Autor Subiect: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013  (Citit de 26901 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #15 : Duminică, 17 Martie 2013, 07:57 »
Mai multe detalii despre hotelurile pe care vi le-am prezentat doar ca fotografii:

Camino de Granada 3*
Adresa: Carretera (Antigua) de Málaga, Chana (Fatinafar) 18015 Granada

Este situat in zona rezidentiala Chana, a orasului Granada, la doar 3 km de cartierul vechi. Pana in centru, se face doar 10 minute cu masina sau autobuzul (statia se afla chiar in fata hotelului) iar pana la Alhambra la fel sunt doar 5 km. Nu este un hotel central, am evitat sa iau unul cu un astfel de plasament, datorita experientelor trecute. Granada se afla in reconstructie, multe strazi centrale sunt inchise sau au restrictii (cei cu care am fost in septembrie stiu bine... :() Parcarea in oras este o adevarata aventura, asa ca a spera ca poti intra cu microbuzul si a-l stationa acolo, este mai mult decat un vis. Cum Granada este un oras de mici dimensiuni (comparabil cu Sibiul, sau chiar mai mic), iar zona centrala este ultraaglomerata, acum si restrictionata, de preferat este cazarea departe de santiere, intr-o zona linistita. Am urmarit sa avem un acces usor spre zona centrala si spre inelul Granadei si sa intru relativ simplu din autostrada. (dupa zborul pana la Malaga si preluarea din aeroport a microbuzului, vom pleca spre Granada, unde ajungem in jur de 20.30, deci pe seara, cand orientarea nu se mai face chiar simplu. Parcarea se face direct la hotel, dupa cate am inteles este gratuita, asa ca inca doua puncte in plus in alegere.

Avand in vedere ca stam 2 nopti am dorit sa fie ceva linistit, mai de vacanta si care sa aiba deci si posibilitate de relaxare. Hotelul are piscina, asa ca ne vom putea bucura, dupa plimbarile si vizitele in oras, de o baie reconfortanta, iar amplasarea in afara tumultului orasului, ne va da confortul necesar. Camerele au climatizare, uscator de par, fier de calcat. Camino de Granada are un restaurant si o cafenea, asa ca vom putea servi masa de seara acolo.
Pe booking, nota medie a feed-back-urilor este foarte bine, ceea ce a cantarit mult in alegerea acestui hotel si luarea deciziei.






Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #16 : Duminică, 17 Martie 2013, 08:19 »
Ayre Hotel Córdoba 4*  
Poeta Alonso Bonilla, 3, 14012 Córdoba

Am ales acest minunat hotel, pentru ca am fost foarte incantat de serviciile sale, in septembrie anul trecut. La fel ca si in cazul Granadei, m-am gandit ca stand doua nopti, este de preferat ceva linistit si odihnitor. Este din acest punct de vedere ideal. Amplasat intr-o zona rezidentiala de lux, în mijlocul unei gradini superbe, Hotelul Ayre Córdoba se află la 10 minute de mers cu maşina de centrul oraşului Córdoba. Are o piscină exterioară, 2 terenuri de tenis şi acces Wi-Fi gratuit.

Camerele sunt spaţioase, au un decor clasic, ferestrele dau catre grădina. Sunt dotate cu televizor, un seif şi un minibar cu apă gratuită. Restaurantul de lângă piscină, La Parrilla, serveşte o gamă variată de preparate din bucătăria spaniolă. Hotelul Ayre oferă, de asemenea, un restaurant de tip bufet şi un snack-bar în aer liber, amplasat pe terasă.

Centrul istoric se află la 10 minute de hotel, cu maşina sau cu autobuzul. Celebra Catedrală Mezquita şi Palatul Alcázar de los Reyes Cristianos se află la mai puţin de 5 km distanţă.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #17 : Duminică, 17 Martie 2013, 09:03 »
Hilton Garden Inn Sevilla 4*
Calle Ingeniería no.11 Torneo Parque, Seville, 41015, Spain

Amplasat in Parque Empresarial Torneo business district, Hilton Garden Inn Sevilla este un hotel de lux 4*. Camerele sunt echipate cu mobilier si electronica de ultima generatie, fiecare dispune de HDLEDTV. Are piscina exterioara, sala de fitness deschisa 24 de ore din 24, ofera WiFi gratuit si are un internet point. Hotelul are si un restaurant, un snack bar si o sala de meeting, dar pe care noi de aceasta data, nu ne intereseaza. Poate insa sa ne intereseze (nu stiu insa cam ce preturi sunt) terasa din gradina, unde se prepara diverse mancaruri.
Parcarea autoturismelor se face direct la hotel, costa 5 EUR/noapte.



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #18 : Duminică, 17 Martie 2013, 09:29 »
Holiday Inn Express Campo de Gibraltar-Barrios 3*
Pi Palmones III Carretera La Térmica, s/n, 11379 Los Barrios

Algeciras este un port in care traiesc un amalgam de nationalitati: marocani, spanioli, englezi, portughezi. Majoritatea marinari sau comercianti. Are o zona centrala veche, interesanta si placuta pentru o plimbare, are plaja, cateva magazine mari. Atractia este Gibraltarul, aflat la doar 15 km si iesirea pe mare spre Africa. Am preferat hotelul pe care l-am avut in septembrie, pe langa referintele foarte bune, adaugandu-se si impresia excelenta pe care ne-a lasat-o. Nu este chiar in oras, acolo o sa mergem cu microbuzul, pe care-l parcam in zona de port. Am sa va arat si zona de plecare spre Africa. Amplasamentul: lângă autostrada A7 și la 8 km de centrul orașului Algeciras

Este situat în Parcul Tehnologic și de Afaceri Los Palmones, o arie cu multe magazine mari. Camerele cu mobilier modern, au aer condiționat, TV prin cablu și facilități gratuite pentru prepararea de ceai și cafea. De asemnea Toate au birou, o baie baie cu uscător de păr și articole de toaletă.

Hotelul are un lounge elegant, cu TV cu ecran plat. Există, de asemenea, un café-bar, unde este servit un variat mic dejun continental.
Parcarea este gratuita la hotel. Cea mai apropiată plajă este la 2 km, dar in mai cand mergem noi, apa marii nu este buna de baie.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #19 : Duminică, 17 Martie 2013, 09:50 »
Eurostars Astoria Malaga 3*
Avenida Comandante Benitez, 5, 29001 Málaga

Este un hotel cotat foarte bine in media feed-back-urilor, un punct important care ne-a determinat sa-l alegem. Celalalt este amplasarea ideală, în centrul oraşului Malaga, la 5 minute de mers pe jos de Muzeul Picasso şi la 1 km de plajă. Hotelul oferă acces Wi-Fi gratuit la internet. Camerele sunt decorate placut şi sunt dotate cu aer condiţionat. Toate baie cu o cadă spa relaxantă.
Recepţia este deschisă permanent si review-irile arata ca personalul este diponibil si prietenos un lucru care da o nota buna in general locatiilor. Este aproape de gara, dar nu o sa avem nevoie de aceasta.
Singura problema, ca orice hotel central, nu are parcare. Este necesara parcarea intr-o locatie apropiata, costa 15 EUR/zi.



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #20 : Luni, 18 Martie 2013, 14:35 »
Dupa cate va explicam, pentru a vizita Alhambra este nevoie de o programare cu cateva luni inainte. Noi suntem destul de apropiati ca perioada de ziua in care vom ajunge in Granada, astfel incat va trebui sa ne asiguram ca ...putem si intra in complex, daca tot ajungem pana acolo. Mai jos, am postat un link catre site-ul oficial al Alhambrei, pentru a intelege si vedea cum se procedeaza si cat costa rezervarile. S-ar putea face si indivudual, dar cel mai bine este sa fie colectiv, pt a ma asigura ca ora de intrare este aceiasi pt toti cei 9.
http://www.ticketmaster.es/nav/en/mucho_mas/granada/alhambra_y_generalife_09oz/visita_general/entradas.html?canalMB=ALH&utm_campaign=ALH-weboficial&utm_source=alhambra-tickets.es&utm_medium=link&canalMB=ALH

Acum intrebarile mele, pe care am sa vi le transmit si pe Email si la care as dori cat mai repede un raspuns:
- Doreste toata lumea sa intre in complex? Daca da:
- Sunteti de acord sa va achizionez eu biletele de intrare, urmand ca la plata de diferenta pt circuit sa adaugati si suma de 13 EUR + comisionul bancar aferent platii?

In cazul in care raspunsurile sunt afirmative, va rog sa mi le transmiteti ca reply la Email-ul transmis, cu mentiunea ACCEPT. Cine nu doreste sa intre, sau vrea sa-si achizioneze singur biletul de intrare, de asemenea va rog sa-mi comunice optiunea.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #21 : Marți, 19 Martie 2013, 10:12 »
Toata lumea a fost de acord cu achizitionarea comuna a biletelor de intrare in Alhambra, am rugat-o deci pe Samiza, sa ne cumpere 9 bilete pt data de 17 mai ora 11.00. (Ora 11.00 este cea de intrare in Palatul Nasrid, noi o sa ne incepem insa vizita Alhambrei si Generalife la 9.30). O sa ramanem in complex pana in jur de 14.30 - 15.00, pentru ca o sa avem multe lucruri de vazut acolo.

Offline IuliaT

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 141
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #22 : Marți, 19 Martie 2013, 12:18 »
ma trezesc si eu ca mandea....daca apare vrun loc liber pe aici...vin eu :)

Caroline

  • Vizitator
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #23 : Marți, 19 Martie 2013, 18:06 »
Cred ca va trebui sa fac copy-paste la toate informatiile intr-o "brosura" all-in-one, plus lamuriri de pe Wikipedia, inainte de pleca...
Altfel, o sa ma "inghita" atatea informatii, in loc de eu pe ele... :D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #24 : Miercuri, 20 Martie 2013, 18:53 »
Sunt acolo cu voi si o sa va povestesc pe indelete, fara detalii de-alea care incarca inutil prezentarile. Oricum pana plecam am sa termin cele 1001 de nopti despre Alhambra si mai vreau sa abordez Sevilla de care inca n-am scris nimic si este de fapt cel mai mare oras pe care o sa-l vizitam.

In alta ordine de idei, am achizitionat biletele de intrare in Alhambra, la ...mustata. Am mai gasit doar o singura ora disponibila, 13.30, va dati seama cat interes exista pentru acest obiectiv! Oricum si ora asta ne vine foarte bine, o sa incepem invers, cu Generalife si cu zona extra Nasrid, urmand ca la 13.30 sa fim incolonati cuminti si cu mainile la spate, la intrarea in zona de palate maure. Unde avem de stat mai bine de o ora si jumatate. Asta inseamna ca o sa plecam in jur de 15.30 de la Alhambra....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #25 : Sâmbătă, 23 Martie 2013, 19:57 »
Am finalizat azi ghidul pentru Alhambra. Il gasiti aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1549.0.html

si asa cum am promis, o incursiune scurta prin Sevilla: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1606.0.html


Offline IuliaT

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 141
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #26 : Duminică, 24 Martie 2013, 23:24 »
Carolina....daca citesti ghidul si priveti poze clar maine dimineata iti iei cafeau macar imaginar intr-un patio :)


Caroline

  • Vizitator
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #27 : Luni, 25 Martie 2013, 00:12 »

 :D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #28 : Luni, 25 Martie 2013, 17:05 »
Acum cateva minute am vorbit cu David, directorul de la Ayre Hotel Cordoba. Mi-a spus sa ne asteptam in acel week-end in care vom fi la Cordoba la tot...ce este mai frumos! Va povesteam si eu despre ziua portilor deschise, cand cele mai frumoase patio-uri din Cordoba isi lasa frumusetile la vedere. Anul trecut vedeam pozele acelea cu nebunia de flori si imi doream atat de mult sa le pot admira! Acum o sa avem ocazia!  :yeah:

Offline IuliaT

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 141
Re: Ocazie! Andaluzia si Gibraltar 16 - 23 mai 2013
« Răspuns #29 : Marți, 02 Aprilie 2013, 16:50 »
abia astept sa veniti cu poze si impresii ...de pe acolo...