Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 86763 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline janeta

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1730
 • carpe diem
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #390 : Marţi, 17 Ianuarie 2012, 18:17 »
am uitat sa adaug ( ca sa nu fiu off topic ) ca acesta este pentru mine un mod de gandire cat se poate de pozitiv .  :D

silviu

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #391 : Marţi, 17 Ianuarie 2012, 19:07 »
nici nu vreau sa ma gandesc ce-ai fi facut daca erai ana lu' manole. hihi! cre ca-i trageai o mistrie-n cap de i se invartea canciocul.

Saturnianul

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #392 : Marţi, 17 Ianuarie 2012, 20:00 »
Sa gindesc pozitiv... hmm... Algebric, minus cu minus da plus. Va iese la fel de pozitiv si in viata?  ;D

Caroline

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #393 : Marţi, 17 Ianuarie 2012, 21:39 »
Uneori... da!  ;D

Offline micaela

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 6590
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #394 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 15:43 »
Uite, Silviu, ca tot vorbeam off-topic, in alta parte...
Chiar acum am primit pe mail, de la Forti (Fortuna, pe care o salut cu gand bun; stie cat imi e de draga  :-*), textul asta.
citeste-l cu scepticismu' si pesimismu' din dotare, dar citeste-l.


3 descoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vieţii noastre
19 noiembrie 2011

Naţional, Prima pagină
http://www.financiarul.ro/2011/11/19/3-descoperiri-ale-fizicii-cuantice-cu-impact-major-asupra-vietii-noastre/-

Noi gândim încontinuu, fie că vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi.
Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile.
Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanşează un proces de rezonanţă. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viaţa noastră.
Gândurile tale secrete, felul în care îi judeci pe ceilalţi, vorbăria interminabilă a minţii – totul formează un fel de intenţie.
Aşadar, prin gândurile noastre, noi emitem permanent energie către exterior, fapt care influenţează într-o mare măsură ceea ce atragem în viaţa noastră. De aceea, o scanare atentă a propriilor gânduri, mai ales a celor despre noi înşine, ne ajută să conştentizăm ce anume avem de schimbat. Ştiţi ce este minunat aici? Faptul că stă în puterea noastră să ne alegem gândurile. Precum la un televizor, putem comuta pe diferite programe, iar dacă v-aţi săturat de emisiunea „Sunt un prost. Nu fac nimic cum trebuie”, apăsaţi butonul şi alegeţi„Dragostea lui Dumnezeu mă înconjoară şi mă susţine în fiecare clipă a vieţii”. Veţi simţi diferenţa.

1. În crearea realităţii noastre, nu doar gândul este „implicat”. Mai este şi altceva…

 
Până nu demult, oamenii de ştiinţă au crezut că doar prin gândurile noastre emitem energie către exterior şi că cel mai puternic emiţător energetic din corpul nostru ar fi creierul, cu impulsurile sale electromagnetice.
Dar trupul nostru dispune de un emiţător şi mai puternic – INIMA – care generează un câmp electric mult mai mare decât cel al creierului. Aceasta este una dintre cele importante descoperiri ale secolului XX: faptul că inima omenească are un rol mult mai important decât acela de a pompa sânge în corpul uman.
Responsabil pentru această descoperire este Institutul de Cradiologie din California care a realizat un studiu aprofundat al inimii. Astfel s-a descoperit faptul că acest organ uman este înzestrat cu ceea ce numim „inteligenţa inimii” şi că influenţele acesteia sunt foarte profunde pentru noi.
Măsurătorile realizate au arătat că inima generază un câmp electric care se extinde cu mult în afara corpului nostru. Acest câmp electric are o anumită formă, aratând ca un inel lat împrejurul trupului, cu o rază de aproximativ 2-3 metri.
Institutul de Cardiologie a mai descoperit că inima interacţionează atât cu trupul, cât şi cu mediul exterior prin câmpurile electromagnetice pe care le generează. Avem motive să credem că acest câmp generat de inimă are influenţă la mulţi kilometri în afara corpului nostru, pornind de la locaţia fizică a inimii.
Cum poate inima să facă aceasta? În ce fel comunică ea? Cum sunt transmise informaţiile?
În primul rând prin EMOŢII.
Ştiinţa ne spune că atunci când simţim o emoţie, ea este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele corpului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare pentru a produce acele efecte formidabile de care vorbesc toate tradiţiile spirituale autentice. Ele ştiu cum să orienteze atenţia aspirantului către inimă, pe când noi o orientăm către raţiune, creând astfel o societate foarte mentală, bazată doar pe logică.
Alte studii asupra inimii au arătat că aceste câmpuri electromagnetice generate de inimă au şi o altă cauză la fel de importantă şi anume CONVINGERILE noastre, toate acele lucruri pe care le credem cu tărie şi în jurul cărora ne modelăm vieţile.Deci nu numai emoţiile noastre sunt emise în afară, ci mai ales convingerile noastre. Iar inima este un fel de interfaţă care transformă toate emoţiile şi convingerile noastre în energii electromagnetice.
Deci prin sentimentele noastre, prin iubire, iertare, compasiune, dar şi prin mânie, ură, supărare, noi putem produce modificări atât în trupul nostru, cât şi la mulţi kilometri în afara noastră.
Trăgând linie, este bine să reţinem următorul aspect: deşi creierul emite şi el câmpuri electromagnetice, oamenii de ştiinţă au arătat că undele electrice produse de inimă sunt de o sută de ori mai puternice, iar undele magnetice sunt de 5.000 de ori mai puternice decât cele generate de creier.
Astfel se explică de ce vindecarea se obţine mai repede printr-o susţinere afectivă decât doar printr-un proces de gândire, pentru că noi emitem mai multă energie prin intermediul inimii decât prin intermediul creierului.

2. ADN-ul uman are o influenţă directă asupra lumii înconjurătoare

Există încă o descoperire ştiinţifică importantă care ne arată cum influenţăm realitatea în care trăim. Ştim, teoretic, că totul este interconectat şi în mod tainic interdependent. Dar să vedem cum se traduce această lege, la nivelul micro-universului nostru.
Studiile de laborator au arătat că ADN-ul uman influenţează direct substanţa din care sunt formaţi atomii, adică nişte particule micuţe de lumină, numite fotoni.
Fizicianul rus Vladimir Poponin a realizat nişte experimente faimoase la începutul anilor ’90. El a pus într-o eprubetă închisă ADN uman şi fotoni, dorind să afle ce influenţă are ADN-ul uman asupra fotonilor. Dintr-una dintre eprubete s-a extras tot aerul, pentru a obţine “vid” (vidul este un termen care induce în eroare, deoarece el nu este un spaţiu gol, ci este plin de informaţii şi energie). Într-un astfel de spaţiu există fotoni care pot fi măsuraţi destul de exact cu unele aparate specifice.
În experimentul lui Poponin, aceşti fotoni s-au distribuit, aşa cum era de aşteptat, în mod dezordonat, fără să respecte o anumită ordine.
Apoi a fost introdus ADN uman în această eprubetă vidată. Şi acum s-a produs un lucru foarte surprinzător. ADN-ul uman avea o influenţă directă asupra fotonilor: printr-o forţă misterioasă, el ordona fotonii în forme regulate.
Acest aspect este foarte, foarte profund, deoarece arată că substanţa din care suntem creaţi, adică ADN-ul, are o influenţă directă asupra particulelor din care este creată lumea înconjurătoare, adică fotonii atomilor. Este prima dată când ştiinţa occidentală a demonstrat ceea ce tradiţiile spirituale străvechi au spus cu mult timp în urmă: suntem parte integrantă din această lume şi o influenţăm în permanenţă.
Iar experimentul nu se opreşte aici… Când ADN-ul uman a fost extras din eprubetă, fotonii s-au comportat ca şi cum ADN-ul era încă prezent acolo. Şi-au păstrat poziţia lor ordonată. Fotonii şi ADN-ul uman încă mai păstrau legătura, deşi fuseseră separaţi fizic. Părea că un anume câmp subtil încă le ţinea conectate.
Concluzia experimentului lui Poponin a fost aceea că există un câmp cuantic care ne uneşte cu tot ceea ce există în jurul nostru. Prin intermediul acestui câmp, suntem mereu în legătură cu toţi şi cu toate, fie că suntem conştienţi sau nu de aceasta.

3. ADN-ul uman este influenţat, la rândul său, de sentimente

Senimentele umane care izvorăsc din inimă, având în spate convingerile noastre puternice, modifică efectiv forma ADN-ului, iar acesta influenţează atomii, după cum am văzut.
S-au testat efectele sentimentelor pure asupra ADN-ului. Pentru aceasta a fost izolat ADN de la diferite persoane în câte o eprubetă. Aceste eprubete cu ADN au fost supuse unor puternice câmpuri emoţionale. Pentru aceasta, subiecţii experimentului au folosit diferite tehnici emoţionale şi spirituale.
S-a observat un lucru care, protrivit vechilor legi ale fizicii, nu ar fi trebuit să se petreacă. În timp ce participantul emitea un câmp emoţional puternic, au putut fi măsurate reacţii electrice la nivelul ADN-ului. Persoanele care au participat la acest test puteau influenţa molecula de ADN din eprubetă doar prin intermediul emoţiilor lor puternice.
Când subiecţii experimentului emiteau stări de iubire, recunoştinţă, molecula de ADN se dilata, lanţurile ADN-ului se deschideau, se măreau.
Când subiecţii respectivi trăiau stări de furie, frustrare, stres, molecula de ADN se micşora şi bloca astfel multe din codurile sale, răspunzând emoţiilor negative printr-o evidentă contracţie. S-a observat astfel, în mod empiric, cum emoţiile, convingerile, sentimentele noastre pot modifica structura moleculei de ADN, precum şi ordonarea acesteia în celule.
Mai mult chiar, oamenii de ştiinţă au remarcat că această blocare a codurilor ADN putea fi anulată deîndată ce experimentatorii emiteau din nou stări de recunoştinţă, iubire şi fericire.
Aceste descoperiri, care au arătat că genele ADN-ului sunt modificate de energiile din exterior, stau la baza întemeierii unei noi ştiinţe, denumită Epigenetică. Creierul este un centru de comandă care interpretează evenimentele din exterior şi apoi trimite în trup semnale corespunzătoare. Printre aceste semnale se numără atât reacţiile biochimice, cât şi undele electromagnetice. Aceste semnale influenţează în mod direct celulele şi produc astfel modificări ale codurilor lor genetice.
Cu ajutorul unui ceas atomic foarte precis, s-a măsurat diferenţa de timp dintre emiterea unei emoţii şi reacţia ADN-ului. S-a observat că reacţia ADN-ului avea loc întotdeauna simultan.
Tot ceea ce gândim şi simţim, ADN-ul nostru percepe în mai puţin de o nanosecundă (0,000000001 secunde), iar aceasta indiferent dacă mostra de ADN se află lângă noi sau pe cealaltă parte a Pământului.
Concluzia?
Gândurile şi sentimentele noastre pot modifica ADN-ul, iar ADN-ul modifică în mod direct materia din care este structurată lumea.
Atunci când trăim anumite stări, cum ar fi, de exemplu, compasiune, iertare, dragoste, dar şi stări negative, ca de exemplu mânie ură, supărare, gelozie, noi influenţăm direct structura ADN-ului nostru, iar aceste modificări se propagă în trupul nostru, cât şi în afara noastră pe distanţe extraordinar de mari, datorită câmpului cuantic, influenţând tot ceea ce există în această lume.

Fragmente din FILMUL “Legea rezonanţei”

În documentar apar oamenii de stiinta: Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, dr. Eric Pearl, prof. dr. Hans-Peter Dürr, Dr. James L. Oschman, Dr. John Hinwood, Dr. James M. Sigafoose, Patricia Atanas, Dr. Peter Bancel, Renée Coltson, dr. Desiree Hurtak, Anna Rocker, Isabelle de Fallois, Michaela Merten, Julia Franckh, Fantuzzi, Lionel Wharton si Max Alberti

Offline micaela

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 6590
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #395 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 15:45 »
Postarea de mai sus e pentru toata lumea, si cu un plus de dedicatie pentru Saturnis care crede, ca si mine, in "neshte chestii".  :-*

silviu

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #396 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 15:53 »
se pare ca la fortuna a functionat. imediat voi aprofunda ;D

Offline micaela

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 6590
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #397 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 15:57 »
da. exerseaza la CONVINGERI.  ;)

silviu

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #398 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 16:02 »
ah! m-ai intrerupt tocmai cand trageam de spirala ADN >:( mai aveam putin si o indreptam.

Offline micaela

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 6590
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #399 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 16:04 »
ah! m-ai intrerupt tocmai cand trageam de spirala ADN >:( mai aveam putin si o indreptam.

pe tine te salveaza umorul  ;D

Saturnianul

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #400 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 16:32 »
imediat voi aprofunda ;D

Dar nu prea mult. Fara protectie, presiunea adincurilor te va strivi :P

Caroline

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #401 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 17:48 »
Postarea de mai sus e pentru toata lumea, si cu un plus de dedicatie pentru Saturnis care crede, ca si mine, in "neshte chestii".  :-*

Si eu cred in chestii de genu'... doar ca mi-ar fi foarte greu sa le explic, precum in articolul de mai sus. Cred ca acestea sunt atat de mult EMOTII, incat constientizarea lor completa in intelect si traducerea in CUVINTE ia mult din sens... ba chiar le denatureaza. De ce trebuie sa ne explicam totul rational? Hai sa credem ce simtim si gata!  ;)

Offline micaela

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 6590
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #402 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 18:02 »
sunt de acord ca bagajul de cuvinte si semantica lor actuala sunt incapabile sa redea tot ce exista -aparent "paranormal" (sau chiar total negat de unii sceptici, incluzandu-l pe cel din dotarea SC  ;D)  - inca nu se cunoaste bine si deci nu se poate explica (decat partial, in forme incipient-rudimentare :) )

De ce trebuie sa (ne) explicam? Nush'. :) eu am un pitic cartezian in interior, care are nevoie de logica, de explicatii.  :) De-a lungul timpului am tot observat atent niste aparent coincidente (in fapt, soincronicitati), apoi am experimentat "cere si ti se va da", chiar daca pe vremea aia nici n-auzisem sintagma, si cu timpul, prin experimentarea cumulata, mi-am format certitudinea ca dincolo de ceea ce stim acum sau se vede cu ochiul liber exista altceva, o logica, o inteligenta uluitoare a evenimentelor, un mecanism straniu care poate fi pornit, angrenat, utilizat. Dar ce e el? cum poate fi pornit? cine-l creeaza? etc. etc. etc. Piticul cartezian nu-mi dadea pace... si-am inceput mult mai tarziu sa citesc niste carti in care am gasit observatiile mele explicate. si-am zis bingo, deci este ceva.... Cateva din nelinistile mele le-am regasit si-n cartile lui Dulcan.

Si de ce n-am intelege? de ce n-am explica? orice logica, mecanism intelese pot fi mai folositoare, utilizate intr-un sens pozitiv, pentru evolutie.  :)


Caroline

 • Vizitator
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #403 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 18:23 »
Cateva din nelinistile mele le-am regasit si-n cartile lui Dulcan.
Si eu sunt fan Dulcan!

Si de ce n-am intelege? de ce n-am explica? orice logica, mecanism intelese pot fi mai folositoare, utilizate intr-un sens pozitiv, pentru evolutie.  :)

Poate pentru ca logica noastra este mult mai rudimentara si mai inselatoare. Poate pentru ca este mai important sa ajungem sa le traim plenar decat sa le tot cautam justificari logice.
Si eu am "piticul" ala, se numeste supraconstiinta, toata lumea o invata in cursul vietii. Nu este altceva decat una din consecintele unui secol de stiinta mecanicista: "un fenomen este considerat real numai daca are o explicatie logica si poate fi reprodus intocmai, oricand, printr-un experiment stiintific, in conditii controlabile de om." De 100 de ani, tot ceea ce nu corespunde este clasat cu "nu exista".
Cata aroganta!
In schimb, cu capacitatea de a primi, transmite si interpreta emotii ne nastem (cat nu s-a atrofiat din ea, prin judecata). Logica este rezultatul a ceea ce vrea lumea sa faca din noi... Emotiile - au propria lor logica de mii de ani...
De cate ori am curajul sa merg pe intuitie, de-atatea ori lucrurile se aranjeaza mai bine decat daca le-as fi judecat logic de 100 de ori inainte! Omul a fost, este si va fi supus greselii, ca orice specie trecatoare... nu ar trebui sa uitam asta.

Exemple:
- Freud, ca student, cauta explicatia bolilor psihice facand sectiuni in creierul celor disecati... fara rezultat, pana cand a renuntat sa "inteleaga" creierul pur anatomic, cu riscul de a fi un paria al vremurilor sale.
- Biserica Catolica a incercat sa "explice" invataturile lui Isus (mai exact ale vechilor esenieni) si... uite ce-a iesit ;D

Offline micaela

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 6590
Re: Gandeste pozitiv
« Răspuns #404 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 18:32 »
sunt perfect de acord ca "logica" noastra actuala ca si cunoasterea disponibila la acest moment ne limiteaza drastic posibilitatea de a intelege foarte mult din ce "este, nu se vede, se simte si intuieste din cand in cand, de catre unii".  :) da' macar putin, putintel, sa inteleaga si piticu' cartezian ceva, ca sa nu se debusoleze infinit.  ;D
asta nu inseamna ca nu trebuie lucrat si cu "simtirea" caci aceea poate da informatia corecta, daca-i bine dezvoltata si corect decodificata.
mintea trebuie folosita atat cat trebuie si unde trebuie. in rest...sa taca!  :D