Autor Subiect: Perceptii despre sexul opus  (Citit de 48560 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Perceptii despre sexul opus
« : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 13:51 »
La Sovata purtam o discutie cu Maya referitoare la workshop-urile organizate de un psiholog specializat, pentru singles women. Cu cateva luni in urma, in excursia din Maramures,  Mara ma intreba ce asteptare are barbatul peste 40 de ani de la o femeie. De aici ideea acestui topic.
Desi este o tema cu tenta matrimoniala, aparent fara legatura cu proiectul meu - Singles Camp fiind un concept care se refera la socializarea de grup, nu la cea de pereche, subiectul mi s-a parut foarte interesant a fi dezbatut. Mai ales ca perceptia mea este ca evaluarea structurii comportamentele si de nevoie a sexului opus este destul de distorsionata. Participarea la acest subiect deopotriva a barbatilor si a femeilor poate aduce ceva clarificari si lamuriri despre asteptarile fiecaruia.

De cativa ani incerc sa citesc si sa mai documentez cam cu orice are legatura cu single. Pentru a intelege, pt a avea elemente de comparatie, baze corecte de rationament. Am privit inclusiv la show-urile usurele si teatrale de la TV.

Incep prin a scrie ceea ce incercam sa-i explic mayei. Un barbat nu va cauta si nu va accepta langa el, decat in situatii limita, deci foarte rar, femei mai puternice si mai instruite decat el. Ori femeia moderna are o predispozitie foarte pronuntata pt (auto)perfectionare, pentru dezvoltare personala, tendinta ei este sa devina una foarte puternica "o amazoana". Asta in timp ce barbatul modern are o scadere de interes in aceasta directie de superinstruire. Un studiu pe acelasi nivel de educatie, va va arata ca femeile in incercarea lor de recuperare a unor handicapuri percepute subconstient fata de barbat isi vor forta limitele, ducand perfectionarea la nivel de arta. De aici numarul mult mai mare de femei high educated, decat al barbatilor. Noi barbatii suntem din pacate tributari unor conceptii de suprematie neconditionata, considerat a fi castigata prin nastere. Suntem mai putin ambitiosi si motivati, avand garantia subconstienta a unei ierarhii in favoarea noastra. Si asta misca balanta universala.
Nu ma lansez mai mult in aceasta analiza pentru a nu aparea ca un cavaler al ordinului femeilor. Am vrut insa sa explic dezechilibrul existent la nivel peste mediu.
Am sa revin pe parcurs cu unele lucruri observate si poate important a fi cunoscute in aceiasi masura de femei si de barbati.

Offline balanta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 16:41 »
Super subiect! Si ce spui tu am observat si eu.
Gigi, societatea oricum se misca...in sensul evolutiei...nu pot sta femeile pe loc doar ca barbatii nu vor sa se mai dezvolte si in alte planuri...dar oare  :) nu gandesti si tu din perspectiva unui barbat de alta generatie? Nu mi-o lua in nume de rau...dar nu avem cum sa ne limitam doar la un job stupid , copii si mancare. Adevaratele miscari mondiale au avut in spate femei puternice care au stimulat barbatii...
 Bineinteles ca nu incerc o discriminare a femeilor...dar nu pot sa nu remarc ca e un procentaj destul de mare in randul barbatilor, care isi doresc acasa  sau la job sa detina suprematia, dar aceeasi barbati alearga apoi intr-o "vanatoare" dupa cealalta tipologie de femei.
Atunci din strat barbatul ar trbui sa isi ia o femeie langa el care e cu o trapta mai jos sa spunem din punct de vedere social, educational, profgesional, financar pt ca ea pe parcurs oricum recupereaza si il ajunge din urma...dar in acelasi timp nu pot sa nu remarc ca dorintele barbatilor sunt antagonice: vor o femeie ca fiind o partida buna care dupa casatorie isi da restart pe alt program.

"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline balanta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 16:56 »
am postat inainte de a reciti si corecta evetualele dar recunosc ca e singurul subiect care pana acum a facut sa-mi grabeasca circulatia sangelui...pentru ca ma impiedic de acest "fenomen" la tot pasul si ar trebui cumva sa imi pun streangul de gat numai pentru ca am dorinta de cunoastere si evolutie permanenta si ca cica la 50 de ani altele ar trebui sa-mi fie prioritatile si nu sa scriu bloguri, sa fac rafting, sa dansez pe muzica de club sau sa plec in workshopuri...deci io mor cand aud astfel de comentarii de cum ar TREBUI  sa fiu eu ca femeie ca sa ma vrea un barbat.
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Caroline

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 17:40 »
Multumim, Gigi, pentru sinceritate, am apreciat-o si in discutia de la Sovata.
Tin insa sa precizez, pentru linistea balantei (si sunt sigura ca nu numai) ca mai exista si exceptii la portretul barbatului facut de tine. Eu am cunoscut cel putin doua...  8)
Ceea ce m-a surprins pe mine la SC au fost chiar acest gen de "coincidenta": majoritatea femeilor din grup cu care am socializat au auzit ceea ce obisnuiesc sa aud si eu deseori, adica "Esti prea mult pentru mine." (pentru mine, de exemplu, acesta a fost una din motivatiile divortului, in pofida iubirii).
Nu spun asta laudativ si nici ca lamentare.
Eu cred insa ca problema nu este una de perceptie aici, ci de comunicare. De modul cum "te vinzi", ca femeie, respectiv barbat.
Din acest punct de vedere, eu o admir foarte mult pe cumnata mea (sotia fratelui meu), care desi este o femeie de cariera, jurist, cu foarte multa personalitate, in relatia cu fratele meu este o "Barby" desavarsita.  ;D Cred ca este singura casnicie pe care as putea sa o recomand de model din cate cunosc. (Exact despre topicul asta vorbeam cu dadus si Maya, cand veneam de la partie, la Sovata).

Ideea este una simpla de tot: a nu-i cere celuilalt sa fie mai mult decat este, e cea mai mare dovada de iubire posibila. Deci, daca sustii ca iti iubesti partenerul/partenera, nu-i cere sa-ti fie si tata si mama si amic si prieten de bere si critic literar. Exista prieteni pentru asta! Doar iubeste-l!  :)

Offline balanta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 18:17 »
Caroline, fiecare iubeste cum stie si cum poate si avem nevoie de omul ce isi doreste ce putem oferi.
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Caroline

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 19:48 »
Desigur... eu vorbeam despre si cu mine insami.  ;D

Offline pocama

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 20:03 »
Tot analizand, corectand, desavarsind pentru a nu ramane mai prejos, pierdem esentialul. Uitam sa fim naturali, uitam sa fim oameni, ne impingem limitele dincolo de firesc, de frumos, viata capata un alt sens decat cel adevarat. De ce trebuie sa escaladam culmi ce nu ne aduc nimic, golindu-ne de ce-i mai frumos in noi? De ce in permanenta acest razboi ce casca o si mai mare prapastie intre noi? Nu suntem decat doua jumatati imperfecte(oricat de mult am aspira la perfectiune), incapabile sa fie una mai buna ca cealalta. Ne pierdem timpul cu sub si supraestimari fara sens...Fiecare are darurile lasate inca de la inceputuri. Niciodata o femeie nu va fi un barbat desavarsit, cum nici un barbat nu va putea fi vreodata o femeie desavarsita. Suprematia unuia dintre sexe nu exista decat in niste minti bolnave. Castigatorul este cel ce iubeste. Doar aici ar putea avea un sens competitia. Cine iubeste mai mult? Doar asa ne vom apropia de sensul real al vietii. Altfel vom fi niste invingatori invinsi de ura, singuratate, tristete... :-[

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #7 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 13:07 »
Cel mai mare necaz este ca oamenii, barbati si femei deopotriva au evoluat disproportionat de mult in ceea ce priveste dezvoltarea personala pe de o parte si comunicarea pe cealalta. Majoritatea despartirilor au ca si motivatie, lipsa comunicarii. Sau cel putin asa numesc partile, sa ma exprim juridic, ruptura dintre ele. Scriam ca ma uit si la show-urile astea tv usurele unde sunt implicati singles si remarcam acolo o stereotipie in ceea ce priveste conturarea profilului persoanei dorite ca jumatate. Toti incepeau cu "as vrea sa fie inteligent(a), comunicativ etc Daca i-ai fi intrebat pe fiecare in parte ce inteleg ei si cum gandesc ei aceasta comunicativitate, sunt absolut convins ca nu ar fi stiut sa raspunda. Pt ca definitia asta este prea generala si cred eu, in mintea multora este doar ceva obsesiv. Femeile casatorite se plang intr-o majoritate covarsitoare de lipsa de comunicativitate existenta in familiile lor. Ce asteapta insa de la barbatii de langa ele, cum ar trebui acestia sa se comporte dpdv interrelationar? La un moment dat apare monotonia, subiectele care sa intereseze pe amandoi sunt tot mai putine si nemultumirea incepe sa puna stapanire pe cuplu. Este momentul critic, daca nu stii sa-l treci te impiedici si cei 5, 10, sau chiar mai multi ani de casnicie se pulverizeaza. 
Evolutia, saltul imens facut de fiinta umana, a departat-o mult de naturalete, de comportamentul firesc. Avem nevoie de team building-uri sa putem socializa, avem nevoie de sfaturi de la psiholog sa formam sau sa mentinem un cuplu. Sa ne gandim un pic, se intampla asta acum cateva sute sau chiar zeci de ani inainte?
Nu este vina femeii ca s-a nascut o prapastie destul de mare intre sexe, ma refer aici la perfectionarea fiecaruia. Firesc ca stand atatia ani in pestera, la focul din fata cortului sau mai incoace la cratita, asteptand barbatul de la vanatoare, de la cules sau de la munca, a acumulat multa dorinta de a-si castiga un statut egal cu acesta. A vrut si a simtit ca se poate perfectiona, ca diferenta fizica si de statut poate sa fie compensata prin inteligenta si mai ales educatie. Si firi ambitioase, femeile au facut in ultima suta de ani niste salturi evolutive din acest punct de vedere, fantastice. Si aici intervine problema: i-au fost suficienti acesti o suta de ani barbatului sa poata accepta ca cea ce langa el i-a devenit cel putin egala? Eu personal nu cred. Si nu trebuie judecat pt asta. Mii, sute de mii de ani, el a fost stapanul, el a fost cel care alegea, care conducea, care decidea. Suta asta de ani este ca o picatura in oceanul asta de timp al omenirii. Este ca si cand iti propui ca in 10 ani sa faci toti cainii din lume sa invete alfabetul. Este imposibil. Poate o data si o data cainii vor putea citi. Poate stand langa om, vor intelege tot mai multe lucruri si vor fi pregatiti sa inceapa sa priceapa semnele.
Daca ar fi sa discutam de extreme, sa nu uitam ca a aparut o tipologie noua de femeie, femeia castrator, socanta in comportament pentru un barbat. Foarte - foarte greu se vor putea obisnui barbatii cu acest profil de femeie, dar evident ca in timp vor ajunge la concluzia ca o astfel de femeie naste competitia in familie, ori orice competitie in general aduce progres pe anumite planuri.
Corect balanta, ca femei puternice au stat in spatele unor evenimente marcante ale omenirii, dar au fost cazuri superizolate. Au ajuns acolo sus propulsate de anumite conjuncturi. Dar femeia in general a fost tinuta timp de mii de ani, inchisa in casa, lipsita de drepturi, de acces la cunoastere, la posibilitatea de a se dezvolta. Barbatul era doar mascul, raporturile de cuplu se limitau la foarte putine lucruri. Religia nu a considerat si nici acum nu considera femeia ca egal a barbatului, ori sa nu uitam influenta pe care aceasta o are inca asupra oamenilor.
Vor mai trece multi ani pana cand barbatul va accepta si subconstient, nu doar declarativ, egalitatea cu femeia, pana va deveni constient cu adevarat de saltul imensa pe care aceasta la facut si care a propulsat-o pe acelasi nivel cu el. Exista inca in noi barbatii o doza de primitivism, care se manifesta comportamental in multe dintre actiunile noastre, dar si si poate in special in relatia cu femeia.
Nu sunt adeptul siropariei si preasupunerii femeii fata de barbat, fals si artificial, nu cred ca da rezultate decat in foarte putine cazuri. O femeie daca este puternica, apai sa fie puternica, sa arate asta, nu la modul strident si insistent, ci la modul unui comportament normal. Auzisem aseara povestea unei tipe care uratica foc, a reusit sa urce treptele sociale si mai ales cele de perceptie masculina prin televiziune. A sosit momentul si a unei casatorii. Dar pt ca teama de a pierde sotul castigat atat de greu si anii traiti cu stigmatul fizionomiei, au transformat-o intr-un aprobator neconditionat. Satul de da-ul acesta devenit lait motiv cotidian, sotul a divortat. Deci nu functioneaza nici chestia asta. Eu am incredere si intotdeauna am fost adeptul comportamentului natural, firesc, este singurul care te poate pune in valoare si mai ales te poate defini exact. Doar asa poti fi descoperit.

Offline balanta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #8 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 13:29 »
Nu este vina nimanui ca societatea a evoluat in sensul asta si ne adaptam greu la ceea ce este acum si nici nu e de folos a ne gandi la ce a fost si cum a fost .
 Conteaza ce este acum si ca trebuie sa ne adaptam la conditiile actuale.
Ce intelegi prin naturalete?
Ca eu de exemplu ca sa fiu naturala am toate sansele sa ma izolez...gigi, tu vorbesti din perspectiva unui barbat instruit, cult, umblat, implinit pe anumite planuri si probabil cu stima de sine ridicata si valori bine conturate....stii oare cati barbati sunt atat de complexati si neinstruiti, si needucati chiar daca au scoli si functii?....nu intru acum intr-o polemica pe chestia asta...dar ce a fost mai in urma nu mai poate fi, pentru ca famila se concepea pe alte baze...atunci conta ce se facea ca familie, acum conteaza ce face fiecare in plan personal...tu chiar crezi ca familiile alea erau toate fericite?...de  fapt chiar crezi ca isi puneau problema ca sunt fericite?
 Eu in neamul meu de la bunici incoace stiu numai povesti "oribile" despre familia mea....bunica era o femeie simpla, cosea sa se intretina si mai era si frumoasa...bunicul a lasat-o cu doi copii sa si-i creasca cand erau mici, in timpul razboiul si a plecat dupa alta care era mai "sofisticata" la timpul respectiv si manuia mai bine arta patului....tata , dumnezeu sa il ierte, numa bine despre morti asa ca trec peste....unchiul meu cel iubit si adorat al carui prenume l-am continuat prin copilul meu ca atat de mult il veneram, la 60 de ani si-a parasit familia cand matusa mea era bolnava de cancer si vara-mea tocmai se despartise si s-a dus dupa una cu 20 de ani mai mica si la doi ani a murit de stop cardiac cand era in pat cu alta decat cea pentru care se mutase de la familia lui si cu viagra in buzunar....si ma pot duce si la strabunici ca si de acolo stiu de la tata...asa ca eu cred ca esti cam idealist sau te tragi dintr-o familie sanatoasa cu naturaletea la ea acasa.
In multe casnicii stiu femei simple...am un model chiar langa mine. El 54 de ani casatorit cu o femeie gospodina, cu doua fete, cu prezenta la apel in orice moment, respectuos, gospodar, stapan financiar atat cat trebuie, nu gen masini, vile , o familie foarte inchegata si pt ca soarta asa a facut ca eu sa stiu de 15 ani face piata si la sotie si la amanta....prima care afla ce probleme are fata la scoala, daca e bolnava sotia, ce au la pranz de mancare deci prima afla amanta mai mica cu 12 ani....dar toata lumea il stie de cel mai bun sot...ma intreb la ce ii foloseste sotiei ca se achita si s-a achiat de ceea ce se cheama familie exact asa cum erau vremurile apuse.
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #9 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 15:15 »
Vor mai trece multi ani pana cand barbatul va accepta si subconstient, nu doar declarativ, egalitatea cu femeia, pana va deveni constient cu adevarat de saltul imensa pe care aceasta la facut si care a propulsat-o pe acelasi nivel cu el.

Asa este, doar ca exista si reversul. Adica vor mai trece multi ani pina cind chiar femeia isi va accepta si se va acomoda cu statutul de egala a barbatului si cu faptul ca e ceva normal ca un barbat sa o trateze astfel. Asta pentru ca inca mai sunt femei care considera un semn de slabiciune din partea barbatului care o trateaza ca pe egala lui, cel putin din punctul de vedere al eventualitatii formarii unui cuplu, si inca mai considera ca doar barbatii care stiu sa le domine si sa le supuna sunt niste parteneri viabili spre care - constient sau instinctual - se indreapta.

Mai mult instincual as spune. Si asta se poate constata empiric. Am constatat-o inclusiv eu. Daca intrebi o femeie cum si-ar dori sa fie partenerul ei, marea majoritate raspunde ca vor sa le iubeasca, sa le respecte si sa fie tandri. Paradoxal, multe dintre acestea se simt atrase ori sfirsesc in relatii cu barbati care le domina, le calca in picioare personalitatea si chiar le desconsidera ca fiinte umane pentru simplul fapt ca sunt femei si unica lor menire e sa fie supuse. Ceea ce imi spune ca acestor femei subconstientul inca le comunica ca doar un barbat dominator care le priveste de sus este capabil sa le ofere si protectie. Lucru de cele mai multe ori fals, fiindca asa-zisa protectie se transforma rapid in temnita.


Offline balanta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #10 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 15:16 »
 :)....mor de dragul la ce ai scris...io ma pierd in emotii si ma departez de la subiect! ;D
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Caroline

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #11 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 15:31 »
Balanta, mi-ai adus aminte de bunica mea... Avea 7 copii, din care unul nou-nascut, in timpul razboiului, cand bunicul a disparut de-acasa si si-a facut o alta familie clandestina in celalalt colt al tarii. De la trasura si pension, bunica a trecut prin nationalizare, a facut un curs de asistente, dupa ce iesea de la spital mergea sa munceasca la fabrica, iar din fostele draperii de lux cosea singura haine pentru copii. Pe 5 din cei 7 copii i-a tinut si-n facultati... Bunicul s-a intors acasa la batranete, avea deja peste 20 de nepoti si stranepoti necunoscuti.  :-\
Eu o tin minte pe bunica mereu vesela si optimista... se urca singura in tren la 80 de ani ca sa vina la noi, de la sute de km distanta. A murit la 88 de ani, cazand dintr-un pom unde se urcase sa-si culeaga recolta... A fost si este modelul meu, nu neaparat de femeie, ci de om!

Revenind la topic, am lucrat intr-o vreme ca traducator in primul ONG din Romania care promova egalitatea de sanse intre femei si barbati. Ar fi enorm de multe aspecte de discutat aici... s-ar putea scrie carti. De exemplu (din experienta mea), femeile din Romania, datorita comunismului egalizator, au suferit mult mai putin decat altele din acest punct de vedere. In Canada, femeile nu avea inca drept de vot in anii '70 si in generatia mamicilor noastre gasesti extrem de rar femei cu studii superioare... mai degraba femei cu de la 7 copii in sus!  ;)

Apropos de femeile puternice, nu cred ca ar trebui sa facem o diferenta intre sexe aici. Exista OAMENI puternici sau slabi, fie aceastia femei sau barbati. Iar oamenii care "scot ochii" altora cu puterea lor sunt, de fapt, cei mai slabi... Ceilalti nu au nevoie sa dovedeasca nimic nimanui, nici macar de ajutor de tip ONG. Ei pur si simplu nu se considera o categorie defavorizata, oricare le-ar fi soarta, si actioneaza in consecinta, fara un drob de sare deasupra capului... ca bunica mea, de exemplu.

Caroline

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #12 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 15:45 »
P.S. Daca e sa ne luam dupa statistici, studii stiintifice si generalizari... egalitatea nu va fi posibila niciodata: femeile sunt preponderent emotionale, iar barbatii rationali. Hermafro Cred ca menirea lor este sa se completeze si sa coopereze, nu sa concureze... Ba chiar cred ca lumea ar fi un dezastru plictisitor daca, psihologic si profesional, am incerca sa devenim egali! Hermafroditismul a devenit vetust in evolutie... inca de pe vremea reptilelor!  ;D

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #13 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 15:50 »
Incep prin a scrie ceea ce incercam sa-i explic mayei. Un barbat nu va cauta si nu va accepta langa el, decat in situatii limita, deci foarte rar, femei mai puternice si mai instruite decat el.

Proabil ca eu sunt printre putinele exceptii. Inca un motiv in plus pentru a-mi intari cv-ul de extraterestru  ;D M-au atras mereu - instinctual???, rational??? - femeile puternice de la care am avut ce invata. Fie si numai faptul de a privi dintr-un alt unghi o situatie. Bunaoara, chiar de curind am invatat de la o femeie soferita ce mi-a fost copilot, ceva ce nu stiam in materie de regulament rutier desi conduc de 10 ani. Si a fost fascinant pentru mine. Eram ca si cum mi se daduse o jucarie noua: atent de fiecare data cind aparea respectiva situatie. Pina la urma e ceva ce eu am cistigat: o informatie utila in plus. Probabil ca reactia unui alt barbat ar fi fost, in general, a unei izbucniri de orgoliu. Lucru pe care nu-l prea inteleg. Sub acest aspect, prin analogie, barbatii ar trebui sa nu mai caute informatii pe Google fiindca asta inseamna ca e mai destept decit ei si le stirbeste masculinitatea, cine: un biet soft de calculator  :D :D :D


Femeile au darul de a privi lucrurile dintr-o alta perspectiva decit barbatii si, de multe ori, acea perspectiva se dovedeste cea corecta. Iar asta ii macina pe multi barbati la orgoliu desi, in sinea lor, poate recunosc ca ea are dreptate :)

silviu

  • Vizitator
Re: Perceptii despre sexul opus
« Răspuns #14 : Duminică, 08 Ianuarie 2012, 16:06 »
M-au atras mereu - instinctual???, rational??? - femeile
pe mine m-au atras mereu pur si simplu.