Autor Subiect: Iesiri si intalniri pentru cei nou intrati in Singles Camp  (Citit de 145301 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Iesiri si intalniri pentru cei nou intrati in Singles Camp
« : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 08:45 »
La "Precizari" va scriam despre statistica raspunsurilor la chestionarul transmis in iulie. Si ceva despre ce intentionez sa fac, pt a corecta si imbunatati proiectul. Unul dintre punctele importante este cel ce vizeaza pe cei nou intrati. Aici este clar, am facuit o mica greseala, calculand si crezand ca ei vor fi foarte usor integrati in comunitate, din mers, de catre cei mai vechi. M-am inselat intr-o oarecare masura pt ca, fara a generaliza, cu tot efortul unora din cei vechi de a-i primi, de a-i informa, de a-i determina la participari, la iesiri, multi new entries au anticipat ca aici deja exista niste legaturi de amicitie, ca grupurile sunt intr-un fel inchise si au avut teama ca la o iesire s-ar simti stanjeniti de prieteniile deja existente. Si au facut un pas inapoi, sunt in expetctativa si se multumesc sa stea un pic deoparte. Spun in general, pentru ca exista acel tipar, acel profil de persoana, care se acomodeaza foarte usor oriunde si se integreaza fara nici o timiditate sau retinere.

Am realizat ca si cei nou intrati au nevoie de starea aceea exceptionala pe care au avut-o participantii la primele tabere Singles Camp, anul trecut. Atmosfera de acolo i-a ajutat sa lege prietenii foarte statornice si puternice, i-a ajutat sa se convinga de viabilitatea proiectului si s-au atasat de idee. Vreau ca cei nou inscrisi, pe masura intrarii in comunitate, sa simta si sa realizeze ceea ce au simtit "cei douazecisicinci" la prima tabara. De aceea, periodic voi organiza "Tabere New Entry".

Intrarea in grup intr-o comunitate, este mult mai simpla si usoara pentru cei mai timizi si mai retrasi, ii ajuta sa-si invinga timiditatea, in conditile in care stiu ca toti sunt noi acolo, toti vin pentru prima oara. Nu este singurul in aceasta situatie, nu mai are teama ca acolo va intalni niste grupulete relativ inchise care pot sa-l tina deoparte. Prezenta a 2-3 vechi este necesara, ei pot crea o poarta pe unde cei noi sa intre. Pot raspunde intrebarilor, pot da explicatii, pot exemplifica.

Despre cum vor fi organizate aceste tabere si cateva amanunte.

- intervalele vor fi determinate  de numarul de inscrisi/perioada si de profilul celor nou intrati; deci nu vor fi fixe, de exemplu la fiecare 2 luni
- se vor tine pe profile de inscrisi, in special dupa criteriile de varsta si grad de dinamicitate
- programul va avea ca tinta socializarea, am sa incerc sa determin interactiunea intre fiecare. Nu va fi insa de tip team building sau ceva determinant prin parghiii exterioare. O sa fie ceva simplu, firesc si cat mai natural.
- zona in care o sa se desfasoare va fi apropiata Sibiului. Asta din doua motive: este in centrul tarii si permite o deplasare nu foarte lunga din orice colt al tarii si de asemenea imi permite si mie sa fiu aproape de afacerea mea, de Sibiel. In week-enduril acolo este full de turisti, organizez evenimente, tot felul de activitati si asta impune si prezenta mea pt indrumare si supraveghere. Anul acesta am neglijat mult Sibielul si nu-mi mai permit sa o fac in continuare. O locatie apropiata Sibiului, imi va da posibilitatea sa mai fug pana la Sibiel, sa mai corectez cate ceva daca este cazul, sa mai vad daca este cazul de organizari ad hoc.
- locatiile vor fi intime, gen pensiune, sa fim doar noi acolo, astfel incat sa se creeze atmosfera de intimitate absolut necesara pt socializare. Poate sa fie chiar si Pensiunea Sibiel, in anumite perioade cand o am mai libera.
- transportul este organizat la nivel individual, fiecare si-l va organiza cum doreste si ii este mai simplu.
- grupurile vor fi de minim 15 persoane, maxim 20 - 25.

Despre participarea la Taberele New Entry si detaliile de inscriere
- taberele new entry au sa fie anuntate la fel ca si actiunile nationale la "Tabere curente" o sa se mentioneze insa pt cine sunt organizate
- am sa anunt prin newsletter pe cei noi, tabara ca li se potriveste ca profil, locul unde o sa se tina, data si costul
- inscrierea se face pe office@singlescamp.ro. cu specificarea numelui, nr. de telefon si a taberei de participare

Sper ca la acest tip de actiuni, au sa participe majoritatea celor nou inscrisi. Este pentru ei cel mai bun si mai simplu mod de a cunoaste pe ceilalti single din comunitate, acolo pot lega prietenii, se pot forma grupuri Sigles Camp. Pentru mine va fi un efort sa ies in week-enduri atat de des, dar o sa o fac cu toata placerea si disponibilitatea. Ramane doar ca si cei nou intrati sa raspunda prezent la aceste actiuni.

varsator38

  • Vizitator
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 10:03 »
Prezent! ;)
 

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 10:56 »
 Prezenta a 2-3 vechi este necesara, ei pot crea o poarta pe unde cei noi sa intre. Pot raspunde intrebarilor, pot da explicatii, pot exemplifica.

Pot fi unul(una) dintre cei vechi,nu de alta ,dar imi doresc tare mult sa vad Sibiul si Sibielul?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 11:25 »
Si uite asa, se formeaza grupul pt prima tabara de new entry! Multumesc Mimi de ajutor, mi-ar face mare placere sa fi unul dintre cei 2-3 vechi care vor fi prezenti acolo! Si off topic si personal: mi-a scris colegul tau un Email, i-am raspuns sper ca a primit toate detaliile. Probabil are sa fie si el unul dintre cei din acest prim grup si atunci o sa-mi fie mult mai simplu sa-i explic despre SC.

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 12:46 »
 Multumesc!  E foarte posibil ca in curind sa mai scrie inca cineva careia i-am vorbit despre proiect si care a parut interesata.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 17:49 »
Gigi vorbesti de "cei douazecisicinci" , de prima tabara ! Cat a trecut de atunci. Cate amintiri!
Imi aduc aminte drumul - la fiecare cotitura ne intrebam - oare aici este? - cat de emotionata am fost atunci (sa nu mai spui la nimeni  :) ).
Povestirile celor  "vechi"  si chiar  filmuletele deja facute pot ajuta in taberele pentru cei nou veniti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #6 : Duminică, 02 Octombrie 2011, 08:22 »
Din tabere au ramas amintirile emotiilor, a celor din jur, a ceea ce s-a intamplat acolo. Fotografiile reusesc sa surprinda o parte din toate acestea, iar daca forma de prezentare este una marca Julian sau DoinaV sau hgenia, pot intradevar sa trasnmita celor noi  din atmosfera de acolo. Chiar acum cateva zile m-am uitat peste niste fotografii din primele tabere....

Offline francesca777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 793
  • after all...tomorrow is another day..:)
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #7 : Duminică, 02 Octombrie 2011, 09:26 »
Citind cele scrise de voi , instantaneu mi s-au derulat in minte acele prime momente(Gabitza are perfecta dreptate apropos de emotie).Chiar daca din motive bine intemeiate am lipsit de la foarte multe evenimente atat in afara tarii cat si in Bucuresti, marturisesc ca astept cu mare nerabdare prima ocazie (Sibielul de ex) in care cu siguranta am sa vizionez poze, filmulele, relatari ale acelor momente pierdute...sunt convinsa ca am sa regret ca n-am fost prezenta insa am sa ma consolez cu gandul ca vizionandu-le ar fi ca si cand as fi fost acolo.E pacat ca cei noi sa nu aibe parte macar de o experienta ca a noastra.Si mult e pana faci primul pas..:))

Offline DanaC

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #8 : Duminică, 02 Octombrie 2011, 09:49 »
Eu am fost "noua" pe Cheile Nerei si multi din cei cu care am mers erau mai vechi. Nu am avut nici o clipa senzatia ca s-au creat bisericute, ba chiar am avut impresia ca toate fetele incercau sa ne cunoasca si sa ne integreze si pe cei nou veniti. Poate am avut eu norocul unui grup foarte bun, insa o data decis sa participi la actiunile SC cred ca treci usor peste suspiciuni si alte inhibitii. Totul este sa faci primul pas, apoi nu iti mai vine sa renunti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #9 : Duminică, 02 Octombrie 2011, 10:21 »
Dana, faci parte din categoria de care aminteam, ideala pt socializare. Sunt convins ca esti o persoana care are incredere in sine, deschisa, fara probleme de comunicare si fara retinerea unei incercari.
Cei vechi sunt intotdeauna deschisi, nu doar pe Cheile Nerei, dar pt cei mai timizi, deja existenta unei comunitati, unor grupuri deja formate, le creaza senzatia de ceva inchis, de ceva in care ei nu au loc. Doar teama, evident. Pt ca asa cum ai vazut in realitate lucrurile nu stau deloc asa. In toate excursiile in care am fost cei noi au intrebatm, au fost curiosi sa afle ce s-a intamplat pana la ei, iar cei vechi au avut toata deschiderea sa le raspunda si sa-i alature lor.
Cei ca tine si ca Tatiana, sa ma refer doar la doi noi de pe Cheile Nerei reprezinta din pacate exceptia nu regula. Daca toti care se inscriu ar fi ca voi, lucrurile ar merge foarte simplu, s-ar lega efectiv, fara interventia mea. Totul s-ar face prin cei vechi, ceea ce mie mi-ar fi foarte simplu. Asa si gandisem sa se intample. Doar ca realitatea imi arata altceva, la fel si raspunsurile din chestionare. Si aunci a trebuit sa gandesc ceva care sa-i deschida, sa-i faca mai participativi. Si am gasit ideea asta cu Taberele New Entry. Nu este o inventie a mea, este deja o reteta si se foloseste in colectivele mari, unde se incearca integrarea rapida a celor noi.

Mari_a

  • Vizitator
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #10 : Duminică, 02 Octombrie 2011, 10:47 »
Eu zic că deja nu mai sunt new entry, deși am fost doar la o excursie SC și la o serată muzicală. Acum urmează încă două excursii și am dat click și pe cea cu Revelionul.
La început, când citeam pe aici lucruri de genul ăsta Totul este sa faci primul pas, apoi nu iti mai vine sa renunti, sau sa vezi ca nu esti singur in multime e un lucru bun / sa te intalnesti cu alte persoane ca tine e si mai bine / bun venit si un indemn la participare aici alaturi de noi / atunci ai nimerit unde trebuie / bine ai venit, drumetii placute pe aici / ai si din partea mea o mana intinsa prieteneste mi-am zis moooamă în ce strategie și tactică de marketing am nimerit ?! Pentru că nu credeam că în țara asta, în zilele noastre, mai există oameni deschiși / prietenoși / binevoitori / amabili / sinceri / cordiali etc...
Treptat mi-am dat seamă că e muuuuuult suflet pus aici, din partea tuturor...
Acum, dacă nu intru zilnic pe forum, nu mă simt bine! Îmi pare rău că l-am descoperit când deja îmi consumasem aiurea o mare parte din concediu, dar pentru la anu’ știu și voi face altfel.
Să socializăm sănătoși!  :D

Offline DanaC

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #11 : Duminică, 02 Octombrie 2011, 13:49 »
Aoleo, daca numai din scris se vede ca am incredere in mine; iti dai seama ce probleme pot fi (totusi) cu asa personalitate. Ai intuit cumva bine Gigi dar nu pana la capat. Pentru ca retinerea de a veni am avut-o tot timpul pana cand mi-am spus ca trebuie sa vad Cheile Nerei. Nu discutiile pe forum si nici empatia dintre participantii la celelalte tabere m-a impins  ( ce ma iau fetele astea cu povesti lacrimogene?.., ce atatea discutii.. ca "eu nu am timp"-vesnica fraza de excludere) ci exact tipul de excursie organizata.  De altfel o persoana sociabila poate fi pe alocuri dificila, nemultumita, preocupata prea mult de corectitudinea organizarii (sper sa nu intre Tatiana pe discutia asta!) si apar in felul asta alt tip de probleme. Acum daca statistica zice ca unii chiar s-au simtit marginalizati, desigur trebuie sa tii cont de ea.
Ce vreau sa spun in concluzie este ca poti sa ma treci la New Entry in continuare si sa imi trimiteti informatii despre excursiile dedicate acestei categorii, precum si la cei vechi fiindca nu am probleme de integrare. Si Maria_a abia astept sa socializam la Spa.

Mari_a

  • Vizitator
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #12 : Luni, 03 Octombrie 2011, 08:59 »
Si Maria_a abia astept sa socializam la Spa.

Dana, cu plăcere! Şi eu abia aştept! Deja nu mai sunt aici, ce vedeţi nu e adevărat. Am plecat deja pe jos...

Recitesc ce efuziuni sentimentale m-apucaseră ieri! Pfui! Eram şi pe lângă predicat şi era şi de dimineaţă şi nici măcar nu băusem nimic!  ;D

În altă ordine de idei, eu cât de veche aş fi, tot nu recunosc; mă consider ca nouă, aşa că vreau şi eu mesaje-anunţuri-convocări d-alea pentru Tabere New Entry:)

Offline lori

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 106
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #13 : Luni, 03 Octombrie 2011, 09:38 »
Imi place foarte mult ideea de tabara "new entry". Recunosc, cu greu m-am hotarat sa ma inscriu pentru prima si recunosc, singura mea iesire, cea de la Sighisoara. M-am simtit extraordinar, si  m-am integrat foarte usor in grupul format (cunosteam doar o singura persoana din grup). Eu ma hotarasc mai greu, vorba poetului : "Sunt grei bătrânii de pornit ..." . Nu mai trec si continuarea, caci n-as vrea sa ma mai opresc. Oricum problema timpului liber este cea mai dificila de rezolvat, pentru ca mi-as dori si alte iesiri. Sper sa cunosc cat mai multi din "cei vechi" care intr-adevar, la inceput mi-au dat impresia ca am nimerit intr-un grup deja inchegat si ca am nimerit ca "musca in lapte". Asa ca prima mea reactie a fost sa bat in retragere. Dar voi urmari aceste tabere "new entry" si voi incerca sa particip si eu, macar din cand in cand.
"Eu merg incet, dar niciodata inapoi" (A. Lincoln)

Tatiana

  • Vizitator
Re: Tabere New Entry
« Răspuns #14 : Luni, 03 Octombrie 2011, 11:39 »
Buna tuturor,

Salut ideea cu new entry dintr-o mie de motive dar nu argumentez :) si iti doresc Gigi mult succes; merita ca SC sa adune cati mai multi membri!
Spre deosebire de DanaC eu chiar am luat in considerare entuziasmul, increderea si voia buna de pe forum atunci cand am hotarat sa merg la Cheile Nerei si  toate acestea au balansat la fel de mult cu frumusetile Nerei in luare deciziei. A fi deschis, sociabil, prietenos nu exclude altele Dana...si da, sunt exigenta dar niciodata nu stau pe laturi sa critic fara sa fac nimic ci pun umarul acolo unde poate sa fie mai bine. SC nu e perfect si cu siguranta are nevoie de onestitatea noastra ca sa poata raspunde tutor cerintelor/dorintelor.
Mi-e dor de colectivul de la Cheile Nerei si tot atat de mult as vrea sa-i cunosc si pe ceilalti membri, vechi sau noi.
Raman aproape de voi pe forum pana la o noua participare.
Multi pupici.