Autor Subiect: Postarea articolelor  (Citit de 21220 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Postarea articolelor
« : Vineri, 08 Februarie 2013, 14:47 »
Pentru a putea aparea in sectiunea special destinata articolelor, materialele care se incadreaza in aceasta categorie, trebuie postate mai intai pe acest topic. Urmeaza sa le citesc si daca indeplinesc toate cerintele unui articol, o sa le public, cu toata placerea si multumirea, pentru contributia voastra. 

Cum trebuie sa arate si ce trebuie sa contina un articol?
- forma este cea a unui text, eventual completat cu imagini. Eu am postat in deschidere, adaugaand materiale gasite pe forum, care se incadrau ca si continut de ceea ce este un articol. Am sa continui zilele urmatoare sa mai caut si o sa continui sa adaug noi articole.
- un articol are nevoie de cel putin 150 de cuvinte. Poate sa fie oricat de lung, dar atunci exista riscul de a nu fi citit
- trebuie sa aiba un titlu sugestiv
- la postare, propuneti o categorie in care credeti ca se incadreaza materialul (sectiunea de articole generale are sa se imparta pe mai multe categorii tematice)
- atasati poze, sunt foarte importante.

Despre ce puteti scrie?
- o tema vasta este turismul. Puteti scrie despre destinatiile vacantelor petrecute, cu recomandari despre obiective, traseu, date care credeti ca ar putea ajuta ca informatie. La fel daca stiti obiceiuri ale zonei din care sunteti, anunite lucruri pe care simtiti ca nu s-a insistat pana acum
- hobby-uri. Toti avem hobby-uri: pictura, muzica, electronica, decoratie, animale, pescuit, etc. Puteti scrie o multime de lucruri, cu amanunte legate de acestea
- cunostiinte pe care aveti rabdarea sa le conturati pe hartie si sa le impartasiti celorlalti. Nu neaparat din SC. Ganditi-va ca este un forum citit acum de o medie de 1.100 de oameni/zi. Net-ul este gandit in special pentru informatie. Si asa cum noi suntem multumiti sa gasim ceva care ne intereseaza cautand cu google, la fel o sa fie si cei care gasesc articolele voastre
- gandurile voastre, despre anumite momente, locuri, oameni. Nu includeti aici biserica si politica. Nu o sa postez articole ce tin de cele doua institutii, nici pro, nici contra.
Sunt foarte multe lucruri ce pot fi scrise, trebuie insa evident un pic de timp si de dedicatie. Pentru Singles Camp articolele sunt foarte - foarte importante in viitor. Asa cum va mai spuneam, valoarea unui site si sansa ca el sa fie gasit de motoarele de cautare si implicit de cititori, sta in cantitatea de informatie si de forma in care aceasta este redata. Fiecare articol pe care voi il postati creste sansele ca site-ul sa fie gasit de un vizitator. Si acum va dau si explicatia de ce este important sa fie vizibil:

Dupa cate ati vazut, site-ul si forumul sunt cele mai bune instrumente de propagare a informatiei ca exista Singles Camp. Majoritatea dintre voi ati ajuns aici datorita unei cautari google, deci datorita unei valori pe care o are site-ul la un anumit moment. Daca insa nu este alimentat cu informatie proaspata, se reduce interesul vizitatorilor, ii scade ranking-ul si devine din ce in ce mai putin vizibil. Si atunci aceasta sasnsa pe care am castigat-o datorita celor care au postat pana in acest moment, se disipeaza sau se anuleaza.

Am posibilitatea in spatele site-ului sa analizez cum a fost gasit site-ul, cu ce cuvinte si unde se regasesc acestea. 99% din formatiunile de cuvinte cu care s-a gasit site-ul, apartin unor materiale mai ample, gen articol. De aceea insist si am rugamintea sa ajutati in acest fel proiectul. Un articol adaugat este ca si o donatie facuta pentru viitorul Singles Camp.

Stiiti bine ca in afara de entuzism si munca nu am ce sa mai pun la bataie pentru ca proiectul sa continue si sa se dezvolte. Banutii pe care i-am avut pregatiti pentru primii ani s-au dus si nu-mi ramane decat sa folosesc ce am la indemana si este gratis: mintea. Doar ca timpul este foarte limitat si sunt putin timp acasa...Asa ca apelez si la voi sa dati o mana de ajutor. Cu recunostiinta mea si celor care mai tarziu o sa se poate bucura ca acest proiect exista...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #1 : Joi, 14 Februarie 2013, 12:38 »
Din fericire, spre diferenta de marea majoritatea a platformelor de dialog virtual, forumul Singles Camp, s-a departat tot mai mult de forma de chat. Care ar fi inseamnat sinucidere curata. Vremea chat-ului pe forum a disparut aproape complet, s-a mutat in grupurile, comunitatile si cercurile de prieteni de pe facebook. Ceea ce ofera Fb ca si plaforma web si app este mai mult decat facil, totul se transmite online, acum pozele se posteaza printr-o simpla tragere spre fereastra de editare. Si a creata dependenta, in special celor care doresc sa-si impartaseasca bucurii de moment.

In prezent sunt 4 moduri de interactiune si comunicare virtuala:
- tip facebook, si twitter - dialogul este instant, prietenii vad imediat ceea ce transmiti. Se abordeaza in general subiecte facile, stari de moment, se scrie sub impresia unui lucru. Este locul predilect pentru promoteri si specialisti in marketing.
- tip blog - unde persoane inzestrate si educate in ale scrisului, avand acces la informatie, o prelucreaza intr-o forma placuta si o transmite prin postare sau rss. Multi lasa posibilitatea feed-back-ului, ceea ce creaza o legatura intre blogger si cititor
- tip forum - unde de regula moderatorii propun subiecte de dialog si dezbatere, iar userii intervin exprimandu-si parerea, totul ducand pana la urma la o succesiune de raplici la replici. Cu cat moderatorul este mai iscusit, cu cat temele sunt mai generoase in posibilitatea reactiilor, cu atat mai mare succes are forumul, asta masurandu-se la cele comerciale, in numarul de postari.
- tip articol. Exista directoare de articole, adica forme de miniblogg multimplu, care editeaza si publica textele celor care au de spus ceva, doresc sa-si imparaseasca cunostiintele, gandurile, intr-o forma placuta si informativa in acelasi timp. Fiind foarte bogate in continut, sunt urmarite de bloggeri, care se inspira pentru a dezvolta subiecte, de ziaristi (multe articole au si caracter de comunicat de presa).

Forumul Singles Camp este in acest moment un hibrid intre forum si director de articole. Desi nu are structura celui din urma, datorita unor postari elaborate si foarte corecte, deci a continutului, aduce mult cu asa ceva. Este o forma personalizata si foarte bine adaptata, care a adus peste 1000 de cititori in fiecare zi. Ceea ce este foarte - foarte mult, pentru un forum nisat. Nu este neaparat meritul meu ca am condus totul spre acest punct (pe care recunosc ca l-am asteptat si l-am dorit) ci si a celor care mi-au inteles intentia. Sunt multe postari care luate individual, sunt articole foarte interesante. Recunosc sunt foarte multumit si fericit, de ceea ce se intampla. S-au adunat aici, asa cum remarcai si tu wonderland, (am lasat din textul postat de tine frazele care se refera la asta), oameni cu har, educatie si cu cunostiintele necesare pentru a crea materiale interesant si uite asa incet-incet, lucrurile astea s-au tot adunat, s-a mai pus cate o caramida, pana s-a ajuns aici!  :yeah:

Daca se continua pe linia asta, de forum in care lumea sa-si spuna opiniile despre anumite subiecte si de editor si publicist de articole, platforma noastra va deveni atat de vizibila dpdv al motoarelor de cautare, incat orice single ar nimeri aici. Este o forma de autopromovare si dezvoltare, la care cu putin efort din partea fiecaruia s-ar putea ajunge in destul de scurt timp.

Forma aceasta mai aduce un element fitrant, extrem de important in situatia in care eu am din ce in ce mai putin timp la dispozitie sa tot triez pe cei care doresc sa participe. Oricine poate remarca profilul mediu al celor de aici si doar citind cum se scrie si despre ce se scrie. Va spun cinstit sunt luni de zile, de cand n-a mai scris cineva un text care trebuia eliminat. Asta arata ca cine intra si citeste pricepe ca nu este loc de balacareala si de dialog frivol. Si cauta altceva, scutindu-ma pe mine de timpul necesar cenzurii.



Offline angela-b

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #2 : Luni, 17 Martie 2014, 10:54 »
Buna ziua,

Am citit invitatia de a propune subiecte pentru dezbatere.

Nu stiu daca se potriveste ceea ce gandesc eu acum ca si subiecte, dar, parcurgand forumul si listele de participanti (mai mult participante), mi-am pus fara sa vreau urmatoarele intrebari : de ce persoanele de sex feminin sunt mai deschise , au mai mult curaj,sau ce le determina sa socializeze mai bine decat barbatii; de asemenea, cum isi traiesc barbatii statutul de single, presupun ca nu izolandu-se....

O alta intrebare de-a mea ar fi  de ce suntem tentati noi, oamenii, sa judecam din prima o persoana, fara sa-i acordam circumstante atenuante? de ce spunem "nu pot" cu justificari care dureaza 1/2 de ora, in loc sa raspundem pozitiv si sa rezolvam problema in 5 minute?

Cred ca mie, personal , mi-ar fi placut sa citesc si despre intamplari hazlii din viata de zi cu zi a forumistilor. Paradoxul este ca desi avem colectii intregi de bancuri si snoave, suntem un popor foarte trist si obosit, iar asta se vede si din felul in care comunicam.

Au fost doar cateva idei, cu siguranta nu cele mai stralucite.

Spor!



Offline angela-b

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #3 : Luni, 17 Martie 2014, 11:35 »
Alte propuneri:
- experiente legate de voluntariat;
- cum sa privim reconversia profesionala, mai ales dupa 40 de ani: reusita sau esec?;
- presiunea societatii asupra membrilor ei referitoare la imagine/ aspectul fizic ;
- lipsa unitatii romanilor, in special in comunitatile din strainatate.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #4 : Luni, 17 Martie 2014, 11:52 »
Angela foarte bune si bine - venite propunerile tale.  :) Multumesc! Cu putin timp am sa le dezvolt, la forma de articol.

Despre lucrurile bune ce ni se intampla asa e, suntem tentati in general sa comunicam lucrurile mai putin vesele, incercam probabil in subconstient o descarcare de energie negativa. Din pacate...spre altii.  :(

Offline adina85

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #5 : Marți, 18 Martie 2014, 22:10 »
buna seara !
Eu am o propunere de tema pentru discutat - retorica.. Oare am atrage si altfel de oameni in singlescamp dacă întâlnirile nu s-ar rezuma strict de cele mai multe ori la turism? Poate ca întâlnirile tematice cu subiecte de distracție sau redescoperire a Sinelui ori direct pe o tema care interesează oameni din domenii diferite ,ar largi mult sfera ideii de singlescamp si ar fi interesați si alții sa vina nu doar pt turism.Am observat ca cei din comunitate au o energie mult mai vibranta si sunt capabili de mult mai multe asta si pt ca e in avantajul lor sa fie single ... :idiot2: ..sper ca am exprimat bine ideea :)

CristianT

  • Vizitator
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #6 : Miercuri, 19 Martie 2014, 16:20 »
Poti sa fii te rog mai concreta?! Sau da niste exemple.

Offline adina85

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #7 : Miercuri, 19 Martie 2014, 23:03 »
Cred ca exemplul cel mai bun poate fi  carnavalul trecut unde o tema putea fi chiar "dansul", am vazut acolo oameni interesati sa invete pasi de dans ,nu doar curiosi in ale turismului ..o alta tema ar putea fi "poezia",am vazut oameni care scriu poezii pe forum , o tema poate fi "concurs de karaoke " , am vazut oameni pasionati de cantec,  :), sau etc ....multe teme si idei care atrag nu doar oameni ci si talente :)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #8 : Joi, 20 Martie 2014, 07:05 »
Angela, Adina, aveti niste idei tare bune, pacat sa se piarda. Gigi e deja la Predeal, si va fi din ce in ce mai mult plecat. Plus că e prins cu multe alte proiecte. Oricât si-ar dori să le cuprindă pe toate, cum ar fi posibil? Cred ca de asta a si lasat mesajul de la Precizari Reply 91
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,536.msg104996.html#msg104996
"De aceea pana marti, cand va trebui sa pregatesc articolele, o sa va rog sa va ganditi si sa-mi propuneti teme de discutie. M-ati ajuta si mai mult daca ati porni voi articolul, sau chiar l-ati contura. "

Cred ca e mult mai usor pentru cel care are ideea de subiect în minte să o și contureze intr-un mic articol.
Hai, încredere și curaj! Un minim de 150 de cuvinte nu e chiar mai putin decat in mesajul tau, angela b :blush:
Toate propunerile tale mi s-au parut interesante, vreo doua le aveam si eu in minte, una am si pornit-o. Alta care mi-a trecut prin minte e  aia cu intamplari hazlii din viata forumistilor - hai sa-l pornim, vrei?  sau, poate fi pornit de oricine are proaspata in minte o intamplare hazlie pe care vrea sa ne-o povesteasca. :kissing:

Adina - asta cu dansul merge bine si la Articole - Hobby, sunt convinsă că printre noi se află persoane care au practicat sau practica această formă de relaxare si ne-ar putea impartasi din senzații și beneficii, chiar motiva sa incercam si noi. (nu-i asa Ani Marie? ;)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #9 : Joi, 20 Martie 2014, 07:43 »
Gigi e deja la Predeal,
:fight:scuze, azi e joi, doar in pregatiri pentru plecare. De la Carnaval incoace, sunt defazata rau ;D
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #10 : Joi, 20 Martie 2014, 20:20 »
N-am reusit sa ma organizez pt a putea repeta miercurea de forum...Am subiectele tale Angela sunt asa cum spuneam excelente, am o propunere la fel de buna venita si de la Wonderland. Deci ar fi fost de "dezbatut". Doar ca saptamana asta am lucrat f.mult si pt Sibiel si pt 2 excursii de afara. Acum ca am terminat Spania si am limpezit un pic si pe la Sibiel, m-am eliberat cat de cat si marti am sa-mi fac timp de scris.... :)

Acum ma retrag la somn, maine voi haladui prin muntii din jurul Predealului. Si pana ajung acolo vreau sa-i visez... ::) Nu mai am rabdare...cum saptamana asta am fost atat de sedentar, am o energie in mine... :giggle:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #11 : Joi, 27 Martie 2014, 08:15 »
In sfarsit azi am "gura de aer". Pana primesc niste raspunsuri din Sardinia si din Bucovina, am un pic de timp...Asa ca incerc sa pregatesc ceva, din ce este propus, aici, pt a avea saptamana viitoare subiecte de discutie. Spuneam ca mi-ar face placere si am vazut ca si altora sa repetam acea zi de "cat mai multi pe forum".

Asa ca ma astern pe scris...Suntem si la un pas de 100.000 de postari, asa ca sunt si mai motivat sa vad trecut pragul...

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #12 : Joi, 27 Martie 2014, 09:11 »
spor la scris. asteptam curiosi si cuminti.  :thumbup:
 :offtopic: creierul meu, nu stiu cum,  a citit ca ai de gand sa repeti actiunea din Predeal . Asa mi-am dat seama cat de tare imi pare rau ca n-am avut cum, weekend-ul trecut sa ajung si io:slap: :'(
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

LiaV

  • Vizitator
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 29 Martie 2014, 15:06 »
In sfarsit azi am "gura de aer". Pana primesc niste raspunsuri din Sardinia si din Bucovina, am un pic de timp...Asa ca incerc sa pregatesc ceva, din ce este propus, aici, pt a avea saptamana viitoare subiecte de discutie. Spuneam ca mi-ar face placere si am vazut ca si altora sa repetam acea zi de "cat mai multi pe forum".

Asa ca ma astern pe scris...Suntem si la un pas de 100.000 de postari, asa ca sunt si mai motivat sa vad trecut pragul...

ok, şi unde să iniţiem topicul? La "articolele noastre"?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Postarea articolelor
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 29 Martie 2014, 15:47 »
 Lia, un articol se posteaza aici sau se transmite pe Email. Eu il iau cu copy/paste si il postez ca si topic separat.