Autor Subiect: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013  (Citit de 47408 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
O sa primiti cu totii acest text si pe Email, pt a ma asigura ca toata lumea este informata in ceea ce priveste excursia din Spania. Rugamintea este sa listati si sa aveti cu voi acest mesaj:

Persoana de indrumare: Cindea Gigi 0040745106501. Pe tot parcursul excursiei am sa fiu impreuna cu grupul, de la decolarea de pe Otopeni, pana la aterizarea inapoi la Bucuresti.
Agentia prin care se face aceasta actiune: Bon Voyage Sibiu
Intanire pentru check in: 2 septembrie ora 12.00 Aeroportul Otopeni Bucuresti, „Plecari”, zona din dreapta, la cafenea. Rugamintea este ca atunci cand ajungeti sa va prezentati la mine pentru a va bifa pe lista de imbarcare. Nu intarziati!
Detalii de zbor: Blue Air OB125 OTP – Malaga. Decolarea se va face la ora 14.40, durata zborului cca 4 ore, aproximativ la 17.45 vom ajunge pe Terminalul 2 Malaga
Conditii de calatorie: bagaj de cala maxim 32 kg, bagaj de mana maxime10 kg, dar cu dimensiuni care sa nu depaseasca: 45x30x15
Interzis incepand cu zona de check in: obiecte taioase ( pile , forfecute  etc) si lichide in recipiente mai mari de 0,5 l. Pe Otopeni sunt permise sandviciurile.
Zbor – in pretul biletului de calatorie nu este inclusa nici o masa. Blue Air vinde insa pe parcursul zborului apa minerala, diferite tipuri de biscuiti, napolitane, snacksuri si supa semipreparata la pahar. Totul destul de scump.
Aterizare – dupa coborarea din avion, punctul de regrupare va fi in zona de preluare a bagajelor pentru zborul nostru. Ideal ar fi sa ma urmati, pt a merge impreuna, dar daca va pierdeti de grup, aveti punctul de intalnire. Pe panourile de afisaj din sala de terminal, va aparea numarul benzii pe care se distribuie bagajele zborului OB125 (Belt ...). Cautati banda respectiva, preluati bagajul si asteptati alaturat, acolo unde ne vom grupa. Toaletele sunt in incinta terminalului. Nu vom pleca de la zona de preluare, decat atunci cand toata lumea va fi grupata.
Autocar – iesim in grup din zona de check out, apoi vom fi preluati de reprezentantul firmei Grupo Rusadir sau Viajes Rusadir. Au birou in aeroport, in zona de iesire, deci in situatia in care va pierdeti de grup, folositi acel loc pt a va reintalni. Oricum, nu va rupeti de grup din momentul in care ne-am regrupat si am pornit spre intalnirea cu reprezentantul Rusadir si mai apoi spre autocar. Nu cunoasteti aeroportul si va pierdeti usor. Suntem contratimp pt a ajunge la Granada, asa ca fiecare minut conteaza.
Locurile in autocar – cu exceptia locului de ghid, in care am sa stau eu, toate celelalte nu sunt definitive pe perioada excursiei. O sa am rugamintea sa aveti intelegerea de a mai schimba locurile, astfel incat toata lumea sa stea mai in fata sau pe locurile pe care le considera mai bune. Distantele nu sunt lungi, deci nu se vor face pauze, decat cele pe care soferul le are obligatorii. Daca sunt probleme de rau de masina sau urgente la toaleta, ma anuntati, pt a putea face opriri speciale.
Hoteluri – in situatia in care in timpul programului de vizitare va pierdeti de grup, punctul de reintalnire este hotelul in care stam. De aceea am rugamintea sa va listati si sa aveti cu voi acest mesaj al meu.
Granada - Saray del Santos 4* Granada Adresă: Calle Profesor Enrique Tierno Galván, 4, 18006 Granada, Spania Telefon:+34 958 13 00 09
Cordoba – Ayre 4* Cordoba Calle Poeta Alonso de Bonilla, 3  14012 Córdoba, Spania
Telefon +34 957 76 74 76
Sevilla - Silken El Andalus Palace Hotel 4* Sevilla Adresa Av de la Palmera, s/n  41012 Sevilla, Spania Telefon+34 954 23 06 00
Algeciras - Holiday Inn Express Los Barrios 3* Adresa: Pi Palmones III Carretera La Térmica, s/n, 11379 Los Barrios Telefon (+34) 956 67 86 61.
Torremolinos - Pueblo Camino Real 4* Torremolinos Adresă: Urbanización Los Álamos, Av la Riviera, s/n, 29620 Torremolinos, Málaga, Spania Telefon:+34 952 38 30 55
In autocar – dupa cum stiti in mijloacele de transport publice sau ocazionale, este interzis sa se consume alimente. Va rog sa respectati aceasta regula. Nu este permis sa se ocupe culoarul cu bagaje care sa impiedice iesirea. Centura de siguranta este obligatorie.Amenda in situatia in care veti fi suprinsi fara centura sau se face un control interior si sunt gasite bagaje pe culoar, este suportata de client, nu de sofer. Am vazut deja doua situatii de acest gen, deci nu este o atentionare exagerata.
Bani – In Spania moneda este Eur iar in Gibraltar, desi este lira sterlina, se poate achita si in EUR. Cand cumparati de acolo ceva, atentie! – preturile afisate sunt in lire sterline. Cursul valutar: 1 Lira sterlina = 1.1633 EUR. Indicat este sa aveti o parte cash si o parte pe card, puteti retrage oricand suma necesara. Nu tineti banii numerar in acelasi loc! Impartiti-i, astfel incat daca veti avea ghinionul sa fiti furati, sa nu pierdeti intreaga suma. In Maroc – in mod deosebit insist sa va luati ceva la gat, unde sa va tineti banii. Este o zona de maxim risc. Oricum acolo o sa discutam cu ghidul si o sa angajam si o persoana de spate de grup, care sa fie atentie la rataciti si la furtul din buzunare. Va trebui sa colectam cca 1-2 EUR/persoana pt acest serviciu.
Program zilnic. Fiecare zi, va fi inceputa, cu un briefing ce cuprinde obiectivele ce urmeaza sa le vizitam si programul pe care vi-l pregatesc. Dupa servirea micului dejun, ne grupam in zona de receptie si 10-15 minute va voi expune pe scurt tot ce tine de acea zi. Comunicarea orei de intalnire in zona de receptie va fi facuta cu o zi inainte. Daca nu ati auzit, sau nu ati fost atenti, am rugamintea sa veniti sa ma intrebati.
Programul de vizitare. In timpul programului de vizitare, nu sunt posibile iesiri din grup spre magazine sau alte atractii. Ritmul de inaintare va fi unul lent dar continuu si intr-un grup de 26 de persoane nu se poate astepta dupa cate cineva. Dimineata o sa primiti cateva informatii despre obiective, altele o sa le puteti asculta la fata locului, asta in masura in care sunteti atenti si interesati. Nu am sa vorbesc din mers, ci oprit, astfel incat toata lumea sa ma poata asculta. La fiecare obiectiv, va fi un timp de fotografiere, dar limitat, sa aveti de grija sa nu va pierdeti de grup, furati de peisaj.
Ore de intalnire, pierdere de grup. Orele de intalnire vor fi dupa ora Spaniei, nu dupa cea a Romaniei. Am rugamintea ca in situatia in care nu aveti un ceas sau telefon care schimba automat fusul orar, sa va modificati, inca de la ajungerea pe aeroportul din Malaga, ora: ceasurile se dau cu o ora in urma. Ajungem la ora 18.15 ora Romaniei, va deveni deci ora 17.15, cea a Spaniei. Orele pe care o sa le comunic pt  intalnire vor fi cele de plecare. Asigurati-va deci sa ajungeti acolo cu 5-10 minute mai devreme. Nu se asteapta, nici 15, nici 10, nici 5 minute. Intarzierile se amplifica si dau peste cap tot programul. Deci fara nici o suparare, cine nu ajunge la ora fixata de intalnire, va trebui sa-si faca singur programul din acea zi.
Extraprogram: Cine nu doreste sa participe la o zi de vizita sau un anumit program isi poate face unul propriu. Nu trebuie neparat anuntat, lipsa de la locul de intalnire inseamna pt mine ca persoana respectiva si-a programat altceva, sau doreste sa mai intarzie, la somn, la piscina hotelului, sau in oras la magazine.
In programul fiecarei zile, vor fi alocate si 2-3 ore de shopping sau plimbare individuala, fiecare cum isi doreste sa foloseasca timpul. Orele pt acest extraprogram vor fi anuntate dimineata.
Masa. Suntem un grup prea mare pt a gasi un local cu atatea locuri libere. De asemenea gusturile difera foarte mult, asa ca greu de multumit toata lumea si gasit ceva unanim acceptat. Am sa va indic si am sa va conduc, la ora de masa in zona de restaurante, de unde se poate alege ceva pe placul fiecaruia si o sa avem apoi un punct de reintalnire. Fiecare este liber sa-si aleaga ce doreste. In fiecare zi, in timpul amiezii, o sa avem in program o ora si jumatate de pauza, fiecare si-o foloseste cum doreste: servind masa sau vizitand ceva in jur.
Seara, cina se poate servi la hotel sau in oras, functie la fel de optiunea fiecaruia. Putem face si un program comun, eu am sa va comunic propunerea mea, asta insa este extraprogram. Puteti de asemenea opta pt cumpararea a cate ceva din alimentara si servit apoi in camera de hotel.
Micul dejun il avem inclus la fiecare hotel, iar 4 zile, cele de la Torremolinos o sa avem si cina tip bufet. Raman deci celelalte zile, pt a va organiza mesele.
Ca si mancaruri traditionale va recomand: paella (orez cu fructe de mare) si coastele de taur.
Serile. Am sa anunt cate o propunere de program la care daca se doreste a participa ok, daca nu fiecare este liber sa-si aleaga ce face. In grupuri mai mici sau individual. Nu suntem cazati in locatii mici, deci foarte greu se poate obtine atmosfera de intimitate de grup pe care o avem de regula la actiunile Singles Camp. Dar daca se doreste, putem fixa ceva astfel incat sa fim grupati si serile.
Cazarea. Impartirea pe camere – roomlist-ul o sa-l facem in drum spre Granada, pt ca asa cum stiti dupa programul de zbor, urmeaza 2 ore si jumatate de mers cu autocarul pana la Granada. Atunci fiecare imi comunica cu cine doreste sa stea in camera, cine nu o face am sa incerc sa-i asez eu impreuna, dupa cum ii consider ca profil.
Recomandat in bagaje: un rucsac mic de mana pe care sa-l aveti in permanenta cu voi, acolo va puteti pune o sticla de apa, un mar, un pachet de biscuiti. Daca o sa cumparati ceva, nu va fi nevoie sa tineti in maini. Apoi: aparat foto, acumulatori cu incarcator, medicamente curente. Incaltaminte usoara, sport, nu recomand sandale. Se vor parcurge ceva kilometri, ori in sandale este destul de greu. Costume de baie, slapi, ceva, o palariuta de soare. Nu uitati si de o umbrela, nu se stie niciodata. In general haine comode, nu va ganditi la nu stiu ce toalete pt ca nu prea aveti unde sa le purtati. Pt seri insa, daca doriti sa serviti masa la restaurantele hotelurilor, este nevoie totusi de o toaleta pretabila la un hotel de 4*.
Documente: carte de identitate si pasaport. Va recomand sa le aveti ambele. Oricum pasaportul este obligatoriu, fara el nu se poate trece in Maroc! Verificati valabilitatea amandurora.
Obligatoriu cu voi: voie buna! Plecati in vacanta si voi, dar si cei din jur! Intotdeauna solicit toleranta si o incercare de armonizare cu grupul. Chiar daca poate sunt lucruri care va nemultumesc la cei din jur sau va dau o stare de disconfort, incercati sa treceti peste.ele. Nu toti suntem la fel, nu avem cum sa ne placem unanim. Toleranta, comunicativitatea si sociabilitatea sunt calitatile de baza ale unui om. Ele fac diferenta intre cei care sunt intotdeauna apreciati, indiferent unde merg sau cu cine intra in contact si cei care se autoizoleaza, fiind de regula neacceptati, lumea ferindu-se de ei in incercarea de a evita conflicte, situatii sensibile sau penibile. Deci ....zambetul pe buze, problemele lasate acasa! Plecam in vacanta!!!!!

Offline deli_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 185
Stie cineva un link ptr. o prognoza de vreme in Andaluzia ?  ::)
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."


Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
bun, ne prajim !  :thumbup:

Offline deli_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 185
Excelent ! si se pare ca ne vom strecura printre niste furtuni, care apar pe prognoza fie cu o zi inainte de noi, fie o zi dupa...  ;)
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Offline frezya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #95 : Sâmbătă, 31 August 2013, 23:15 »
Celor care veti pleca spre Gibraltar si Maroc ,va doresc o calatorie incarcata de emotie, asa cum sunt meleagurile spre care va indreptati.Veti simti din plin emotia despre care va vorbesc ,cand veti pasi pe pamant african.Este o lume care nu poate fi descrisa in cuvinte.Trebuie sa o vezi ca sa o poti simti aproape de sufletul tau...
Calatorie placuta!

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #96 : Duminică, 01 Septembrie 2013, 07:29 »
Multumim frumos Frezya  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #97 : Duminică, 01 Septembrie 2013, 10:44 »
Un program pe scurt al calatoriei. Urmeaza ca pe autocar sa va dau detaliile necesare.
Este bine sa-l aveti si pe acesta listat.

02.09 Ajungem la 17.30 in Malaga. Plecare cu autocarul spre Granada. Parcurs cca 2 ore si jumatate. Ajungem in jur de ora 20.00 la hotel. Cina la restaurantul hotelului.

03.09 Briefing ora: 8.45 in holul hotelului. Atentie o zi de mers! Pantofi si imbracaminte potrivite, ceva de soare, rucsacel cu apa si un sandvici. La 9.15 plecam pe jos spre Catedrala Granada, in jur de 9.45 ajungem, la 10.00 se deschide publicului, vizitam pana la 11.00. Intrarea costa 4 EUR. Reintalnire la iesirea din catedrala, plecam intr-un scurt tur al zonei centrale. De acolo se poate servi masa sau doar cumpara ceva de mancare. La ora 13.00, reintoarcere la Catedrala, pt a pleca spre Alhambra. Se ia un autobuz public, care ne duce pana la intrarea in incinta. Intalnirea cu ghidul o avem la 14.30. Programul de vizitare, estimat este de doua ore si jumatate. Ne ramane apoi zona de Generalife, de cca o ora si un sfert. Deci cu pauza dintre cele doua, o sa parasim Alhambra la cca 18.30. De acolo programul este liber, cine doreste sa ramana in zona centrala pt masa si cumparaturi o poate face, restul spre hotel. Daca mai este timp de piscina, e chiar recomandat dupa o zi de mers. Masa la hotel, in zona centrala, sau ceva din magazin, fiecare cum alege.

04.09 Mic dejun, check out: 8.30 Plecare spre Cordoba. Pe drum prezentata istoria Cordobei, Mezquita, Palatul Regilor Crestini (Inchizitia). Prezentare posibil program de seara: spectacol combinat de Flamenco si calarie. Parcurs cca 3 ore. Direct la Palatul Regilor Crestini, vizitare. 11.30 – 13.00. La 13.30 – 15.00 masa. De la 16.00 vizitarea Mezquitei, o plimbare pe podul roman de peste Guadalquivir, apoi revenim la hotel. Dupa 18.00 program liber. Piscina sau cine doreste Flamenco. Din zona hotelului se poate lua un autobuz pana in centru.

05.09 Mic dejun, imbarcarea spre Sevilla: 9.00. 2 ore si jumatate de mers. Pe drum prezentata Sevilla. La 11.30 parcam autocarul in zona centrala, pe Colon. Turnul de Aur, Corida, Catedrala, pe care o sa o si vizitam. Tot in zona centrala o sa servim si o masa de pranz, apoi la 17.00, ne indreptam spre hotel. Piscina sau program liber in centru.

06.09 Dupa micul dejun, la ora 10.30  incarcam bagajele, facem check out-ul si continuam pe jos vizita Sevillei, cu Maria Parque, Piata Spania, Pavilioanele, Universitate, Palatul San Telmo. Autocarul ne va prelua din zona Turnului de Aur, ora 14.00 Daca o sa ne incadram in timp, pana la 15.00 vom putea trece sa vedem ceva si din cel mai vechi cartier al Sevilliei, Macarena. Avem cca 2 ore si jumatate de drum, la 18.00 facem check in-ul. Putem comanda cina acolo, este ieftina, buna, dar dintr-o sortimentatie mai redusa.

07.09. plecarea la 7.00 !!!!! Atentie la vestimentatie si la machiaj, mergem intr-o tara musulmana! Ne imbarcam in autocar si plecam spre Tarifa, de unde luam Ferry spre Maroc. Los Barrios – Tarifa 38 km, cca 45 minute. Ora de plecare ferry 9.00. Program Maroc: Grotele lui Harcule, Sightseeing tour, stop pentru a vedea camilele si in final cumparaturi in Medina. Servim masa in tariful excursiei, la un restaurant tipic nord-african. Vom avea un ghid marocan, dar am sa le solicit si un om de spate, adica cineva care sa aiba grija sa nu ne pierdem, sau sa fim furati. Ne costa unu-doi Eur/persoana, dar vom fi linistiti. Ora de intoarcere a ferry: 17.00. La 18.00 suntem inapoi la hotel. Program liber.

08.09. ora 8.00 – check out si plecarea spre Gibraltar. Am discutat cu Mark, ghidul de acolo. Vom avea 4 microbuze, cu care vom vizita Stanca. Ne vor prelua de la Oil Terminal, de dupa granita, la ora 9.00. Trecem pe jos, pentru ca vor fi coloane de masini si se pierde foarte mult timp asteptand. Urcam direct pe stanca, apoi coboram in zona de shopping. Plecarea la ora 14.00 spre Torremolinos, la fel trecand granita pe jos, urmand sa luam autocarul ramas in San Roque.. Avem 125 km, cca 2 ore si jumatate. La 18.00 check in, la 19.00 intram cu masa.

09.09, 10.09, 11.09 – program free plaja si baie. Serile – la restaurantul hotelului sau in statiune. Daca se doreste intr-una dintre zile putem organiza cu Rusadir - Andra o excursie la Ronda. Fiind la doar 10 km de Malaga, putem de asemenea, cu un autobuz local sa vizitam pt cateva ore si centrul Malagai.

12.09 – plecarea spre casa. Imbarcarea in autocar la ora 14.30. La 18.30 avem zborul spre Otopeni.


Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #98 : Duminică, 01 Septembrie 2013, 12:50 »
o ora de plecare pe gustul meu !  :blush:

Offline Gabi sb

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #99 : Duminică, 01 Septembrie 2013, 18:54 »
Va doresc drum bun tuturor si distractie placuta!   *|* Locurile pe care le veti vizita sunt minunate, fiecare in parte.  :thumbup: Citind despre programul pe care il veti avea, mi s-a facut dor de Spania si ma gandesc serios sa o aleg drept destinatie pentru anul viitor, daca Gigi v-a mai organiza circuitul.  Sigur ca,  cu Plusar alaturi totul are un charm aparte  ;) .........

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #100 : Duminică, 08 Septembrie 2013, 06:19 »
Suntem la capatul a sase zile de vizite. Am parcurs Granada, Cordoba, Sevilla, iar ziua de ieri a fost dedicata Marocului. Peste 3 ore plecam spre Gibraltar, urmand ca la amiaza sa ne indreptam spre locul in care ne vom petrece sejurul: Torremolinos. Vad a patra oara zona aceasta, am scris destul de mult despre ea, deci am sa ma rezum de data asta doar la observatii personale. De data asta ii las pe cei cu care imi petrec vacanta sa va povesteasca mai multe. Deci incep cu ce m-a impresionat mult si diferit fata de datile trecute: Marocul. Am scris si pe pagina noastra de facebook, unde si tin un fel de jurnal de calatorie, repet insa si aici. Cu ceva timp in urma am fost tare mahnit sa vad, in metroul unei mari capitale europene, cum intr-un tren ticsit de lume, nimeni nu adresa altuia vreun cuvant. Toti erau preocupati de device-urile din mana, de afisul de pe panoul de reclama, de varfurile pantofilor din dotare. Nici macar nu ridicau privirea, sa incerce sa o intalneasca pe a celui din fata. Pai aici am ajuns noi oamenii? Sa traim izolati, in universul nostru, sa nu mai comunicam emotional? Decat virtual si strict necesar? Brrrr, mi se face frica de inchetul care se asterne intre oameni. Ieri am descoperit in Maroc o tara vie, o tara in care lumea rade pe strada, se bucura, vorbeste. Trecand peste disconfortul vizual si uneori si olfactiv si incercand sa intelegi cultura, contextul geografic si modul de viata al lor, o sa descoperi un popor care stie sa se bucure. Ceea ce noi europenii, scortosi, apretati si pretiosi, am cam uitat... :(

Offline frezya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #101 : Duminică, 08 Septembrie 2013, 08:42 »
Asteptam cu nerabdare impresii despre vizita in Maroc si trebuie sa-ti multumesc ,Gigi,ca ti-ai facut timp sa asterni un gand al tau despre contactul cu acele locuri.
Ai descoperit foarte bine si emotia de care vorbeam-felul in care ei stiu sa se bucure unii cu altii ,nu unii langa altii , indiferent ca sunt bogati sau saraci- caci din pacate Marocul e sarac in multe aspecte,de aici disconfortul vizual si olfactiv ,dar au o cultura si un mod de viata care-ti dau fiori daca-ti dai timp sa le descoperi,iar despre geografia si arhitectura locala,oricat de bun povestitor ai fi ,e greu de povestit ...Cum sa descrii in detaliu pamantul acela rosu,muntii de nisip ai desertului ,cactusii imensi sau portile de intrare in orase si moschea ,leaganul lor spiritual,construita de asa maniera incat simti nevoia sa meditezi la tot ce ti-a marcat existenta pana ai intrat in ea.
Apoi,Marocul este locul in care nu-ti doresti niciodata sa fii singur,simti nevoia sa mai ai pe cineva langa tine ,caci fascinatia unor astfel de locuri te cuprinde tocmai din dorinta de a impartasi bucuria ta cu altii.Faptul ca ati vizitat Marocul in grup ,puteti sa-l considerati un avantaj.
Va doresc calatorie placuta in continuare si astept cu nerabdare momentul in care pot sa ascult povesti despre taramul sufletului meu, nu in scris ci fata in fata cu cei care tocmai l-au vizitat.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #102 : Vineri, 13 Septembrie 2013, 15:17 »
Scriam pe Facebook despre Maroc...Important este sa fi pregatit pentru ce o sa vezi. Si sa ai un om care sa-ti explice cateva lucruri esentiale din modul lor de gandire, de interactionare, de latura sociala a vietii lor. Am avut sansa, la fel ca si la Sighisoara cu Aurelian, in Muntii Buzaului cu Diana, sa intalnesc si aici un om exceptional, care m-a incantat de-a dreptul. Houda este o persoana care pe langa educatie si cunostiinte, este si placuta, dar mai ales, fiind de acolo, stie sa explice semnificatiile fiecarui lucru. Asa am ajuns si eu, dupa 3 vizite sa imi placa mult Marocul. Daca prima data am fost un pic socat, acum pot spune ca m-am intors tare placut impresionat de caldura oamenilor de acolo, de modul in care convietuiesc, de modul in care stiu sa-si imparta saracia. Am priceput alfel lucrurile si sunt multumit ca a avut cine sa-mi deschida ochii. Eu zic ca sunt o persoana capabila sa inteleaga aproape orice si sa accepte orice lucru corect motivat. Degeaba citesc, degeaba ascult. Pana nu vad cu ochii mei, pana nu este cineva care sa-mi argumenteze si sa-mi demonstreze punctele de inflexiune, critice, nu pot sa clasific ceva ca pozitiv. Ma bucur ca am depasit stadiul de ignoranta fata de aceasta civilizatie, care sa fim cinstiti, este mult mai veche decat a noastra...

Si acum cateva cuvinte despre excursie, pentru ca uite, am trecut-o si pe aceasta la "incheiate". Nu prea multe, pt ca urmeaza una dupa cealalta trei evenimente, trei actiuni: Portugalia, Sarbatoarea Recoltei si apoi Baile termale si SPA in Ungaria la Hajduszoboszlo. Si trebuie sa ma pregatesc pt toate cele trei, pt ca se succed aproape fara pauza...

Mi-a placut mult grupul!  :thumbup: M-am simtit prins imediat in el si asa cum mai spuneam pe alt topic, este foarte important sa te plasezi ca organizaror in mijlocul grupului. De acolo simti totul mai bine. intelegi ce se vrea si ce se asteapta de la tine. Mi-a placut mult seara de Flamenco, mi-a placut in Maroc si ca de obicei m-am simtit extraordinar, in Gibraltar. Tot zic eu ca sunt filogerman, cred acum mai degraba ca sunt de fapt filosaxon...Stiu la ce va ganditi citind: cum poate sa placa unui om deopotriva Marocul, cu strazile pline de comercianti ambulanti, cu lumea saraca de acolo si in acelasi timp si Gibraltarul, cu atmosfera aceea sobra, curatenia si ordinea tipic britanica...??? ??? Cred eu, pt ca in esenta sunt un om foarte simplu, am copilarit pe ulitele de margine de oras, cu case saracacioase, m-am jucat cu copiii amarati ce traiau in ele. Dar ca adolescent si apoi ca adult am fost foarte puternic influentat in educatie de spiritul si rigoarea saseasca. Poate de aici si toleranta mea si modul meu panoramic de a vedea lucrurile...Asa imi explic si va motivez placerea de a vedea amandoua locuri. Mezquita este locul care ma intriga cel mai tare si poate de aceea imi place si acolo mult...Ronda, wow, ce strazi, ce privelisti, ce intoarcere in timp...! Alhambra, este zona  in care vad armonizate perfect culturi atat de diferite...Imi plac parcurile andaluze, imi place atmosfera de pe stazi, si din centrul rafinat al Malagai sau Sevillei, dar si cea din Albaycin sau Macarena...

Ma declar vesnic indragostit ce acele locuri...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #103 : Vineri, 13 Septembrie 2013, 17:46 »
Am transmis tuturor participantilor fotografiile facute de mine si tabelul cu participantii la aceasta vacanta. Daca cineva nu a primit, il rog sa-mi tramsmita pe Email, am sa trimit inca o data.

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #104 : Vineri, 13 Septembrie 2013, 21:40 »
Multam de foto ! cu toate ca le-ai trimis in pachete mici (in cazul meu : eu si inca 3 ) mi-a intrat in spam ! asa ca sa se verifice si  :spam: