Autor Subiect: Intrebari de chinuit neuronu'  (Citit de 106628 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #285 : Vineri, 26 Octombrie 2012, 20:10 »
ce spui tu, Stel, este valabil la recastigarea unui anumit tip de incredere, in partenerul de cuplu.
Eu ma refer la incredere in general. atunci cand imi pierd increderea in cineva (fiindca-i mincinos, dual, smecher, escroc, ba chiar da cu vorbele aiurea, fara responsabilitate - deci nu poti pune pret pe ce afirma, etc.), nici nu-mi mai doresc s-o regasesc. e o pierdere inutila de timp. omul acela are o strambaciune care mi-l face nedezirabil.
Sigur, increderea nu e total pierduta cand un om de obicei onest face o greseala care nu ii e "obicei". Toti mai gresim. Unui om structural onest, ii mai acorzi o sansa.
nu ai de ce sa-ti recastigi increderea in cineva care nu o merita. In cazul asta, nu e vorba de problemele celalalte. ;)

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #286 : Vineri, 26 Octombrie 2012, 21:48 »
ce spun eu, Mica ... se refera la felul cum privesc valorile, nicidecum la cuplu; imagineaza-ti toate valorile posibile! se mai pot numi valori, fara incredere? pot ajunge virtuti? ... :-\

cred ca doar cu incredere se poate realiza totul! intotdeauna imi place sa pastrez o "mica" rezerva - asta asa ... pentru ca am un singur mod in care ma "abandonez" - da, trebe, maiestrie  :buck2:

increderea inseamna oxigen - pentru mine; odata ce renunt la ultima "gura" de oxigen, renunt la a mai exista pentru cel care m-a lasat fara viata ...
nihil sine deo

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #287 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 16:39 »
A FI TU INSUTI

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului aflat in cautarea sinelui, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca a fi tu insuti este cea mai mare binecuvantare a existentei. Un om adevarat, sincer, care cunoaste iubirea si compasiunea intelege ca oamenii sunt orbi, incostienti, cu spiritul adormit.

OSHO – Cartea despre barbati

Osho avea mare dreptate. A fi tu insuti este cea mai mare binecuvantare.
Dar noi nu suntem noi insine. Nu inca. Este un adevar exprimat de toti marii intelepti ai omenirii, in toate epocile.
   A fi tu insuti e ceva diferit de ‚a fi’. Toti oamenii sunt, exista – dar foarte putini sunt ei insisi. In general oamenii confunda aceste doua notiuni – dar una este sa fii tu (indiferent ce esti in acest moment, cu calitati si defecte) alta este sa fii tu insuti
   A fi tu insuti presupune constienta.Inseamna sa fii constient de tine insuti, de faptul ca existi, de lucrurile pe care le faci si motivele pentru care le faci in acel mod ; inseamna sa intelegi cine esti si de ce ai ajuns sa fii in acel mod ; inseamna sa intelegi cine poti deveni si sa mergi pe calea catre potentialul tau; inseamna sa traiesti in lumea reala si sa-ti creezi fiinta conform celor mai inalte idei si principii despre fiinta umana, viata, univers ; inseamna sa fii, sa devii Cine Esti Tu Cu Adevarat.
   Sunt idei cu care oamenii rezoneaza si incep din ce in ce mai mult sa raspunda la ele, in aceste vremuri deosebite ale trecerii de la o epoca la alta. Si primul lucru pe care il constata este ca sunt impinsi spre altceva decat vor ca viata lor sa fie. Nu se indreapta catre potentialul lor.
   Iata ce spune Osho :
   „Vrei sa fii ceea ce-ti impun altii, iar lucrul asta nu-ti poate da nici o satisfactie. Mereu te uiti dupa altii. Asa ai fost crescut – sa nu te uiti deloc la propriul tau potential. In schimb te simti tot timpul frustrat pentru ca nu esti tu insuti. E firesc ca lumea sa fie plina de suferinta : nu ti se ingaduie sa fii tu insuti. Fiecare cultura vrea sa te transforme intr-o copie, niciodata intr-un original.
   Fii tu insuti si vei vedea ca nu vor mai exista nici frustrarea, nici competitia, nici obsesia posibilitatii altora, nici nodul in gat ca nu ai mai mult. Fii in realitate, in prezent.”

   Un adevar al lumii in care traim este ca fiecare dintre noi este produsul trecutului sau : al tiparului genetic si astral, al mediului in care a crescut (parinti, rude, prieteni, cunostinte, profesori, altii) si al propriilor experiente de viata. Influentele venite de la fiecare din acestea s-au inscris in memoria noastra si ne ‚programeaza’ sa gandim, sa simtim si sa ne comportam intr-un anumit fel. Este un lucru absolut normal si firesc.
   Ce nu este normal si firesc in toata povestea asta ? Faptul ca noi nu suntem constienti de aceste influente care practic compun ceea ce este fiinta noastra acum. (Sau, mai corect ar fi sa spunem, care se manifesta prin fiinta noastra acum). Iar intrucat nu suntem constienti, ele ne imping incoace si incolo ca pe niste marionete. Nu reusim sa obtinem ce dorim, avem stari ciudate din care nu stim sa iesim, gandim haotic, ne imbolnavim – toate acestea sunt efecte ale trecutului nostru. Trecutul nostru ne conduce. Iar noi nu suntem trecutul nostru !
   Geneticul, astralul, mediul, propriile experiente – toate acestea sunt prezente in memoria noastra, constienta sau inconstienta, si ne fac sa credem ca ‚acesta este ceea ce sunt eu’.
   Si, intr-adevar, toate acestea formeaza un mic ‚eu’ – ceva cu care te identifici si spui ‚acesta sunt eu’. Dar nu este ‚cine esti tu cu adevarat’ – nu esti tu insuti.
   Vei fi tu insuti in momentul in care vei deveni constient de fiecare din aceste influente ale trecutului, cand le vei ‚transforma’ insemnatatea lor pentru tine si cand vei incepe sa iti creezi viata asa cum o doresti tu. Adica in momentul in care iti vei analiza programarea si vei incepe in mod constient reprogramarea fiintei tale, pe baze puse de tine.
   Pentru a intelege mai bine diferenta dintre ‚tu’ si ‚tu insuti’ vom lua in considerare cele 4 mari etape pe care le parcurgem in viata si prin care evoluam :
   1.Ne-constientizarea lipsei de competenta
   2.Constientizarea lipsei de competenta
   3.Constientizarea competentei
   4.Ne-constientizarea competentei

   In prima etapa, tu nu stii ca nu esti tu insuti, nu-ti dai seama. Te identifici atat de mult cu ceea ce crezi despre tine (idei din propria memorie sau ce-ti zic altii) incat consideri ca ‚acela esti tu’.
   In a doua etapa incepi sa-ti dai seama ca esti mai mult decat credeai – ca exista in tine trasaturi (calitati sau defecte) pe care nu le vazusei pana atunci, de care nu erai constient. Incepi sa realizezi ca, intr-adevar, ceea ce credeai tu ca esti nu erai tu in totalitate. Incepi sa intelegi cine esti tu cu adevarat (indeosebi calitatile tale) si iti dai seama ca nu le manifesti decat rareori. Si iei hotararea sa ‚imbunatatesti situatia’.
   In a treia etapa, pe masura ce incepi sa devii mai mult tu insuti (sa manifesti calitatile tale) observi transformarile tale interioare (si exterioare, din viata ta). Observi diferenta calitativa enorma dintre ceea ce credeai tu ca esti si ceea ce esti acum.
   Iar in a patra etapa, pur si simplu il manifesti in mod automat pe ‚tu insuti’, tot timpul.

   Pentru a parcurge acesti patru pasi, cel mai bun lucru pe care il pot face oamenii acum este sa se opreasca din ceea ce fac si sa analizeze mai intai ceea ce sunt. Care sunt gandurile si emotiile predominante, care este starea lor de sanatate, cum sunt relatiile lor interumane, care cred ei ca sunt motivele pentru care lucrurile din viata lor stau in acel mod. Apoi ce anume isi doresc ei sa fie si sa faca in viata, in viitor. Iar apoi – cum anume sa procedeze, in mod concret, pentru atingerea obiectivelor.
   In momentul in care faci aceasta analiza a trecutului, prezentului si viitorului dorit incepi sa devii tu insuti. Incepi sa te creezi pe tine insuti si viata ta, destinul tau, conform propriilor intentii. Nu mai esti condus de idei si dorinte contradictorii (si neconstientizate de catre tine) provenite de la alte persoane (stramosi - prin genetic, parinti, rude, prieteni, profesori, cunostinte, altii – prin mediu).
   In schimb, esti condus, in mod constient, de propriul Suflet (cine esti tu cu adevarat), pe care ti-l creezi prin modelarea intentionata a persoanelor din experienta de succes a carora avem multe de invatat. Ne construim constient propriul nostru plan de viata, nu mai suntem la cheremul ‚planului’ setat in fiinta noastra prin preluari inconstiente de la altii.
   E un act de curaj sa fii tu insuti – pentru ca e dificil sa renunti la dorintele pe care altii le-au implementat in tine. Multe din acestea au devenit, din pacate, dependente, iar mediul in care traiesti se asteapta ca tu sa te comporti la fel ca pana atunci, pentru a te putea ‚domina’ intr-un fel. Observati numai cat de greu ii este unui fumator sa renunte la acest obicei auto-destructiv (si din cauza placerii provocate de tigara dar si din cauza anturajului care il ‚impinge’ sa se comporte la fel). Dar numai devenind tu insuti iti poti cunoaste si apoi realiza potentialul interior. Iar pentru aceasta, tot ceea ce ai de facut este sa aprofundezi notiuni despre cunoastere interioara, sanatate, comunicare, traind in lumea reala.
   Numai un om care este el insusi poate iubi cu adevarat. Numai un om care este el insusi poate fi fericit cu adevarat. Numai un om care este el insusi poate intelege viata cu adevarat, poate gandi, simti, trai cu adevarat. Pentru ca un om care este el insusi traieste cu totalitatea fiintei sale in prezent. Si isi creaza fiinta si viata el insusi, in fiecare moment al prezentului.

Eu vreau sa fiu eu insumi. Si va invit pe toti sa va doriti sa fiti voi insiva.


Articol preluat de pe NPL Mania, scris de Marius Simion.




Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #288 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 19:11 »
A FI TU INSUTI

   E un act de curaj sa fii tu insuti – pentru ca e dificil sa renunti la dorintele pe care altii le-au implementat in tine. Multe din acestea au devenit, din pacate, dependente, iar mediul in care traiesti se asteapta ca tu sa te comporti la fel ca pana atunci, pentru a te putea ‚domina’ intr-un fel. Observati numai cat de greu ii este unui fumator sa renunte la acest obicei auto-destructiv


odata ce ai trezit constienta, sa fii tu insuti, nu consider ca ar fi curaj, ci normalitate  :) 

oare osho, fumeaza?   ::)
nihil sine deo

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #289 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 19:35 »

Articol preluat de pe NPL Mania, scris de Marius Simion.
Marius, un om extraordinar, un adevarat profesionist. ma consider norocoasa ca l-am cunoscut  O0
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #290 : Luni, 26 Noiembrie 2012, 21:09 »
nihil sine deo

Caroline

  • Vizitator
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #291 : Miercuri, 19 Decembrie 2012, 21:05 »
ENUNT
Cea mai comună specie de acvilă din România este acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina), specie care pe plan mondial este periclitată. De aceea, nouă ne revine rolul important de a o proteja cât mai mult.
Dieta acestei răpitoare se compune mai ales din mamifere de talie mică, din aşa numitele micromamifere. Şi dintre acestea preferă mai ales rozătoarele, şoarecii. Mai consumă şi amfibieni, reptile şi insecte mai mari.

DATELE PROBLEMEI
- o acvilă adultă consumă zilnic 5 şoareci
- pentru creşterea unui pui sunt necesari în medie 3 şoareci/zi
- presupunem, că în afară de şoareci nu consumă altceva
- de multe ori acvilele depun câte două ouă, dar cresc doar un pui (fenomen de cainism, de la "Cain si Abel")
- clocirea ouălor ţine 40 de zile
- puii părăsesc cuibul la vârsta de 55 de zile
- şoarecii se reproduc de 10 ori pe an, din care 4 reproduceri coincid cu perioada de cuibărire-clocire al acvilelor
- în populaţiile de şoareci, femelele şi masculii sunt în acelaşi raport
- perioada de gestaţie la soareci durează 21 de zile
- presupunem, că toţi şoarecii se reproduc deodată şi că prima fătare are loc în ziua 21 de la depunerea primului ou de acvilă.
- în medie, la fiecare fătare se nasc 8 pui de şoareci/pereche
- presupunem că puii de şoareci devin maturi sexuali, capabili de reproducere, la 21 de zile de la naştere (în realitate, 2 săptămâni)
- presupunem, că şoarecii nu vor fi consumaţi de alte animale, nu vor deceda din alte motive
- acvilele nu au preferinţe privind sexul şi vârsta şoarecilor
- ca populaţia noastră de şoareci să nu intre în declin, cel puţin 100 de şoareci trebuie să supravieţuiască in momentul când puii de acvilă părăsesc cuibul.

INTREBARI DE CHINUIT NEURONU':
1. Care este numărul minim al şoarecilor la începutul perioadei de cuibărire de pe teritoriul unei acvile?
2. Faţă de numărul iniţial, cu câţi şoareci sunt mai puţini sau mai mulţi în ziua 20 şi in ziua 50 a perioadei de cuibărire?
3. Câţi şoareci vor fi consumaţi de cele doua acvile adulte în perioada de cuibărire?
4. Câţi şoareci consumă un pui de acvilă în perioada de cuibărire?

 Eu ma straduiesc de 3 ore sa rezolv problema si de fiecare data, obtin alt rezultat. :crazy2: Si cica e pentru clasele VI-VIII.  :help:

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #292 : Joi, 31 Ianuarie 2013, 08:01 »
.....

 Eu ma straduiesc de 3 ore sa rezolv problema si de fiecare data, obtin alt rezultat.  :crazy2: Si cica e pentru clasele VI-VIII.   :help:


Ai reusit Caroline?
Ca noi evident nici macar nu am incercat.  :D
Ne-am gandit ca asteptam raspunsul de la tine si repetam clasa !!  

Caroline

  • Vizitator
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #293 : Vineri, 01 Februarie 2013, 15:32 »
Am reusit eu ceva... prin simulare grafica in Excel. Adica NU cu cunostintele de cls. VI - VIII :crazy2: Problema nu e din programa scolara, e dintr-un concurs de ecologie... conceput de unii specialisti care n-au fost in viata lor la catedra.  |o Le-am scris sa le cer raspunsurile corecte si baremul de notare, da' inca n-am primit niciun raspuns.

Apropos, tocmai am primit ceva pe email...  ;D


Mari_a

  • Vizitator
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #294 : Vineri, 01 Februarie 2013, 17:59 »
Pai vine asa: nu conteaza cati soareci sunt, ca se nasc cate 8 pui la 21 de zile bla-bla, ca nu-ti spune din cati. Te intreaba doar numarul minim.
Mie mi-a dat asa:
1 = minim 1215
2 - in ziua 20  - mai putini cu 200 din populatia de soareci (imensa, nu conteaza cati, dar minim 1215); mai multi cu oricati
   - in ziua 50 - mai putini cu 430  - idem ca mai sus
3 -  950
4 - 165

Io nu stiu ce-i aia cuibarire la acvile (la pasari, in general).
(O stiu numai p-aia a lui Pastorel ... cum era... "si la ce atata zbucium pentru un instinct atat de van / ce se-abate si la pasari de vreo doua ori pe an!"  ;D )
Dar presupun ca e perioada cat sta in cuib (40 de zile cu oul si 55 cu puiul). P-orma: ipoteza contine enunturi echivoce (cum am vazut io intr-o lege de curand - cuvantul "optional"  :uglystupid2:  ), cum ar fi: "cresc doar un pui" si "puii parasesc cuibul" - pai e unu sau "e" doi? Io am calculat cu unu. P-orma: clocesc/cresc puii amandoua sau numai una (mama, tata, vecinu, postasu etc)? Io am zis ca amandoua. (Apropo, acvilele astea divorteaza? Copii cu cine raman? Cum impart cuibul?)

Deci de la coada la cap:
4 - 1 pui in cuibarire x 55 zile x 3 soareci = 165 soareci
3 - 2 acvile adulte x 95 zile (40 clocire + 55 cu puiul) x 5 soareci/zi = 950
2 - in ziua 20: 2 acvile adulte x 20 zile x 5 soareci = 200 soareci, deci cu 200 mai putini, mai multi cu oricati
   - in ziua 50: 2 acvile adulte x 40 zile (clocirea) x 5 soareci = 400 soareci, dar avem deja si un pui de 10 zile, care papa si el:
                           1 pui x 10 zile (atata are el in ziua 50) x 3 soareci = 30 soareci
               deci: in ziua 50 vor fi mai putini cu 430 de soareci. Mai multi cu oricati.
1 - pai 950 pentru adulti + 165 pentru un pui + minim 100 de soareci sa ne mai ramana si de prasila = minim 1215 soareci

Mari_a

  • Vizitator
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #295 : Vineri, 01 Februarie 2013, 19:02 »
Imi zice cineva ca nu e bine, ca de aici trebuie s-o iau "pe firul soarecilor in sus"  ;D  ca sa ajung la aia "primordiali"  :crazy2:  Deci trebuie sa tot imparti inapoi, dar imi da cu virgula.  ;D

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #296 : Sâmbătă, 02 Februarie 2013, 09:37 »
....

Deci de la coada la cap:
4 - 1 pui in cuibarire x 55 zile x 3 soareci = 165 soareci
3 - 2 acvile adulte x 95 zile (40 clocire + 55 cu puiul) x 5 soareci/zi = 950
2 - in ziua 20: 2 acvile adulte x 20 zile x 5 soareci = 200 soareci, deci cu 200 mai putini, mai multi cu oricati
   - in ziua 50: 2 acvile adulte x 40 zile (clocirea) x 5 soareci = 400 soareci, dar avem deja si un pui de 10 zile, care papa si el:
                           1 pui x 10 zile (atata are el in ziua 50) x 3 soareci = 30 soareci
               deci: in ziua 50 vor fi mai putini cu 430 de soareci. Mai multi cu oricati.
1 - pai 950 pentru adulti + 165 pentru un pui + minim 100 de soareci sa ne mai ramana si de prasila = minim 1215 soareci


pai tot asa am inceput si eu ca era mai simplu !!  :slap:

punctul 4 la fel l-am calculat :  1 pui in cuibarire x 55 zile x 3 soareci = 165 soareci
punctul 3 tot asa :  2 acvile adulte x 95 zile (40 clocire + 55 cu puiul) x 5 soareci/zi = 950 soareci

de aici m-ai pierdut !!!   


Caroline

  • Vizitator
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #297 : Sâmbătă, 02 Februarie 2013, 11:34 »
Brava, Maria, exact intrebarile alea le-am pus si eu celor care au "scris" problema... plus inca una: in ziua a 21-a de inmultire a soarecilor, acvilele mananca femelele de soarece gestante sau dupa ce au fatat?  ;D
Ramane de dat raspunsul la prima intrebare, ca pe cele cu 165 si 950 le-au rezolvat si copii.
Precizari:
- "Perioada de cuibarire" este perioada efectiva in care o familie de pasari se foloseste de cuib. Adica 40 de zile de la depunerea oului + 55 zile pana cand puiul invata sa zboare, devine independent si paraseste cuibul. Asta se intampla din mai pana prin septembrie...  Chestiunea e ca detaliul nu e precizat explicit in problema, asa ca, daca v-ati dat seama de asta, sunteti tari... profii de mate nu au reusit sa devina ghicitoarea asta...  :whistle:
- In toate cazurile, indiferent cati pui ies, ramane doar unul, primul nascut si primul hranit (adica avand cele mai mari sanse de supravietuire). Fenomenul se numeste cainism (de la Cain si Abel) si este real.
- Luati de bune toate "optionalele"... fiindca altfel, daca mai adaugam ca pe un areal pot fi mai mult de o pereche de acvile sau ca soarecii mai sunt mancati si de serpi sau ca da o boala in vreuna dintre "variabile"... devine imposibil de calculat.

Eu am facut asa:

DATELE PROBLEMEI:
Numărul de șoareci consumați de o pereche de acvile adulte, pe zi (ziua 1-40) = 10
Numărul de șoareci consumați de o pereche de acvile cu un pui, pe zi (ziua 41 – 95) = 13
Perioada de cuibărire a perechii de acvile: 40 zile clocirea + 55 zile creșterea puilor = 95 zile
Reproducerea șoarecilor, pe perioada de cuibărire-clocire a perechii de acvile: ziua 21 (I), ziua 21 + 21 = 42 (II), ziua 42 + 21 = 63 și ziua 63 + 21 = 84.
Numărul minim de șoareci rămași după perioada de cuibărire (95 de zile) = 100

REZOLVARE:
Ziua 1.    a = numărul minim de șoareci în prima zi de cuibărire a perechii de acvile;
Ziua 1 – 20. Acvilele consumă 10 șoareci x 20 zile = 200 . Rămân (a-200) șoareci;
Ziua 21. Șoarecii se reproduc (I): (a-200) adulți + (a-200)/2 x 8 pui = 5a – 1000;
Ziua 21 – 40. Acvilele consumă 10 șoareci x 20 zile = 200 șoareci. Rămân (5a – 1200) șoareci;
Ziua 41. Eclozează puii de acvilă; Datorită fenomenului de cainism, rămâne un singur pui de acvilă.
Acvilele și puiul consumă 13 șoareci. Rămân (5a – 1213) șoareci.
Ziua 42. Șoarecii se reproduc (II): (5a – 1213) adulți + (5a – 1213)/2 x 8 pui = 25a - 6065;
Ziua 42 – 50. Acvilele consumă 13 șoareci x 9 zile = 117 șoareci. Rămân (25a – 6182) șoareci;
Ziua 51 – 62. Acvilele consumă 13 șoareci x 12 zile = 156 șoareci. Rămân (25a – 6338) șoareci;
Ziua 63. Șoarecii se reproduc (III): (25a – 6338) adulți + (25a – 6338)/2 x 8 = 125a – 31.690;
Ziua 63 – 83. Acvilele consumă 13 șoareci x 21 zile = 273 șoareci. Rămân (125a – 31.963) șoareci;
Ziua 84. Șoarecii se reproduc (IV): (125a – 31.963) adulți + (125a – 31.963)/2 x 8 pui = 625a - 159.815
Ziua 84 – 95. Acvilele consumă 13 șoareci x 12 zile = 156 șoareci. Rămân (625a – 159.971) șoareci;
Trebuie să rămână minim 100 șoareci.
625a – 159.971 = 100   a = 160.071 / 625 = 256 șoareci

RĂSPUNSURI:
1.   Numărul minim al șoarecilor la începutul perioadei de cuibărire este 256.
2.   În ziua 20 sunt cu 200 șoareci mai puțin, iar în ziua 50, cu 38 mai puțini, decât în ziua 1.
3.   2 acvile adulte x 5 șoareci/zi x 95 zile clocire-cuibărire = 950 șoareci
4.   1 pui acvilă x 3 șoareci/zi x 55 zile cuibărire = 165 șoareci

Deci nu sunt 1215 soareci la inceput, fiindca ei se "prasilesc" si pe parcurs, de 4 ori, in cele 95 de zile! Si se cere numarul minim de soareci, nu maxim! Presimt ca e vorba de vreun logaritm... da' ma depaseste, ca pe cat de usor luam 10 la geometrie, pe atat de greu reuseam sa nu raman corigenta la algebra si analiza matematica.  >:(
Problema e ca, daca introduc a=256 in ecuatii si o iau de la inceput, nu-mi mai ramane minimul de 100 de soareci la sfarsit! Si nu pricep de ce!!!  |o


Caroline

  • Vizitator
Re: Intrebari de chinuit neuronu'
« Răspuns #298 : Joi, 07 Februarie 2013, 16:53 »
Deci trebuie sa tot imparti inapoi, dar imi da cu virgula.  ;D

Abracadabrissima! Tocmai am primit rezultatele si fisa de corectare si chiar da cu virgula: a=266,53 soareci.  ;D Adica 267 soareci, egal rotunjit - 134 de perechi de soareci in prima zi.

Nota: Daca puiul nou nascut de acvila nu mananca nimic in prima zi, se accepta ca si corect si rezultatul de 256 soareci... adica ala pe care l-am obtinut eu. I won!!! Si 4 echipe de elevi din scoala mea odata cu mine, elevi care vor merge in tabara gratis - premiu pentru castigatori, la vara!  :yeah: