si placuta, sau sa ti-o complici gandind negativ si pesimist. Si ma intorc la citatul Eleanorei Rooswelt:cu care am inceput: „Telul pe care trebuie sa il ai este sa-ti  traiesti viata, sa-i simti gustul pana la ultima picatura”


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #1 : Marți, 16 Martie 2010, 09:41 »
„Telul pe care trebuie sa il ai este sa-ti  traiesti viata, sa-i simti gustul pana la ultima picatura” -Eleanore Roosvelt

Există mult adevăr in acest  citat. Pentru oamenii singuri este foarte greu să treacă peste situaţiile complicate din viaţă. Ceea ce alţii nici nu remarcă pentru cei singuri poate deveni o povară.


Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #2 : Marți, 16 Martie 2010, 12:57 »
Sa stii Awana, ca situatiile sensibile si apasatoare sunt la fel de greu de depasit si pentru cei care fac parte dintr-un cuplu. Doar ca senzatia de participare la necaz a inca unei persoane iti confera o oarecare linistire si relaxare considerand ca nu esti singurul caruia i se intampla. Mai este si aparenta impartirii greutatii, fals insa pentru ca este doar o impresie. Dar fara indoiala ajuta psihicului. De aceea ca single este bine si echilibrant sa traiesti social, pentru ca astfel poti trece mai usor peste hopurile care inevitabil le intalnesti in viata. Problemele unui single sunt intradevar destul de putin cunoscute de cineva obinuit cu confortul convietuirii in cuplu. Este acelasi lucru cand nu intelegem cand pe cineva il doare ceva, iar senzatia asta nu am trait-o ca experienta. Este greu sa evaluezi durerea si greutatile altuia, daca tu insuti n-ai trecut prin ele, sa le intelegi intensitatea si efectele. Poti intui ce inseamna o mana rupta, dar daca niciodata n-ai avut un os fracturat, n-ai cum sa realizezi ce inseamna acest lucru.
N-ai voie insa indiferent de durere sa te resemnezi si sa te retragi, sau sa traiesti cu frica repetabilitatii unui lucru neplacut. Trebuie sa ai convingerea ca subconstientul tau te conduce pe drumul bun, indiferent daca in anumite momente traversezi si zone care te afecteaza. Este cel mai bun prieten al tau si stie ce face cu tine. Depinde de tine doar sa-l alimentezi cu incredere, pentru ca este hrana de care are nevoie.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #3 : Miercuri, 17 Martie 2010, 09:48 »
N-ai voie insa indiferent de durere sa te resemnezi si sa te retragi, sau sa traiesti cu frica repetabilitatii unui lucru neplacut. Trebuie sa ai convingerea ca subconstientul tau te conduce pe drumul bun, indiferent daca in anumite momente traversezi si zone care te afecteaza. Este cel mai bun prieten al tau si stie ce face cu tine. Depinde de tine doar sa-l alimentezi cu incredere, pentru ca este hrana de care are nevoie.

Încrederea este cel mai greu de găsit ca resursă umană. Trebuie alimentată cu ceva şi ca single lucrurile se  complică. Nu ai întotdeauna resursele şi simţi cum te părărsesc puterile când totul se abate peste tine. Vrei uneori o pauză şi ea parcă nu mai apare. Cauţi refugiu în mici tabieturi care îţi conferă o relativă siguranţă pentru că îţi sunt cunoscute şi nu necesită efort.
 ;D

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #4 : Miercuri, 17 Martie 2010, 10:02 »
Increderea se castiga treptat, nu este un proces imediat. Deci trebuie rabdare si pozitivism. Ca orice lucru pe care vrei sa-l castigi trebuie sa incepi cu ce este facil. Deci in cazul increderii trebuie sa incerci sa cladesti acest sentiment in relatii sigure si verificate. Parintii sunt primii care te ajuta, ei sunt intotdeauna cel mai aproape, apoi sunt acei prieteni care nu sunt in nici un fel apropiati tie doar pentru un interes. Cei din adolescenta, din liceu sunt cei mai potriviti; ei iti confera si optimism si o stare generala buna. Pe mine intotdeauna intalnirea cu un fost coleg, ma aduce intr-o stare tare placuta.

Offline mihaela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 21:59 »
Awana, da-mi voie sa-ti spun ce am observat in mesajele pe care le-ai scris. In toate exista un "NU" sau poate chiar mai multi. Tocmai acest negativism trebuie eliminat din gandirea noastra. Si mai ales a unei persoane singure. Toata puterea se gaseste in noi. Trebuie doar sa o cautam. Concret, trebuie sa ne definim ce vrem (daca se poate cu amanunte) si apoi, cu optimism, sa canalizam toata energia spre indeplinirea acelei dorinte. Orice "NU" anuleaza comanda data supraconstientului. Il deruteaza, daca pot sa spun asa. Odata stabilita tinta, nu avem voie sa gandim ca nu o vom atinge.

Offline Crista

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 230
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #6 : Duminică, 21 Martie 2010, 19:28 »
Am observat cum gandirea pozitiva,atitudinea optimista sunt foarte usor interpretate ca naivitate,neintelegere a "adevaratei" semnificatii a cene stie caror evenimente.Imi pare rau pentru cei care ma vad asa dar nu sunt dispusa sa ma schimb doar ca sa fiu ca ei...

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #7 : Luni, 22 Martie 2010, 09:20 »
@crista :)

a gandi pozitiv, a fi optimist sunt interpretate drept naivitate :)? gresit, foarte gresit.
optimismul si gandirea pozitiva sunt de un real ajutor in viata, in profesie in tot :) iar cei care merg pe premiza ca cele de sus = naivitate, crede-ma ca sunt EI cei naivi si NU tu :)

Offline Crista

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 230
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #8 : Luni, 22 Martie 2010, 20:42 »
Multumesc pentru raspuns,inca nu am luat parte la nici o discutie aici.Cred ca sunt cam inchistata,ca un incepator de fapt.Dar nu ti se pare ca cei pesimisti si negativisti sunt mai categorici in a-si exprima optiunile?Mie cam asa mi se intampla,cuplat cu ideea ca daca nu vad tragedia ,nu sunt profunda.Ma intristeaza ca aceasta atitudine se leaga de bascalia pe care o URASC

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #9 : Joi, 01 Aprilie 2010, 11:28 »
Căutaţi partea amuzantă a lucrurilor: cântaţi sub duş, creaţi coafuri caraghioase cu părul plin de şampon, în cadă, strâmbaţi-vă în toate felurile când vă spălaţi pe dinţi....
Lăsaţi seriozitatea la o parte şi amuzaţi-vă !
Prefaceţi-vă, dacă trebuie, dar faceţi-o bine.
Observaţi cât de mult vă inspiră râsul şi cum vă activează intuiţia,
iar pacea interioară va urma cu siguranţă.
nihil sine deo

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #10 : Vineri, 02 Aprilie 2010, 14:49 »
O colega minunata s-a gandit sa ne trimita in fiecare zi un mail care se numeste "Cescuta cu lumina".  Ce nume frumos, nu-i asa? M-am gandit ca o cescuta din acestea s-ar potrivi acum si aici, asa ca o sa va dau si voua din ea.  Colega mea are un suflet generos si nu se va supara:
QUOTE
Daca repeti un lucru , vei ajunge sa-l crezi .Si odata ce aceasta credinta devine o convingere adanca, lucrurile incep sa se concretizeze!
Claude M. Bristol  ( The Magic of believing )

Ceea ce putem sau nu putem face, ceea ce consideram posibil sau imposibil depinde foarte rar de capacitatile nostre. Mai degraba , depinde de credintele nostre in raport cu ceea ce suntem. Anthony Robbins

Ce faci?

Minunat ! in loc de ( asa si asa);

Din ce in ce mai bine! in loc de ( nu tocmai roz )

Ma trezesc! in loc de ( mi-e somn )

Uite rezolv repede o situatie, in loc de Uite ma enervez cu problema asta

In ambele cazuri avem dreptate si asa vor decurge lucrurile .Creierul se conformeaza , actiunile si situatiile  se formeaza ...ups...si viata
Eu cred ca azi totul se rezolva ca prin minune!
UNQUOTE
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #11 : Miercuri, 14 Aprilie 2010, 07:00 »
Avantajele gandirii pozitive


Poate multora li s-a intamplat sa aiba o zi frumoasa si apoi sa auda o remarca nu tocmai placuta, care sa le strice toata buna dispozitie. Cuvintele pot intepa unori mai tare decat spinii si pot creea o impresie fada despre libertatea de alegere intre bine si rau.
Traim inconjurati de cuvinte, de priviri sincere sau mai putin oneste. E usor sa judecam pe altii, dar mai greu sa ne uitam la barna din ochiul nostru, spune un proverb. Putini sunt cei care acorda importanta acestui joc de cuvinte. De obieci e mai bine sa critici decat sa fii autocritic. De aceea, este foarte important sa gandim pozitiv. Sa nu ne lasam afectati de anumite gesturi sau expresii aruncate fara sens.

A gandi pozitiv inseamna a-ti creea un scop in sine, o certitudine ca lumea nu este un capat de ata. A gandi pozitiv inseamna in primul rand a avea incredere in tine, a reusi sa vezi mereu si parte buna a lucrurilor. Asta inseamna ca, atunci cand crezi ca nu exista o iesire dintr-un impas, fie el cat de mic, sa crezi in sansa ca maine va fi altfel. Nu e bine sa vezi numai partea goala a paharului! Totdeauna este loc si pentru mai bine. Daca totul ar fi roz, nu ar mai exista critica! Si nici sensul gandirii pozitive!

Ce e mai frumos si mai simplu, decat un zambet, un gram de optimist intr-o lume in care, se pare ca oamenii nu mai au loc unii de altii. Trebuie sa invatam sa tratam cu cat mai multa indiferenta persoanele rauvoitoare, invidioase pe fericirea noastra . Ori fericirea ne apartine, o dobandim cu greu si e dreptul nostru sa ne bucuram de ea in fiecare clipa. Sa ne-o asternem pe chip si s-o afisam cu mandrie. Si sa nu uitam sa le-o impartim si altora.

Gandirea pozitiva este un atuu pentru frumusete (mai ales interioara!), comportament, altruism, chiar si numai pentru un cuvant! Exista atatea gesturi simple, nevinovate care ne pot lumina chipul. Daca oamenii ar fi ca florile, ar fi numai zambet, toata lumea ar radia de intelepciune si fericire. Din pacate, omul este singura dintre vietuitoarele pamantului, inzestrat cu ratiune, vointa si sentiment, atitudini, comportamente...

Sursa: www.kudika.ro

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #12 : Miercuri, 14 Aprilie 2010, 10:27 »
Nu poţi gândi pozitiv dacă nu ai şi încredere.
Afară de aceasta, trebuie mult exerciţiu. Să ajungi să crezi tot ceea ce-ţi doreşti. O mică urmă de îndoială.. şi totul trebuie luat de la început. Toată munca se duce pe râpă.
După cum ştiţi... trăim într-o dimensiune inferioară Spiritului nostru. Prin comportamentul nostru determinăm conectarea la Spiritul nostru (şi asta ar trebui cât mai des, dacă se poate permanent).
Ar fi mult de explicat... totul este să fii în armonie cu Spiritul tău.
Pentru a cunoaşte toate aspectele vieţii materializate, Sufletul alege înainte de fiecare întrupare alte experienţe, necunoscute încă de el.
La aceste alegeri se adaugă şi experienţele care au creat acumulări energetice şi emoţionale negative în alte vieţi, experienţe pe care trebuie să le retrăiască pentru a se purifica energetic şi emoţional.
Deci.. unul din scopurile întrupării este învăţarea lecţiilor, pentru a nu mai acţiona identic în situaţii similare, pentru a nu mai reacţiona, ci a răspunde POZITIV.
Fiecare situaţie din viaţă trebuie abordată în aşa fel încât să determine o creştere, şi nu o scădere vibraţională.
nihil sine deo

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #13 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 12:06 »

 
 
Alegoria broscutelor
 
Lectia Nr. 1 pentru viata

 

 A fost odata un grup de broscute...

 

… care voiau sa se ia la intrecere.

Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.

 

Se adunasera deja multi spectatori,

pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.

 

Cursa urma sa inceapa...

 

Totusi...

Dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului.

Tot ce se auzea era exclamatii de genul:

„Oh, ce obositor!!!

Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!“

sau:

„Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!“

 

Broscutele incepura se abandoneze

...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...

 

Spectatorii continuau sa strige:

„E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!“

 

Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... ...Doar una singura se catara consecvent mai departe...

Nu voia cu nici un chip sa abandoneze! 

 

In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului!

Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!

 

Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.

 

Asa se afla ca... 

Broscuta invingatoare era SURDA !!!


 

Morala?

 

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti...

…fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!   

Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor,

caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci! 

Deci:

 

Fii MEREU …

 
OPTIMIST!

Si mai ales

Fii pur si simplu SURD cind cineva iti spune
ca nu-ti poti realiza visurile! 

 

 

 

 

Gindeste-te:

Poti reusi in viata daca vrei cu adevarat!

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #14 : Vineri, 16 Aprilie 2010, 12:26 »
capsuna, gura ta adevar graieste! alegoria aceasta este si frumoasa si adevarata mai ales!  multumim ca ai impartasit-o cu noi.  avem nevoie, cel putin eu, sa ni se aminteasca din cand astfel de lucruri, care sa nu ne lase sa ne prabusim descurajati si obositi.  si-mi aminteste de alta: tot cu o broscuta care a cazut intr-o oala cu lapte.  a reusit sa se salveze inotand fara incetare, batand laptele cu piciorusele pana cand acesta s-a transformat in unt.  constanta si perseveranta in tot ceea ce facem, invinge totul. si chiar acum mi-am mai amintit de ceva in acest gen: un cautator de pietre pretioase s-a pus pe sapat si cautat.  a spart la pietre zile si saptamani fara nici un folos.  intr-o zi, obosit si suparat tare, s-a hotarat sa renunte si, enervat, a aruncat cu tarnacopul intr-o piatra din apropiere.  piatra s-a despicat si a lasat sa se vada un minunat smarald. da, se poate!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)