Autor Subiect: Inorog inhamat  (Citit de 2800 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Inorog inhamat
« : Vineri, 08 Februarie 2013, 11:45 »
Inorog inhamat

La binecunoscuta „lista” a poruncilor, care incalcate si devenite pacate – inchid muritorului usa raiului, as adauga si una ce tine de progenituri. Cine poseda.

Mereu am considerat ca cea mai mare investitie pe care o poate face un om este in educatia odraslei. De la punerea ghiozdanului in spate (cu sandvici si mar), pana la inchirierea unei camere in Londra sau Viena. Nu te opresti din ajutor si indrumare, decat cand consideri ca si-a atins limitele (de care esti vinovat genetic). Nu trebuie fortata aceasta limita, dar trebuie incurajat sa o atinga.

Dupa ce termina cu scolile, urmeaza intrebarea - intrebarilor: ce face cu diplomele obtinute in anii dintre ghiozdan si Viena?
In poate cel mai important raspuns din viata - din pacate de cele mai multe ori intervine egoismul parintilor: vor ei neaparat sa-si vada copii in batatura, sau ma rog, nu departe. Le este comod sa-i stie acolo. Pentru control, ajutor, nepoti, mangaierea batranetilor.

Un copil trecut corect prin scoli, ajuns meritat si nu intamplator sa tina in mana o diploma, are discernamantul necesar pt alegere. Am incredere ca asa este. Si de multe ori simte mult mai bine care-i este drumul. Trebuie lasat sa si-l urmeze. Fara prea multe sfaturi. Pot sa dauneze. Si in nici un caz cu influentari. Din fericire, in acel moment al cumpanirii, al alegerii, un copil bun este ca un Pegas, ca un inorog. Este frumos, are forta, simte puterea cum ii trece prin vine, are incredere in el, vrea. Daca atunci ii stingi carbunii sau il priponesti in curtea ta, ii atrofiezi aripile. Pentru fiecare om exista un singur moment de decolare, in viata. Este important ca atunci sa aiba aripile deschise, solide si antrenate. Odata pornit zborul il va duce departe. Este un drum aproape sigur – doar in sus. Daca insa ratateaza decolarea si momentul ei, este tare greu sa se mai ridice vreodata. Si ramane cu siguranta pamantului din batatura, dar fara perspectiva zborului. Viata lui se va desfasura intre ulucii gardului. Fara sa atinga cerul vreodata.

Lasati copiii sa zboare, nu inhamati inorogul! Este pacat.