Autor Subiect: Impliniri?  (Citit de 5131 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

GeorgeC

  • Vizitator
Impliniri?
« : Vineri, 19 Martie 2010, 13:53 »
     Dorim oare prea mult? Viata decenta, sanatate si un strop de bunatate si intelegere de la cei din jur? Nu stiu cati dintre noi visam la mult mai mult de atat.
Asteptari? Cam ce asteptari sa ai: o cariera care sa te multumeasca si daca nu tinde sa devina un compromis, o familie.   
     Cariera se face mult sub impulsul parintilor, care isi impun amprenta: vor sa fiim medici, avocati, chiar fotbalisti...Mai rar alegem noi. Si atunci nu instinctual ci impulsiv, determinat de hobby-uri sau presupuse inclinatii.
      Asteptarile se confirma sau infirma odata cu varsta, ca apoi pe parcurs sa apara targeturile snoabe si rasfaturile : sa fiim acceptati in anumite cercuri, sa calatorim spre destinatii exclusiviste, sa ne permitem vestimentatie de lux, sa avem prietene, iubite, amante...
     Apare indivdualismul. Doar eu vreau sa fiu asa, doar eu vreau sa am pantofi si curea Sauro, femeia aceea superba trebuie sa fie a mea, nimeni n-are voie sa se apropie.
     Putem sau nu, noi vrem. Si daca nu obtinem ne lasam pe jos, plangem, dam din picioare, amenintam.
Maturitatea? Pai familie, copii, greutati, ai uitat de costumul Armani. Nevoi zilnice, responsaabilitati, nu mai poti merge la club cu baietii, cotidianul si monotonia ne apasa.
     Scapare? Doar prin a sacrifica ceva. Nu esti pregatit pentru un astfel de pas, zaci intr-un spatiu inchis cu cineva pe care nu-l iubesti, nu-l suporti, dar accepti sa mananci tocana pe care ti-o pune in fata. Si hainele calcate.
Copii? Esti destul de responsabil pentru a putea creste si educa un copil? Nu? Pai atunci foloseste mijloace contraceptive. Nu chinui doua vieti doar ca asa ti s-a imprimat in gena: ca trebuie sa contribui la perpetuarea speciei.
Prieteni? Exista asa ceva? Da, dar nu i-ai cautat. Stand in casa, sau batand cluburile, cine crezi ca va veni sa-ti ofere o mana sincera? Si chiar daca ar veni de ce ar face-o?
Implinire? Ai reusit pana acum? Daca ai reusit, nu ai de ce sa-ti pui intrebari si nici nu cred ca intereseaza de ce. Intrebarea are rost doar la cei care nu au reusit. Hai sa ne uitam la intrebari: Dorim? Asteptam? Populari? Responsabili? Sacrificii? Copii? Prieteni? – raspunsul este la noi, la fiecare. Stiim fiecare prea bine ce am gresit.
     Ce mai putem face acum?
     Simplu: Dorim? Asteptam? Populari? Responsabili? Sacrificii? Copii? Prieteni?

Offline iudith

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #1 : Vineri, 19 Martie 2010, 20:31 »
Ma uit la viata mea si o vad ca pe o insiruire de curiozitati, de asteptari. In generala asteptam liceul, in liceu facultatea, in facultate primul job. Toamna asteptam Craciunul, primavara asteptam Pastele, luni asteptam weekendul, dimineata asteptam seara. Pana cand? Habar n-am...

adria

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 20:53 »
Buna seara! Sunt noua pe aici, am citit cate ceva din cele scrise, insa mi-a placut mult ceea ce a scris iudith. Cata dreptate are! Pana cand? Poate pana cand o sa ne dam seama ce inseamna aceasta asteptare cu adevarat.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 21:11 »
Buna seara Adria si bine ai venit in comunitatea Singles Camp! O sa reusesc in cursul diminetii de maine sa trimit fiecarui proaspat inscris cate un Email cu detalii despre concept insotit de informatii despre tabere. In seara asta mi-este imposibil...

Offline Tania

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #4 : Duminică, 21 Martie 2010, 13:38 »
Cind ai incetat sa visezi, se mai poate intimpla doar ceea ce "da pur si simplu peste tine", pentru ca... nu stiu de ce?! ... poate pentru ca asa ti-e scris! Si poate ca ai noroc sa fii implinit fara sa faci mai nimic, cine stie? :)
Daca visezi si doresti ca visele tale sa devina realitate, macar parte din ele, macar cele pe care le consideri esentiale pentru tine, pentru sufletul tau, atunci inseamna ca trebuie sa faci ceva pentru implinirea lor- a viselor-, deci si a ta. Cred ca multi oameni nu se implinesc pentru ca nu indraznesc sa viseze, nu indraznesc sa spuna clar ce simt si ce isi doresc cu adevarat, ascunzindu-se prea mult dupa ceea ce inseamna etica, reguli scrise si nescrise; iar daca totusi o fac, nu indraznesc sa-si asume si riscurile pe care le intrevad...Cei care si le asuma, mai au sanse! :)
Cred ca oamenii sunt mult mai buni atunci cind se simt impliniti, cred ca doar atunci pot oferi si altora din plinatatea lor.... Altfel, in adincul lor mereu asteapta.... Si mai cred ca "a fi implinit" difera de la om, la om... Stim oare de ce avem nevoie pentru a ne simti impliniti? Pentru a afla, cred ca ar trebui sa facem introspectii in adincul nostru si sa fim sinceri cu noi insine, in primul rind, iar apoi si cu cei din jurul nostru. Uneori este foarte greu pentru cei din jurul nostru sa ne inteleaga.

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #5 : Duminică, 21 Martie 2010, 13:47 »
Frumoase ganduri si cuvinte @Tania, imi place ce ai spus :)

Eu sunt o mama implinita, copilul meu este sanatos, invata bine, intelege fara prea multe cuvinte si exlicatii tot ce se intampla in viata noastra, a inteles tot ce s-a intamplat cu familia sa si vorbesc de divort, comunicam excelent, ne spunem ce avem pe suflet, imi este tovaras, prieten si copil.
Sunt implinita profesional, imi iubesc munca, imi place f mult ceea ce fac profesional.
Pot impartasi experienta mea de viata, profesionala, de mama fara a cere ceva la schimb, pot ajuta fara a astepta reciprocitate samd. Pot :)
 

Lunaintrestele

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #6 : Duminică, 21 Martie 2010, 14:54 »
Foarte adevarat ce spui ..dar ma gandesc , nu cumva ne ascundem sub aceasta formula?
De fapt cred ca toti asteptam ceva sub diferite forme: sa fim iubiti, sa fim respectati , apreciati chiar si dorinta de a darui e o asteptare ..ptr ca,  sa fim sinceri nu poti darui de cat celui ce cere.
Totul e o cerere si o oferata, mai mult sau mai putin vizibila de exemplu cu prietenii totul este natural iesim la o cafea ptr ca eu "cer" sau ei "cer" e nevoia de a primi si de a darui.
Ai ajutat un batran sa treaca strada si nu ceri nimic in schimb dar primesti privind in ochii lui multumirea ca l-ai ajutat.

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #7 : Duminică, 21 Martie 2010, 15:10 »
nu @Luna, nu cred ca e cuvantul potrivit, a te ascunde, poate doar sa compesezi ceea ce sufletul nu are, revin, ca si femeie.
prieteni avem, colegi avem, copii avem(unde-i cazul) etc etc avem dar toate la un loc ne implinesc social.
si sigur ca suntem si mai multumiti daca primim, fara sa cerem in vreun fel, multumirea celor din jur in urma ajutorului nostru dezinteresat, multumire verbala, materiala etc

Offline Crista

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 230
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #8 : Duminică, 21 Martie 2010, 19:16 »
Sunt prima oara aici si ma bucur sa imi regasesc mare parte din convingeri in randurile voastre.Ati observat cum inaintand in varsta ,se schimba si perspectiva asupra a ceea ce merita si ce nu?Fascinant.

Lunaintrestele

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #9 : Duminică, 21 Martie 2010, 19:24 »
Impartasestene si noua din ce merita si ce nu din punctul tau de vedere.

Offline Crista

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 230
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #10 : Duminică, 21 Martie 2010, 19:32 »
Si ce nu merita??? asta da relaxare de stat de vorba...Cred ca pe rand ba merita,ba nu.Am multe impliniri dar apar astfel etichetate mai ales la nivel personal.Altfel,se incadreaza la normalitate.Si totusi imi si lipseste cate ceva...

adria

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #11 : Luni, 22 Martie 2010, 20:20 »
Buna seara, admin sau Gigi, sincer nu stiu cum sa-ti spun. Am inteles ca preferi Gigi, nu? Astept sa-mi trimiti e-mailul, sunt foarte curioasa. E primul forum pe care stau destul de mult, desi nu prea am timp. Dar, imi face o mare placere.
In legatura cu subiectul, lunaintrestele cred ca are dreptate cand spune ca asteptam si noi ceva: sa fim iubiti, respectati,etc, dar de ce nu poti darui "decat celui ce-ti cere"? Poate uneori, poti darui chiar mai mult printr-un simplu zambet. Mie mi-ar placea dimineata, in metrou, in drum spre serviciu, sa vad numai fete senine. Din pacate, si eu cad cateodata in "melancolia de dimineata", dar imi trece destul de repede. Sunt o fire optimista.
In alta ordine de idei, cred ca toata lumea viseaza, numai ca uneori e mai greu sa ajungi sa-ti indeplinesti visele, dar asta nu inseamna sa incetezi a visa.

sile43

  • Vizitator
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #12 : Vineri, 09 Aprilie 2010, 23:48 »
Eu,sincer sa fiu,am tot visat,am visat aproape o viata si acum inot in cenusa fostelor vise.

Offline Crista

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 230
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 19:21 »
Greu de crezut ca nu a ramas mai mult decat cenusa,din visari...Trebuie sa te fi imbogatit cumva si visarea.Esti mai sensibil,mai bun,vezi mai mult decat altii...

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Răspuns: Impliniri?
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 19:40 »
Impliniri......in unele aspecte ale vietii, da......in altele, nu. Poate ca Dumnezeu nu ne-a ajutat pe multi dintre noi sa ne implinim vietile pentru ca n-am stiut ce, cind si cum sa cerem. Privind asteptarile, aflati cu totii ca vine o vreme cind nu mai astepti decit ziua de pensie pentru a-ti plati datoriile din luna respectiva si tot asa.