Autor Subiect: Vedeta zilei  (Citit de 14762 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7607
Re: Vedeta zilei
« Răspuns #30 : Miercuri, 14 Decembrie 2011, 12:23 »
Radu Beligan implineste azi 93 de ani.
.......

este unu din marii actori care inca mai joaca la aceasta varsta - uneori il invidiez pentru vitalitatea lui, pentru puterea de a fi inca pe scena alaturi de public - la Olga Tudorache am mai vazut aceasti dorinta de a juca, de a relationa cu publicul
Beligan mai are chiar turnee prin tara cu spectacolul pe care il mai joaca - Egoistul -apropo de asta -citeam pe undeva despre Beligan ca este la aceasta  varsta inaintata "Egoistul" cel mai ravnit - spectacolul se joaca cu "casa inchisa" cum se spune in teatru
eu l-am perceput ca actorul care si-a iubit meseria

silviu

  • Vizitator
Re: Vedeta zilei
« Răspuns #31 : Sâmbătă, 17 Decembrie 2011, 11:44 »
Cititorul de la Basarabasa
Gabriel Brebenar s-a retras la ţară, unde dă cu coasa, face baie în Criş şi citeşte. Restul e, oricum, inutil. Şi-a publicat „Jurnalul“ şi l-a cucerit pe Gabriel Liiceanu, care vorbeşte despre el ca despre un Cioran care dă Parisul pe Coasta Boacii. Rândurile următoare îi spun povestea.

Atenţie, manageri surmenaţi! Brebenar v-ar putea arăta calea. Nu este uşor, căci ar trebui să începeţi cu clasicii şi, greu, greu sau poate deloc, aţi ajunge la autorii secolului XXI. „Da, cred că aş putea convinge orice manager din ăsta că viaţa lui de până acum a fost un căcat" e oferta lui Gabriel către oamenii multinaţionalelor.

„La 15 ani citeam Kant din plăcerea de a nu înţelege nimic. Mi se părea fascinant să citeşti o pagină din care să nu înţelegi absolut nimic. Acum mai înţeleg câte ceva. Kant a fost o minte cum nu se mai poate naşte în secolul nostru".

Bubu nu are, fireşte, nici medic de familie, nici asigurare medicală. Iată: „Trebuie să ajung în stare critică, pentru că la Urgenţe sunt obligaţi prin lege să mă ţină trei zile. În trei zile mă pun pe picioare sau mor". Dar Bubu nu vrea să moară, vrea să trăiască 99 de ani şi 8 luni, cât Sábato. Copii? „Cine ştie?" Cândva a vrut să-şi facă vasectomie, dar, aflând că e reversibilă, a renunţat. Oricum, era doar un substitut pentru gândul sinuciderii, cu care a cochetat public în jurnal. Dacă îşi face singur moarte de om, Brebenar o va face în stil clasic, bărbăteşte, cu cuţitul. Ca anticii. „În Antichitate, relaţia omului cu moartea era mai cordială, era mai bine aşa".

De votat, a votat, la alegerile prezidenţiale, o singură dată. În 2000, în primul tur. L-a votat pe Isărescu sau pe Stolojan, nu mai ţine minte. De atunci - nimic. Oricum îi exclude din grila sa de lecturi şi pe Marx, şi pe Lenin, şi pe Stalin. „Nu l-am terminat pe Confucius, cei trei pot să mai aştepte." Poate că vreţi să întrebaţi, poate că v-aţi gândit la asta de la primul cuvânt al articolului: eşti fericit, Gabriel Brebenar? Nu, nu este. „Fericirea nu e pentru lumea aceasta."Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7607
Re: Vedeta zilei
« Răspuns #32 : Sâmbătă, 17 Decembrie 2011, 13:01 »
am citit articolul, pe alocuri de 2 ori  :)  ca imi placea cum e scris si ca sa aflu cine este Gabriel Brebenar despre care recunosc ca pana acum nu am auzit, dar cum se spune  mai bine mai tarziu decat niciodata   ::)

Caroline

  • Vizitator
Re: Vedeta zilei
« Răspuns #33 : Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 16:07 »
Fiindca, ciudata coincidenta, in apropierea zilei cu pricina, mi-am regasit un desen foarte vechi.
Am inteles ca topicul cu subiectul "Eminescu" a fost inchis. Pentru mine, el este inca o vedeta... prin ce ne-a lasat, nu prin ce spun unul si altul ca a fost.

julia

  • Vizitator
Re: Vedeta zilei
« Răspuns #34 : Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 21:48 »
Pentru mine fotografia e vedeta zilei. Si se pare ca asa zice si guvernul:  http://www.mediafax.ro/cultura-media/11-ianuarie-ziua-artei-fotografice-in-romania-6120213