Autor Subiect: Padurea Baciu - Hoia  (Citit de 4720 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Padurea Baciu - Hoia
« : Vineri, 08 Februarie 2013, 13:49 »
Faima padurii Baciu,                                            articol scris de Caroline

circula si pe vremea cand eram studenta la Cluj, insa nu am reusit niciodata sa-mi fac curaj sa merg acolo... Poate facem o tabara SC?! 

Ceea ce se stie mai putin (pe vremea lui Ceausescu, asa ceva era subiect tabu) este ca padurea Baciu a fost obiect de studiu, printre alte fenomene, al cartii "De la normal la paranormal" de Adrian Patrut, primul cercetator (pe cont propriu) a paranormalului in Romania, din 1977. Cartea nu a fost publicata pe vremea lui Ceausescu, a aparut abia in anul 1991, la Editura Dacia din Cluj. Eu fiind in primul an la facultate, si avandu-l profesor pe Adrian Patrut, am cumparat-o.

Patrut, avand 3 facultati terminate - Matematica, Chimie si Filozofie - a fost primul si ultimul geniu vizionar in viata pe care l-am cunoscut... cu toate ciudateniile adiacente - ne preda chimia prin prisma fizicii si mecanicii cuantice (in anii '90!!!), in corelatie cu conceptul Yin & Yang, calcula radicali din numere cu 6 cifre in cap, umbla iarna-vara in adidasi si geaca de piele, de parca era imun la temperatura etc.)

Cartea nu este nici pe departe o speculatie, si nici intr-un caz un best seller de popularizare, ci una riguros stiintifica si extrem de obiectiv documentata (are atatea formule de matematici superioare si astronomie, incat unele demonstratii nu le-am putut utmari, am citit direct concluziile...). Dupa Patrut, padurea Baciu nu este bantuita, ci este un loc special in spatiu si timp, unde materia vie, aflata intr-o forma de entropie scazuta (grad redus de organizare, instabilitate) , se poate observa intr-o a patra stare de agregare - plasma, sau bioplasma.

Iata un fragment:

"Observatii sistematice asupra unor manifestari avand ca substrat bioplasma au fost efectuate, independent, de grupuri de cercetare din SUA (in desertul Mojave), Romania (in zona Cluj Napoca) si Italia (in zonele La Spezia, respectiv Arenzano).
Daca cercetarile intreprinse in SUA si Italia s-au orientat, aproape exclusiv, asupra structurilor exotice numite "fapturi" (critters) sau plasmoizi (plasmoidi), in timp ce substratul acestora a facut doar obiectul unosr speculatii nebuloase, observatiile clujene s-au indreptat deopotriva asupra manifestarilor si substratului lor, care a fost denumit bioplasma. (1977).
Numeroase observatii si cercetari demonstreaza convingator ca bioplasma este un substrat structurat de sisteme vii (organisme).
Intr-un model teoretic simplu, sistemele vii se caracterizeaza prin capacitatea de organizare a unui sistem bioplasmatic, caitativ acelasi la toate vietuitoarele, fundamental pentru existenta vietii.
In timpul vietii, organismele sunt antrenate intr-un proces continuu de tipul formare de bioplasma - eliberare de bioplasma. Dezorganizarea partiala a sistemului bioplasmatic afecteaza starea de sanatate si vitalitate a organismului. Dezorganizarea ireversibila a sistemului bioplasmatic determina moartea fizica.
Cercetarile clujene au urmarit, in mod particular, procesul de eliberare de bioplasma din organisme, respectiv existenta bioplasmei in stare libera si proprietatile si efectele sale fizice, chimice si biologice.
Regiunea investigata, bogata in vegetatie, se caracterizeaza pri9ntr-un numar relativ ridicat de procese ocazionale si dramatice, care au facut obiectul unei analize atente. Cazurile in care eliberarea de bioplasma poate fi observata vizual, sub forma unui fum diafan negru sau alb, sunt extrem de rare. In schimb, imaginile fotografice au evidentiat frecvent eliberari masive de bioplasma, neobservate cu ochiul liber.
Pe distante mici, bioplasma eliberata de organisme si aflata in stare libera se deplaseaza sub forma de parauri bioplasmatice, tuburi, spirale etc. Uneori, un fel de conducte invizibile fac legatura intre coroanele copacilor. Pe distante mari, bioplasma se deplaseaza pe cale aeriana, prin globuri, ciuperci sau alte forme de transport, datorate probabil unor procese de autoorganizare si autostructurare bioplasmatica. Aeroformele de transport se descompun adesea deasupra zonelor active, ejectand bioplasma.

Pentru sistematizarea observatiilor, dupa consistenta aparenta, bioplasma in stare libera a fost notata:
- indice 0: stadiu invizibil, nefotografiabil, care poate fi evidentiat doar prin masuratori fizice (emisii radioactive, deviatii magnetice etc.);
- indice 1: stadiu invizibil, dar fotografiabil, asociat adesea cu efecte fizice;
- indice 2: stadiu vizibil, fotografiabil, asociat uneori cu efecte fizice.
Efectele cele mai intense sunt provocate de bioplasma alba, respectiv cu grad de condensare ridicat, de indice 2: deshidratari, necroze si carbonizari ale partilor lemnoase, ingalbeniri sau inrosiri premature ale partilor verzi. Efectele pozitive, ca de exemplu cresterea numarului de cloroplaste si a continutului de clorofila in partile verzi, sunt extrem de rare.
Inaintarea unor persoane din grupul de investigare in directia sursei de emisii radioactive si aberatii magnetice evidentiate de aparate, sau indreptarea catre sursa a fasciculului unei lanterne puternice determina, de obicei, incetarea fenomenelor fizice in decurs de cateva secunde. Intr-un numar restrans de cazuri, persoanele implicate au acuzat stari de oboseala accentuata sau epuizare fizica, stari de greata sau voma, tulburari neurovegetative si chiar arsuri usoare ale epidermei.

Dupa Mann, proprietatile acestei energii fundamentale exclud categoric  reducerea sa la formele de energie cunoscute, ca de exemplu la cele de tip electromagnetic."

Mai multe detalii , aici:
http://www.descopera.ro/fenomenele-paranormale/4630685-ce-se-afla-in-padurea-baciu

Caroline

  • Vizitator
Re: Padurea Baciu - Hoia
« Răspuns #1 : Vineri, 08 Februarie 2013, 15:57 »
Gigi, daca tot ai facut postarea mea articol, hai sa completez cu niste detalii mai putin conventionale: Fiindca la primul curs al lui Adrian Patrut ma simteam atat de transportata intr-o realitate paralela, incat pur si simplu nu stiam ce sa notez si ce nu, am ales... sa-i fac portretul. Aici e dovada... acuma decideti voi daca seamana sau nu. Nota: comparativ cu videoclipul de mai sus, eu am constatat cu stupoare ca omul acesta nu s-a schimbat deloc in ultimii 20 de ani. Cu toate incursiunile lui in padurea Hoia - Baciu intre timp. Ca si cand... asta ar adeveri faptul ca fortele raului nu-i ating decat pe aceia care se lasa atinsi.  ;)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Padurea Baciu - Hoia
« Răspuns #2 : Duminică, 17 Februarie 2013, 07:05 »
acuma decideti voi daca seamana sau nu.

Am presupus că vorbești de videoclipul pe care eu l-am gasit aici http://danielroxin.blogspot.ro/p/misterele-din-padurea-baciu-roman.html

Seamănă, fără discuție :)
Dar, propunerea de tabără în pădure asta, după ce am citit și văzut filmulețul.....brrrr! Doar dacă se confirmă că te păstrează tânăr și neschimbat. :2funny:
Plus că m-ai am o prietenă care trece destul de des pe șoseaua ce taie pădurea, și mi-a zis ceva de neliniște și senzații ciudate.
Dar le-am pus pe seama autosugestiei generate de faima pădurii.
Cine știe...
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Caroline

  • Vizitator
Re: Padurea Baciu - Hoia
« Răspuns #3 : Duminică, 17 Februarie 2013, 13:41 »
Am presupus că vorbești de videoclipul pe care eu l-am gasit aici http://danielroxin.blogspot.ro/p/misterele-din-padurea-baciu-roman.html

Dar, propunerea de tabără în pădure asta, după ce am citit și văzut filmulețul.....brrrr! Doar dacă se confirmă că te păstrează tânăr și neschimbat. :2funny:


Pai cred ca se confirma... Adrian Patrut face studii in padurea asta din 1977.  ;D
Ideea era ca o tabara acolo ar fi ca un fel de tabara initiatica, precum calatoria lui Isus in desert: sunt sau nu sunt destul de tare ca sa rezist ispitei raului?  :angel:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Padurea Baciu - Hoia
« Răspuns #4 : Luni, 18 Februarie 2013, 23:00 »
Păi, eu, din filmulet, ,atât cât m-am uitat, n-am înțeles că ne ispitește. Doar ne infioară și ne sperie. Dacă ne lăsăm speriați :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Caroline

  • Vizitator
Re: Padurea Baciu - Hoia
« Răspuns #5 : Luni, 18 Februarie 2013, 23:26 »
Păi, eu, din filmulet, ,atât cât m-am uitat, n-am înțeles că ne ispitește. Doar ne infioară și ne sperie. Dacă ne lăsăm speriați :)

La asta ma refeream. Uite ca pe unii nu ii sperie. Si, dupa cum se vede, daca nu-i sperie, nici nu-i afecteaza.