Autor Subiect: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013  (Citit de 73624 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013

Tarif:     340 RON/ persoana - cazare in camera DBL
Plecare: 25 iulie 2013
Sosire:   28 iulie 2013
Cazare: 3 nopti
Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la pensiune 2*, mic dejun inclus
     • 3 cine + un pranz rece
Transportul pentru cei din Bucuresti se face cu un microbuz, care pleaca de acolo pe ruta: Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Montana. Returul pe "Clisura", soseaua care urmareste Dunarea pana la Cazanele Mari, apoi continua ca si la sosire, pana inapoi in Bucuresti.
Tariful* este de 170 RON/persoana.
Pentru ceilalti din tara, care nu se pot conecta la acest traseu (pt ca acest lucru este posibil pt cei aflati pe ruta), exista solutia plecarii pe ruta Sibiu - Orastie - Hateg - Caransebes - Resita - Sasca Montana si retur. Acest traseu, facut de asemenea cu microbuzul costa 60 RON.
Actiunea se adreseaza profilului 25 - 45 ani, dinamic, conditie fizica medie, iubitor de natura si de calatorii. Exclus persoane deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant pe o distanta de 20 km.
Traseul Cheilor Nerei este unul simplu, fara prea multe coborasuri sau urcusuri, se pastreaza practic poteca care insoteste firul apei. Exista cateva balcoane de trecere, dar pt o persoana care a mai fost la munte nu reprezinta nici un obstacol, nici o problema. Cei care insa au probleme de vertij, desi distanta pana jos la luciul apei este mica (cca 5 m), este bine sa nu se inscrie in aceasta actiune. Avem si cateva coborari pe treapta de stanca, fara grad de risc, dar unde este nevoie de un pic de concentrare si evident de conditia fizica necesara pt un astfel de traseu cu cablu. Distantele de coborare sunt scurte, cel mult 10m, iar asigurarea cu cablu este foarte buna. Cheile Nerei sunt parcurse si de persoane cu varste de peste 60 de ani, dar care evident au conditie fizica intretinuta prin excercitii. Deci nu reprezinta o problema pt persoane tinere.
Problema Cheilor Nerei este rezistenta la anduranta, acolo nu se pune problema de capacitate de efort de urcare, pt ca nu este cazul. Dealurile din jur, nu au mai mult de 600m si in nici un punct nu le urcam pana in varf.
Ca un mare ajutor, avem microbuzul cu noi, care ne va duce la capat de traseu si ne va astepta la celalalt capat, scutindu-ne astfel de un efort inutil si de ore bune de mers. Dar iata ce vom face cele 3 zile:

Program:

25.07 joi Pentru cei din Bucuresti: se pleaca la ora 7.00 si se ajunge dupa cca 9-10 ore, adica la 17.00, la Sasca Montana. Plecarea microbuzului din Sibiu va fi la ora 11.00. Cazarea se va face ca si la primele trei editii la Pensiunea Dora, o locatie de 2 margarete, situata la intrarea in Sasca Montana, poarta principala de acces in Parcul National Cheile Nerei. Fiind o locatie turistica de tip gospodaresc, acolo unde serviciile sunt asigurate direct de proprietari, are avantajul pastrarii intimitatii grupului. O curte mare si generoasa, umbrita de un nuc falnic si o multime de alti copaci, un foisor in care seara se poate ramane pana tarziu fara a deranja pe cineva, o terasa unde se serveste masa preparate de doamna Ana, un butuc imens la care se poate Ť povesti ť cafeaua de dimineata, un grill pe care se pot pregati fripturi, toate completate cu calitati de foarte bune gazda, fac din aceasta locatie, aparent modesta, un adevarat coltisor de placere si relaxare. Prima oara cand am pasit acolo, am simtit caldura si placerea omului de a te primi, de a te gazdui. M-a cucerit imediat. Noi am locuit intr-un corp separat de cladire, aflat pe aceiasi strada, vis a vis, in niste camere mari si inalte, din acelea vechi, cu geamuri la strada si curte plina de flori. Evident ca nu are conditiile unei locatii de nu stiu cate margarete sau stele, dar este foarte curat si placut. Apa calda permanent, niste dune din puf de gasca usoare, loc suficient, doamna Ana si domnul Aurel, gazde excelente, cam tot de ce este nevoie. Ca si disponibilitate de locuri: 14 sunt in corpul de cladire A si 6 in corpul B. Este deci un numar limitat de locuri. Alte posibilitati de cazare in zona nu exista, decat foarte departe, in Oravita sau Anina.
Zona este de un pitoresc si un farmec aparte. Si este atat de particulara si personala, incat ai senzatia ca pasesti pe un taram nou, nemaintalnit. Sunt atatea lucruri de vazut si admirat acolo, incat poti sa-ti petreci o saptamna ratacind pe potecile parcului, vizitand cascade, pesteri, tuneluri sapate in stanca si bucurandu-te de peisaje de vis. Combinatia perfecta intre roca de calcar si o vegetatie mediteraneana bogata, intre apa de rau de munte si stancarie acoperita de muschi, iti creeaza un sentiment si un efect de placere vizuala de neexplicat. Culoarea ireala a Ochiului Beiului, lacrima verzui - albastra a ofiterului otoman care si-a vazut iubita romanca moarta, pastravii curcubeu ce se joaca in apele limpezi si repezi, racoarea potecilor umbrite, zgomotul cascadelor, iti influenteaza atat de mult starea, incat te simti levitand in frumos.

26.07 - vineri. O sa facem o excursie usoara pana la Ochiul Beiului, apoi urcam sa vedem cele 3 cascade de pe Beusnita. Se pleaca cu microbuzul din Sasca  Montana, pana la Podul Beiului, unde facem o prima pauza. Lasam microbuzul in parcarea amenajata si urcam in partea dreapta sa vedem Tunelele Romane. Practic acolo se incheie traseul nostru de a doua zi, dar pe partea cealalta a vaii si cum de obicei lumea este deja obosita dupa efotul de a parcurge atatia kilometri, nu mai este dispusa sa urce iar, chiar daca tunelel romane sunt interesante si deosebite. Deci ce-i in mana nu-i minciuna si o sa le vedem vineri. Urcam apoi in microbuz si plecam spre Pastravarie, pe partea cealalta a podului. Urmeaza un drum care urmeaza Beiul, iar la cca 8 km o sa dam de o cascada superba, Vaioaga. Coboram pana la ea, facem poze, urcam si pornim din nou. La Pastravarie este amenajat un camping, o sa fie acolo mai multa lume, dar noi nu avem treaba cu acel loc ci ne continuam excursia pe poteca din stamga pastravarie, pe langa gard, Urcam un pic pana in padure apoi o poteca umbrita de conduce spre locul in care Beusnita se varsa in Bei. Vedem Ochiul Beiului, ne bucuram de senzationalul albastru smarald al apei acestuia, urcam un pic desculti pe valea Beusnitei prin cascadele calcaroase, ne racorim cu o bere, un suc si facem o pauza. Drumul nostru continua apoi spre Cacada Beusnita, un loc absolut mirific. Apa cade printre muschi si formatiuni calcaroase, de o rara frumusete. Acolo se formeaza travertinul. De la aceasta cascada mai urcam un pic pe Besnita sa vedem celelalte doua cascade si apoi ne intoarcem spre microbuz. Tot acest traseu, cu drum cu microbuzul cu tot, dureaza cca 5 ore. Intorsi la doamna Ana, o sa incingem o petrecere, cu grill si bere, in foisorul de pe malul Nerei.

27.07 sambata. Dupa micul dejun, plecam imediat spre capatul traseului. Pt a va face o idee despre traseul pe care o sa-l urmam, consultati harta de mai jos. Cu un click pe ea, se va deschide mai mare si cu rezolutie mai buna.



Plecam deci cu microbuzul din Sasca Montana, urmand cursul Vaii Susarei. Drumul auto urmeaza un traseu in dreapta, sus spre culme, in timp  poteca pietonala duce spre cascada Susara. Drumul sinuos de urcare ne duce in satul Carbunari, o localitate intinsa. De acolo ne indreptam spre Poiana lui Logort, de fapt o imprejmuire cu gard de laturoaie de lemn. Acolo ne despartim de microbuz si urmeaza sa parcurge cei 20 de kilometri de traseu, pe Cheile Nerei. Drumul merge prin padure, iar indicatorul pe care-l urmam este Lacul Dracului. Drumul este placut, in prima faza este unul forestier, de caruta. Cam o jumatate de ora se merge asa, apoi se intra pe carare de padure. Se merge asa, in mars, fara probleme de orientare sau de dificultate pana la o intersectie de indicatoare. Se numeste "La scaune", pt ca acolo erau 3 - 4 bancute de odihna. In fiecare an mai dispare cate una, semn ca "civilizatia" a patruns si acolo. Langa, crucea unui tanar de douazecisiceva de ani... Drumul spre Lacul Dracului urca intai culmea printr-o padurice de arbusti, apoi coboara pana la Nera. Lacul este superb, de un albastru straveziu ireal. Carduri de pastravi se rotesc si sar in apa. Un colt de rai! Coboram pana la apa, ne balacim un pic, servim un sandvici, apoi inapoi la traseu. Ne intoarcem la scaune si mergem spre Cantonul lui Damian. Acela este reperul. (sarmanul, doar asta a mai ramas din maretia si frumusetea acelui loc - acum o ruina napadita de balarii...). Pana aici prcatic nu am intrat pe Chei, doar am mers spre intrarea in defileu. Parcurgem apoi o gramad de locuri senzationale, ogase, izbucuri, poieni si evident celebrele balcoane, poteci sapate in stanca de la malul Nerei, de cine si de ce ...nu se stie! Noi zicem bogdaproste ca avem pe unde sa mergem si mai tinandu-ne de caablurile montate in stanca, mai sarind cate un pom cazut, mai admirand o floare, o frunza, ajungem la o pasarela, Poiana lui Vogiun. Este de fapt acolo o gospodarie, pe partea cealalta a Nerei, care face reclama pe o bucata de lemn tintuita pe un pom ca vinde miere, branza, nu mai stiu ce. Acolo facem un popas, pt ca de acolo incepe cu adevarat frumosul! Si ca pt orice lucru deosebit trebuie sa fi pregatit. Si odihnit. Peisajele stancii modelate de Nera si de vant sunt grozave, sunt convins ca o sa stati mirati la acele minunatii si nu va vine sa credeti ca sunteti pe pamant. Si apa aceea minunata care trece la doi pasi! Mergem asa vreo 2,5 ore bune (pana la Poiana lui Vogiun sunt vreo 3, cu pauze cu tot) si dupa ce trecem o serie de mai multe balcoane si coborasuri, ajungem la o trecere prin vad. Un indicator rasarit parca din poteca iti arata ca trebuie sa-ti inmoi picioarele in Nera, pt a ajunge la Cantonul lui Damian. Pt aceasta trecere sugerez celor cu care merg, sa aiba la ei papuci din aceia de plaja pietroasa, inchisi. In acest fel nu se vor zgaria de pietrele din apa. Traversam, facem si o baie, plecam apoi spre canton. Drumul este tot mai usor, este o poteca prin padure prcatic. Ajungem la canton, apoi la zona de surpare a drumului, care practic a inchis accesul spre cladire si urmam drumul forestier. Care la un moment dat coteste brusc la stanga, la o infundatura de piatra, unde sunt cateva ruine de cladiri. De acolo inca cel putin  ora si jumatate buna de mers de anduranta, prin padure. Apoi se ajunge la Podul Beiului, acolo unde cu o zi inainte vazusem tunelele romane. In parcare ne va astepta microbuzul, scutindu-ne astfel de un drum plictisitor si inutil prin Sasca Romana, pana la cea Montana. Sunt total vreo 9 ore de mers, dar depinde si de grup. De aceea propun plecare cat mai de dimineata, pt a evita ajungerea pe intuneric. Seara, un refresh si poate...cine stie...din nou o petrecere, asa ca in 2012!

28.07 duminica - ultima zi! Se pleaca pe traseul de venire, cei din Bucuresti cu vizitarea clisurii, cei din Sibiu cu cea a Cetatii Calnic.

Echipament
Veti avea nevoie de ghete, in special pentru traseul 2, si avand in vedere ca vor fi cateva treceri peste rau, este foarte bine ca in rucsacul pe care il veti avea cu voi in excursie sa se gaseasca si o pereche de slapi cu bareta la spate sau cel mai bine papuci ca aceia contra aricilor de mare, pe care-i gasiti si ii poarta toata lumea la Adriatica si Tireniana. Este foarte indicat sa aveti jambiere sau pantalon lung, protejarea gambei este foarte importanta. In rucsac obligatoriu pelerina, medicamentele pe care le aveti ca indispensabile sau necesare in diferite situatii, tricou de schimb si asa cum spuneam ceva pt traversarea apei. Sapca care sa va acopere parul, este bine ca in general la munte sa purtati un astfel de accesoriu, in primul rand pt ca radiatiile sunt mult mai puternice decat la campie si evitati sa va agatati parul in crengi sau tufisuri. Un bat de trakking este la fel un accesoriu foarte util, va da un sprijin suplimentar si va asigura stabilitate si echilibru. Este extensibil, asa ca incape intr-un rucsac mic.

* Extra tarif

Alte detalii: office@singlescamp.ro
Inscrierile se pot face pana la data de 20 iunie 2012 pe formularul pe care o sa-l gasiti pe site sau pe office@singlescamp.ro
Plata se face in contul SC Bon Vojage srl Sibiu. Email: samiza@bonvoyagesibiu.ro



Offline Annalys

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 244
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #1 : Luni, 12 Noiembrie 2012, 13:22 »
Si aici :)
Anul acesta..trebuie sa ajung SIGUR.

Offline Geta D

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 331
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #2 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 09:03 »
in perioada asta pot sa merg  :yeah:
Mi-am facut deja planul de atac pentru concedii.

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #3 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 21:21 »
 ma inscriu si eu.

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #4 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 00:26 »
Nicoleta mi se pare ca te complici : deschide un topic nou in care scrie ca te inscri la toate si gata ... uzezi tastatura aia degeaba !  :giggle:

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #5 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 22:35 »
Nicoleta mi se pare ca te complici : deschide un topic nou in care scrie ca te inscri la toate si gata ... uzezi tastatura aia degeaba !  :giggle:


trebuie sa am 50 de postari sa pot vedea site-ul complet ...

in plus, nu m-am inscris decat la 3 excursii in 2013 ...

Offline IuliaT

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 141
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #6 : Marți, 27 Noiembrie 2012, 14:12 »
prezent anul 2012 am ratat iesela asta sper ca anul 2013 sa ajung sa vad si eu ce e cu Nera :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #7 : Miercuri, 28 Noiembrie 2012, 08:54 »
Nera este verde albastruie cand este limpede si cafenie cand isi "rascoleste" malurile. Ca rau poate sa fie superb, sau poate sa fie doar unul obisnuit. Interesant este ce a facut raul asta, cum a taiat stancile calcaroase formand niste chei absolut superbe. Malurile sunt populate de o vegetatie mai mult mediteraneana, de fapt daca ma gandesc bine suntem acolo foarte aproape de singura regiune din tara cu climat si flora de acest fel: zona Herculane - Domoclet. Izbucuri fascinante, ce formeaza trepte pana la varsarea in Nera, pajisti si poiene si pt mine cel mai interesante "balcoanele" - adica acolo a intervenit omul - dar cu delicatete si inteligenta...

Asa ca Iulia, tu care esti montagniarda cu o rezistenta fizica buna, nu o sa ai probleme de traseu si o sa poti admira minunatiile din jur si sunt convins ca o sa fii foarte impresionata!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #8 : Marți, 04 Decembrie 2012, 20:47 »
Un montaj din fotografiile facute in 2012...

Cheile Nerei 2012

Offline mvjhon

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
  • Daca nu ai noroc, trebuie doar sa lupti mai mult.
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #9 : Duminică, 10 Februarie 2013, 17:50 »
Ne vedem la Nea'Aurel

Nu ma inscriu in excursie, dar fiind relativ aproape de Resita, fac eu cumva sa ajung acolo pentru a ne cunoaste, asta in cazul in care nu ne intalnim inainte la alta excursie.

MariuS
Don't worry if you're SINGLE. God is looking at you right now, saying "I'm saving this one for someone SPECIAL."

Offline Nicoleta Bucuresti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 127
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #10 : Miercuri, 20 Martie 2013, 12:52 »
Buna Gigi,

Te rog sa imi confirmi inscrierea la acesta actiune.
Multumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #11 : Miercuri, 20 Martie 2013, 13:56 »
Nicoleta, tu stii deja, legatura pentru inscrieri si confirmari o tineti doar cu Samiza. Inscrierile voastre se centralizeaza in agentie, Samiza va transmite Email-ul de rezervare, adica cel de efectuare al platii avansului. Doar cand lista este conturata, peste 60-70% din locuri ocupate (avans achitat) primesc din agentie tabelul, pe care apoi il postez pe forum. Pana atunci nu am ce sa confirm sau sa afisez aici. Mai sunt persoane care se inscriu formal, nu raspund la Email-ul de rezervare si afisarea pe site a unei liste care sa contina astfel de inscrieri ar fi fara rost. De aceea prefer sa aman afisarea pana in momentul unei clarificari si confirmari din agentie a listei.

Inscrierea simpla nu are nici o valoare daca ulterior nu este insotita de plata avansului, deci pana cand acesta se achita, inscrierea este considerata doar "intentie". Ocuparea locurilor pentru o excursie, acum ma adresez in special celor noi, pentru ca cei vechi cunosc regula, se face in ordinea platii avansului, nu a inscrierilor. Cand ne apropiem de ocuparea totala a locurilor, anuntam cate mai sunt disponibile. Este foarte indicat ca cei care doresc sa participe la o actiune sa se aboneze la topicul acesteia, astfel, chiar daca nu intra regulat pe forum, primeste pe Email ceea ce se posteaza. Softul forumului are aceasta facilitate, deci parerea mea este ca dupa inscriere, sa va abonati la topic. Atunci nu veti scapa nici o informatie.

Caroline

  • Vizitator
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #12 : Miercuri, 20 Martie 2013, 18:54 »
Este foarte indicat ca cei care doresc sa participe la o actiune sa se aboneze la topicul acesteia, astfel, chiar daca nu intra regulat pe forum, primeste pe Email ceea ce se posteaza. Softul forumului are aceasta facilitate, deci parerea mea este ca dupa inscriere, sa va abonati la topic. Atunci nu veti scapa nici o informatie.

Eu nu stiam ca exista... Si cum ne abonam?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #13 : Miercuri, 20 Martie 2013, 19:01 »
In partea de sus, gasesti un buton de "Notify". Accesandu-l primesti toate reply-urile care apar pe acel topic.

LiaV

  • Vizitator
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 25 – 28 iulie 2013
« Răspuns #14 : Miercuri, 20 Martie 2013, 19:35 »
In partea de sus, gasesti un buton de "Notify". Accesandu-l primesti toate reply-urile care apar pe acel topic.

Eu nu primesc nimic, Gigi. Am pus Notify la Sighisoara, acolo unde ai povestit despre patania cu maghiarul invidios, dar nici vorba sa primesc mesaj.
Intotdeauna cand intru aici, trebuie sa caut ce s-a mai postat, dar stiu ca multe imi scapa.