Autor Subiect: Craciunul copilariei  (Citit de 36451 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #30 : Joi, 13 Decembrie 2012, 11:59 »
....
Da' mai ziceti si voi d-astea "de pe cand era lupu' catel"...   ;D


Acum cand citeam despre aparatul tau de pirogravat mi-am adus aminte ca i-am batut la cap pe ai mei o gramada sa imi ia o trusa de traforaj . La scoala fetele invatau sa coasa si sa impleteasca podoabe pentru brad iar baietii faceau traforaj si mestereau tot felul de jucarii din placaj ( din acela de spui tu !!) . Ca sa scape de mine ai mei mi-au cumparat trusa . Mult au avut de suferit degetele mele.  :D  dar preferam asa decat acele de la lucrul manual!!  :faint:
Apoi stiu ca erau acele "pachete" care contineau modele de avioane sau corabii. In cutie gaseai o multitudine de bucatele mici de plastic pe care trebuia sa le asamblezi ca sa obtii la sfarsit un avion. Aveai carlinga, hublourile, pilotii, aripile, rotile si trenul de aterizare  ( ce grija trebuia sa ai la montare ca apoi sa se invarta rotile)  etc. Nu lipseau lipiciul, vopseaua, "abtibildurile" pentru decorare. Daca aveai ceva indemanare ieseau destul de bine. Dar asta nu dura toata iarna .
Restul timpului la saniuta .....  :yeah:

Mari_a

  • Vizitator
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #31 : Joi, 13 Decembrie 2012, 13:42 »
   Hi, hi, hi! N-o sa ma iau la intrecere cu Creanga, ca n-am nicio sansa sa-i ajung macar la degetul mic!  :)
Si am mai scris p-aici de povestile alea deocheate ale lui...  ;D Am si io, dar alea nu sunt din copilarie, sunt de mai incoace... deci off topic  :giggle:

Cu saniusul... eeei, ce ne mai dadeam drumul din susul strazii noastre in panta... si o urcam la loc pana curgeau apele pe noi... Strada se ramifica in Y (de fapt, se ramifica si azi! Cand e ghetus nici nu urc cu masina p-acolo!): in dreapta panta "se indulcea" si ducea spre casa noastra, iar in stanga o alee ingusta si abrupta dadea direct in garla... P-acolo ne placea sa ne dam... Ne opream pe gheata, cand garla era inghetata bocna... Si asta se verifica de vreunu' din parintii zecilor de copii care se adunau de prin imprejurimi pe "derdelusul de la Dispensar". Venea cate un tata sau bunic cu ditamai toporul de taiat lemne si incerca sa sparga gheata. Daca crapa macar, gata, ne blocau aleea cu o bariera din cauciucuri de masina-tractor - ca pe pistele de formula 1!  ;D  Cauciucuri carora le dadeam foc spre primavara, de "lasatu' secului pentru postu'Pastelui"... Cand stiu ca este obiceiul focurilor prin mai multe zone din tara... La noi ii zicea "utele-bratele" - nu stiu ce cuvinte sunt astea si din ce limba vin, dar majoritatea satenilor erau bulgari...

Deci ia mai manati, mai, hai, hai si mai ziceti si voi!  ;D

silviu

  • Vizitator
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #32 : Joi, 13 Decembrie 2012, 16:10 »
mai bine zi-ne tu din povestile alea deocheate de mai incoace  8) sunt ochi si urechi. baga! :applause:

Mari_a

  • Vizitator
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #33 : Joi, 13 Decembrie 2012, 16:20 »
Draghe Silviu, suntem in post si e pacat "au cu gandu' , au cu fapta"...  ;D

Offline deli_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 185
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #34 : Vineri, 14 Decembrie 2012, 15:54 »
noi lasam poleiala "umflata", scotand bomboana cu grija.  ;D

Asa e, Mica, uitasem !!!  :D si dadeam un mic bobarnac la bomboana, sa stim care mai e plina... ;)
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #35 : Sâmbătă, 15 Decembrie 2012, 21:11 »
Nu stiu daca voi i-ati scris Mosului, dar mie imi place mult scrisoarea asta:

"Dragă Moşule, ştiu că ar trebui să-ţi spun acum că am fost cuminte că, poate aşa, voi primi vreun cadou! Dar anul acesta am realizat că nu ştiu ce înseamnă să fii cuminte.
Nu ştiu dacă a fi cuminte presupune a respecta aceleaşi norme impregnate în conştiinţa noastră colectivă de atâtea mii de ani sau de a îndeplini aşteptările unui segment de oameni. Oricare dintre ele ar fi explicaţia, cred, Moşule, că niciunul dintre noi, oamenii, nu am înţeles nimic! A fi cuminte înseamnă să fii cuminte, adică a acţiona din minte. Dar sigur nu din orice fel de minte! Nu cred, Moşule, că vrei să mă comport dintr-o minte îndoctrinată, programată cu suferinţe, cu limitări, cu neîncrerere în oameni, cu judecată sau cu frică. Nu cred că vrei să fiu cu-mintea asta!  În schimb, cred că ai fi vrut ca şi eu şi toţi ceilalţi oameni să trăim printr-o minte autentică, o minte capabilă să gestioneze liberul arbitru în direcţia unui bine individual, dar mai ales în direcţia unui bine colectiv.

Acum când scriu, nu ştiu cu ce fel de minte sunt, dar nici nu cred că mai contează pentru că mai presus de a şti acum, CRED… în tine, Moşule drag! Că, prin magia ta, poţi transforma hectare de suferinţă în continente întregi de bucurie. Cred că prin această bucurie pe care o vei aduce, oamenii se pot întoarce la ei Acasă! Şi pentru că ştiu că mă poţi ajuta, Moşule, îmi doresc să-mi aduci un singur lucru anul acesta: o ceapă uriaşă cu 7 straturi pe care s-o pot desface!

Te vei întreba de ce am nevoie de o astfel ceapă şi îţi voi spune aşa: cred că această ceapă reprezintă toate suferinţele omenirii, toate măştile, toate greutăţile şi toate neputinţele. Şi mai cred că, dacă voi decoji această ceapă strat cu strat, noi, oamenii, vom putea ajunge ACASĂ!

Primul strat pe care l-aş decoji ar fi stratul Măştilor. Aici voi da la o parte pentru totdeauna comportamentele mascate ale oamenilor provenite din rănile lor din copilărie şi voi lăsa loc Autenticităţii.

Al doilea strat pe care îl voi da la o parte va fi stratul Judecăţilor. Voi da la o parte toată Judecata pe care oamenii o au faţă de ei înşişi, în primul rând, şi faţă de ceilalţi şi voi pune în lumină Iertarea.

Al treilea strat care va dispărea definitiv va fi stratul Agresivităţii dintre oameni. Ei nu se vor mai agresa sub nicio formă, lăsând loc Armoniei.

Al patrulea strat de scos va fi acela al Fricii. Vor dispărea aici toate fricile oamenilor că nu pot atinge visurile lor. Toate fricile, fobiile, angoasele nejustificate. Toate fricile de a-şi trăi viaţa! În locul lui va apărea Pacea!

Indiferenţa va fi cel de-al cincilea strat care va dispărea. Oamenii vor primi în schimb să Comunice şi, mai ales, să Dăruiască necondiţionat!

Penultimul strat pe care-l voi da la o parte, al şaselea, va fi stratul   Necredinţei, adică al lipsei de încredere în sine ca fiinţă umană, unică, specială, care are un rost precis aici, pe Pământ. Necredinţa că poţi fi autentic va fi înlocuită cu Credinţa în autenticitatea sa, în Sinele tău real şi în toate manifestările tale curate, împlinitoare şi pline de viaţă.

Ultimul strat pe care îl voi da la o parte va fi Separarea, care va înlătura odată pentru totdeauna supravieţuirea limitată, lipsită de sens şi va aduce cu sine rostul fiecăruia de a Trăi cu Iubire de sine, de ceilalţi şi de Tot.

Mă vei întreba, Moşule, ce va rămâne după ce voi înlătura toate aceste 7 straturi. Şi-ţi voi răspunde că acolo este ACASĂ! Şi ACASA voi găsi:

Acceptare a vieţii cu linişte, cu seninătate şi cu profunzime, cu bucurie, fără niciun control pentru că am de învăţat de fiecare dată ceva atât de impotant pentru evoluţia mea şi apropierea mea de înţelegerea acestei vieţi care a fost croită cu atât de multă iubire pentru noi.

Credinţa în noi ca fiinţe dup㠄chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”, care suntem răspânditori de lumina în jur.

Acţiuni pe care le voi face cu toată puterea primită din acceptare şi credinţă eliberatoare, în  primul rând, şi apoi regeneratoare pentru întreaga mea viaţă autentică.

Sunt fiinţă înzestrată ca şi toţi ceilalţi semeni ai mei, cu un TOT perfect. Sunt parte de viaţă care curge ca s㠓ude”, să aducă bucurie şi să aducă iubire.
Accederea la mine tot mai curată, fără o minte controlatoare, fără gânduri judecătoare, fără aşteptări de la cei din jur. Accederea la misiunea mea aici, ca parte integrantă şi conectată la tot ce e în jur.

A.C.A.S.Ă. e cel mai bine, Moşule! A.C.A.S.Ă. te laşi în voie, te bucuri de linişte, de orice moment petrecut cu tine fără să te judeci, fără să te învinovăţeşti. A.C.A.S.Ă. este toată lumea care primeşte viaţa şi oricine trăieşte liber de resentimente şi judecăţi! A.C.A.S.Ă. poţi orice, primeşti orice şi dai orice cu inima deschisă!

Te rog, Moşule, du-mă ACASĂ!"
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

  • Vizitator
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #36 : Duminică, 16 Decembrie 2012, 01:29 »
Frumos!  ::)

Offline Aurora

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Sarbatori de iarna Fericite !
« Răspuns #37 : Duminică, 16 Decembrie 2012, 22:49 »
Sarbatori de iarna bune si frumoase !

pentru cei care cred in magia Sarbatorilor , care il asteapta pe Mos Craciun cu bradutul si casa impodobite si sufletul luminat ;
pentru cei care iubesc colindele si-i rasplatesc pe colindatori;
pentru cei care nu au uitat sa faca un om de zapada si pentru cei care desi nu stiu sa schieze, se avanta pe partia inzapezita;
pentru cei care savureaza mereu ca prima data , cozonacul si celelalte  bunataturi pregatite acasa ,  ceaiul aburind si vinul cu iz de scortisoara;
pentru cei care cred in iubire , cei care viseaza si nu se dau batuti;
pentru cei care nu vor sa se simta niciodata singuri ci vor si stiu sa se distreze de sarbatori;
pentru cei care cred ca anul nou ce va veni in curand,va fi un an bun.

Pentru NOI , cei care vrem sa impartasim impreuna , toate aceste minuni !

Din sarbatoarea  sufletul meu , va daruiesc tuturor, urari de = SARBATORI FERICITE ! SARBATORI BINECUVANTATE !

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #38 : Luni, 17 Decembrie 2012, 09:07 »
Nu stiu daca voi i-ati scris Mosului, dar mie imi place mult scrisoarea asta:
....


Guess, am scris mosului , cand eram copil, asa cum probabil multi copii au facut-o. Adevarul e ca nu ii scriam atat de frumos. Probabil in avantul meu copilaresc ma grabeam sa-i scriu de jocurile pe  care le vroiam.
Mult diferit ar arata o scrisoare catre mosu daca as scrie-o acum.
Si mie imi place aceasta scrisoare.  :)

Sarbatori de iarna bune si frumoase !


Pentru NOI , cei care vrem sa impartasim impreuna , toate aceste minuni !

Din sarbatoarea  sufletul meu , va daruiesc tuturor, urari de = SARBATORI FERICITE ! SARBATORI BINECUVANTATE !


Sarbatori cu bucurie si pline de veselie si tie Aurora!  :bow:

Offline aureliapadurean

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #39 : Luni, 17 Decembrie 2012, 12:36 »
        Draga MOS CRACIUN
  Pentru mine CRACIUNUL este o sarbatoare de suflet care imi aduce aminte intotdeaua
de copilarie , de cei dragi care nu mai sunt intre noi .Ma regasesc in timp alaturi de tata
si de sora mea cand eram mici si in ajun mergeam la bunici si la fereastra colidam "O ce veste minunata ". Cand am mai crescut mergeam sa colindam toata noaptea cu colegii de scoala de la unul la altul cum este obiceiul in Ardeal.
  Si intotdeauna impodobeam un brad frumos pe care tata il primea de la drumarii de pe Valea Sebesului , de obicei bradul era nemes si cu lumanari (naturale),  nu stiu daca ati vazut brazi cu conuri si cu lumanari.
  Puneam pe crengile bradului nuci vopsite argintiu cu bronz , checsuri , mere rosii , lanturi din hartie colorata , bomboane de pom , artificii.
  Si sigur am fost mult mai fericiti.
Si azi ma bucura aceasta sarbatoare care imi aduce multa liniste si impacare in suflet
si alaturi de cei dragi imi place sa cant colinzi si va cant si voua cei singles ca si mine :
 "La toata casa-i lumina
  Ziurel de ziua
  Si in casa masa-i plina
  Ziurel de ziua "
  Multumesc "mosului" GIGI pentru frumoasele urari si imi aduc aminte cu bucurie de zilele petrecute impreuna in MARAMURES si de zilele "aventuroase" petrecute in Delta Dunarii.
Aurelia Padurean alias RELI 


 

Offline ioana.p

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #40 : Luni, 17 Decembrie 2012, 23:52 »
Buna seara ... tuturor! Numele meu este Ioana Padurariu si, desi sunt noua pe acest forum, am intrat si eu sa postez aici gandurile mele cu privire la aceste Sarbatori. ”Meteahna” mea este ca ma exprim mai bine in versuri ...

Si, iata ce a iesit!

”SIMTURI

Buzele imi prind gust de iarna,
iar pleoapele mi se deschid a dimineata ...
ca o poveste de iubire!

Timpul mi se rastoarna
si mi se face copilarie,
miros de cozonaci
si de foc de poveste
la gura sobei ...

Strang palmele
inspre o rugaciune de seara,
iar gandul
imi coboara in priviri de-o schioapa,
ascunse bine
in fereastra ninsa
a casei
de odinioara!”

Sarbatori cu bine!

Offline Aurora

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #41 : Joi, 20 Decembrie 2012, 09:47 »
 :smitten:

'' Iarna pare cu adevarat rece , doar pentru cei care nu pastreaza in inima amintiri fierbinti ...''

''In mijlocul iernilor inghetate , am invatat ca exista in mine , o vara fara putinta de invins.''-Albert Camus

 :smitten:

Offline Aurora

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Craciunul...puncte de vedere
« Răspuns #42 : Joi, 20 Decembrie 2012, 10:12 »
- John , cum ati petrecut Craciunul ?
-Am facut un pom de Craciun , l-am umplut de jucarii si tare ne-am bucurat !!! ::)

-Dar tu Moritz ?
-Noi avem o pravalie cu jucarii ...si ne-am uitat la rafturile goale...si tar ne-am bucurat !!! :D

 ;) ;) ;)

Offline Alex78

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Craciunul copilariei
« Răspuns #43 : Joi, 20 Decembrie 2012, 22:45 »
Mereu am asociat craciunul cu miros de brad si coji de portocale :-). Si acum daca simt cele doua mirosuri impreuna, mi se face pielea de gaina :-).

Offline Aurora

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Scrisoarea mea catre Mos Craciun...
« Răspuns #44 : Vineri, 21 Decembrie 2012, 09:43 »
Draga Mos Craciun ,

Te rog sa ai grija de prietenii mei; sa nu uiti sa le pui in cadoul lor , multa sanatate,iubire ,implinire,fericire...
...si ingerul lor pazitor sa nu-i paraseasca niciodata !
...Iar pentru mine , vreau doar prieteni adevarati .

Cu speranta,
A
 :love: