Autor Subiect: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013  (Citit de 71344 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« : Marți, 13 Noiembrie 2012, 19:43 »
Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013

Tarif:     575 RON / persoana - cazare in camera DBL sau tripla (pt cazarea in tripla tariful este 500 RON)
Check in : 21 iunie 2013
Check out:   25 iunie 2013
Cazare:    4 nopti - Padis, adica inima Muntilor Apuseni
Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti la pensiune de 3*, mic dejun inclus
     • 4 pranzuri reci, sub forma de pachet pentru munte
     • 4 cine calde, servite la intoarcerea de pe traseu, cu feluri de pranz: ciorba sau supa + fel de baza
     • ghidaj
     • transport zonal cu microbuzul (cca 40km/zi)

Pentru cei din Bucuresti si pentru cei care vor alege sa vina cu microbuzul organizat:
urmeaza sa se strabata cca 540 km pana la destinatie, adica IC Ponor, aceasta inseamna cca 9-10 ore de mers cu masina, in conditii de trafic mediu. Cel mai probabil, se vor face 3-4 opriri de cate 15 minute, deci cu totul se va ajunge la 10-11 ore.

Traseul microbuzului: Bucuresti - Ploiesti - Campina - Sinaia - Brasov - Rupea - Sighisoara - Ungheni - Turda - Cluj Napoca - IC Ponor

Costul de transport / persoana este influentat de numarul de persoane care aleg sa foloseasca microbuzul. Si depinde evident de numarul de kilometrii pe care-i face fieacare. Tariful/persoana se va calcula functie de locul de imbarcare, deci cei care vor lua microbuzul de pe traseu, vor achita doar corespunzator kilometrilor pe care-i parcurg.

Va scriu aici cat costa un microbuz inchiriat pe distanta Bucuresti - IC Ponor: 540 km x 1.8 ron/km x 1.24 (TVA) x 2 (dus si intors) = 2.410 RON + cazarea si masa soferului la care cel mai probabil ca o sa avem ceva gratuitati sau poate chiar total. Consideram 2.500 RON ca si tarif de calcul. Deci, aceasta suma se va impartii proportional, functie de kilometrii pe care-i face fiecare.
Daca sunt de exemplu 15 persoane care merg cu microbuzul si pt un calcul mai simplu - urca toti din Bucuresti, atunci tariful/persoana este 2500/15 = 166 RON. Prognoza mea initiala a fost de 170 RON, care era asiguratoare, pt ca in conditiile a atator participanti, sunt aproape convins ca microbuzul se va umple, asta inseamna un tarif mai mic de transport.

Pentru ca suntem multi, peste ceea ce am lansat ca locuri in prima faza, o sa mai organizez o plecare si din Sibiu cu microbuzul, aceasta pentru ca acolo o sa avem nevoie de masini pentru a ne deplasa in zonele de pornire traseu. Acest al doilea microbuz va urma ruta:

Sibiu - Sebes Alba - Alba Iulia - Campeni - IC Ponor. Sunt 250 km pe sens, deci in total 500 km dus si intors.

Calculatia de tarif pentru aceasta distanta, in conditiile unui microbuz de 7 + 1 locuri: 500 km x 1.15 RON/km *1.24 = 713 RON. Deci pt 7 persoane: 713 ron/7 pers = 100 RON, dus si intors.

O sa am nevoie de la voi, sa-mi comunicati daca alegeti sa calatoriti cu unul dintre aceste doua microbuze si de unde urmeaza sa urcati. Daca alegeti un altfel de transport pana la destinatie (acolo zonal transportul este inclus in tariful de excursie, la fel va trebui sa stiu, pt o evidenta a sosirii fiecaruia la locatie.
Comunicarea se va face aici pe forum.

Programul are sa fie unul specific de munte. Traseele sunt submedii spre usoare, astfel ca nu vor ridica probleme prea mari de efort. Dar este necesara o pregatire si forma fizica corespunzatoare, de asemenea se impune echipament de munte: bocanci sau ghete pe glezna, pantalon si bluza elastica, bat trekking.

Programul celor 4 zile:
21.06 Plecare din Bucuresti ora 7.00, se ajunge la Padis in jur de ora 17.00. Cazare, refresh, cina si un pic de party de bine am...ajuns!

În zona Padis, există zeci de trasee tur­is­tice, unele mar­cate, al­tele ne­mar­cate. Pen­tru cele mar­cate, tre­buie ret­inut fap­tul că ele au ca punct de ple­care vechea ca­bana Padis. Noi o sa ne deplasam zilnic cu microbuzul pe distanta a 20 km pana la punctul de pornire a traseelor. Care sunt:

1. Ca­bana Padis - Poiana Ponor - Drum Foresti­er Scari­ta - Ca­bana Cetatile Ponoru­lui - Catatile Ponoru­lui - La Gra­j­duri - Ca­bana Padis. Du­ra­ta: 5-6 ore. obiectiv principal: Cetatile Ponorului. Iata prezentarea facuta de un blogger acestui spectaculos loc: http://dincolodeharti.blogspot.ro/2011/03/cetatile-ponorului-apuseni-trip-vii.html
Cetatile Ponorului sunt considerate cea mai grandioasa formatiune carstica din Romania. Peștera Cetățile Ponorului poate fi vizitată atât in zona de suprafața cât și in galeria subterană până la Sala Taberei cu mijloace de iluminare și cizme de cauciuc. Deci aici fiecare dintre voi, care doreste sa intre sa vada aceasta minune a naturii va trebui sa aiba in ranita cizme de cauciuc si pregatita sau o lanterna, sau o frontala. Pestera Cetatile Ponorului are o galerie principală de 2 km lungime, activă, de dimensiuni impresionante în care un râu puternic, poate cel mai mare râu subteran din țară, curge formând cascade, repezișuri și vâltori. Intrarea în peșteră se face printr-un portal de 70 m înalțime și 30 m lățime ce perforează peretele primei doline, gigantică și aceasta( 300 m adâncime, 1000 m diametru). Dupa câțiva zeci de metri de la intrare se intersectează dolina a doua de 70 m diametru și 150 m înălțime, cu pereți verticali. Tot aici sub portal iese dintr-o galerie un râu puternic. Este apa ce dispare în sifonul din Peștera de la Căput. Ea dispare apoi imediat în altă gură de galerie ce reprezintă începutul râului subteran al Cetăților. A treia dolină este cea mai mare și dă acces direct la galeria activă.
După ce se trece de zona luminată natural prin spărturile celor trei doline, în galeria peșterii mai apar două izbucuri puternice de apă. Este apa care s-a pierdut în Poiana Ponor. De aici incepe zona dificila, unde bolovani și trunchiuri de copaci cladesc baricade peste care apa formează cascade si vâltori. Dar noi nu o sa inaintam acolo, este nevoie de echipament profesionist si tehnici de profesionisti speologi.

2.  Ca­bana Padis - Poiana Ponor-​ Dru­mul Foresti­er Scari­ta - Ca­bana Cetatile Ponoru­lui - Avenul Bor­tig - Izbu­cul Gal­banei - Cheile Gal­benei - Poiana Flo­rilor - Focul Viu - Pi­a­tra Gal­benei - La Gra­j­duri - Ca­bana Padis. Mar­caj: punct gal­ben Du­ra­ta: 9- 10 ore. Obiective principale: Cheile Galbenei si Focul Viu.
Cheile Galbenei este un loc ingust dar extrem de spectaculos. Puteti urmari poze si comentarii pe un blog: http://albastric.wordpress.com/2012/08/20/cheile-galbenei/
Gheţarul Focul Viu este o peşteră adăpostind al treilea bloc de gheaţă fosilă ca mărime din ţară (după Gheţarul Scărişoara şi Avenul Borţig, situate de asemenea în Parcul Natural Apuseni), cu un volum de aproximativ 25.000 m3. Este o peşteră micuţă, alcătuită din două săli, prima şi cea mai mare fiind ocupată de imensul bloc de gheaţă. Tavanul acesteia este spart de o fereastră de mari dimensiuni prin care au căzut înăuntru buşteni, frunze precum şi zăpadă din exterior, care au format o movilă mare. Prin tavanul peşterii pătrunde suficientă lumină pentru a dezvălui grupurile de stalagmite de gheaţa aflate în partea opusă intrării în peşteră. Ghetarul este in regres se apreciaza ca nu va mai dura mult pana cand o sa se topeasca. Sa ne grabim... :giggle:
Pentru a treia zi o sa alegem un traseu mai usor pt cine doreste sa mai mearga, pt ca dupa 2 zile de haladuiala prin munti, se poate opta si pentru o zi de odihna.
Alternative:
Lumea Pier­du­ta Traseu: Ca­bana Padis - Poiana Ro­tun­da - Izvorul Rece - Lumea Pier­du­ta
Cir­cuit­ul Izvoarelor Some­su­lui Cald Mar­caj:  punct rosu Du­ra­ta: 4-5 ore

Alte detalii: office@singlescamp.ro
Inscrierile se pot face pana la data de 10 mai  2013 pe formularul pe care o sa-l gasiti pe site sau pe office@singlescamp.ro
Plata se face in contul SC Bon Vojage srl Sibiu. Email: samiza@bonvoyagesibiu.ro

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #1 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 20:06 »
Cum am zis vin sigur sunt oricum in concediu atunci,tocmai ne intoarcem din Portugalia.
Ma gandeam ca alegi aceste trasee.La ce cabana stam?Oricum nu sunt multe posibilitati de cazare,lumea merge acolo inca cu cortul,este inca un pic salbatic,dar este superb.
Focul viu tre sa il vedem intradevar cit mai este,deja nu se mai poate intra in pestera,accesul este blocat pt ca niste turisti destepti au facut anul asta foc inauntru.
PREGATITI-VA APARATELE FOTO.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #2 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 21:47 »
O sa stam undeva mai departe de zona de campare si de pensiuni, tocmai pentru ca am dorit sa evit posibilitatea de a asculta muzica altora...Imi spunea Yulmas ca anul trecut n-a fost apa si ca se astepta cu orele la izvor, cred atunci ca mai erau si alte chestii de disconfort. :(

 E o locatie faina si oamenii par tare cumsecade. Mi-au spus ca pana atunci vor termina si piscina acoperita, asa ca va fi rost si de o baie!  :dance:

Offline dauina

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 642
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #3 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 22:21 »
sa fiu pe lista, va rog.... ;)
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #4 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 06:55 »
1. Dadus
2. Dauina
...

Offline Geta D

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 331
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #5 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 08:58 »
Si eu imi doresc sa merg, dar va fi imposibil sa plec de la servici in perioada aceea. Poate pana atunci se vor mai schimba lucrurile.  :-\

Mari_a

  • Vizitator
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #6 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 09:43 »
(Hmm... Doua la Primarie, doua la Scoala de fete, deci cinci... Deci pe 24 sunt Sanzienele si am liber, deci pana atunci mai fac de niste recuperari, deci poate mai impusc si vreuna-doo zile de concediu...)
De cand eram mica bateam muntii in lung, lat si inalt, dar p-aia care-s mai aproape de Bucuresti. Mai tarziu "m-am luat cu treaba" (adica m-am maritat si m-am apucat de crescut copii), p-orma n-am mai avut mijloace (ca n-am avut o viata usoara "la viata mea"), mai dup-aia am umblat cu unu-doi copii dupa mine (deci numai pe trasee super-usoare), mai apoi cand am vrut n-am mai avut cu cine (ca pe munte trebe grup, musai)... Mereu am visat sa vad Apusenii si Retezatii. Si conform povetii "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample", sanatosi sa fim si la anu' sa-i luam la pas in zece zile p-amandoi!
Deci, da! I was born by the river mountain in a little tent    ♫♪ ♫ ♪ ♪♪


1. Dadus
2. Dauina
3. Mari_a
...

Offline iuliana leonte

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #7 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 11:17 »
Si eu vreau sa merg.

Offline malina dragomir

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #8 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 11:21 »
hello........si eu vreau drumeata prin Apuseni.. :) Gigi, parca mi-ai citit gandurile de ai initiat excursia asta, dar nu numai mie, dupa cate vad :applause:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #9 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 11:41 »
Bai, ce trupa se face!  :yeah:

1. Dadus
2. Dauina
3. Mari_a
4. Iuliana Leonte
5. Malina Dragomir
Trebuie sa pregatesc inca un cort, langa al Mariei.......


Offline Codru

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #10 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 22:42 »
si eu vreau sa merg !!

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #11 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 00:29 »
deci dap, aici ma bag si eu ... cu toate ca o sa fiu proajpat vorbitor de portughej !  8)

1. Dadus
2. Dauina
3. Mari_a
4. Iuliana Leonte
5. Malina Dragomir
6. Codru
7. Plusar

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #12 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 06:18 »
La fel ca mine si Dadus...

Offline MAC

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 180
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #13 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 07:29 »
Cred ca am si eu un loc in cort.

Mari_a

  • Vizitator
Re: Drumet in Muntii Apuseni 21 – 25 iunie 2013
« Răspuns #14 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 09:52 »
 :thumbup:  Ne dam mai la margine si-ti facem si tie loc!

Vad ca in excursia asta se vor vorbi numai limbi atlantico-mediteraneene!  :D Mai stie cineva sa vorbeste romaneste? O sa ne intelegem cu voi prin semne!  ;D

PS Nu m-as mai duce la munte cu cortu' pentru nimic in lume! Sa spal vase la rau, sa ma spal la lighean si sa ma mai bantuie si ursii! Nope! M-am dedulcit la confort! (Ori am imbatranit )

1. Dadus
2. Dauina
3. Mari_a
4. Iuliana Leonte
5. Malina Dragomir
6. Codru
7. Plusar
8. MAC
...